Koffein shampoo: virker det? Her er alt du skal vide om shampoo med koffeinSe alle artikler

Koffein shampoo: virker det? Her er alt du skal vide om shampoo med koffein

Går du og spekulerer over, om din morgenkaffe kan være med til at stimulere dit hårs vækst, og vil du også gerne give dit hår et energiboost, så det vokser lidt hurtigere? Så er det om at læse med her.

I denne artikel vil jeg løfte sløret for, om en shampoo med koffein virker, eller det er det rene er humbug. Jeg løfter sløret for, hvilken sammenhæng der er mellem koffein og hårvækst, og ikke mindst hvordan en shampoo med koffein rent faktisk virker på hårets generelle sundhedstilstand.

Du vil få en overraskelse af de helt store, når jeg afslører de videnskabelige resultater angående brugen af shampoo med koffein.

Indholdsfortegnelse

Er kaffe overhovedet sundt for håret?

Først og fremmest vil jeg begynde med at afklare den sammenhæng, der er mellem indtagelsen af kaffe og dit hårs generelle sundhedstilstand. Kan din velduftende morgenkaffe virkelig have en positiv effekt på andet end dit humør? Ja, det lader faktisk til at være tilfældet.

Men, hvorfor kan kaffe egentlig betegnes som en magisk ingrediens i relation til hårpleje? Hemmeligheden er naturligvis kaffens hovedingrediens, koffein, og kaffebønner indeholder jo som bekendt en masse koffein. Koffein er kendt for at have en energiboostende effekt, men det er langtfra det eneste, denne ingrediens har at byde på. Her får du en oversigt over de mange forskellige fordele, der er ved at bruge kaffe til at pleje håret:

 • Koffein har en opkvikkende effekt: I lighed med at din hjerne har brug for en dosis opkvikkende koffein hver morgen, har dine hårsække også glæde af koffeinen. Koffein siges nemlig at være stand til at stimulere hårsækkene, både når man indtager det, og hvis det findes i et hårprodukt, som f.eks. en koffein shampoo. Begge dele giver håret et tiltrængt boost, så der kommer mere gang i cirkulationen.
 • Koffein forbedrer blodomløbet: Koffein kan sætte mere gang i blodomløbet i hovedbunden. Et velfungerende blodomløb har stor betydning for hårsækkene, som dermed får tilført ilt og næringsstoffer, hvilket er alfa og omega, hvis man vil have en sund hårvækst.
 • Koffein er rig på antioxidanter: Kaffe er ikke bare en kraftigt virkende kilde til koffein, den er også proppet med antioxidanter, som kan beskytte håret imod de frie radikaler og fysiske stresssymptomer i kroppen. Derfor kan en behandling med kaffeholdige ingredienser være en hjælp til at opretholde hårets vitalitet og modstandsdygtighed.
 • Kan bruges som en naturlig hårfarve: Man kan også bruge produkter, der indeholder kaffe, til et helt andet formål, nemlig til hårfarvning. Denne hjemmelavede hårfarvningsmetode er gået hen og er blevet et stort hit blandt både unge og ældre, da den eftersigende skulle være en mere skånsom metode sammenlignet med en kemisk fremstillet hårfarve. Man lader kaffen køle af, hvorefter man påfører den direkte på de grå hår. På den måde kan man, takket være kaffens mørke pigmenter, tone sit hår i en flot, naturlig farve.

De videnskabelige studier omkring koffein

Nu, da vi har fået styr på, hvilke fordele der er ved at bruge kaffe eller koffeinholdige produkter til håret, skal vi kigge nærmere på de videnskabelige undersøgelser, der ligger bag. De positive resultater, der ses ved brug af koffeinholdige produkter, er nemlig ikke bare løse rygter og humbug, men derimod baseret på videnskabelige fakta fra flere forskellige undersøgelser.

Indtil flere videnskabelige studier har peget på den positive effekt, som koffein har på hårsækkene, ikke mindst når det gælder hårtab. I en skelsættende videnskabelig undersøgelse fra 2007 blev det endvidere slået fast, at koffein i høj grad er med til at stimulere hårsækkene og styrke hårvæksten. Denne undersøgelse fastslog, at koffein også er i stand til at modvirke den negative indflydelse, som hormonet testosteron har på hårets vækst. Koffein viste ligeledes lovende resultater, når det gælder behandlingen af bl.a. androgen alopeci eller arveligt hårtab.

Et andet studie fra 2014 pegede på, at koffein er i stand til at forstærke de enkelte hårstrå og er med til at forlænge den anagene fase (hårets vækstfase) hos både kvinder og mænd. I et tredje studie fra 2018 blev det samtidig konkluderet, at et hårprodukt med koffeinbaserede ingredienser, til udvortes brug, er næsten lige så effektivt som Minoxidil 5% lotion, når det gælder behandling af hårtab hos mænd.

Så, hvis du kæmper med hårtab eller udtynding af håret, kan koffein altså være den redningskrans, du leder efter. Hvis du kan få indarbejdet brugen af denne naturlige ingrediens i din hårpleje, kan det altså være med til at stoppe dit hårtab og sætte skub i væksten af nye hårstrå. Så når du rækker ud efter den daglige kop kaffe, eller overvejer at købe en koffein shampoo, er der altså ikke tale om en modetrend, men derimod om en løsning, der er videnskabeligt bevist.

I de følgende afsnit vil jeg dykke ned i, hvordan du kan få indarbejdet nogle effektive rutiner med at bruge koffein, og jeg vil se nærmere på, hvorfor koffein shampoo er gået hen og er blevet det nye sort inden for hårpleje. Jeg vil dog lige starte med at se på, hvilke bivirkninger der kan være.

Bivirkninger ved brug af kaffe til pleje af håret

Når det gælder koffein og hårpleje, er der nogle vigtige ting, du skal skrive dig bag øret, inden du rækker ud efter kaffekoppen:

Kaffe kan misfarve håret

Hvis du har lyst hår, skal du være ekstra opmærksom, hvis du bruger kaffe direkte på håret. De naturlige pigmenter fra kaffen kan nemlig misfarve håret, så det får en uheldig, uønsket nuance. Hvis du vil undgå det, er det bedre at købe nogle specielle hårprodukter, der er tilsat den rette mængde koffein. De vil nemlig ikke efterlade en uønsket nuance i håret.

Overdreven indtagelse af koffein

Selvom koffeinen har en magisk virkning, når den indgår i en koffein shampoo, er det dog bestemt ikke tilrådeligt at få en masse koffein (kaffe) indenbords, som led i den daglige hårpleje. Kaffe i store mængder kan nemlig forstærke lidelser, som f.eks. forhøjet hjerterytme, nervøsitet, fordøjelsesproblemer og søvnforstyrrelser.

Tørt og skrøbeligt hår

Da kaffe har en let udtørrende effekt på håret, er det ikke en god ide at påføre den hjemmelavede behandling alt for ofte. I værste fald kan det nemlig bevirke, at dit hår bliver tørt og skrøbeligt og begynder at knække.

I stedet er det vigtigt at skrive sig bag øret, at nøglen til at få det fulde udbytte af koffeinen er at bruge den i en passende mængde, så du kan undgå ubehagelige overraskelser. Læs med her, hvis du overvejer at prøve en shampoo med koffein, eller du vil undgå eventuelle bivirkninger, når du bruger koffein.

Sådan kan du aktivt bruge koffein til at pleje dit hår

Nu, da du har fået styr på sammenhængen mellem koffein og hår, er det blevet tid til at høre, hvordan du kan drage fordel af denne viden til hverdag. Her får du et par gode råd til, hvordan du generelt kan optimere brugen af koffein, og hvordan du finder en god shampoo med koffein.

Hold igen med kaffen

Selvom det kan være fristende at drikke flere kopper kaffe dagligt, for lige at sætte lidt ekstra skub i hårets vækst, skal du være opmærksom på, at det koffeinindhold, der er i de fleste drikkevarer, ikke vil være nok til at have en nævneværdig effekt på dit hår. Derudover skal du også overveje de forskellige helbredsmæssige konsekvenser, der er ved at indtage en høj dosis koffein hver dag. Hvis du gerne vil styrke hårets vækst, er det sundere kun at drikke nogle få kopper kaffe dagligt og så ellers investere i en god shampoo med koffein.

Kaffens rensende effekt

Hvis du følger med på nettet, har du måske set, at der er rigtig mange, der eksperimenterer med at lave deres egen hjemmelavede hårplejeblanding med koffein til håret. Selvom det kan være et sjovt eksperiment, skal du dog lige være opmærksom på, at du ikke kan vide dig sikker på hvor høj en dosis koffein, der er i sådan en blanding, i modsætning til hvis du bruger en shampoo med koffein. Det bevirker, at resultatet kan variere en del, og at der er risiko for, at håret kan få en uheldig nuance. Du kan tilmed være uheldig og få irritation i hovedbunden, især hvis du har en irriteret eller øm hovedbund.

Hårprodukter, der er tilsat koffein

Den bedste og mest sikre metode, til at få indarbejdet nogle gode rutiner i din hårpleje, er at gå ud og finde et af de hårprodukter, der er udviklet specifikt til at forsyne håret med den rette mængde koffein. Et af dem er en shampoo med koffein eller en balsam, der er tilsat koffein. En koffein shampoo og en tilhørende balsam er begge udviklet til at kunne forsyne håret og hårsækkene med den optimale mængde koffein. Denne naturlige koffeinbehandling sikrer, at du får et perfekt resultat, og at der ikke er nogen uønskede bivirkninger. Derudover vil en god koffein shampoo som regel også indeholde nogle andre naturlige ingredienser, såsom rosmarinolie og biotin. Det gør koffein shampooen og koffein balsammen til det mest effektive og sikre valg, når det handler om at stimulere din hårvækst.

Så hvis du ønsker at få styrket din hårvækst og bruge koffein, er den optimale løsning altså at investere i en god shampoo med koffein eller et tilsvarende produkt. I modsætning til en hjemmelavet blanding er en koffein shampoo et både praktisk og effektivt valg, som sikrer, at du får det optimale ud af dette naturlige vidundermiddel. Er du klar til at træde ind i en verden af koffeinbaserede hårprodukter? Så lad os gå på opdagelse og finde ud af, hvilken koffein shampoo, der er den bedste?

De fire bedste shampooer med koffein

Når det handler om at stimulere hårvæksten, og finde den bedste koffeinbaserede shampoo, har jeg lige en række professionelle råd, som er værd at følge. De forskellige forslag er skræddersyet efter, hvilke udfordringer du har.

Grow Perfect™ Shampoo: Til et fint eller tyndt hår

Er du også på jagt efter det perfekte produkt, der kan stimulere hårets vækst, så du kan få nogle lækre, kraftige lokker? Så behøver du ikke lede længere. Grow Perfect™ Shampoo indeholder ikke bare den perfekte koffeinblanding, men også det patenteret aktiv, Anagain™, der er kendt for at kunne sætte gang i hårvæksten og styrke hårets tæthed. Denne prisvindende shampoo er baseret på en formel, der består af den populære ingrediens, rosmarinolie, som stimulerer cirkulationen i hovedbunden, og styrker den sunde hårvækst. Hvis du kombinerer denne shampoo med Grow Perfect™ Conditioner vil du kunne vinke farvel til dit tynde hår og i stedet kunne glæde dig over at have fået den kraftige hårpragt, du går og drømmer om.

Split Fix™ Shampoo: Til et skrøbeligt hår med spaltede spidser

Til alle jer der drømmer om et langt og sundt hår, her kommer mit bud på den optimale shampoo. Hvis du står med et skrøbeligt hår, der knækker, eller du drømmer om nogle lange, flotte lokker, kan du bruge Split Fix™ Shampoo, som et hemmeligt våben. Denne gamechanger inden for hårpleje kan så meget mere end bare forsyne håret med den nødvendige pleje, den kan tilmed styrke din hovedbund og give håret det koffeinkick, det hungrer efter. Resultatet? Et hår, der er stærkt og modstandsdygtigt, fri for spaltede spidser, og som er på vej til at nå helt nye længder, uden at knække. For at opnå det bedste resultat er det bedst at kombinere den nærende shampoo med Split Fix™ Conditioner, som ligeledes indeholder koffein og derved kan styrke hårets vækst endnu mere.

Moisture Hero™ Shampoo: Til de tørre og krusede lokker

Har du et hår, der er tørt som en høstak, og som har behov for en dybdevirkende, fugtgivende og opfriskende behandling? Så skulle du tage at prøve den fantastiske Moisture Hero™ Shampoo og Conditioner, som er den ultimative løsning til et tørt, kruset og porøst hår. Denne koffein shampoo forsyner håret med en længerevarende dybdevirkende, fugtgivende effekt, samtidig med at den giver hårrødderne og hovedbunden en effektiv stimulerende behandling. Det betyder, at du kan vinke farvel til dit krusede, uregerlige hår og i stedet byde velkommen til et velplejet og silkeblødt hår.

Wonder Beard™ Shampoo: Til den skånsomme skægvask

Nu skal alle skægentusiaster lige spidse ører! Det er nemlig tid til, at skægget skal have en sund, plejende behandling, og det er her, at Wonder Beard™ Shampoo kommer ind i billedet. Denne skånsomme, men yderst effektive formel er ikke bare i stand til at vaske skægget rent, men kan samtidig forsyne det med de virksomme og plejende ingredienser, Capixyl™, rosmarinolie og biotin, hvilket stimulerer skægvæksten. Det bevirker, at du får et skæg, der ser både kraftigt og velplejet ud.

Med udgangspunkt i disse nøje udvalgte produkter vil du nu kunne vælge den koffein shampoo, der passer bedst til dine behov, og som kan bidrage til, at du opnår dit mål. På den måde vil du kunne nyde godt af et hår, der bare bliver kraftigere og sundere for hver dag, der går.

Hvis du vil være helt sikker på, at du opnår det allerbedste resultat, vil jeg anbefale, at du også tilbyder håret en speciel behandling, der består af en række skræddersyede produkter, der er udviklet til målrettet at tage hånd om dine udfordringer. Når du arbejder målrettet med hårets specifikke behov, vil det nemlig gøre en enorm forskel for dit hår. Brugen af flere forskellige koffeinbaserede produkter, såsom en koffein shampoo, et serum, en hårkur eller en balsam, danner grundlag for den optimale hårplejerutine og kan bidrage til, at du får udnyttet det store potentiale, der er ved at bruge koffein.

Fem andre fantastiske produkter, der indeholder koffein

Udover mine favoritprodukter, som bl.a. omfatter en shampoo med koffein, findes der en lang række andre specielle produkter, der er udviklet til at tage hånd om hårets udfordringer. Jeg vil derfor anbefale, at du også prøver nogle af disse produkter:

1. Grow Perfect™ Hair Growth Serum

Er du på udkig efter et effektivt produkt, der kan stimulere hårets vækst? Så behøver du ikke lede længere, du skal bare prøve Grow Perfect™ Hair Growth Serum. Dette kraftigt virkende serum er nemlig proppet med en effektiv blanding af flere forskellige vækstfremmende ingredienser, herunder Redensyl®, RootBioTec™, Capixyl™ og AnaGain™. Disse ingredienser arbejder sammen med koffeinen og stimulerer hårsækkene, styrker blodomløbet i hovedbunden og fremmer den sunde, naturlige hårvækst.

2. Wonder Beard™ Growth Serum

Til alle skæg-entusiasterne vil jeg lige præsentere et fantastisk skægserum ved navn Wonder Beard™ Growth Serum. Dette serum er udviklet ved hjælp af en række særligt plejende ingredienser, herunder det styrkende peptide-kompleks CAPIXYL™ og koffein samt biotin. Disse ingredienser udgør til sammen den optimale styrkende og plejende behandling til dit skæg, samtidig med at den stimulerer skæggets vækst og tæthed, så du får et længere og kraftigere skæg.

3. Split Fix™ Hair Mask

Nu kan du vinke farvel til dit tørre, skrøbelige og ødelagte hår én gang for alle. Split Fix™ Hair Mask er en nærende hårkur, som puster nyt liv i dit trætte, tørre hår. Denne specielle hårkur er beriget med koffein, og den trænger dybt ind i dine tørre lokker og forsyner dem med en plejende og styrkende effekt. Det betyder, at du kan vinke farvel til spaltede spidser og i stedet byde velkommen til det silkebløde og modstandsdygtige hår.

4. Split Fix™ Leave-in Conditioner

Split Fix™ Leave-in Conditioner er udviklet specifikt til det tørre, skrøbelige hår, der har tendens til at spalte. Den forsyner håret med en grundlæggende pleje og kan tilmed give håret et tiltrængt koffein-boost. Spray lidt balsam på det fugtige hår efter vask, så vil du kunne nyde godt af et hår, der bliver blødt, modstandsdygtigt og helt fri for krus.

5. Moisture Hero™ Hair Mask

Denne fugtgivende hårkurforsyner håret med en dybdevirkende, plejende effekt lige der, hvor der er allermest behov for den. Ved hjælp af denne luksuriøse blanding af koffein, og de andre hårvenlige ingredienser, kan den hjælpe med at få styr på dit krusede hår ved at genoprette fugtbalancen og puste nyt liv i de tørre lokker.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Tre ekstra tip til, hvordan du kan styrke håret

Udover en effektiv shampoo med koffein har jeg også tre andre gode tip, der kan sætte skub i hårvæksten og hjælpe dig godt på vej til nogle lange, smukke lokker:

1. Prøv et kosttilskud til håret

En effektiv hårpleje starter som bekendt indefra. Derfor er det en god ide at sørge for at tage et kosttilskud til håret en gang dagligt for at give dit hår alle de nødvendige næringsstoffer, det mangler. Jeg kan anbefale, at du kigger efter et kosttilskud, som f.eks. Hair Formula Gummies eller Tablets, som er beriget med nogle naturligt styrkende ingredienser, bl.a. biotin og zink.

2. Giv hovedbunden en sund omgang massage

Sørg for at give hovedbunden den kærlige behandling, den hungrer efter. En regelmæssig massage med en hovedbundsbørste eller en rensende hovedbundsscrub kan virkelig gøre underværker. Disse behandlinger er med til at forbedre blodomløbet i hovedbunden og forsyne hårsækkene med flere næringsstoffer. En sund, ren hovedbund er nemlig grundlaget for en normal, sund hårvækst.

3. Glem ikke spidserne

Hårets spidser fortjener nøjagtig lige så meget opmærksomhed, som din hovedbund. Hvis du vil undgå de spaltede spidser og hår, der knækker, skal du supplere din balsam med en nærende hårolie og en plejende hårkur. Disse produkter hjælper med at bevare fugten i håret og gøre det blødt og modstandsdygtigt. Når du skal tørre håret, skal du vikle det ind i et blødt bambushåndklæde og ikke gnide en masse på det. En bredtandet kam er et must, hvis du skal rede håret forsigtigt ud. På den måde undgår du at rive i håret, så det knækker.

Nu, da du kender den fascinerende sammenhæng mellem kaffe og hårets sundhed, er det bare med at udnytte denne viden. De mange fordele ved at bruge en shampoo med koffein er svære at komme uden om, og du behøver ikke kun at nøjes med den smule koffein, som en kop morgenkaffe kan byde på. Med en god koffein shampoo, og nogle plejende behandlinger, kan du tilføre en ny dimension til din personlige hårpleje. Der er ingen tid at spilde, det er bare med at få indarbejdet nogle nye rutiner, i form af en effektiv shampoo med koffein, og lade den være en central del af din hårpleje til hverdag.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Hårtab hos mænd: Sådan kommer du tyndt hår i forkøbet!

  Hårtab hos mænd: Sådan kommer du tyndt hår i forkøbet!

 • Hvad skyldes hårtab hos kvinder? 8 årsager til at kvinder taber håret

  Hvad skyldes hårtab hos kvinder? 8 årsager til at kvinder taber håret

 • Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

  Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

 • Fælder du meget hår? Her er 8 tips til at få hårtabet under kontrol

  Fælder du meget hår? Her er 8 tips til at få hårtabet under kontrol

Se alle artikler