Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?Se alle artikler

Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

Når du kigger hårplejeprodukterne på hylderne igennem kan du næsten være helt sikker på altid at støde på en bestemt ingrediens i samtlige produkter, nemlig biotin.

Derfor er mange af os også vokset op med at høre om diverse fordele ved dette fascinerende B7-vitamin, men imidlertid er der ikke mange, der forstår, hvad det egentlig er, og hvad kosttilskud med biotin rent faktisk kan gøre for hår, hud og negle.

På bloggen i dag vil jeg se nærmere på fordelene ved B7-vitamin, og hvordan brugen af biotin piller kan bidrage til at styrke håret indefra.

Indholdsfortegnelse

Hvad er biotin?

For at få et bedre indblik i alle fordelene ved B7-vitamin, er vi nødt til at se nærmere på, hvad dette effektfulde vitamin helt nøjagtigt er for noget.

Kort og godt er biotin (også kendt som H-vitamin) et vandopløseligt vitamin og et af flere vitaminer i den store B-vitamin-familie. Det er et af de mange komplekse vitaminer, som hjælper kroppen med at omdanne den mad, vi indtager til næring og energi. Foruden at yde hjælp til denne energiomdannelse, har biotin også en rigtig god effekt på hår, hud og negle. Det er grunden til, at det er så udbredt at fremhæve brugen af biotin i de mange forskellige produkter, der styrker en sund hårvækst!

Ordet “biotin” stammer fra det græske ord ”biotos”, hvilket kan oversættes til ”liv”. Det giver god mening, da biotin spiller en afgørende rolle i de kropslige processer, som holder os i live. Det er naturligvis utroligt vigtigt at sikre sig, at man får biotin nok, hvilket bringer mig hen til dagens emne, nemlig de bedste biotin piller til håret. Der findes også en hel række forskellige fødevarer med et naturligt indhold af biotin, men det vil jeg dykke ned i lidt senere!

Hvorfor er biotin godt for håret?

Kort fortalt, støtter biotin hårets vækst gennem metabolisk funktion, og virker som et coenzym, som øger kroppens evne til at omsætte de nødvendige næringsstoffer fra andre vitaminer, fedtsyrer og aminosyrer. Biotin bidrager til at nedbryde proteinerne i kroppen, hvilket blandt andet kræves for dannelsen af keratin i kroppen. Øget produktion af keratin fremmer produktionen af ​​sunde hårsække, og de sunde hårsække producerer nye hår.

Hvis kroppen har problemer med få absorberet næringsstoffer grundet mangel på biotin, kan hårtab, skøre negle eller tidlig aldring af hud blive aktuelt.

Hvilken type biotin er den bedste til at styrke en sund hårvækst?

Alt afhængigt af dine udfordringer med dit hår, kan du vælge enten at prøve et vitamin kosttilskud med biotin eller et produkt med biotin til udvortes brug. Når det specifikt drejer sig om at vælge biotin til håret for at styrke din hårvækst, er der imidlertid et par ting, du lige skal overveje, inden du vælger et produkt. Nedenfor får du nu en hurtig gennemgang af de forskellige måder, hvorpå du kan tage biotin til håret, hvis du har et ønske om at styrke din hårvækst.

Biotin kosttilskud:

Langt de fleste får det største udbytte af B7-vitamin, når de indtager biotin som kosttilskud. Uanset om du lider af biotinmangel eller ej, kan daglig indtagelse af en tyggevitamin eller pille med biotin hjælpe med at sikre, at du får den rette mængde biotin til håret, du har behov for. Et biotin kosttilskud, i enten pille- eller tyggevitamin til oral anvendelse, er den mest almindelige form for biotin til håret, du kan finde på markedet. Overordnet set er disse tilskud utrolig effektive på grund af deres evne til hurtigt at blive optaget i blodet.

Hvis du derfor drømmer om, at få langt hår hurtigt eller oplever hårtab i forbindelse med f.eks. fødsel, sygdomsforløb eller lignende, vil hårvitaminer, rig på biotin, kunne give dig den rette indre hårpleje, fyldt af de rette næringsstoffer, din krop skal bruge til at sætte gang i hårvæksten igen.

HairLust - Hair Formula Gummies for Women HairLust - Hair Formula Gummies for Women
Spar op til 50%

Hair Formula Gummies for Women

Sukkerfrie vitaminer med højt indhold af biotin, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Formula Tablets for Women HairLust - Hair Formula Tablets for Women
Spar op til 50%

Hair Formula Tablets for Women

Sluge-venlige tabletter, baseret på silica fra bambus og et højt indhold af biotin.

249 kr

Læs mere

Biotin til håret til udvortes brug:

Både diverse shampooer og andre produkter med biotin til håret, til udvortes brug, kan være en effektiv hjælp til et skørt og svagt hår, men de er langt fra lige så effektive, når det gælder om at forebygge hårtab. På den anden side er der mange biotinbehandlinger til udvortes brug, der giver dig både fordelene fra B7-vitamin og samtidig medtager en række andre gode, virksomme proteiner, som bl.a. keratin, hvilket også kan være en hjælp til at reducere forekomsten af spaltede spidser og hår som knækker. Så hvis du er på jagt efter at få længere hår, uden at det konstant knækker, så kan det være en rigtig god idé at prøve disse produkter!

Hvordan virker et biotin kosttilskud til håret egentlig?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du får biotin nok gennem din kost, eller blot vil sikre dig en højere dosis biotin til håret, kan et kosttilskud med biotin være det helt rette valg. Biotin piller er en enkel og praktisk måde til at opnå det fulde udbytte af vitaminet, når det handler om at styrke en sund hårvækst på længere sigt.

Hvordan virker et biotin kosttilskud?

Så hvordan virker disse piller med biotin så egentlig? De virker ved at forsyne håret med en ekstra omgang næring, i form er biotin, som er let absorberende. Dette hjælper med at styrke hårfolliklerne og hårlokkerne, hvilket gør håret langt mere modstandsdygtigt. Ved regelmæssig indtagelse kan biotin til håret både forbedre hårets struktur og glans og ikke mindst styrke. Derudover er det blevet meget udbredt at anvende et biotin kosttilskud til håret, og de fleste begynder at se resultater, allerede efter et par måneders regelmæssig brug (mere om det senere).

Tror du ikke på mig? Så læs mere her og lær mere om hvordan piller til håret rent faktisk virker.

Sådan kombinerer du biotin med andre gode ingredienser

Hvis du kunne tænke dig at anvende biotin for at styrke din hårvækst, anbefaler vi, at du får biotin til håret ved at tage en multivitaminpille, der kombinerer alle fordelene ved B7-vitamin med en række andre ingredienser, der også styrker håret, f.eks.:

 • Silica (fra bambusekstrakt) - Denne naturligt afledte ingrediens bidrager til at vedligeholde et normalt hår og negle samt at beskytte cellerne mod oxidativt stress.
 • D-vitamin - Bidrager til at stimulere hårfolliklernes vækst. Forskning viser, at mennesker med alopecia areata har meget lavere niveauer af D-vitamin end mennesker, der ikke har alopecia.
 • Zink - Et typisk tegn på zinkmangel er netop hårtab såvel som skørt hår, hud og negle
 • Selen - Et videnskabeligt forsøg har påvist, at selen er involveret i dannelsen af nyt hår.
 • C-vitamin - Forhindrer eventuelle skadelige påvirkninger fra de frie radikaler og er samtidig med til at booste dannelse af kollagen, hvilket er utroligt gavnligt for hår, hud og negle.

Kunne du tænke dig at få det fulde udbytte ved at anvende biotin til håret i kombination med en række andre meget virksomme ingredienser? Så skulle du tage at prøve Hairlust's alt-i-et kosttilskud, Hairlust Hair Growth Formula kosttilskud. Få det fulde udbytte ved at anvende biotin, og prøv et produkt, der virker indefra og ud! Tabletterne, Hair Formula Tablets for Women, er et kraftigtvirkende kosttilskud til håret til kvinder, og det er udviklet ved hjælp af en helt særlig blanding af silica, biotin, selen, zink og specielle aminosyrer, som alle normaliserer og styrker hårvæksten.

HairLust - Hair Formula Tablets for Women HairLust - Hair Formula Tablets for Women
Spar op til 50%

Hair Formula Tablets for Women

Sluge-venlige tabletter, baseret på silica fra bambus og et højt indhold af biotin.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Formula Tablets for Men HairLust - Hair Formula Tablets for Men
Spar op til 50%

Hair Formula Tablets for Men

Sluge-venlige tabletter til mænd, beriget med biotin, zink og selen.

249 kr

Læs mere

Disse klinisk dokumenterede ingredienser medvirker til at understøtte et normalt hår, hvilket giver dig nogle sunde lokker. Uanset om du vil have mere fylde i dit fine hår, skal have håret til at vokse hurtigere ud, eller du skal have fikset skaderne efter kemisk afblegning, kan jeg varmt anbefale dig at tage Hair Growth Formula, som er et effektivt kosttilskud med biotin til at styrke din hårvækst.

Biotin-rige fødevarer som du kan spise

Hvis du vil have lidt mere biotin til håret gennem diverse fødevarer, er du nødt til dagligt at indtage adskillige fødevarer med et højt indhold af biotin for at få så meget biotin, at det reelt gør en forskel. Det er samtidig værd at bemærke at for at kunne få det fulde udbytte af biotin til håret, vil du ydermere være nødt til at indtage mange af disse fødevarer i en rå, uforarbejdet form eller i en form, hvor de kun er minimalt forarbejdede. Følgende fødevarer har en række forskellige fordele i forhold til indtagelsen af B7-vitamin (i mikrogram pr. 100 gram):

 • Æggeblomme (53)
 • Havre (27,0)
 • Hvedekim (17,0)
 • Hvide svampe (såsom champignon) (16)
 • Spinat (6,9)
 • Ost, brie (6.2)
 • Mælk (3,5)
 • Svinekød (5.0)
 • Gulerod (5.0)
 • Æble (4.5)
 • Tomat (4,0)
 • Oksekød (3.0)
 • Kylling (2,0)
 • Salat (1,9)

Hvis du vil have mere biotin til håret for at styrke din hårvækst, skal du være opmærksom på, at biotin er et vandopløseligt vitamin. Det betyder, at hvis du ønsker at få et passende højt indtag af biotin gennem kosten, er du nødt til at spise rigtig mange af de omtalte fødevarer hver eneste dag. Det er grunden til, at mange derfor foretrækker at tage et kosttilskud med biotin, når de skal styrke deres hårvækst, fremfor at være nødt til at skulle spise en stor mængde biotinholdige fødevarer.

Hvor lang tid går der, før man ser resultater?

hårvækst

Når man taler om biotin til håret, vil de fleste ikke se nogen nævneværdige resultater, før de har forøget deres indtag af biotin i op til flere måneder. For at opnå de bedste resultater med biotin til håret skal du derfor være både vedholdende og tålmodig! Ifølge en dobbelt blindtest kunne brugerne af kosttilskud med biotin først se væsentlige synlige resultater 90 dage inde i forsøget.

Når du begynder at tage biotin piller, med henblik på at styrke din hårvækst, skal du sørge for at tage pillerne dagligt. Jeg anbefaler derfor, at du sætter en alarm på din telefon, så du husker at tage dine biotin piller hver dag!

Før og efter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat

* Resultater varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Andre fordele ved B7-vitamin

Var du klar over, at der er mange andre sidegevinster ved at tage et biotin kosttilskud, foruden at give dig et sundere hår? Ja, det er der faktisk! Der er andre fordele ved B7-vitamin. Hvis du vælger at tage en af de bedste biotin piller på markedet, kan den faktisk samtidig bidrage til at forbedre din hud og dine negle. Så der er mange fordele ved at tage biotin til håret!

Ligesom det er tilfældet med andre proteiner, f.eks. kollagen, har mange den opfattelse, at piller med biotin kan være en rigtig god hjælp til at opretholde en sund og velplejet hud. Dette skyldes at der er mange med biotinmangel, der klager over diverse hudproblemer, som f.eks. hududslæt. Mens det endnu er uklart, hvilken indvirkning biotin egentlig har på huden, har flere brugere af biotin piller dog erklæret, at deres hud generelt er blevet meget pænere, og at indtagelsen af piller med biotin har hjulpet dem med bedre at kunne kontrollere deres akne.

Derudover har det vist sig, at biotin kan være en hjælp, hvis du døjer med tørre eller skrøbelige negle. Efter at have taget biotin har hele 91% af deltagerne i denne undersøgelse oplevet at få både sundere og stærkere negle. Som du kan se, er det dermed ikke kun fordelagtigt at tage biotin til håret, hvis du skal have styrket din hårvækst, men også i andre sammenhænge!

Hvem er i fare for biotinmangel?

Mennesker med sundhedsmæssige forhold der har indflydelse på, hvordan kroppen optager næringsstoffer, eller som benytter nogle typer af medicin, kan risikere at udvikle biotinmangel.

Biotinidase mangel (BIOT) er den mest almindelige årsag til biotinmangel. BIOT er en sjælden arvelig lidelse, hvor kroppen ikke er i stand til at frigøre biotin fra maden, samt omsætte og forbruge biotin.

Andre faktorer, der kan forårsage biotinmangel:

 • Parenteral ernæring (PE)
 • Visse diæter
 • Typer af medicin
 • Antibiotika over en lang periode, da disse kan ødelægge de biotinproducerende bakterier i tarmen
 • At have en tilstand, såsom Crohns sygdom, der gør det svært for tarmen at optage næringsstoffer
 • Alkoholforbrug, som hæmmer optagelsen af bl.a. biotin vitamin

Er der nogle bivirkninger ved biotin til håret?

Mens der findes adskillige fordele ved B7-vitamin kan selv det bedste biotin kosttilskud (og kosttilskud helt generelt) komme med bivirkninger. Ifølge sundhedsstyrelsen er der imidlertid intet, der tyder på, at biotin er giftigt, selv i høje doser. På den anden side kan nogle dog opleve at få maveirritation hvis de tager stærke biotin kosttilskud, men det hører heldigvis til sjældenhederne. I Danmark er der ikke nogle begrænsninger på, hvor meget B7, der må være i et kosttilskud med biotin, da der ikke er set alvorlige bivirkninger i forbindelse med de kliniske undersøgelser. Biotin er et vandopløseligt vitamin, og det betyder, at kroppen helt automatisk udskiller det overskud af biotin, som den ikke opbruger.

Men som det gælder for alle typer af kosttilskud, er det sådan, at hvis du lider af sygdom, fødevareallergi eller tager visse former for medicin, bør du altid rådføre dig med en læge, inden du begynder at indtage piller med biotin.

4 gode produkter, der kan styrke din hårvækst

Ud over Hairlust Hair Growth Formula, som er rig på biotin, findes der en række andre produkter, du også bør afprøve, der kan forstærke fordelene ved at bruge biotin til håret. Lad os lige se nærmere på to af mine egne favoritter:

1. Split Fix™ Shampoo og Conditioner

Hairlust Split Fix™ Shampoo og Conditioner indeholder en række genopbyggende, veganske mikroproteiner, som trænger dybt ind i hårfibrenes kerne for at give håret en dybdegående reparation og pleje og beskytte det. Det er simpelthen en fantastisk formel til et tørt, beskadiget eller tyndt hår.

Ved hjælp af en række økologiske planteekstrakter, bl.a. aloe vera – som er kendt for sine fugtighedsgivende og plejende egenskaber – og en række essentielle fedtsyrer fra den økologiske Theobroma-kakaosmør, er Split Fix™ Shampoo og Conditioner i stand til at give dit hår et ordentligt fugtighedsboost og derudover hjælpe med at forebygge en eventuel inflammation. Resultat? Synligt sundere og langt mere modstandsdygtigt hår, der er stærkt nok til fortsat at opretholde en sund, regelmæssig vækst!

HairLust - Split Fix™ Duo HairLust - Split Fix™ Duo
Sælger hurtigt ⚡️
Spar 15%
Forudbestil

Split Fix™ Duo

Genopbyggende shampoo og balsam sæt, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

358 kr

304 kr

Læs mere
HairLust - Split Fix™ Shampoo HairLust - Split Fix™ Shampoo
Forudbestil

Split Fix™ Shampoo

Sulfatfri shampoo til tørt, skrøbeligt eller skadet hår, som forebygger spaltede spidser og knækkede hår.

179 kr

Læs mere

2. Split Fix™ Hair Mask

Foruden at tage piller med biotin kan en af de allerbedste metoder, til at styrke en sund hårvækst på længere sigt, være, at give håret en god hårmaske en gang om ugen.

Denne nærende, fugtighedsgivende behandling, som reparerer håret, er det oplagte valg til et tørt og kruset hår. Nøjagtig ligesom Hairlust's shampoo og balsam indeholder Split Fix™ Hair Mask nemlig også en række veganske mikroproteiner og effektive økologiske planteekstrakter fra aloe vera, acai og havremel, som kan slukke tørsten på selv det mest tørstige hår. Desuden er én ugentlig behandling en fantastisk hjælp til at styrke og beskytte håret imod eventuelle skadelige påvirkninger fremover. Denne komplekse blanding af mikroproteiner genopretter effektivt proteinet i det enkelte hårstrå, mens det samtidig arbejder på at forlænge hårets vækstfase i dets livscyklus. Hvilke resultater kan du så egentlig forvente at se? Synligt sundere og mere modstandsdygtige hårstrå, som kan vokse sig lange uden at knække. Så hvis du ønsker dig at få håret til at vokse hurtigere, så er det her lige, hvad du har brug for!

HairLust - Split Fix™ Hair Mask HairLust - Split Fix™ Hair Mask

Split Fix™ Hair Mask

Silikonefri hårkur til tørt, skrøbeligt eller skadet hår, som forebygger spaltede, slidte spidser.

199 kr

Læs mere
HairLust - Split Fix™ Hair Mask Trio HairLust - Split Fix™ Hair Mask Trio
Spar 15%
Forudbestil

Split Fix™ Hair Mask Trio

Dette sæt inkluderer Split Fix™ Hair Mask, Bamboo Hair Towel Wrap og Wet Hair Detangler Brush.

357 kr

303 kr

Læs mere

3. Scalp Delight™ Detox Scrub

Sundt hår starter i hovedbunden. Så derfor er hovedbundens ve og vel altafgørende for sund hårvækst. Jeg anbefaler en ugentlig behandling med Scalp Delight™ Detox Scrub, som renser i dybden så både produktrester, skæl, snavs og sebum fjernes. En velstimuleret, frisk hovedbund, mener vi, giver de optimale betingelser for hårvækst og et sundt hår.

HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub
Sælger hurtigt ⚡️

Scalp Delight™ Detox Scrub

Opfriskende hovedbundsscrub til tør, kløende eller fedtet hovedbund.

199 kr

Læs mere
HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush
Forudbestil

Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Hovedbundsbørste med bløde silikonepigge for skånsom eksfoliering og stimulering.

99 kr

Læs mere

4. Protein Repair™ Hair Mask

Hvis du har oplevet skadet hår eller udtydning grundet kemiske hårbehandlinger, er Protein Repair™ Hair Mask et produkt for dig! Denne hårmaske er en genopbyggende behandling til et kemisk skadet, glansløst eller fint hår, der arbejder på at genopbygge nøgleproteiner såsom kollagen og keratin i hårsækkene og forbedrer effektivt hårets elasticitet, styrke og sundhed indefra.

HairLust - Protein Repair™ Hair Mask HairLust - Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Protein hårkur, som genopbygger nøgleproteiner, forbedrer elasticitet og reducere skadet hår.

229 kr

Læs mere
HairLust - Protein Repair™ Hair Mask Trio HairLust - Protein Repair™ Hair Mask Trio
Spar 15%
Forudbestil

Protein Repair™ Hair Mask Trio

Indholder en protein hårmaske, som genopbygger nøgleproteiner, det bløde Bamboo Hair Towel Wrap og Detangle Wet Brush.

387 kr

329 kr

Læs mere

Hvad er så til syvende og sidst det bedste valg, når det gælder biotin til håret? Baseret på mine egne erfaringer (og de mere end +5.700 positive anmeldelser på Trustpilot) så slår kosttilskud fra Hair Growth Formula alle de andre, hver eneste gang!

Uanset hvilken løsning du vælger for at få biotin til håret, så håber vi, at du nu er blevet opmærksom på flere af de mange fordele, der er ved at tage piller med biotin til at styrke din hårvækst. Hør meget mere om hvordan du kan styrke dine lokker lige her på bloggen!

Vores kunder siger

Fremragende

4.4 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

  Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

 • Sådan finder du den bedste skægolie & 10 grunde til at komme i gang!

  Sådan finder du den bedste skægolie & 10 grunde til at komme i gang!

 • Langt hår hurtigere

  Hvordan får man langt hår hurtigt? 9 gode råd til at få håret til at vokse

 • Hvorfor knækker mit hår? 12 hyppige årsager, og gode råd til at undgå slidt og knækket hår!

  Hvorfor knækker mit hår? 12 hyppige årsager, og gode råd til at undgå slidt og knækket hår!

 • Sådan virker hårserum: Fordele & hvordan man bruger det

  Sådan virker hårserum: Fordele & hvordan man bruger det

Se alle artikler