Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?Se alle artikler

Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

Når du kigger hårplejeprodukterne på hylderne igennem kan du næsten være helt sikker på altid at støde på en bestemt ingrediens i samtlige produkter, nemlig biotin.

Derfor er mange af os også vokset op med at høre om diverse fordele ved dette fascinerende B7-vitamin, men imidlertid er der ikke mange, der forstår, hvad det egentlig er, og hvad kosttilskud med biotin rent faktisk kan gøre for hår, hud og negle.

På bloggen i dag vil jeg se nærmere på fordelene ved B7-vitamin, og hvordan brugen af biotin piller kan bidrage til at styrke håret indefra.

Indholdsfortegnelse

Hvad er biotin?

For at få et bedre indblik i alle fordelene ved B7-vitamin, er du nødt til at se nærmere på, hvad dette effektfulde vitamin helt nøjagtigt er for noget.

Kort og godt er biotin (også kendt som H-vitamin) et vandopløseligt vitamin og et af flere vitaminer i den store B-vitamin-familie. Det er et af de mange komplekse vitaminer, som hjælper kroppen med at omdanne den mad, du indtager til næring og energi. Foruden at yde hjælp til denne energiomdannelse, har biotin også en rigtig god effekt på hår, hud og negle. Det er grunden til, at det er så udbredt at fremhæve brugen af biotin i de mange forskellige produkter, der styrker en sund hårvækst!

Ordet “biotin” stammer fra det græske ord ”biotos”, hvilket kan oversættes til ”liv”. Det giver god mening, da biotin spiller en afgørende rolle i de kropslige processer, som holder os i live. Det er naturligvis utroligt vigtigt at sikre sig, at man får biotin nok, hvilket bringer mig hen til dagens emne, nemlig de bedste biotin piller til håret. Der findes også en hel række forskellige fødevarer med et naturligt indhold af biotin, men det vil jeg dykke ned i lidt senere!

Hvorfor er biotin godt for håret?

Kort fortalt, støtter biotin hårets vækst gennem metabolisk funktion, og virker som et coenzym, som øger kroppens evne til at omsætte de nødvendige næringsstoffer fra andre vitaminer, fedtsyrer og aminosyrer. Biotin bidrager til at nedbryde proteinerne i kroppen, hvilket blandt andet kræves for dannelsen af keratin i kroppen. Øget produktion af keratin fremmer produktionen af ​​sunde hårsække, og de sunde hårsække producerer nye hår.

Hvis kroppen har problemer med få absorberet næringsstoffer grundet mangel på biotin, kan hårtab, skøre negle eller tidlig aldring af hud blive aktuelt.

Hvilken type biotin er den bedste til at styrke en sund hårvækst?

Alt afhængigt af dine udfordringer med dit hår, kan du vælge enten at prøve et vitamin kosttilskud med biotin eller et produkt med biotin til udvortes brug. Når det specifikt drejer sig om at vælge biotin til håret for at styrke din hårvækst, er der imidlertid et par ting, du lige skal overveje, inden du vælger et produkt. Nedenfor får du nu en hurtig gennemgang af de forskellige måder, hvorpå du kan tage biotin til håret, hvis du har et ønske om at styrke din hårvækst.

Biotin kosttilskud:

Langt de fleste får det største udbytte af B7-vitamin, når de indtager biotin som kosttilskud. Uanset om du lider af biotinmangel eller ej, kan daglig indtagelse af en tyggevitamin eller pille med biotin hjælpe med at sikre, at du får den rette mængde biotin til håret, du har behov for. Et biotin kosttilskud, i enten pille- eller tyggevitamin til oral anvendelse, er den mest almindelige form for biotin til håret, du kan finde på markedet. Overordnet set er disse tilskud utrolig effektive på grund af deres evne til hurtigt at blive optaget i blodet.

Hvis du derfor drømmer om, at få langt hår hurtigt eller oplever hårtab i forbindelse med f.eks. fødsel, sygdomsforløb eller lignende, vil hårvitaminer, rig på biotin, kunne give dig den rette indre hårpleje, fyldt af de rette næringsstoffer, din krop skal bruge til at sætte gang i hårvæksten igen.

Biotin til håret til udvortes brug:

Både diverse shampooer og andre produkter med biotin til håret, til udvortes brug, kan være en effektiv hjælp til et skørt og svagt hår, men de er langt fra lige så effektive, når det gælder om at forebygge hårtab. På den anden side er der mange biotinbehandlinger til udvortes brug, der giver dig både fordelene fra B7-vitamin og samtidig medtager en række andre gode, virksomme proteiner, som bl.a. keratin, hvilket også kan være en hjælp til at reducere forekomsten af spaltede spidser og hår som knækker. Så hvis du er på jagt efter at få længere hår, uden at det konstant knækker, så kan det være en rigtig god idé at prøve disse produkter!

Hvordan virker et biotin kosttilskud til håret egentlig?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du får biotin nok gennem din kost, eller blot vil sikre dig en højere dosis biotin til håret, kan et kosttilskud med biotin være det helt rette valg. Biotin piller er en enkel og praktisk måde til at opnå det fulde udbytte af vitaminet, når det handler om at styrke en sund hårvækst på længere sigt.

Hvordan virker et biotin kosttilskud?

Så hvordan virker disse piller med biotin så egentlig? De virker ved at forsyne håret med en ekstra omgang næring, i form er biotin, som er let absorberende. Dette hjælper med at styrke hårfolliklerne og hårlokkerne, hvilket gør håret langt mere modstandsdygtigt. Ved regelmæssig indtagelse kan biotin til håret både forbedre hårets struktur og glans og ikke mindst styrke. Derudover er det blevet meget udbredt at anvende et biotin kosttilskud til håret, og de fleste begynder at se resultater, allerede efter et par måneders regelmæssig brug (mere om det senere).

Tror du ikke på mig? Så læs mere her og lær mere om hvordan piller til håret rent faktisk virker.

Sådan kombinerer du biotin med andre gode ingredienser

Hvis du kunne tænke dig at anvende biotin for at styrke din hårvækst, anbefaler vi, at du får biotin til håret ved at tage en multivitaminpille, der kombinerer alle fordelene ved B7-vitamin med en række andre ingredienser, der også styrker håret, f.eks.:

 • Silica (fra bambusekstrakt) - Denne naturligt afledte ingrediens bidrager til at vedligeholde et normalt hår og negle samt at beskytte cellerne mod oxidativt stress.
 • D-vitamin - Bidrager til at stimulere hårfolliklernes vækst. Forskning viser, at mennesker med alopecia areata har meget lavere niveauer af D-vitamin end mennesker, der ikke har alopecia.
 • Zink - Et typisk tegn på zinkmangel er netop hårtab såvel som skørt hår, hud og negle
 • Selen - Et videnskabeligt forsøg har påvist, at selen er involveret i dannelsen af nyt hår.
 • C-vitamin - Forhindrer eventuelle skadelige påvirkninger fra de frie radikaler og er samtidig med til at booste dannelse af kollagen, hvilket er utroligt gavnligt for hår, hud og negle.

Kunne du tænke dig at få det fulde udbytte ved at anvende biotin til håret i kombination med en række andre meget virksomme ingredienser? Så skulle du tage at prøve Hairlust's alt-i-et kosttilskud, Hair Formula kosttilskud. Få det fulde udbytte ved at anvende biotin, og prøv et produkt, der virker indefra og ud! Tabletterne, Hair Formula Tablets for Women, er et kraftigtvirkende kosttilskud til håret til kvinder, og det er udviklet ved hjælp af en helt særlig blanding af silica, biotin, selen, zink og specielle aminosyrer, som alle normaliserer og styrker hårvæksten.

Disse klinisk dokumenterede ingredienser medvirker til at understøtte et normalt hår, hvilket giver dig nogle sunde lokker. Uanset om du vil have mere fylde i dit fine hår, skal have håret til at vokse hurtigere ud, eller du skal have fikset skaderne efter kemisk afblegning, kan jeg varmt anbefale dig at tage Hair Formula, som er et effektivt kosttilskud med biotin til at styrke din hårvækst.

Biotin-rige fødevarer som du kan spise

Hvis du vil have lidt mere biotin til håret gennem diverse fødevarer, er du nødt til dagligt at indtage adskillige fødevarer med et højt indhold af biotin for at få så meget biotin, at det reelt gør en forskel. Det er samtidig værd at bemærke at for at kunne få det fulde udbytte af biotin til håret, vil du ydermere være nødt til at indtage mange af disse fødevarer i en rå, uforarbejdet form eller i en form, hvor de kun er minimalt forarbejdede. Følgende fødevarer har en række forskellige fordele i forhold til indtagelsen af B7-vitamin (i mikrogram pr. 100 gram):

 • Æggeblomme (53)
 • Havre (27,0)
 • Hvedekim (17,0)
 • Hvide svampe (såsom champignon) (16)
 • Spinat (6,9)
 • Ost, brie (6.2)
 • Mælk (3,5)
 • Svinekød (5.0)
 • Gulerod (5.0)
 • Æble (4.5)
 • Tomat (4,0)
 • Oksekød (3.0)
 • Kylling (2,0)
 • Salat (1,9)

Hvis du vil have mere biotin til håret for at styrke din hårvækst, skal du være opmærksom på, at biotin er et vandopløseligt vitamin. Det betyder, at hvis du ønsker at få et passende højt indtag af biotin gennem kosten, er du nødt til at spise rigtig mange af de omtalte fødevarer hver eneste dag. Det er grunden til, at mange derfor foretrækker at tage et kosttilskud med biotin, når de skal styrke deres hårvækst, fremfor at være nødt til at skulle spise en stor mængde biotinholdige fødevarer.

Hvor lang tid går der, før man ser resultater?

hårvækst

Når man taler om biotin til håret, vil de fleste ikke se nogen nævneværdige resultater, før de har forøget deres indtag af biotin i op til flere måneder. For at opnå de bedste resultater med biotin til håret skal du derfor være både vedholdende og tålmodig! Ifølge en dobbelt blindtest kunne brugerne af kosttilskud med biotin først se væsentlige synlige resultater 90 dage inde i forsøget.

Når du begynder at tage biotin piller, med henblik på at styrke din hårvækst, skal du sørge for at tage pillerne dagligt. Jeg anbefaler derfor, at du sætter en alarm på din telefon, så du husker at tage dine biotin piller hver dag!

Før og efter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat

* Resultater varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Andre fordele ved B7-vitamin

Var du klar over, at der er mange andre sidegevinster ved at tage et biotin kosttilskud, foruden at give dig et sundere hår? Ja, det er der faktisk! Der er andre fordele ved B7-vitamin. Hvis du vælger at tage en af de bedste biotin piller på markedet, kan den faktisk samtidig bidrage til at forbedre din hud og dine negle. Så der er mange fordele ved at tage biotin til håret!

Ligesom det er tilfældet med andre proteiner, f.eks. kollagen, har mange den opfattelse, at piller med biotin kan være en rigtig god hjælp til at opretholde en sund og velplejet hud. Dette skyldes at der er mange med biotinmangel, der klager over diverse hudproblemer, som f.eks. hududslæt. Mens det endnu er uklart, hvilken indvirkning biotin egentlig har på huden, har flere brugere af biotin piller dog erklæret, at deres hud generelt er blevet meget pænere, og at indtagelsen af piller med biotin har hjulpet dem med bedre at kunne kontrollere deres akne.

Derudover har det vist sig, at biotin kan være en hjælp, hvis du døjer med tørre eller skrøbelige negle. Efter at have taget biotin har hele 91% af deltagerne i denne undersøgelse oplevet at få både sundere og stærkere negle. Som du kan se, er det dermed ikke kun fordelagtigt at tage biotin til håret, hvis du skal have styrket din hårvækst, men også i andre sammenhænge!

Hvem er i fare for biotinmangel?

Mennesker med sundhedsmæssige forhold der har indflydelse på, hvordan kroppen optager næringsstoffer, eller som benytter nogle typer af medicin, kan risikere at udvikle biotinmangel.

Biotinidase mangel (BIOT) er den mest almindelige årsag til biotinmangel. BIOT er en sjælden arvelig lidelse, hvor kroppen ikke er i stand til at frigøre biotin fra maden, samt omsætte og forbruge biotin.

Andre faktorer, der kan forårsage biotinmangel:

 • Parenteral ernæring (PE)
 • Visse diæter
 • Typer af medicin
 • Antibiotika over en lang periode, da disse kan ødelægge de biotinproducerende bakterier i tarmen
 • At have en tilstand, såsom Crohns sygdom, der gør det svært for tarmen at optage næringsstoffer
 • Alkoholforbrug, som hæmmer optagelsen af bl.a. biotin vitamin

Er der nogle bivirkninger ved biotin til håret?

Mens der findes adskillige fordele ved B7-vitamin kan selv det bedste biotin kosttilskud (og kosttilskud helt generelt) komme med bivirkninger. Ifølge sundhedsstyrelsen er der imidlertid intet, der tyder på, at biotin er giftigt, selv i høje doser. På den anden side kan nogle dog opleve at få maveirritation hvis de tager stærke biotin kosttilskud, men det hører heldigvis til sjældenhederne. I Danmark er der ikke nogle begrænsninger på, hvor meget B7, der må være i et kosttilskud med biotin, da der ikke er set alvorlige bivirkninger i forbindelse med de kliniske undersøgelser. Biotin er et vandopløseligt vitamin, og det betyder, at kroppen helt automatisk udskiller det overskud af biotin, som den ikke opbruger.

Men som det gælder for alle typer af kosttilskud, er det sådan, at hvis du lider af sygdom, fødevareallergi eller tager visse former for medicin, bør du altid rådføre dig med en læge, inden du begynder at indtage piller med biotin.

Andre gode produkter til hårvækst

Udover at tage det bedste biotintilskud til dit hår (Hair Formula hårvitaminer!), er der andre produkter, du kan prøve, der forbedrer fordelene ved biotin til hårvækst. Lad os tage et kig på to af mine yndlingsvalg:

Grow Perfect™ Duo

Hvis du leder efter en hårvækst shampoo og balsam til tyndt hår, er Grow Perfect™ Duo min anbefaling. Disse multifunktionelle produkter beskytter og styrker dine nuværende hårstrå og fremmer tykkere og fyldigere hårvækst ved at skabe ideelle hårvækstbetingelser i hovedbunden. Produkterne indeholder Anagain™, der stammer fra ærtespirer, som har vist sig at forlænge hårets vækstfase og samtidig reducere fældningsfasen, hvilket effektivt fører til forbedret hårvækst og tættere hår på så lidt som tre måneder.

Grow Perfect™ Hair Growth Serum

For at øge dine resultater med biotin til hårvækst yderligere, anbefaler jeg at bruge en hårvækstbehandling, såsom Grow Perfect™ Hair Growth Serum. Den er fremstillet med naturligt afledte ingredienser, der er klinisk bevist at øge hårvækst, reducere hårtab, og forbedre den generelle hovedbund sundhed.

Split Fix™ Hair Mask

Forhindrer spaltede spidser og brud dit hår i at vokse længere? En af de bedste måder at fremme langsigtet hårvækst på at forkæle dig selv med en ugentlig hårmaske, der holder dit hår sundt og modstandsdygtigt over for skader.

Denne nærende, fugtighedsgivende behandling, som reparerer håret, er det oplagte valg til et tørt og kruset hår. Split Fix™ Hair Mask er en ugentlig behandling, der hjælper med at styrke og beskytte håret mod fremtidige skader takket være dets indhold af dybt reparerende og fugtgivende økologiske ingredienser. Hvis du ønsker at få håret til at vokse hurtigere, så er det her lige, hvad du har brug for!

I sidste ende, hvad er det bedste biotintilskud til hår? Min anbefaling er Hair Formula kosttilskud! Uanset hvilken vej du tager, håber jeg, at du har opdaget mere om fordelene ved at tage biotin til hårvækst. Lær mere om, hvordan du får et sundere og flottere hår på Hairlust blog!

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Vores kunder siger

Fremragende

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håret

  Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håret

 • Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

  Solbeskyttelse til håret og solcreme til hovedbund: Her er vores bedste råd

 • Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

  Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

 • Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

  Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

 • Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

  Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

Se alle artikler