KokosolieSe alle artikler

Kokosolie til håret: Sådan får du ALLE fordelene ved at bruge kokosolie i hår

 På grund af de mange sunde fedtsyrer, næringsstoffer og antioxidanter som findes i kokosolie, er denne vidunderolie blevet kendt for sine utallige anvendelsesmuligheder for hår, hud og krop. Kokosolie kommer i alle størrelser og formler, og senest på stammen: Kokosolie til håret. Jeg har længe været tilhænger af kokosolie i håret i form af mit valg af hårplejeprodukter, men det var først her for nyligt, at jeg fandt ud af præcis hvor mange fordele kokosolien har for hår. I denne artikel finder du mine bedste anbefalinger og gode råd til brugen af kokosolie til håret.

Før du går i krig med kokosolien, så sørg for at være bevidst om, hvordan du bruger den korrekt for at få alle de skønne fordele! For når det kommer til de såkaldte multitasking-olier på markedet, så er det ikke mange olier, der kan leve op til kokosoliens bredde spektrum. Du kan bruge den plejende kokosolie til håret, eller som en fugtgivende olie til hud og krop - og du kan endda bruge den til at fjerne make-up med.

Hvis du har undret dig over, hvorfor næsten alle de profesionelle hårplejeprodukter benytter kokosolien som ingrediens i deres produkter, så læs med her, og lær mere om kokosolien, hvordan den skal bruges, og hvad den helt præcis kan gøre for dit hår!

Indholdsfortegnelse

3 skønne fordele af at bruge kokosolie i håret:

1. Kokosolie til håret virker forebyggende mod proteintab

Kokosnøddeolie er, grundet dens høje indhold af laurinsyre og dens lave molekylvægt, i stand til at trænge dybt ind i hårets fibre og bidrage til en forebyggelse af proteintab.

2. Kokosolie er en fantastisk fugtgiver

Fordi kokosnødden er rig på laurinsyre og let trænger ind i håret, er den god at bruge som daglig fugtbooster - med stort set øjeblikkelige resultater!

3. Kokosolien kan levere hurtige resultater

På grund af oliens sammensætning og struktur vil mange opleve hurtigere og mere effektive resultater, uanset hud eller hårtype.

Hvilken kokosolie til håret skal jeg bruge?

En god tommelfingerregel er at vælge en ren, økologisk kokosolie. Så undgår du de raffinerede eller forarbejdede kokosnøddeolier, som ikke har samme gode fordele for håret. Kokosnøddeolie kan også forarbejdes kemisk for at øge holdbarheden på produktet.

Kan jeg bruge en rå kokosolie i håret?

Kokosolie kan godt bruges direkte (rene) som de er, og både supermarkeder og helsebutikker sælger det i rå form med henblik på adskillige anvendelsesmetoder. Dog skal du passe på, når du bruger rå kokosolie til håret, da håret hurtigt kan give fedtet og kokosolien i denne rå form har det med at tynge håret. Samtidig kan ens hår gavne af, at man kombinerer flere ingredienser, så hårolien sammen med fedtsyrerne, vitaminerne og mineralerne i kokosolien kan give endnu bedre resultater for håret.

Vidste du at kokosolie er én af de mest fugtgivende olier til håret? Den bidrager til at genoprette hårets fugtbalance i dybden.

HairLust - Split Fix™ Hair Mask HairLust - Split Fix™ Hair Mask

Split Fix™ Hair Mask

Silikonefri hårkur til tørt, skrøbeligt eller skadet hår, som forebygger spaltede, slidte spidser.

199 kr

Læs mere
HairLust - Protein Repair™ Hair Mask HairLust - Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Protein hårkur, som genopbygger nøgleproteiner, forbedrer elasticitet og reducere skadet hår.

229 kr

Læs mere

Sådan kan du bruge kokosolie til håret - fremgangsmåde:

På grund af de mange anvendelsesmetoder ved brug af kokosolie i håret, kan det være en god idé at prøve dig lidt frem for at se, hvad du og dit hår foretrækker. Vi anbefaler dig følgende fremgangsmåde, når du bruger kokosolie til håret.

HUSK: Start med små mængder

Ved brug af en olie med højt indhold af kokosolie i håret, er mere ikke altid bedre. Start med at tilføje lidt. Du kan altid tilføje mere kokosolie, hvis der er behov for det. Indtil du ved, hvordan dit hår reagerer på kokosolien, så brug en lille mængde og arbejd det godt ind i det tørre hår og fokuser gerne specielt på spidserne.

Pas på hovedbunden

Selvom det kan være gavnligt at bruge ren kokosolie til tør hovedbund eller til at bekæmpe skæl, kan den rene og uforarbejdet olie have tildens til at tynge håret eller tilstoppe porer og forårsage irritation for mange hudtyper. Så hvis du ønsker at bruge kokosolie til tør hovedbund skal du være opmærksom på at benytte et produkt, der er egnet til formålet. Selv bruger jeg Scalp Delight™ Detox Scrub, som er en eksfolierende scrub til en udsat hovedbund, baseret på økologisk aloe vera, olivenolie, rosmarinolie og peelende korn fra abrikoskerner - og er yderst velegnet til at fjerne snavs, skæl, sebum og produktrester i hovedbunden.

Brug kokosolien i vådt hår

Du kan med fordel bruge hårolien i det våde hår, og som en afsluttende, plejende behandling efter hårvask med shampoo og balsam. Ved at bruge kokosolien i det våde hår, får håret et ekstra fugtboost og efterlades blødt og glansfuldt hele dagen.

HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, White HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, White
Spar op til 10%

Bamboo Hair Towel Wrap, White

Turban håndklæde til håret af bambus, som skånsomt tørrer håret efter badet.

89 kr

Læs mere
HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub
Sælger hurtigt ⚡️

Scalp Delight™ Detox Scrub

Opfriskende hovedbundsscrub til tør, kløende eller fedtet hovedbund.

199 kr

Læs mere

Fordele med kokosolie til håret

Gør udredning af filtret hår lidt nemmere

Oplever du at håret filtrer mere end normalt? Så brug til kokosolie til håret. Den fede olie fungerer som "smørelse" for håret, og gør håret meget nemmere at udrede - fungerer både i vådt og tørt hår!

Sådan gør du: Varm lidt kokosolie op i håndfladen. Brug f.eks. Split Fix™ Hair Oil, da den er utrolig nem at arbejde med, og ikke tynger håret. Del håret op i to sektioner (eller flere hvis du har tykkere hår), og fordel olien. Lad den sidde et øjeblik, og børst håret ud med en paddle brush eller wet brush, hvis håret er vådt.

HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil

Split Fix™ Hair Oil

Multifunktionel hårolie, der udjævner kruset hår og slidte spidser for et glansfuldt og blødt finish.

149 kr

Læs mere

Tæmmer de krusede hårlokker

Fordi kokosolie hovedsageligt består af mellemkædede fedtsyrer, trænger olien dybere og hurtigere ind i håret sammenlignet med de andre olier på markedet. Brug kokosolie til håret, hvis du ønsker at forebygge og tæmme krusede hårlokker.

Sådan gør du: Tilføj en lille mængde kokosolie i håret og massér olien ind i lokkerne. Red efterfølgende igennem med en god hårbørste og lad håret lufttørre.

Giver øjeblikkelig glans i håret

Kokosolien tilføjer øjeblikkelig glans i håret, og er perfekt til de travle morgenstunder, hvor du gerne vil gøre lidt ekstra ud af håret på rekord tid.

Sådan gør du: Undgå hovedbunden, påføres i tørt hår, og fordeles i håret med din hårbørste eller kam. Udover at olien giver øjeblikkelig glans, beskytter en kokosolie i håret også hvert et hårstrå mod udtørring, lige indtil du vasker håret med shampoo.

Kokosolie til håret

Brug som leave-in balsam

Hvis du har langt, krøllet eller tørt hår kan det være en god idé at give lidt ekstra fugt til håret efter hårvask. Udover at virke udfiltrende i det våde hår, så er olien også en intensiv fugtgiver - og ren kærlighed til krøller eller tørstigt hår.

Sådan gør du: Før du redder eller styler dit hår, skal du blot tilføje lidt Split Fix™ Hair Oil og bruge fingrene til at fordele kokosolien ud i enderne af dit hår og derefter arbejde dig mod rødderne. Lad kokosolien trænge godt ind i håret og børst herefter håret som sædvanligt. Der er ingen grund til at skylle kokosolien ud af håret. Et tip til ekstra tørt hår er, at anvende en ugentlig hårkur til tørt hår.

Brug kokosolie til håret som pre-shampoo behandling

Langvarig brug af kemiske shampooer, balsam, stylingprodukter eller hårfarve kan efterlade håret tørt og slidt. Ved at bruge kokosolie i håret, som en pre-shampoo behandling, kan du forebygge de tørre hårlokker, da kokosnøddeolien bidrager til, at håret suger mindre vand og sæbe under hårvasken.

Sådan gør du: Tilføj den rå kokosolie til håret, og lad det sidde i og trænge ind i ca. 15-20 minutter. Fokuser på hårspidserne og længderne og undgå hovedbunden. Skyl herefter håret igennem med lunkent vand og vask med shampoo og balsam som du plejer.

HairLust - Split Fix™ Duo HairLust - Split Fix™ Duo
Sælger hurtigt ⚡️
Spar 15%
Forudbestil

Split Fix™ Duo

Genopbyggende shampoo og balsam sæt, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

358 kr

304 kr

Læs mere

Brug kokosolien som en "overnight" behandling

Kokosolie i håret kan også sagtens bruges som en naturlig måde at hjælpe dit hår med at vokse sig længere, tykkere og hurtigere. Det høje indhold af vitaminer og essentielle fedtsyrer, der naturligt findes i kokosolie, trænger dybt ind i hårstråene, og virker fugtgivende på håret. Hvis du anvender en god kokosolie til håret i særligt spidserne af håret, kan du forebygge, at håret knækker eller spalter. På den måde vil håret også få nemmere ved at vokse sig langt og sundt.

Sådan gør du: Du kan med fordel gøre denne anvendelsesmetode til en rutine kort før sengetid. Vask dit hår med lunkent vand og tør efterfølgende håret med et håndklæde. Tilføj en lille mængde rå kokosolie til håret. Red forsigtigt håret ud med en kam og pak efterfølgende dit pudebetræk ind i Bamboo Towel Pillowcase, så du beskytter puden mod olien og vådt hår. Morgenen efter skyller du kokosolien ud af håret og vasker med shampoo og balsam. Gør det 2-3 gange om måneden.

HairLust - Split Fix™ Hair Oil HairLust - Split Fix™ Hair Oil

Split Fix™ Hair Oil

Multifunktionel hårolie, der udjævner kruset hår og slidte spidser for et glansfuldt og blødt finish.

149 kr

Læs mere
HairLust - Bamboo Towel Pillowcase HairLust - Bamboo Towel Pillowcase
Spar op til 10%

Bamboo Towel Pillowcase

Håndklædepudebetræk af bambus, som skånsomt tørrer håret over natten.

199 kr

Læs mere

Brug en kokosolie i håret, og beskyt det mod solskader

Denne olie kan gøre underværker på tørt og solskadet hår. Kokosolie er naturligt UV-beskyttende og kan beskytte mod solens stråler med op til 20%. Så du kan med fordel tage en kokosolie med dig i tasken, når du skal ned i sydens sol. På den måde kan du forebygge solskader på håret! Husk dog, at kokosolien ikke beskytter 100% mod stærk sol og UV, så skal du være i solen i længere tid, er det en god idé at medbringe en hat eller et tørklæde til håret, så er du sikker på at håret er 100% beskyttet mod UV-skader.

Sådan gør du: Tilføj lidt kokosolie til håret og husk særligt spidserne. Du kan tilføje det både i et håndklædetørt eller tørt hår. Massér det godt ind i lokkerne og spidserne og lad det sidde. Morgenen efter påførelse skyller du kokosolien ud af håret og vasker med shampoo og balsam.

Vores kunder siger

Fremragende

4.4 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

  Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

 • Hvorfor knækker mit hår? 12 hyppige årsager, og gode råd til at undgå slidt og knækket hår!

  Hvorfor knækker mit hår? 12 hyppige årsager, og gode råd til at undgå slidt og knækket hår!

 • Statisk Elektrisk Hår: Her er 9 metoder til at undgå elektrisk hår

  Statisk elektrisk hår: Her er 9 metoder til at undgå elektrisk hår

 • Shampoo uden Silikoner

  Shampoo uden silikone: Her er alt du skal vide om silikonefri shampoo og balsam

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

Se alle artikler