Den bedste hårolie? Sådan finder du den rigtige olie til håret (+ video)Se alle artikler

Den bedste hårolie? Sådan finder du den rigtige olie til håret (+ video)

Har du nogensinde prøvet at bruge olie i håret? Hvis ikke, så er det måske på høje tid, at du kaster dig ud i det. En god hårolie er en af de allerbedste måder at få et blankt og sundt hår på. Men ikke alle olier er ens!

På grund af oliens fugtighedsgivende, blødgørende og beskyttende egenskaber til hud og hår, er navnlig hårolie blevet et helt uundværligt hårprodukt for de fleste. Men det er imidlertid ikke alle hårolier, der egner sig lige godt til alle hårtyper og behov.

Hvis du kunne tænke dig at høre mere om fordelene ved at anvende en olie til håret og samtidig finde ud af, hvilken olie, der er den bedste til netop din hårtype, så læs med her. Desuden vil vi afsløre, hvordan du bedst kan anvende en hårolie!

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er det en god ide at bruge hårolie?

Så hvorfor er det egentlig en god ide at bruge hårolie? I modsætning til huden er hårstråene ikke i stand til at opretholde en normal fugtbalance. Det er derfor, at hårfolliklerne producerer talg, et naturligt fedtstof, som er skabt til at bevæge sig ned ad hårstråene og holde håret sundt ved at tilføre dem den nødvendige fugt.

Desværre er det bare sådan, at denne naturlige proces ikke altid fungerer helt som det var tiltænkt fra naturens side! Med de mange moderne teknikker til styling og farvning, er den naturlige talg ofte ikke nok til at opretholde fugtbalancen i vores hår. Det er her brugen af hårolie kommer ind i billedet. En god hårolie er et godt supplement til den naturlige talg og kan give håret den beskyttelse og fugt, som det hungrer efter.

Vidste du, at flere undersøgelser viser, at kokosolie og olivenolie kan reducere skadelige påvirkninger fra UV-stråler med op til 30%

 

Med en historie, der går flere hundrede år tilbage i tiden, er brugen af olie til håret ikke en ny opfindelse, men derimod er vores viden og kendskab til hårolie blevet udvidet betragteligt. Vi har fået langt større viden om de forskellige positive effekter, olier kan have i forbindelse med forskellige aspekter i livet. Med udgangspunkt i den fugtighedsgivende og beskyttende effekt, som olie kan have på hud og hår, er den utrolig velegnet til at blødgøre og pleje håret og hovedbunden.

For at vælge den bedste hårolie til din hårtype, kan være en god ide at afprøve forskellige hårolier først, for at finde den, der opfylder dine behov bedst og passer til dit hår. Der findes nemlig mange forskellige typer af olier til håret på markedet. Nogle er mest velegnede til fint hår, mens andre olier til håret er bedre egnet til tørt hår, krøllet hår eller ødelagt hår (mere om det senere).

For at give dig et overblik over de forskellige typer af olie til håret, har vi opdelt dem i to kategorier:

Vegetabilske olier

Vegetabilske olier, også kendt som fedtholdige olier, basisolier eller ”carrier oils”, som de hedder på engelsk, er typisk udvundet fra nødder, frø, bær, blomster eller blade. Vegetabilske olier er mere fedtede og olieholdige end æteriske olier, og de fordamper ikke på samme måde som æteriske olier. Oliernes funktion i et frø er at beskytte frøet, mens det stadig er en del af planten.

Æteriske olier

Æteriske olier er udvundet fra forskellige plantedele, herunder blomster, træer, græs, blade og rødder. Olierne kan udvindes fra blade, bær, harpiks, kogler, træstykker, nåle, jordstængler, frugter og skaller så vel som andre plantedele. Her er det dog værd at bemærke, at ikke alle planter producerer æteriske olier.

Faktisk er det sådan, at de æteriske olier er en del af en plantes overlevelsesmekanisme. For eksempel kan oliernes stærke aroma sende et signal til naturens bestøvere om, at der er pollen, der er klar til at blive høstet, eller de kan advare eventuelle rovdyr om at holde sig væk. Æteriske olier er enormt koncentrerede og utrolig kraftige. Direkte påføring kan forårsage hudirritation og kan i værste tilfælde beskadige huden eller forårsage allergi. Så til optisk brug er det meget vigtigt at fortynde olien eller blande den med en basisolie og dermed sikre sig, at der ikke bruges for meget.

5 fordele ved at anvende en olie til håret:

 • Olie styrker håret: En god olie til håret forstærker hårets elasticitet, hvilket bevirker, at håret er mindre tilbøjeligt til at knække.
 • En god hårolie beskytter dit hår imod varmeskader: Ved at indkapsle hårstråene i et beskyttende lag af olie, kan en olie være en hjælp til at forhindre, at håret får varmeskader.
 • En olie til håret tilfører fugt og forhindrer, at håret kruser: Olier, der er rige på fedtsyrer og E-vitamin er rent faktisk i stand til at skabe en barriere, som forhindrer, at hårstråene mister fugt. Denne barriere forhindrer ligeledes, at der kan trænge fugt ind i hårstråene, hvilket er med til at holde et kruset hår i skak.
 • En god hårolie kan være med til at fremme en sund hårvækst: Da olier tilfører fugt og styrker de enkelte hårstrå, forhindrer de håret i at knække, hvilket kan give indtryk af, at håret vokser hurtigere.
 • Olie yder en naturlig UV-beskyttelse: Plantefenoler, som findes i en række botaniske olier, har den naturlige egenskab at forhindre og endda hjælpe med til at reparere de skadelige virkninger fra UV-stråler, som huden og håret udsættes for. Faktisk yder nogle planteolier mere end 30% beskyttelse i sammenligning med ubeskyttet hud og hår.

Hvilken hårolie er så den bedste?

Det er imidlertid ikke alle olier til håret, der er velegnede til alle hårtyper. Om du har valgt den bedste hårolie til netop dit hår afhænger af din hårtype og de fordele, du er på jagt efter. Læs derfor endelig med her, og få vores bud på den bedste olie til håret!

Den bedste hårolie til et krøllet hår

Kokosolie er et fremragende valg til det krøllede hår. Hvorfor det? Fordi kokosolie, i modsætning til mange andre typer af olie til håret, har en forholdsvis lille molekylær radius, som gør, at den meget let trænger ind i de enkelte hårstrå. Dette forsyner det krøllede hår med fugtighed, uden at tynge det. Avokadoolie har en lignende effekt.

Vidste du, at der er en helt særlig plejemetode til krøllet hår? Hvis du har krøllet hår, så er du helt sikkert allerede klar over, at de kræver en masse pleje og kærlighed. Læs med i denne blogartikel, hvor vi gennemgår alt du skal vide om den særlige Curly Girl Method, som kan tæmme flyvske krøller.

Den bedste hårolie til at opnå ekstra glans

De lette basisolier, som f.eks. jojobaolie og gulerodsolie er perfekte til at give dig en flot, skinnende glans i håret. For at give håret lidt ekstra glans, kan du gnide en lille smule hårolie på det tørre, stylede hår. Vær forsigtig med ikke at bruge alt for meget olie! Alt for meget hårolie kan nemlig give håret et fedtet udseende i stedet for at gøre det glansfuldt.

Den bedste olie til at forebygge spaltede spidser

Kokosolie er et glimrende valg, når det gælder om at forebygge spaltede spidser. Ved brug varmes en lille mængde kokosolie i håndfladerne og påføres så på spidserne. For at opnå de bedste resultater med denne olie til håret, skal du påføre kokosolien på håret inden sengetid og dernæst sætte håret i en beskyttende frisure for at forebygge, at spidserne evt. kan begynde at spalte i løbet af natten.

Den bedste hårolie til at bekæmpe et kruset og tørt hår

Hvis du har et tørt, kruset eller ødelagt hår, så skulle du tage at prøve arganolie. Denne marokkanske olie er rig på fedtsyrer og E-vitamin og kan derfor forsyne dine udtørrede lokker med den livsnødvendige fugt. Det er netop grunden til, at vi har valgt den til at være den bedste hårolie til tørt eller ødelagt hår!

Derudover kan det være en god idé 1-2 gange i ugen at behandle håret med en god hårkur til tørt og kruset hår, der både indeholder gode fugtgivende plante ekstrakter og -olier og nogle aktive proteiner, der kan hjælpe dig med at genopbygge det skadede krusede hår og fugte lokkerne i dybden. Vi har skrevet en artikel om netop dette, hvor du kan læse meget mere om hvad der er vigtigt at lede efter i en god hårkur til tørt hår.

Den bedste hårolie til et fint hår

De lette olier, som f.eks. abrikoskerneolie, er rigtig gode til at forsyne et fint hår med mere glans og fugt uden at tynge det. Du skal bare være omhyggelig med at undgå at ramme hårrødderne under påføring, da store mængder hårolie i hovedbunden kan få et fint hår til at se fedtet ud og få det til at klaske. Et godt alternativ til at undgå en fedtet følelse er at bruge en leave-in conditioner mist i stedet for en hårolie. Min favorit er Split Fix™ Leave-in Conditioner.

Har du fint hår, så gå efter lette olier som argan-, abrikoskerne-, vindruekerne-, mandel-, granatæble- og jojobaolie.

Den bedste hårolie til at opnå en sund hårvækst

Pebermynteolie kan være en rigtig god hjælp til at fremme en normal, sund hårvækst, da den stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden. Den øgede blodgennemstrømning medvirker til at forsyne hårfolliklerne med de nødvendige næringsstoffer og hjælper dermed til at fremme hårvæksten. Rosmarinolie har en lignende effekt, men ikke nok med at den stimulerer blodcirkulationen, så kan den også hjælpe dig med at komme problemer med f.eks. skæl til livs. Det er derfor at vi placerer pebermynte- og rosmarinolie som de bedste olier til håret, når det gælder om at få hjælp til at fremme en sund hårvækst og pleje samt stimulere hovedbunden.

Hvis en mynteolie påføres direkte i hovedbunden vil det naturligvis kunne medføre, at man får fedtet hår. Løsning? Prøv vores Grow Perfect™ Thickening Spray. Dette vækstfremmende hårprodukt er beriget med økologisk rosmarin og mynte, samt patenteret RootBioTec™, som er et potent rodekstrakt, der har vist sig, at kunne reducere hårtab ved at virke hæmmende på dannelsen af DHT i hårsækkene. Grow Perfect™ Thickening Spray kan ligeledes øge hårets volumen nede ved hårrødderne, hvilket bevirker, at håret med det samme vil komme til at se tykkere ud. Udover at forsyne hovedbunden med den nødvendige fugt har produktet også en helt fantastisk evne til at berolige en tør og irriteret hovedbund, hvilket også kan være en af årsagerne til, at man oplever hårtab.

Har du problemer med hovedbunden eller døjer du specifikt med skæl, så giver vi endnu flere tips til hvordan du kommer problemerne til livs i denne artikel om skæl i håret.

Den bedste hårolie til UV-beskyttelse

Af alle olierne til håret, er solsikkeolien, olivenolien og kokosolien nogle af de bedste olie til håret, hvis du er på udkig efter en god solbeskyttelse.

Den bedste hårolie samlet set

Det var meget, du skulle være opmærksom på! Hvad så med en alt-i-en-hårolie? Der fik vi dig nok, hva´? Vores 2 bud på de bedste hårolier samlet set er rent faktisk vores egne Split Fix™ Hair Oil og Moisture Hero™ Hair Oil. Så hvad er forskellen på de to?

Den multifunktionelle Split Fix™ Hair Oil kombinerer henholdsvis en økologisk solsikkeolie, en økologisk arganolie, en økologisk kokosolie og en økologisk abrikoskerneolie og dermed giver dig et fantastisk resultat, herunder en dybdevirkende, fugtighedsgivende effekt, varmebeskyttelse og desuden en ekstra glansfuld effekt. Påfør produktet på vådt hår, som en hjælp til at få redt det filtrede hår ud og for at opnå en god beskyttelse imod brugen af varme redskaber, hvis du skal style håret, eller påfør produktet på tørt hår for at opnå en god UV-beskyttelse og beskyttelse imod forurenende partikler.

Moisture Hero™ Hair Oil er en 100 % naturlig, ultra hydrerende hårolie formuleret med seks næringsrige olier fra solsikkefrø, kokosnødder, jojoba frø, avocado, søde mandler og hyben frø. Denne olie er perfekt til meget tørt, groft og krøllet hår, da den effektivt reducerer krus, fugter, nærer, blødgør og fastholder fugt uden at skabe en fedtet følelse. Den kan bruges på flere måder i enten tørt eller fugtigt hår alt efter dine behov.

Sådan anvender du en olie i håret: The basics

Nu da du har hørt (og fundet) den bedste olie til netop din hårtype, skal du høre lidt om, hvordan du anvender den for at få den bedste effekt.

Brug hårolie som en fugtighedsgivende behandling

Brug hårolie som en fugtighedsgivende behandling

Den nemmeste måde at anvende en olie til håret på er ved at anvende den som en fugtighedsgivende behandling. Inden du træder ind under bruseren, skal du bare påføre din yndlingsolie på håret, og dernæst sætte håret op i god hårelastik, som f.eks. disse skønsomme hair rings. Varmen og dampen fra badet vil åbne hårets kutikel, hvilket bevirker, at hårolien kan trænge dybt ind i hårstrået og forsyne det med masser af fugt. Efter fem minutters dampbad skal du vaske håret med shampoo og balsam, nøjagtig som du plejer.

Brug hårolie som detangler og varmebeskyttelse

Brug hårolie som detangler og varmebeskyttelse

En god olie til håret kan ligeledes være en stor hjælp til at rede et filtret hår ud og beskytte det, inden man kaster sig over de varme redskaber og styler håret. Du skal bare påføre en lille smule hårolie i det våde hår, og så skånsomt rede håret igennem med en god Wet brush og få filtret eventuelle knuder ud.

Du kan også påføre en varmebeskyttende hårolie på det våde hår, som f.eks. vores Split Fix™ Hair Oil, inden du føntørrer håret for at begrænse nogle af de skader, som en varm føntørrer forårsager på håret.

Brug hårolie til at bekæmpe frizz og imod UV-stråler

Brug hårolie til at bekæmpe frizz og imod UV-stråler

For at beskytte håret effektivt imod skader fra UV-stråler og forurening kan du tilføje en smule Sun Defense Hair Mist på det tørre hår. Hemmeligheden bag produktet, er Phytessence™ French Oak Extract, en ingrediens, der er rig på antioxidanter, der virker som et naturligt UV-filter.

Hvis du vil lave din egen solbeskyttelse til håret, kan du blande en teskefuld af hver af dine yndlingsolier, som f.eks. olivenolie, kokosolie, solsikkeolie plus lidt sheasmør, sammen med ½ kop vand. Spray så blandingen på håret, når du har brug for UV-beskyttelse.

Brug olie i håret for ekstra glans

Brug hårolie til at give håret glans i løbet af dagen i tørt hår, hvis håret har en tendens til at virke mat og kedeligt. Påfør en meget lille mængde og kram det godt ind i lokkerne - så kan du altid tilføje mere, hvis lokkerne tørster efter olie til håret.

Olie til håret: Almindelige fejl, som du bør undgå

Sørg for at undgå disse meget almindelige fejl, når du skal påføre olie på håret!

Fejl nr. 1: Du påfører hårolien i hovedbunden

Hvis du har et fint eller glat hår, kan dit hår meget nemt blive klasket og livløst, hvis du kommer til at påføre olie nede ved hårrødderne. Hvorfor det? Det skyldes, at hovedbunden producerer et naturligt fedtstof ved navn talg. Da hårrødderne sidder nede ved hovedbunden, har de allerede fået rigeligt med fugt gennem talgen. Så hvis du så også påfører olie, vil det blot tynge håret. Derudover kan en påføring af hårolie i hovedbunden tilstoppe porerne og medføre uren hud og sågar hårtab.

Den eneste undtagelse er naturligvis brugen af et godt hårolieprodukt, som er specielt udviklet til brug i hovedbunden og ved rødderne, som f.eks. Grow Perfect™ Thickening Spray, som indeholder den vækstfremmende ingrediens pebermynteolie.

Fejl nr. 2: Du bruger for meget hårolie

Når det handler om olie, kan det meget nemt blive for meget af det gode! Derfor er det utroligt vigtigt at starte i det små. Husk, at du altid kan øge mængden henad vejen! Vi anbefaler, at du begynder med en lille smule hårolie, f.eks. hvad der størrelsesmæssigt svarer til ært. Så kan du altid påføre lidt mere senere, hvis håret stadig føles tørt.

Fejl nr. 3: Du bruger den forkerte type olie til håret

Hvis du anvender den forkerte type olie på dit hår, kan det meget let føre til en række mindre optimale resultater. Hvis du f.eks. anvender en tør olie på et tørt hår, vil håret ikke føles blødt og fugtmættet. Det samme gælder, hvis du anvender en tung olie på et fint hår, hvilket vil få håret til at se fedtet og klasket ud. Tjek derfor lige vores liste ovenfor, og find den bedste hårolie!

Kokosolie er én af de mest fugtgivende olier til håret. Den passer til alle hårtyper og bidrager til at genoprette hårets fugtbalance.

4 råd til at maksimere effekten ved brug af den bedste hårolie

Nu da du har hørt om alle fordelene ved at anvende en god hårolie, og hvordan du bruger en olie til håret, får du her et par tip, der kan hjælpe dig med at opnå de bedste resultater:

Tip nr. 1: Prøv en hovedbundsscrub

Mens en olie til håret kan være en rigtig god hjælp til at opretholde fugtbalancen og beskytte dit hår, kan den desværre også efterlade nogle rester, der kan tynge håret og få det til at klaske. Heldigvis kan du nemt få fjernet diverse ophobede rester fra olier ved hjælp af vores Scalp Delight™ Detox Scrub. Denne hovedbundsscrub fjerner skånsomt alle de ophobede rester af døde hudceller, olier og hårprodukter og forsyner dig med et blødt og langt mere elastisk hår. Vi anbefaler, at du anvender denne hovedbundsscrub en gang om ugen, eller når dit hår trænger til at blive frisket lidt op.

Tip nr. 2: Prøv en proteinbehandling

Når du nu har valgt at bruge en god hårolie til at puste liv i dit beskadigede hår, bør du også overveje at føje en god proteinkur til dine hårplejerutiner. Vi kan varmt anbefale dig at prøve vores proteinkur, Protein Repair™ Hair Mask, som gør brug af hydrolyserede grøntsagsproteiner til at genopbygge de beskadigede områder på de enkelte hårstrå. For at opnå de bedste resultater bør den anvendes en til tre gange om måneden.

Tip nr. 3: Plej håret indefra

Dine hårfollikler kan naturligvis ikke producere et sundt og glansfuldt hår uden at få en passende næring! Derfor er det utroligt vigtigt, at du sikrer dig, at du får alle de næringsstoffer, du skal bruge for at kunne få en sund hårvækst. Vi kan derfor anbefale dig at prøve vores Hair Formula Gummies for Women eller tabletter, som er propfyldt med hårvenlige vitaminer og mineraler, som f.eks. biotin, selen, C-vitamin og zink. Desuden er disse tyggevenlige produkter sukkerfrie og smager helt fantastisk, hvilket gør det nemt at huske at tage dem hver dag!

Tip nr. 4: Husk de gode stylingsredskaber

Hvis målet er at opnå en sund hårvækst, er det utroligt vigtigt at huske at tage sig rigtig godt af håret for at forhindre, at det bliver ødelagt og knækker. Det kan jo trods alt være lige meget, hvor hurtigt dit hår vokser, hvis det bare alligevel knækker, når du styler det!

Nøglen til at undgå et ødelagt og knækket hår er at investere i en række specielle redskaber til håret, som giver dit hår den ekstra omsorg og pleje, det har behov for. Først og fremmest kan vi anbefale dig at bruge vores specielle Wet Brush, som har bløde silikonepigge, der reder håret skånsomt ud, uden at knække de enkelte hårstrå.

Dernæst kan vi anbefale dig at prøve vores Hair Rings, som er designet specielt til at holde håret på plads, uden at det knækker, hvilket ofte sker ved brug af traditionelle hårelastikker. Prøv begge dele, og du vil helt sikkert blive glædelig overrasket over resultatet!

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Vores kunder siger

Fremragende

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håret

  Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håret

 • Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

  Solbeskyttelse til håret og solcreme til hovedbund: Her er vores bedste råd

 • Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

  Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

 • Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

  Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

 • Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

  Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

Se alle artikler