Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håretSe alle artikler

Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

Der kan være mange årsager til, at håret bliver tyndt - alt fra hvad vi spiser til, hvordan vi styler vores hår, kan påvirke hårets styrke og sundhed. Men der er heldigvis gode nyheder kvinder med tyndt hår: bare med få, enkle justeringer i livsstil og hårrutiner kan et sundere og tykkere hår være indenfor rækkevidde.

Er du en af de kvinder, der oplever, at dit hår bare bliver tyndere og tyndere? Det er du bestemt ikke alene om. Faktisk er det sådan, at op imod 40% af alle kvinder oplever, at de i en vis udstrækning får tyndere hår, når de har passeret 40. Kunne du tænke dig at vide, hvad der er årsagen til, at kvinder får tyndt hår og høre mere om, hvordan man kan få den rette hjælp til tyndt hår? Så læs med her!

Indholdsfortegnelse

De første symptomer på udtynding af hår

Tyndt hår hos kvinder viser sig på en anden måde, end når mænd får tyndt hår. Hvor mænd ofte får vigende hårgrænse og til sidst måne, oplever kvinderne derimod en udtynding af håret overalt på hovedet. Hvis du er tyndhåret og kvinde, har du måske bemærket nogle af disse tegn:

 • Din hestehale er blevet tyndere, end den var før i tiden
 • Din skilning er blevet bredere end før
 • Der sidder flere hår i kammen eller hårbørsten
 • Der er ligger mere hår på din hovedpude
 • Der ligger flere hår i afløbet
 • Du fælder generelt flere hår end normalt

Hvis du oplever nogle af disse tegn på hårtab, skal du endelig ikke gå i panik! Vi har nemlig en række forslag til behandling af tyndt hår og en række gode teknikker til styling, som du kan bruge til at få håret til at se tykkere ud (mere om det senere).

Hvad er årsagen til, at kvinder bliver tyndhårede?

Tyndt hår hos kvinder kan have en lang række forskellige årsager. Nogle af de mest udbredte årsager til at kvinderne oplever en udtynding af håret er bl.a.:

Arvelige faktorer

Arvelige faktorer er nok den mest udbredte årsag til tyndt hår hos kvinder. Denne særlige form for hårtab, som forårsager tyndt hår, kaldes androgen alopeci (female pattern hairloss). Hvis en af dine forældre, eller begge, har meget tyndt hår, er du langt mere tilbøjelig til også at få meget tyndt hår. Men fortvivl nu ikke! Der findes faktisk en række produkter til behandling af tyndt hår på markedet, som måske kan hjælpe dig, bl.a. rosmarinolie og meget mere.

Den daglige kost

Mangel på en række nødvendige næringsstoffer kan ligeledes være årsag til, at nogle kvinder får meget tyndt hår. Kroppen har nemlig behov for en vis mængde vitaminer og mineraler for at kunne opretholde en række nødvendige processer. Hvis du ikke indtager den rette mængde næringsstoffer, leder kroppen automatisk de næringsstoffer, du indtager, hen til de vitale organer og dermed bort fra hårfolliklerne. Med tiden kan det føre til, at man går hen og bliver tyndhåret.

Overbehandling eller overstyling af håret

Hvis du ofte sætter håret stramt op eller fletter det, kan du komme til at lide af en bestemt form for tyndt hår, som kaldes traction alopecia. Styling af håret med varme redskaber og kemiske behandlinger kan medføre alvorlige skader på håret og få det til at knække af, hvilket ofte resulterer i et meget tyndt hår.

Skæl og produktophobninger i hovedbunden kan resultere i hårtab eller tyndt hår. Vidste du at visse ingredienser i dine hårprodukter, såsom voks, tørshampoo m.m. over tid kan bygge sig op i dit hår? Det skyldes at nogle typer af ingredienser kan være svære at vaske ud med en almindelige shampoo. Resultatet er blokeret porer og en kløende, tør hovedbund. Gentagende kløe, skraben og riven i hovedbunden kan ødelægge hårets fibre og skade hårrødderne. På samme tid kan det resultere i infektioner og sår i hovedbunden, hvilket kun gør tyndt hår endnu tyndere.

Stress

En psykisk belastning (i form af f.eks. en skilsmisse, tab af arbejde eller en operation) kan resultere i en særlig form for tyndt hår hos kvinder. Lidelsen hedder telogen effluvium. Denne form for tyndt hår hos kvinder er særlig bemærkelsesværdig, fordi den normalt indtræffer ca. tre måneder efter den psykiske belastning.

Længerevarende kronisk stress er ligeledes mistænkt for at kunne føre til hårtab og tyndt hår. Hvis du lider af kronisk stress, skal du derfor sørge for at kaste dig over nogle naturligt afstressende aktiviteter, f.eks. motion eller meditation eller måske begynde at skrive dagbog.

Graviditet

En graviditet kan faktisk også være skyld i en særlig form for hårtab ved navn postpartum hårtab. Kvinder har generelt en tendens til at tabe færre hår, mens de er gravide. Efter fødslen taber kvinderne så det hår, de ikke tabte under graviditeten, ofte på én gang, i totter. Hårtab efter graviditeten og udtynding af håret er meget traumatisk for de fleste kvinder, til trods for at håret som regel vokser ud af sig selv igen efter 6-12 måneder.

Overgangsalder

De fleste kvinder oplever desværre hårtab og en generel udtynding af håret i forbindelse med overgangsalderen. Ifølge en række undersøgelser er det ca. halvdelen af kvinderne over 65, der oplever, at blive tyndhårede.

Medicin

Visse typer af medicin, eller hormonelle tilskud såsom p-piller kan forårsage hårtab og være skyld i tyndt hår. De kan nemlig forstyrre den normale livscyklus, håret har. Hormonforstyrrende medicin eller lægemidler kan være en betydeligt årsag til hårtab og tyndt hår, og du kan ofte se på indlægssedlen på din medicin, om en bivirkning kan være hårtab.

Hvis du er tyndhåret og kvinde og ønsker hjælp dit tynde hår, skal du tale med din læge om årsagen til, at du oplever hårtab. Det er nemlig kun din læge, der kan stille den rigtige diagnose og vejlede dig omkring de forskellige former for behandling af tyndt hår og fortælle dig, hvilken behandling, der er den bedste til netop dig.

Før og efter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat

* Resultater varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Metoder til behandling af tyndt hår hos kvinder

Her hos Hairlust har vi to tilgange til at behandle et tyndt hår hos kvinder:

 1. Brug af en række behandlinger til tyndt hår, som beviseligt hjælper med at reducere hårtab.
 2. En række nemme hårplejerutiner, som forebygger, at håret knækker og som samtidig booster hårets volumen (mere om det senere).

  Lad os først og fremmest se nærmere på de forskellige metoder til behandling af tyndt hår hos kvinder! Her får du en række enkle tip til at ændre livsstil og hårplejerutiner, som kan hjælpe dig med at styrke hårvæksten i dine hårfollikler.

  Spis dig til sundere hår

  Spis dig til sundere hår

  Som vi tidligere har nævnt kan vitaminmangel føre til hårtab og en udtynding af håret. For at få det meget tynde hår til at vokse lidt hurtigere og blive mere fyldigt, skal du sørge for dagligt at indtage en velafbalanceret kost, der er rig på proteiner (f.eks. kylling og grønt fra bælgplanter) sunde fedtsyrer (bl.a. laks og avokado) og en masse frugt og grøntsager.

  Prøv et kosttilskud til håret

  Det er naturligvis sådan, at det som regel er meget nemmere sagt end gjort at spise sundt! Vi er udmærket klar over, at du har en travl hverdag, og at det derfor ikke altid kan lade sig gøre at spise fuldkornsprodukter og sund mad til hvert eneste måltid.

  Det er lige nøjagtig derfor, at et kosttilskud til håret kan være en hjælp, når man har tyndt hår. Et kosttilskud til håret, som f.eks. Hair Formula Gummies for Women, kan nemlig sikre, at du får alle de nødvendige vitaminer og mineraler, du har brug for til at kunne opretholde en sund hårvækst. Vores vingummier er bare propfyldt med vitaminer, faktisk får du hele 5.000 mcg. biotin, som er et B-vitamin, der sættes i forbindelse med en naturlig, sund hårvækst. For at opnå den samme mængde biotin fra kosten alene, vil du skulle spise 500 æg! Hair Formula Gummies for Women er naturligvis veganske og indeholder kun naturlige farve- og smagsstoffer, og er desuden sukkerfrie! Desuden smager de fantastisk, hvilket gør det let at huske at tage dem regelmæssigt. Når det handler om at få en sund hårvækst, og få den rette hjælp til et tyndt hår, er nøgleordet nemlig vedholdenhed!

  Hvis du ikke er til vingummi, kan vi i øvrigt også tilbyde dig at prøve vores ekstrastærke Hair Formula Tablets for Women.

  Giv din hovedbund den rette pleje

  Når du nu får den rette mængde vitaminer og mineraler, der kan få håret til at vokse hurtigere, bør du også sørge for at sikre dig, at disse næringsstoffer rent faktisk bliver ledt op til dine hårfollikler!

  Hvad er så tricket? Det er at øge blodtilførslen til din hovedbund. Ser du, blodet transporterer nemlig alle de vigtige næringsstoffer ud til cellerne i hele kroppen. Så for at få ledt disse næringsstoffer derhen, hvor du har brug for dem (op til hårfolliklerne) skal du sørge for at få boostet blodtilførslen til hovedbunden. Det kan gøres på to måder:

  1. Scalp Delight™ Detox Scrub - Denne metode til behandling af tyndt hår indeholder den stimulerende, økologisk rosmarinolie, som på naturlig vis hjælper med at booste blodomløbet i hovedbunden.
  2. Scalp Massage Brush - Denne smarte hovedbundsbørste gør det let at give sig selv en dejlig hovedbundsmassage hjemme på badeværelset! Hovedbundsmassage er nemlig en anden god metode til at forbedre blodomløbet i hovedbunden og en god hjælp til tyndt hår.

  Prøv Minoxidil (eller rosmarinolie)

  Hårvækst olier

  Minoxidil er et håndkøbsmiddel til behandling af tyndt hår. Selv om det mest bruges til behandling af pletskaldethed hos mænd, kan det imidlertid også bruges af kvinder, der oplever hårtab og en udtynding af håret. Desværre er det bare sådan, at denne behandling ikke altid virker lige godt på dem, der har brug for hjælp til tyndt hår. Hvis Minoxidil imidlertid viser sig at have en god indvirkning på dit hår, så vil denne virkning desværre ophøre, så snart du holder op med at bruge dette præparat til behandling af tyndt hår.

  Ifølge et studie fra 2015 kan man faktisk opnå et lignende resultat på et meget tyndt hår, hvis man bruger rosemarinolie, og så slipper man for den generende kløe i hovedbunden

  Eksperimentér med nogle naturlige metoder

  Der findes heldigvis også en række essentielle olier, der kan være en god hjælp til tyndt hår. Ifølge en undersøgelse fra 2014 fremgår det, at mynteolie rent faktisk kan øge hårvæksten mere, end Minoxidil kan!

  Hvis du er en af de mange tyndhårede kvinder, der kunne tænke dig at prøve nogle forskellige essentielle olier til behandling af tyndt hår, skal du blande et par dråber mynte- eller rosmarinolie sammen med en god, hårvenlig og vegetabilsk olie, som f.eks. jojobaolie. Massér så blandingen godt ind i hovedbunden, og vask derefter håret i shampoo og balsam.

  Der findes faktisk flere forskellige, naturlige ekstrakter, der kan hjælpe de kvinder, der står med en begyndende udtynding af håret. Et par af de mest bemærkelsesværdige, naturlige behandlinger til tyndt hår inkluderer bl.a.:

  • RootBioTec™ HW, som er et kraftigt virkende rodekstrakt til håret, der stammer fra basilikumplanten, og som har vist sig at kunne reducere hårtab med 31% efter blot to måneders brug.
  • AnaGain™, som er baseret på økologiske ærtespirer. I et klinisk forsøg, forbedrede AnaGain™ deltagernes hårvækst med hele 78% på bare tre måneder.

  For at få det maksimale udbytte af disse metoder til behandling af tyndt hår, skal du gå på udkig efter de produkter, der har RootBioTec™ og HW og AnaGain™ på deres ingrediensliste!

  Hvad er forskellen på hårtab og, at håret knækker?

  En udtynding af håret og det at håret knækker, er det to vidt forskellige ting. Når man som kvinde bliver tyndhåret, og oplever en udtynding af håret, er det resultatet af, at et usædvanligt stort antal hår befinder sig i afstødelsesfasen (den telogene fase), eller at hårfolliklerne holder helt op med at producere hår.

  Når håret knækker derimod, er der tale om, at selve hårstrået bliver svagt som følge af slid og skadelige påvirkninger og derfor knækker af. Det kan så efterlade dig tyndhåret.

  Det er grunden til, at mange tyndhårede kvinder også kan have stor gavn af de hårplejerutiner, som forebygger, at håret knækker. Det er nemlig sådan, at de kvinder, der oplever en udtynding af håret, jo naturligvis ikke har råd til at miste endnu mere af deres hårpragt!

  Hårtest

  Produkter skræddersyet til dit hår

  Tag test

  8 tips som kan give mere fylde i håret

  Så i forlængelse af ovenstående, får du her et par gode tip til at style håret, så du kan forebygge, at håret knækker og samtidig få håret til at se tykkere og mere sundt ud:

  1. Begynd med et stærkt fundament

  Hvis du ønsker hjælp til et tyndt hår, skal du prøve vores Grow Perfect™ Duo. Hvis skadet hår og spaltede spidser er din største bekymring, prøv i stedet Split Fix™ Duo. Disse skånsomme shampoo og balsam er formuleret specifikt til at målrette tyndere hårs behov.

  2. Plej håret udefra

  Kvinder, der er meget tyndhårede, kan ligeledes have stor gavn af at bruge en proteinrig hårmaske, som f.eks. vores Protein Repair™ Hair Mask. Denne nærende hårmaske med hydrolyserede, veganske proteiner, som genopbygger de enkelte hårstrå, forhindrer, at håret knækker, og at spidserne spalter.

  3. Få mere volumen i håret

  Hvis du en af de tyndhårede kvinder, som gerne vil have mere volumen i dit hår, så begynd med hovedbunden. Grow Perfect™ Thickening Spray indeholder en lang række hårvenlige ingredienser, herunder mynteolie, der øger blodomløbet i hovedbunden. Denne behandling er en rigtig god hjælp til tyndt hår, da den medvirker til at forbedre hovedbundens generelle sundhed, så hårvæksten bliver bedre og sundere. Samtidig forsyner den håret med mere volumen nede ved rødderne, hvilket får håret til at se mere kraftigt ud.

  En anden meget kraftfuld hårvækstløsning er Grow Perfect™ Hair Growth Serum, som er formuleret med 4 ingredienser, der er klinisk bevist for at fremme hårvækst og generel hovedbundssundhed.

  4. Pas godt på det våde hår

  Håret er mest sårbart, når det er vådt, så derfor bør du altid være ekstra forsigtig, når du reder et vådt hår ud. I stedet for at bruge en traditionel hårbørste, som er en barsk omgang for håret, bør du prøve en bred hårkam eller Detangle Wet Brush. Denne specialdesignede hårbørste til vådt hår har bløde silikonepigge, som skånsomt glider igennem håret og reder det ud, uden at knække de enkelte hårstrå.

  5. Brug altid varmebeskyttelse

  Gentag efter os: Husk altid at bruge en heat protection spray, når du styler dit hår! De varme redskaber, som f.eks. fladjernet og krøllejernet, udtørrer hårstråene, hvilket efterlader håret i en skrøbelig tilstand og gør det langt mere tilbøjeligt til at knække.

  Hvis du vil forebygge, at håret får varmeskader, bør du bruge et varmebeskyttende produkt, som Thermal Shield™ Heat Protectant, inden du begynder at style dit hår. Denne behandling er også en god hjælp til tyndt hår, da den er propfyldt med antioxidanter og fugtighedsgivende ingredienser, som bl.a. kokosolie, blåbærekstrakt og DayMoist CLR™.

  6. Pas på håret, når du styler det

  Du tænker sikkert, at hvis du nu springer stylingen med den varme hårtørrer over, og i stedet bare sætter håret op i en hestehale, så vil du helt kunne undgå, at håret knækker. Det er bare ikke tilfældet, især ikke hvis du bruger en traditionel hårelastik med metalspænde, som hiver i håret og knækker det, hvilket bevirker, at du kan blive endnu mere tyndhåret.

  I stedet skal du altid vælge Hair Rings. Disse skånsomme hårelastikker kan holde håret sikkert på plads dagen lang, uden at hive i de enkelte hårstrå eller påføre skade på håret. Så farvel til elastikker, der river og flår i håret.

  7. Beskyt håret imod UV-stråler

  Selvom du måske ikke er den store solbader, så er der stadig stor chance for, at dit hår jævnligt bliver udsat for skadelige UV stråler. Langvarig UV-eksponering får yderlagene i hårlokkerne til at svækkes og nedbrydes, hvilket resulterer i tørt og tyndt hår. Så på samme måde som solen kan forbrænde huden, kan den også skade håret og sørge for at håret ældes og tabes hurtigere end normalt. Så sørg for, at beskyt håret med en hat eller Sun Defense Hair Mist som har et naturligt solfilter.

  8. Fuldend looket med volumensprodukter

  Hvis du anvender hårspray eller volumensprays, så er tiden måske inde til at få opdateret dit valg af produkter. Visse typer indeholder nemlig hård kemi, og kan virker ekstremt udtørrende på håret, hvilket får håret til at knække og dermed kan forværre et hårtab eller en udtynding af håret.

  Den gode nyhed er, at du ikke behøver at undvære din volumenprodukter Men brug hellere Volume Wizard™ Hair Powder, som er udviklet ved hjælp af økologiske planteekstrakter, som bl.a. økologisk aloe vera og havrekerneekstrakt eller Volume Wizard™ Pre-Styling Spray som er baseret på 99,58% naturlige ingredienser, og fri for udtørrende alkohol, sulfat, silikone, parabener eller mineralske olier. Her får du nemlig stylingsprodukter, der både forbedrer dit hårs sundhed og samtidig kan fuldende dit look!

  De bedste frisurer til kvinder med tyndt hår

  Find en frisurer der passer til din hårtype og dit ansigt, og som får håret til at syne mere voluminøst. Her er vores favoritter:

  Asymmetrisk page: En asymmetrisk page er en smule kortere i den ene side og altså længere i den anden. Der findes mange udgaver af denne frisure, så der er helt klart én til enhver smag. Du kan også give den asymmetriske page lidt mere volumen ved at lave en lavere sideskilning, så der kommer mere hår op over toppen af hovedet.

  Lang bølget page: En lidt længere, mere symmetrisk page kan få mere volumen ved at tilføje lidt ekstra krøl. Hvis du allerede har tendens til krøller, bølger eller fald fra naturens side, så giv dem endeligt frit løb i denne frisure, som klæder nærmest hvem som helst. Denne mellemlange page frisure er specielt god til folk med tyndt hår, da den akkurat er kort nok til, at hårets tyngde ikke gør håret fladt, men hårets naturlige volumen i stedet understøttes, og så er det bare et ekstra plus, at den bølgede effekt giver illusionen af mere volumen og fylde i de tynde lokker.

  Lav sideskilning: Hvis du har tyndt hår, specielt hvis det er på toppen af hovedet, så skal du for alt i verden undgå at style dit hår med midterskilning. I stedet bør du prøve dig ad med en lav sideskilning. Du vælger selv, hvor lav den skal være, men jo lavere sideskilning, des mere hår kan give dig fylde på toppen af hovedet. Hermed giver du lynhurtigt ekstra volumen og fylde til håret, helt uden at skulle investere i et dyrt besøg hos frisøren.

  Cool og tilfældigt pandehår: Hvis du leder efter en frisure til fint og tyndt hår, skal du ikke gå efter de helt korte “mikro bangs” eller det tunge, skarpe look. I stedet skal der lidt længde og tilfældighed på pandehåret, og du bør gå efter et chikt 70’er look ala Camilla Carbello til Grammy Awards 2019, med lange pandelokker, som deles på midten. Du kan også pjuske dem lidt i stedet for at dele dem på midten, så de får et mere tilfældigt look ala Alexa Chung og Dakota Johnson. Denne frisure kan passe til de fleste hårlængder, lige fra kort hår, til mellemlængde og ikke mindst langt hår med pandehår.

  Hestehale med et twist: Her kan du prøve dig lidt frem. Det vigtigste er, at du finder en metode, der giver dit hår mere volumen. Prøv at toupere håret en lille smule (vær nænsom, når du touperer, det kan slide meget på håret), og red så hele manken bagover og saml det i en mellem-høj hestehale. Brug gerne disse Hair Rings fra Hairlust, som ikke skader håret, og farverne pifter samtidig frisuren op. Derefter kan man evt. tilføje lidt krøl eller bølger til selve hestehalen med et godt krøllejern, så hestehalen får lidt ekstra volumen. Voila!

  Vi håber, at denne artikel har besvaret alle dine spørgsmål vedr. tyndt hår hos kvinder! Hvis du er en af de kvinder, der har meget tyndt hår, så tag en snak med din læge, så du kan få den rigtige behandling.

  Vores kunder siger

  Fremragende

  Relaterede indlæg

  Se alle artikler
  • Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håret

   Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håret

  • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

   Vegansk hårbørste med vildsvinehår: 5 gode grunde til at bruge en

  • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

   Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  • Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

   Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

  • 20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

   20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du nemt kan kopiere!

  Se alle artikler