Shampoo mod hårtab, virker det? Her er ingredienserne du skal kigge efterSe alle artikler

Shampoo mod hårtab, virker det? Her er ingredienserne du skal kigge efter

Er du klar over, at dit valg af hårshampoo har indflydelse på, hvor meget hår, du har på hovedet?

Det er nemlig sådan, at nogle af de mest almindelige ingredienser i shampooer, herunder sodium lauryl sulfat, faktisk kan forværre et hårtab. Andre ingredienser, som f.eks. koffein og rosmarinolie, kan derimod styrke en sund hårvækst.

Hvis du gerne vil høre mere om, hvordan du vælger den rigtige shampoo til tyndt hår, så læs med her. Jeg vil se nærmere på, hvilke ingredienser, der er gode og hvilke ingredienser, du bør undgå. Og til sidst vil jeg dele mit bud på den bedste shampoo mod hårtab og spaltede spidser

Indholdsfortegnelse

Hvad er hårtab, og hvad er årsagen bag?

Det er normalt at tabe mellem 30 og 150 hårstrå dagligt. Hvis du taber flere hår end det, kan det skyldes, at du lider af hårtab.

For de fleste mænd er et hårtab genetisk betinget, hvorimod det ofte er nogle hormonale ubalancer, der er skyld i mange tilfælde af hårtab hos kvinder. Der findes dog flere andre mulige årsager til hårtab, f.eks. mangel på vitaminer og mineraler, stress, aldersbetingede ændringer og infektioner i hovedbunden. Hårtab kan også være et symptom på andre underliggende sygdomme. Så hvis du oplever, at du taber mere hår end normalt, bør du tage en snak med din læge for at få kortlagt årsagen hertil.

Hvordan virker en shampoo mod hårtab egentlig?

Uanset årsagen til dit hårtab, kan en shampoo til tyndt hår være en god hjælp til at forbedre dit hårs udseende. I nogle tilfælde kan en god shampoo endda styrke hårets vækst.

De fleste almindelige shampooer på markedet hjælper ikke mod hårtab. Til gengæld indeholder flere af dem desværre en række ingredienser, der ligefrem kan forværre det. Ved at bytte din shampoo ud til en mod hårtab, vil du være i stand til at undgå disse skadelige ingredienser. Desuden får du så også glæde af en række andre ingredienser, som styrker både hårets og hovedbundens sundhedstilstand og dermed skaber optimale betingelser for hårvækst.

styrke hårets vækst

Den bedste shampoo mod hårtab indeholder nogle særlige ingredienser, der forbedrer hårets volumen, styrker hovedbundens sundhed, virker fugtgivende og booster blodgennemstrømningen til hårfolliklerne.

Find den bedste shampoo til hårtab: 4 ingredienser du bør kigge efter

AnaGain™

Når du går på jagt efter den bedste shampoo mod hårtab, skal du sikre dig, at shampooen indeholder AnaGain™. AnaGain™ er udvundet af ærtespirer, og har ifølge flere studier vist sig at kunne stimulere hårvæksten og reducere hårtab. Og disse resultater, er blot efter 90 dages anvendelsestid! Af den årsag er AnaGain™ en vigtig ingrediens i Grow Perfect™ Shampoo

Rosmarinolie

Det kommer måske bag på dig, men rosmarinolie har faktisk vist sig, at være mere effektivt, når det gælder om at styrke hårvæksten, end det kendte produkt Minoxidil! Derudover har rosmarinolien ingen kedelige bivirkninger. Det gør rosmarinolie til en særdeles vigtig ingrediens i de fleste produkter fra Hairlust, bl.a. i Grow Perfect™ Shampoo og Grow Perfect™ Thickening Spray.

Aloe vera-ekstrakt

Når du er på jagt efter den bedste shampoo mod hårtab, vil du sikkert bemærke, at mange af shampooerne indeholder aloe vera. Og det er der faktisk en særlig grund til! Aloe vera har nemlig været brugt mod hårtab i mange år. Selvom der ikke findes nogle egentlige videnskabelige undersøgelser, der direkte knytter aloe vera sammen med forebyggelse af hårtab, er denne specielle plante imidlertid rig på en lang række vitaminer, herunder A-vitamin, C-vitamin og E-vitamin, som styrker de sunde celler og hindrer eventuelle skadelige påvirkninger fra de frie radikaler.

Den bedste shampoo til hårtab: Ingredienser du bør undgå

Så hvilke ingredienser bør du undgå, når du går på jagt efter den bedste shampoo mod hårtab? Du skal først og fremmest være på vagt over for følgende ingredienser:

Sodium Lauryl Sulfat (SLS)

Mange af de almindelige shampooer på markedet er udviklet ved brug af et sulfat ved navn sodium lauryl sulfat (SLS), som er et barskt, kemisk rengøringsmiddel og overfladeaktivt middel. Sulfatet suger alle de naturlige, beskyttende olier ud af håret og hovedbunden, hvilket desværre kan efterlade dig med et udtørret og skrøbeligt hår og en tør, kløende hovedbund.

Men, hvad der faktisk er endnu mere skræmmende er, at en række videnskabelige undersøgelser peger i retning af, at sodium lauryl sulfat har en nedbrydende virkning på cellemembranerne i hovedbunden. Sulfatet irriterer hudcellerne i din hovedbund, hvilket kan have en negativ indflydelse på din hårvækst. Det er grunden til, at du helt skal forsøge at undgå denne ingrediens, når du skal ud at vælge shampoo!

Parabener

Mange producenter af shampoo tilsætter ligeledes en særlige gruppe af konserveringsmidler, ved navn parabener, i deres formler for at forlænge shampooens holdbarhed med op til 24 måneder. Desværre er det bare sådan, at disse parabener også kan irritere hovedbunden og sågar medføre allergiske reaktioner, nøjagtig ligesom sodium lauryl sulfat. Derfor bør du helt gå uden om de shampooer til hårtab, som indeholder denne ingrediens!

Methylchloroisothiazolinon (MCI)

Rigtig mange hårprodukter indeholder methylchloroisothiazolinon, bedre kendt som MCI. MCI er et konserveringsmiddel, som beskytter produkter imod bakterievækst, gærvækst og svampevækst. MCI er ofte blandet sammen med methylisothiazolinone (MI). Både MCI og MI sættes i forbindelse med allergiske reaktioner. Ifølge en undersøgelse fik hele 8% af deltagerne en allergisk reaktion. Det er grunden til, at EU har forbudt brugen af denne blanding af MCI og MI i diverse leave-on produkter, herunder cremer.

Denne blanding af MCI og MI er dog stadig tilladt i de produkter, der vaskes af igen, herunder i shampoo og balsam. Derfor bør du altid tjekke varedeklarationen grundigt for disse ingredienser, når du går på jagt efter den bedste shampoo mod hårtab!

Sådan vælger du en shampoo, der får håret til at vokse hurtigere

Sådan vælger du en shampoo, der får håret til at vokse hurtigere

Når du skal ud at finde en shampoo, der får håret til at vokse hurtigere, bør du følge disse enkle råd:

 • Læs altid varedeklarationen grundigt igennem, inden du køber varen. Lad dig ikke lokke af diverse salgsargumenter! Inden du køber en shampoo, der får håret til at vokse hurtigere, skal du altid gennemgå varedeklarationen grundigt.
 • Hold dig til de dokumenterede, virksomme ingredienser. Nu, da du har hørt, hvilke ingredienser, der er bedst imod hårtab (og hvilke, du bør undgå) kan du læse varedeklarationen grundigt igennem og sikre dig, at shampooen er god og ikke skadelig for håret. Hvis producenten af en shampoo mod hårtab fremhæver virkningen af nogle særlige ingredienser, bør du sikre dig, at det er troværdige fakta, f.eks. ved at søge efter nogle videnskabelige beviser.
 • Se efter kvalitetsmærket. For at sikre dig at din shampoo til hårtab er fremstillet på en sikker og tryg måde, ved hjælp af bæredygtige metoder, skal du kigge efter et kvalitetsmærke på varedeklarationen, som f.eks. Ecocert COSMOS-standard, som er en fælles europæisk certificering af økologisk kosmetik.

Mit bud på den bedste shampoo mod hårtab

Her får du nu mit bud på de bedste shampooer mod hårtab.

Den bedste shampoo mod hårtab

Grow Perfect™ Shampoo, har en innovativ, økologisk certificeret formel, der fremmer optimal sundhed i hovedbunden og giver dig et stærkt, sundt hår. Formlen inkluderer bl.a. Anagain™ og økologisk rosmarinolie som alle har vist sig at være effektive, når det handler om at styrke en ny, sund hårvækst!

Den bedste shampoo mod hårtab og spaltede spidser

Hvis du ikke er i stand til at gro langt og sundt hår på grund af skader og spaltede spidser, bliver du nødt til at gribe problemet an med en lidt anderledes shampoo. Split Fix™ Shampoo er udviklet for at til at nære og reparere tørt og beskadiget hår og samtidig fremme sund hårvækst. Derfor kan denne shampoo være en god hjælp, hvis du oplever spaltede spidser eller hår der knækker.

Hemmeligheden er indholdet af jojobaolie-estere, som hjælper håret med at bevare fugten og forbedre dets barrierefunktion. Hairlust har derudover forsynet shampooen med koffein og fugtgivende aloe vera.

Den bedste shampoo mod hårtab til blondiner

Blondiner har det måske nok sjovere, men deres hår har til gengæld et stort behov for noget ekstra kærlig pleje. Denne shampoo er udviklet ved hjælp af en række styrkende, veganske mikroproteiner og nogle særlige, fugtgivende ingredienser, der er proppet med antioxidanter, bl.a. den økologiske mangoekstrakt og den økologiske multebærekstrakt. Denne shampoo til tyndt hår indeholder endvidere et lilla pigment, som neutraliserer det gullige skær i håret.

Andre sunde hårplejerutiner mod hårtab

Ud over at købe en god shampoo til tyndt hår, hvad kan du så ellers gøre for at styrke din hårvækst og få dit hår til at se kraftigere ud? Du kan følge disse hårplejetip, som kan booste en sund hårvækst og forebygge, at håret knækker. Her er mine bedste tips:

Eksfolier din hovedbund

Hvornår har du sidst eksfolieret din hovedbund? Da din hovedbund jo består af hud, giver det god mening, at den med jævne mellemrum har behov for at blive eksfolieret for at kunne fungere optimalt. Hvorfor det? Fordi en større ophobning af overskydende sebum, døde hudceller og diverse hårprodukter i hovedbunden kan gå hen og tilstoppe hårfolliklerne og dermed hindre en sund hårvækst. For at kunne bekæmpe dit hårtab effektivt bør du derfor sørge for at eksfoliere din hovedbund fra tid til anden.

Hvis du skal eksfoliere din hovedbund på en god og effektiv måde, kan jeg anbefale dig at anvende Scalp Delight™ Detox Scrub. Denne skånsomme hovedbundsscrub er udviklet ved hjælp af en række specielle ingredienser, der er udvundet af planteekstrakter, bl.a. økologisk aloe vera, rosmarinolie, havreekstrakt og havreekstrakt. De fjerner effektivt de ophobede rester og giver dig en sund hovedbund, der er i balance. Hvilket skaber optimale betingelser for en sund hårvækst.

Sæt gang i hovedbundens blodomløb

En anden måde at styrke den sunde hårvækst på er ved at booste blodgennemstrømningen i hovedbunden. Hårfolliklerne har behov for nogle bestemte næringsstoffer for at kunne producere hårstrå. Disse næringsstoffer bliver leveret af de røde blodceller, så derfor giver det rigtig god mening, at du styrker den sunde hårvækst ved at booste blodgennemstrømningen i hovedbunden.

Der er to måder, hvorpå du kan styrke blodgennemstrømningen i hovedbunden: Du kan styrke den manuelt, (med hovedbundsmassage) eller ved hjælp af en kemisk stimulation (f.eks. ved påføring af rosmarinolie).

Den specielle Scalp Delight™ Scalp Massage Brush gør det dejlig nemt at give dig selv en sund hovedbundsmassage, som en fast rutine i hverdagen, takket være børstens bløde silikonepigge og dens håndtag, som er let at holde om. Samtidig forsyner Grow Perfect™ Thickening Spray hovedbunden med den sunde, økologiske mynteolie, som hjælper mod hårtab, hvilket er klinisk dokumenteret. For at opnå det bedste resultat bør du bruge både hovedbundsscrubben og børsten til behandlingen!

Tag et kosttilskud til håret

Imidlertid er det ikke nok at booste blodgennemstrømningen i hovedbunden, hvis du ikke også får alle de nødvendige næringsstoffer, du skal bruge for at få en optimal, sund hårvækst.

Det er her, at et kosttilskud, f.eks. Hair Formula Gummies for Women, kommer ind i billedet. Dette velsmagende kosttilskud, i tyggeform, indeholder alle de nødvendige vitaminer og mineraler, som dine hårfollikler har brug for, så de kan fungere optimalt, bl.a. biotin, C-vitamin, folsyre og zink. Desuden er vingummivitaminerne veganske og glutenfri og selvfølgelig fremstillet af gode veganske ingredienser, så derfor ved du bare, at de er et godt valg!

Et tip: Disse kosttilskud til håret findes ligeledes i en kraftigere tabletform og i nogle specielle tygge- og tabletudgaver til mænd.

Glem ikke balsammen

Din hovedbund producerer en række naturlige fedtstoffer, som bevæger sig ned ad hårstrået og virker fugtgivende og er med til at holde håret sundt. Hvis du har langt hår, er det imidlertid svært for disse naturlige fedtstoffer at nå helt ud i spidserne af håret. Det er grunden til, at langt hår har en tendens til at blive mere tørt, især i spidserne. Hvis du har langt hår, bør du derfor altid huske at bruge balsam efter hver hårvask.

Et tip: Du kan spare 15%, hvis du køber et sæt bestående af en shampoo og en balsam. Hvis du leder efter den bedste gaveidé kan jeg varmt anbefale dig denne.

Vær forsigtig, når du reder håret ud

Selvom dit hårtab måske ikke er et direkte resultat af et beskadiget eller knækket hår, så hjælper det ikke ligefrem på din hårpragt, at håret knækker og falder af, når du reder det ud. For at forebygge at håret falder af, fordi det knækker, bør du derfor altid være ekstra forsigtig, når du reder det våde hår ud.

Håret er utrolig skrøbeligt, når det er vådt, derfor bør du altid bruge enten en bredtandet kam eller den specielle Wet Hair Detangler Brush, når du reder et vådt hår ud. Begynd i spidserne, og arbejd dig så op mod hovedbunden, og red forsigtigt eventuelle hårknuder ud undervejs.

Husk, at der er tale om en langsom proces, når håret vokser, så derfor kan det tage op til fire måneder, før du får svar på, om din shampoo til tyndt hår virker på dit hår. For at følge med i udviklingen kan du eventuelt tage nogle billeder før og efter brug af din shampoo mod hårtab!

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Hårtab hos mænd: Sådan kommer du tyndt hår i forkøbet!

  Hårtab hos mænd: Sådan kommer du tyndt hår i forkøbet!

 • Hvad skyldes hårtab hos kvinder? 8 årsager til at kvinder taber håret

  Hvad skyldes hårtab hos kvinder? 8 årsager til at kvinder taber håret

 • Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

  Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

 • Fælder du meget hår? Her er 8 tips til at få hårtabet under kontrol

  Fælder du meget hår? Her er 8 tips til at få hårtabet under kontrol

Se alle artikler