Heat protection spray: Derfor er varmebeskyttelse til hår vigtigtSe alle artikler

Heat protection spray: Derfor er varmebeskyttelse til hår vigtigt

For mange af os er det helt naturligt at bruge varmeredskaber til håret i den daglige skønhedsrutine. Uanset om du er typen, der bruger føntørrer til at få den helt rigtige form på håret, eller du ruller håret rundt om krøllejernet, for at få slangekrøller a la Hollywood, så er det utrolig svært at finde et forfængeligt hoved, som ikke har mindst ét varmt stylingsredskab til håret på hylden derhjemme.

Som med næsten alt andet, er der både fordele og ulemper ved at anvende varme redskaber til styling af håret. Alt imens fladjern, krøllejern og andre redskaber giver os mulighed for at forme og sætte håret, som vi lige netop ønsker det, kan de desværre også forårsage varmeskade på håret, hvis vi ikke er forsigtige. Det er derfor, at det er så utrolig vigtigt, at du anvender en heat protection spray, eller en anden form for varmebeskyttelse til håret, i din hårplejerutine, men mere om det senere.

Indholdsfortegnelse

Hvad forårsager varmeskade på håret

Så hvad kan egentlig forårsage varmeskade på håret, og hvordan kan en heat protection spray eller anden varmebeskyttelse til håret så hjælpe?

Overdreven brug af varme stylingsredskaber

Som vi allerede har nævnt tidligere, kan dit hår spalte, kruse og udtørre, hvis du bruger alt for høj varme til at style det. Uanset om det er fordi, du føntørrer håret lidt for ofte, eller det skyldes, at du bruger timevis på at glatte håret med glattejernet, er brug af høj varme direkte på hårstråene, uden brug af varmebeskyttelse til håret, som f.eks. en heat protection spray, den sikre vej til et tørt og beskadiget hår. Ikke noget kønt syn.

Eksponering for sollys

Vi ved alle sammen, at alt for meget sol kan medføre skader på huden, så hvorfor skulle det så egentlig være anderledes, når det gælder håret? Jep, det viser sig nemlig, at en alt for stor eksponering over for det barske sollys kan det have en decideret negativ indvirkning på hårets kvalitet og udseende. En solbeskyttelse til håret er derfor alt afgørende, hvis du vil undgå tørt hår.

Heldigvis er der i første omgang adskillige metoder til at undgå at håret får varmeskade, inklusive den måske allerbedste metode, nemlig at anvende en varmebeskyttende spray til håret, en såkaldt heat protection spray som Thermal Shield Heat Protectant. Om sommeren kan du vælge Sun Defense Hair Mist for at beskytte mod de skadelige UV-stråler.

Hvad er varmebeskyttelse til håret?

I al sin enkelthed er varmebeskyttelse til håret, en række produkter som medvirker til at reducere eventuel beskadigelse af håret, når de påføres inden anvendelsen af et varmt redskab. Nogle af varianterne findes som en heat protection spray til håret, mens andre former for varmebeskyttelse til håret kan være en creme eller en olie, man lader sidde i håret.

Fordele ved at bruge varmebeskyttelse til håret

Almindeligvis virker en heat protection spray til håret, eller andre former for varmebeskyttelse til håret, ved at skabe en form for barriere mellem håret og det varme redskab, du udsætter det for.

1. Giver håret fugt

Vi behøver næppe at nævne det, men varmeredskaber til styling af håret udtørrer håret, da det ofte er på den måde, at de får frisuren til at sidde. Ved at anvende en form for heat protection spray, tilfører du imidlertid håret lidt ekstra fugtighed, hvilket gør det silkeblødt (selv når du kreerer dine yndlingsfrisurer, skabt ved brug af varme).

2. Forebygger fugttab

Når du anvender en heat protection spray, eller en anden form for varmebeskyttelse til håret, forhindrer du ligeledes, at håret mister sin fugtighed, hvilket medvirker til at holde det sundt.

3. Giver Anti-frizz control

En varmebeskyttelse til håret gør nøjagtigt, som navnet antyder, dvs. beskytter håret imod uønskede, skadelige varmepåvirkninger! En ekstra lille fordel er, at den barriere, som en heat protection spray skaber, også forebygger at håret kruser! Der er på alle måder således en stor gevinst ved at bruge en form for varmebeskyttelse!

4. Beskytter lokkerne

Hårets kutikellag er det yderste lag på hårstrået, som styrker og beskytter det inderste lag på hårstrået. Kutikellaget kan under normale forhold let blive udsat for beskadigelse ved høje temperaturer, men en varmebeskyttelse til håret kan forhindre denne beskadigelse og medvirke til at holde hårets kutikellag blødt og glat. Dette efterlader dig med et smukt, sundt hår.

Vidste du at kokosolie er én af de mest fugtgivende olier til håret? Den bidrager til at genoprette hårets fugtbalance i dybden.

Den bedste varmebeskyttende spray: Hvad indeholder den?

Som ved ethvert andet produkt, du anvender til hår, hud eller negle, vil du sikkert gerne være sikker på, at den heat protection spray, du bruger, er spækket med naturlige og nærende ingredienser. Her følger en række af de allerbedste ingredienser, du skal være på udkig efter, når du skal ud at købe den bedste varmebeskyttende spray til håret.

Den bedste varmebeskyttende spray

DayMoist CLR™

En naturlig ingrediens afledt af planter, som støtter fugtbalancen i de ydre lag af huden og håret. DayMoist CLR™ er effektiv til at beskytte håret mod direkte varme, som f.eks. ved brug af varme stylingsredskaber. Dette gør den til stjerneingrediensen i Thermal Shield Heat Protectant!

Aquaxyl™

Denne ingrediens, som er udvundet af sukker, forsyner håret og hovedbunden med en dybdevirkende fugtgivende effekt. Aquaxyl™ forebygger tab af vand gennem fordampning og bidrager til, at håret opretholder det rette fugtniveau i +8 timer. Dette ultrafugtgivende ingrediens er et must-have i din varmebeskyttendespray.

Rødbede ekstrakt

Pulveret er lavet af roden fra Beta Vulgaris-planten og fungerer, som en fugtgivende og beskyttende ingrediens i hårplejeprodukter. Rødbeder er desuden rig på antioxidanter og vitaminer, der beskytter mod ydre aggressorer, såsom ekstrem varme.

Abrikosolie

Abrikosolie er rig på en række essentielle og næringsrige fedtsyrer, A-vitaminer, C- og E-vitaminer. Desuden vil en heat protection spray, eller en anden form for varmebeskyttelse til håret, som indeholder abrikosolie, også indeholde flere forskellige kraftige antioxidanter, som medvirker til at holde håret fri for frie radikaler og forebygger oxidativ stress.

Kokosolie

Når kokosolie bliver blandet sammen med andre ingredienser, kan den ligeledes bidrage med en lang række næringsstoffer til en varmebeskyttelse til håret. Olien efterlader derudover en beskyttende barriere på håret, som kan hjælpe med at bekæmpe spaltede spidser og ødelagt hår.

Arganolie

Arganolie er propfyldt med E-vitaminer og omega-6-fedtsyre og er en naturlig varmebeskyttende olie, som blødgør og tæmmer kruset hår. Derfor er det heller ikke så underligt, at en heat protection spray indeholder lige netop arganolie!

De bedste heat protection sprays - mine favoritter

En god produktanbefaling er Thermal Shield Heat Protectant formuleret med DayMoist CLR™, Aquaxyl™ og rødbedeekstrakt sammen med flere andre dybt fugtgivende og beskyttende organiske ingredienser, som dit hår vil elske. Denne silikonefri varmebeskytter forhindrer varmeskader op til 200°C.

En anden fremragende mulighed for dem, der foretrækker en hårolie frem for en varmebeskyttelsesspray er Split Fix™ Hair Oil, Som er naturligt UV- og varmebeskyttende. Denne hårolie er velegnet til alle hårtyper og lavet med nogle af de mest effektive økologiske olier til hår.Den er rig på nærende økologisk kokosolie, arganolie og abrikoskerneolie, som alle er anbefalet ovenfor.

Har du krøllet hår? så læs med her. Hvis du ikke ønsker at lade håret lufttørre efter hårvask, men foretrækker at bruge en hårtørrer med diffuser, bør du huske, at bruge noget varmebeskyttelse inden du varmestyler håret. I stedet for en heat protection spray kan du vælge Curl Crush™ Defining Gel, der udover at give dine krøller hold og en flot definition, også beskytter mod varmeskader og frizz.

Hvordan bruges en heat protection spray?

Nu, da du er blevet opmærksom på alle fordelene ved at bruge varmebeskyttelse til håret er det tid til at teste dine færdigheder. Vi giver dig her en række bud på, hvordan du i praksis anvender varmebeskyttelse til håret, når du altså har fundet den bedste varmebeskyttende spray til håret.

Begynd med vådt hår

Vi må hellere starte med at vaske håret, ikke? Du skal bare vaske håret på nøjagtig samme måde, som du plejer. Hvis du gerne vil tilføre håret lidt ekstra pleje og næring, kan vi anbefale dig at prøve Split Fix™ Duo, som styrker håret og samtidig gør det silkeblødt.

Red håret forsigtigt ud

Når du forsigtigt har duppet håret tørt i et håndklæde, er det tid til at få det redt ud. Hvis du vil være sikker på ikke at ende med at stå og rive i håret, og dermed beskadige håret, kan vi anbefale dig at prøve vores specielle Wet Hair Detangler Brush, som nemt og skånsomt reder knuder og sammenfiltret hår ud. Derudover vil de specielt designede børstepigge samtidig give din hovedbund en dejlig omgang massage!

Spray et varmebeskyttende produkt på håret

Nu er det blevet tid til det allervigtigste, nemlig at finde din heat protection spray frem, mens håret stadig er fugtigt. Spray herefter i store bevægelser hen over håret, således at du er sikker på, at produktet bliver jævnt fordelt, men sørg for at fokusere ekstra på spidserne. Thermal Shield Heat Protectant kan selvfølgelig også bruges på tørt hår mellem vaskedagene.

Så er du parat, og håret er klar til den egentlige styling.

Prøv at style håret ved svag varme

I stedet for bare at gå i krig med føntørreren, som du plejer, så prøv at style håret ved brug af svagere varme, f.eks. 75% eller 50% af det normale, efter at du har påført din heat protection spray på håret. De fleste gange er det i øvrigt slet ikke nødvendigt at skrue redskaberne op på den højeste temperatur. Ved lavere temperaturer giver du desuden din heat protection spray bedre mulighed for at virke.

Afslut med stylingprodukter

Til sidst kan du afslutte stylingen med produkter som giver, beskyttelse, hold og flot glans til dit hår, som f.eks.

Split Fix™ Hair Oil er den perfekte tilføjelse efter styling med en varmebeskyttende spray til håret. Rig på nærende økologisk kokosolie, arganolie og abrikoskerneolie, denne lette hårolie nærer og fugter effektivt selv kruset og tørt hår. Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan du finder den bedste hårolie til tørt hår og tørre spidser, så læs med her.

Final Touch Hair Spray er en Non-aerosol hårspray der forsyner håret med medium hold, struktur og glans.Takket være sin antioxidantrige formel beskytter denne naturlige hårspray håret, mens den holder din stil på plads. 

Hvis du foretrækker en hårvoks til at give dit hår hold og tekstur, så kan jeg give min anbefaling til Mineral Clay Wax. Denne 100 % naturlige, parfumefri stylingvoks giver en fast styling til dit hår med en tør, mat finish, samtidig med at den giver fugtgivende og plejende fordele.

Lær hele vores kollektion af naturlige hårstylingprodukter at kende her. Uanset hvilket look du vil gå efter, er der noget for enhver smag!

Og voilà - du er færdig! At bruge en varmebeskyttelsesspray til hår er virkelig ikke så svært, og derfor bør det være en rutinemæssig del af alles hårplejerutine.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

3 nemme tips til et sundere hår

Når det drejer sig om at beskytte håret fra eventuelle varmeskader, er det bedste forsvar helt klart en heat protection spray af høj kvalitet. Men når det så er sagt, er det jo kun én af flere metoder til at bibeholde et sundt hår på.

Hvis du virkelig ønsker at bevare håret i topform, kan der være brug for mere, end blot den bedste varmebeskyttende spray til håret. Her følger et par ekstra råd og tip, som du kan tage med i dine egne skønhedsrutiner, så du sikrer, at håret forbliver så sundt som overhovedet muligt.

1. Begynd med at rense hovedbunden

Start with Cleansing Your Scalp

Sundt hår begynder med hovedbunden. Sørg for at sikre dig, at du hjælper blodgennemstrømningen godt på vej ved at massere hovedbunden med fingerspidserne, når du vasker håret.

Du kan også få glæde af vores hovedbundsscrub, Scalp Delight™ Detox Scrub, som du kan anvende én gang om ugen for at fjerne døde hudceller eller rester af diverse produkter, som får håret til at se kedeligt og fladt ud.

Ved at give hovedbunden den bedst mulige pleje, skaber du et sundt grundlag, som giver din heat protection spray de allerbedste betingelser for at virke endnu mere effektivt.

2. Giv håret en ugentlig behandling med en hårmaske

Giv håret en ugentlig behandling med en hårmaske

Ud over at pleje hårstråene med en heat protection spray, og at give hovedbunden en opfriskende hovedbundsscrub, er det også utroligt vigtigt engang i mellem at pleje håret med en nærende hårmaske.

Hvis du virkelig ønsker at styrke håret og give det et ekstra lille boost, udover at bruge varmebeskyttelse til håret, så prøv vores nærende hårmaske, Split Fix™ Hair Mask. Hårmasken, som er baseret på aloe vera, acai og havremelsekstrakt, er en fantastisk ekstrabehandling, der gør håret både skinnende og modstandsdygtigt.

3. Sæt føntørreren på den laveste temperatur

Sæt føntørreren på den laveste temperatur

Et af de sidste tips, til at få det maksimale udbytte af din heat protection spray, er, at du simpelthen skruer ned for varmen på diverse redskaber.

Måske kan du lade håret lufttørre efter hver anden vask eller helt undlade at bruge varme til styling af håret et par dage om ugen? (Og vi elsker i øvrigt, når folk lufter deres naturlige frisurer, er det ikke rigtigt!). Du må bare ikke skippe din heat protection spray, da du har brug for både solbeskyttelse og lidt ekstra glans i håret!

Hvis du ikke lige er typen, der går ud ad døren, uden at frisuren sidder perfekt, så prøv at indstille redskaberne til styling af håret på en lavere temperatur. Som tidligere nævnt behøver du ikke et bagende varmt fladjern for at kunne style håret, i stedet bør du skrue ned for varmen. Selv ikke den bedste varmebeskyttende spray kan redde håret, hvis du allerede har brændt det helt af. Så det er klart bedst at undgå.

Alt i alt kan man betragte en heat protection spray som et helt afgørende værktøj til at kunne opretholde et smukt, glansfuldt hår, som føles godt og ser fantastisk ud. Når du allerede er kommet hertil, ved du sikkert også, at det ikke kun drejer sig om at bruge en heat protection spray. Det handler lige så meget om at tage de nødvendige skridt, både før, under og efter at du har stylet håret for at sikre, at håret forbliver sundt og stærkt, lige meget hvilken, stil du forsøger at opnå.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

  5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

  Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

 • 20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

  20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

Se alle artikler