Heat protection spray: Derfor er varmebeskyttelse til hår vigtigtSe alle artikler

Heat protection spray: Derfor er varmebeskyttelse til hår vigtigt

For mange af os er det helt naturligt at bruge varmeredskaber til håret i den daglige skønhedsrutine. Uanset om du er typen, der bruger føntørrer til at få den helt rigtige form på håret, eller du ruller håret rundt om krøllejernet, for at få slangekrøller a la Hollywood, så er det utrolig svært at finde et forfængeligt hoved, som ikke har mindst ét varmt stylingsredskab til håret på hylden derhjemme.

Som med næsten alt andet, er der både fordele og ulemper ved at anvende varme redskaber til styling af håret. Alt imens fladjern, krøllejern og andre redskaber giver os mulighed for at forme og sætte håret, som vi lige netop ønsker det, kan de desværre også forårsage varmeskade på håret, hvis vi ikke er forsigtige. Det er derfor, at det er så utrolig vigtigt, at du anvender en heat protection spray, eller en anden form for varmebeskyttelse til håret, i din hårplejerutine, men mere om det senere.

Indholdsfortegnelse

Hvad forårsager varmeskade på håret

Så hvad kan egentlig forårsage varmeskade på håret, og hvordan kan en heat protection spray eller anden varmebeskyttelse til håret så hjælpe?

Overdreven brug af varme stylingsredskaber

Som vi allerede har nævnt tidligere, kan dit hår spalte, kruse og udtørre, hvis du bruger alt for høj varme til at style det. Uanset om det er fordi, du føntørrer håret lidt for ofte, eller det skyldes, at du bruger timevis på at glatte håret med glattejernet, er brug af høj varme direkte på hårstråene, uden brug af varmebeskyttelse til håret, som f.eks. en heat protection spray, den sikre vej til et tørt og beskadiget hår. Ikke noget kønt syn.

Eksponering for sollys

Vi ved alle sammen, at alt for meget sol kan medføre skader på huden, så hvorfor skulle det så egentlig være anderledes, når det gælder håret? Jep, det viser sig nemlig, at en alt for stor eksponering over for det barske sollys kan det have en decideret negativ indvirkning på hårets kvalitet og udseende.

Heldigvis er der i første omgang adskillige metoder til at undgå at håret får varmeskade, inklusive den måske allerbedste metode, nemlig at anvende den bedste varmebeskyttende spray til håret, en såkaldt heat protection spray som Split Fix™ Hair Oil eller Sun Defense Hair Mist.

HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil

Split Fix™ Hair Oil

Multifunktionel hårolie, der udjævner kruset hår og slidte spidser for et glansfuldt og blødt finish.

149 kr

Læs mere
HairLust - Sun Defense Hair Mist HairLust - Sun Defense Hair Mist

Sun Defense Hair Mist

Ultra fugtgivende leave-in hår mist, der også giver solbeskyttelse til håret.

179 kr

Læs mere

Hvad er varmebeskyttelse til håret?

I al sin enkelthed er varmebeskyttelse til håret, en række produkter som medvirker til at reducere eventuel beskadigelse af håret, når de påføres inden anvendelsen af et varmt redskab. Nogle af varianterne findes som en heat protection spray til håret, mens andre former for varmebeskyttelse til håret kan være en creme eller en olie, man lader sidde i håret.

Fordele ved at bruge varmebeskyttelse til håret

Almindeligvis virker en heat protection spray til håret, eller andre former for varmebeskyttelse til håret, ved at skabe en form for barriere mellem håret og det varme redskab, du udsætter det for.

1. Giver håret fugt

Vi behøver næppe at nævne det, men varmeredskaber til styling af håret udtørrer håret, da det ofte er på den måde, at de får frisuren til at sidde. Ved at anvende en form for heat protection spray, tilfører du imidlertid håret lidt ekstra fugtighed, hvilket gør det silkeblødt (selv når du kreerer dine yndlingsfrisurer, skabt ved brug af varme).

2. Forebygger fugttab

Når du anvender en heat protection spray, eller en anden form for varmebeskyttelse til håret, forhindrer du ligeledes, at håret mister sin fugtighed, hvilket medvirker til at holde det sundt.

3. Giver Anti-frizz control

En varmebeskyttelse til håret gør nøjagtigt, som navnet antyder, dvs. beskytter håret imod uønskede, skadelige varmepåvirkninger! En ekstra lille fordel er, at den barriere, som en heat protection spray skaber, også forebygger at håret kruser! Der er på alle måder således en stor gevinst ved at bruge en form for varmebeskyttelse!

heat protection spray

4. Beskytter lokkerne

Hårets kutikellag er det yderste lag på hårstrået, som styrker og beskytter det inderste lag på hårstrået. Kutikellaget kan under normale forhold let blive udsat for beskadigelse ved høje temperaturer, men en varmebeskyttelse til håret kan forhindre denne beskadigelse og medvirke til at holde hårets kutikellag blødt og glat. Dette efterlader dig med et smukt, sundt hår.

Vidste du at kokosolie er én af de mest fugtgivende olier til håret? Den bidrager til at genoprette hårets fugtbalance i dybden.

Den bedste varmebeskyttende spray: Hvad indeholder den?

Som ved ethvert andet produkt, du anvender til hår, hud eller negle, vil du sikkert gerne være sikker på, at den heat protection spray, du bruger, er spækket med naturlige og nærende ingredienser. Her følger en række af de allerbedste ingredienser, du skal være på udkig efter, når du skal ud at købe den bedste varmebeskyttende spray til håret.

Den bedste varmebeskyttende spray

Abrikosolie

Abrikosolie er rig på en række essentielle og næringsrige fedtsyrer, A-vitaminer, C- og E-vitaminer. Desuden vil en heat protection spray, eller en anden form for varmebeskyttelse til håret, som indeholder abrikosolie, også indeholde flere forskellige kraftige antioxidanter, som medvirker til at holde håret fri for frie radikaler og forebygger oxidativ stress.

Kokosolie

Når kokosolie bliver blandet sammen med andre ingredienser, kan den ligeledes bidrage med en lang række næringsstoffer til en varmebeskyttelse til håret. Olien efterlader derudover en beskyttende barriere på håret, som kan hjælpe med at bekæmpe spaltede spidser og ødelagt hår.

Avokadoolie

Avokadoolie, som er rig på oliesyre og sunde monoumættede fedtsyrer, er en af de få olier, som rent faktisk er i stand til at trænge ind i selve hårstrået (i stedet for bare at lægge sig uden på det) hvilket tilfører hårstrået den nødvendige fugtighed og udglatter hårstråets overflade. Derfor er brugen af advokadoolie et rigtigt godt valg, når man skal lave den bedste varmebeskyttende spray til håret.

Arganolie

Arganolie er propfyldt med E-vitaminer og omega-6-fedtsyre og er en naturlig varmebeskyttende olie, som blødgør og tæmmer kruset hår. Derfor er det heller ikke så underligt, at en heat protection spray indeholder lige netop arganolie!

Solsikkeolie

Selvom solsikkeolie nok ikke er en af de ingredienser, du betragter som udpræget hårvenlig, er olien rent faktisk helt forrygende til at hjælpe håret med at bevare fugtigheden i længere tid. Olien er også kendt for sin anti-inflammatoriske indvirkning på både hud og hår, og den er derfor ofte en af ingredienserne i en heat protection spray.

Olivenolie

Ja, olivenolie er faktisk et rigtig godt produkt, som kan anvendes til langt mere end blot pensling af brød. Olivenolie er en naturlig fugtighedsgivende ingrediens og kan bruges som et renseprodukt til hovedbunden. Olien er derfor det oplagte valg til den bedste varmebeskyttende spray til håret.

En god produktanbefaling er Hairlust Split Fix™ Hair Oil som er naturligt UV- og varmebeskyttende. Hårolien er velegnet til alle hårtyper og lavet med nogle af de mest effektive økologiske olier til hår. Den er rig på nærende økologisk kokosolie, arganolie og abrikoskernerolie, som alle anbefales ovenfor.

HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil

Split Fix™ Hair Oil

Multifunktionel hårolie, der udjævner kruset hår og slidte spidser for et glansfuldt og blødt finish.

149 kr

Læs mere

Hvordan bruges en heat protection spray?

Nu, da du er blevet opmærksom på alle fordelene ved at bruge varmebeskyttelse til håret er det tid til at teste dine færdigheder. Vi giver dig her en række bud på, hvordan du i praksis anvender varmebeskyttelse til håret, når du altså har fundet den bedste varmebeskyttende spray til håret.

Begynd med vådt hår

Vi må hellere starte med at vaske håret, ikke? Du skal bare vaske håret på nøjagtig samme måde, som du plejer. Hvis du gerne vil tilføre håret lidt ekstra pleje og næring, kan vi anbefale dig at prøve Split Fix™ Duo, som styrker håret og samtidig gør det silkeblødt.

Red håret forsigtigt ud

Når du forsigtigt har duppet håret tørt i et håndklæde, er det tid til at få det redt ud. Hvis du vil være sikker på ikke at ende med at stå og rive i håret, og dermed beskadige håret, kan vi anbefale dig at prøve vores specielle Detangle Wet Brush, som nemt og skånsomt reder knuder og sammenfiltret hår ud. Derudover vil de specielt designede børstepigge samtidig give din hovedbund en dejlig omgang massage!

Spray et varmebeskyttende produkt på håret

Nu er det blevet tid til det allervigtigste, nemlig at finde din heat protection spray frem, mens håret stadig er fugtigt. Spray herefter i store bevægelser hen over håret, således at du er sikker på, at produktet bliver jævnt fordelt, men sørg for at fokusere ekstra på spidserne.

Så er du parat, og håret er klar til den egentlige styling.

Prøv at style håret ved svag varme

I stedet for bare at gå i krig med føntørreren, som du plejer, så prøv at style håret ved brug af svagere varme, f.eks. 75% eller 50% af det normale, efter at du har påført din heat protection spray på håret. De fleste gange er det i øvrigt slet ikke nødvendigt at skrue redskaberne op på den højeste temperatur. Ved lavere temperaturer giver du desuden din heat protection spray bedre mulighed for at virke.

Afslut med en hårolie

Til sidst bør du afslutte stylingen med et produkt, der giver lidt ekstra beskyttelse til håret. Split Fix™ Hair Oil er det perfekte valg efter stylingen, og den fungerer rigtig godt sammen med din heat protection spray. Denne lette og utrolige næringsrige olie er rig på økologisk kokosolie, arganolie og abrikosolie, og den tilfører håret den nødvendige næring og fugt og er desuden utrolig effektiv, selv til kruset og tørt hår.

Voila, så er du færdig! Som du ser, var det slet ikke så svært at bruge en heat protection spray og sørge for en form for varmebeskyttelse til håret, så derfor bør en heat protection spray også altid indgå i den faste skønhedsrutine.

Se med i videoen nedenfor, som illustrerer hvordan kan bruge hårolie i håret:

3 nemme tips til et sundere hår

Når det drejer sig om at beskytte håret fra eventuelle varmeskader, er det bedste forsvar helt klart en heat protection spray af høj kvalitet. Men når det så er sagt, er det jo kun én af flere metoder til at bibeholde et sundt hår på.

Hvis du virkelig ønsker at bevare håret i topform, kan der være brug for mere, end blot den bedste varmebeskyttende spray til håret. Her følger et par ekstra råd og tip, som du kan tage med i dine egne skønhedsrutiner, så du sikrer, at håret forbliver så sundt som overhovedet muligt.

1. Begynd med at rense hovedbunden

Start with Cleansing Your Scalp

Sundt hår begynder med hovedbunden. Sørg for at sikre dig, at du hjælper blodgennemstrømningen godt på vej ved at massere hovedbunden med fingerspidserne, når du vasker håret.

Du kan også få glæde af vores hovedbundsscrub, Scalp Delight™ Detox Scrub, som du kan anvende én gang om ugen for at fjerne døde hudceller eller rester af diverse produkter, som får håret til at se kedeligt og fladt ud.

Ved at give hovedbunden den bedst mulige pleje, skaber du et sundt grundlag, som giver din heat protection spray de allerbedste betingelser for at virke endnu mere effektivt.

HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub
Sælger hurtigt ⚡️

Scalp Delight™ Detox Scrub

Opfriskende hovedbundsscrub til tør, kløende eller fedtet hovedbund.

199 kr

Læs mere
HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush
Forudbestil

Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Hovedbundsbørste med bløde silikonepigge for skånsom eksfoliering og stimulering.

99 kr

Læs mere

2. Giv håret en ugentlig behandling med en hårmaske

Giv håret en ugentlig behandling med en hårmaske

Ud over at pleje hårstråene med en heat protection spray, og at give hovedbunden en opfriskende hovedbundsscrub, er det også utroligt vigtigt engang i mellem at pleje håret med en nærende hårmaske.

Hvis du virkelig ønsker at styrke håret og give det et ekstra lille boost, udover at bruge varmebeskyttelse til håret, så prøv vores nærende hårmaske, Split Fix™ Hair Mask. Hårmasken, som er baseret på aloe vera, acai og havremelsekstrakt, er en fantastisk ekstrabehandling, der gør håret både skinnende og modstandsdygtigt.

HairLust - Split Fix™ Hair Mask HairLust - Split Fix™ Hair Mask

Split Fix™ Hair Mask

Silikonefri hårkur til tørt, skrøbeligt eller skadet hår, som forebygger spaltede, slidte spidser.

199 kr

Læs mere
HairLust - Protein Repair™ Hair Mask HairLust - Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Protein hårkur, som genopbygger nøgleproteiner, forbedrer elasticitet og reducere skadet hår.

229 kr

Læs mere

3. Sæt føntørreren på den laveste temperatur

Sæt føntørreren på den laveste temperatur

Et af de sidste tips, til at få det maksimale udbytte af din heat protection spray, er, at du simpelthen skruer ned for varmen på diverse redskaber.

Måske kan du lade håret lufttørre efter hver anden vask eller helt undlade at bruge varme til styling af håret et par dage om ugen? (Og vi elsker i øvrigt, når folk lufter deres naturlige frisurer, er det ikke rigtigt!). Du må bare ikke skippe din heat protection spray, da du har brug for både solbeskyttelse og lidt ekstra glans i håret!

Hvis du ikke lige er typen, der går ud ad døren, uden at frisuren sidder perfekt, så prøv at indstille redskaberne til styling af håret på en lavere temperatur. Som tidligere nævnt behøver du ikke et bagende varmt fladjern for at kunne style håret, i stedet bør du skrue ned for varmen. Selv ikke den bedste varmebeskyttende spray kan redde håret, hvis du allerede har brændt det helt af. Så det er klart bedst at undgå.

Alt i alt kan man betragte en heat protection spray som et helt afgørende værktøj til at kunne opretholde et smukt, glansfuldt hår, som føles godt og ser fantastisk ud. Når du allerede er kommet hertil, ved du sikkert også, at det ikke kun drejer sig om at bruge en heat protection spray. Det handler lige så meget om at tage de nødvendige skridt, både før, under og efter at du har stylet håret for at sikre, at håret forbliver sundt og stærkt, lige meget hvilken, stil du forsøger at opnå.

Vores kunder siger

Fremragende

4.4 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Sådan virker hårserum: Fordele & hvordan man bruger det

  Sådan virker hårserum: Fordele & hvordan man bruger det

 • Bamboo Heatless Curls Kit: Step-by-Step Guide

  Bamboo Heatless Curls Kit: Step-by-Step Guide

 • Statisk Elektrisk Hår: Her er 9 metoder til at undgå elektrisk hår

  Statisk elektrisk hår: Her er 9 metoder til at undgå elektrisk hår

 • Pleje af hovedbunden: Sådan vælger du den bedste hovedbundsscrub

  Pleje af hovedbunden: Sådan vælger du den bedste hovedbundsscrub

 • Shampoo uden Silikoner

  Shampoo uden silikone: Her er alt du skal vide om silikonefri shampoo og balsam

Se alle artikler