Hvordan bruger man hårkurSe alle artikler

Hvordan bruger man hårkur? Sådan får du mest ud af din fugtgivende hårkur

Det kan være en rigtig trættende og endeløs kamp at få styr på håret, hvis det er kruset, tørt og filtrer i en uendelighed. I denne artikel vil jeg se nærmere på et af de hårprodukter, der er livsnødvendigt at have på badeværelseshylden, nemlig en fugtgivende hårkur.

Hvordan bruger man hårkur på en optimal måde, er der helt sikkert mange, der tænker. Hvis du er i tvivl om, hvad en hårkur overhovedet er for noget, og hvordan man bruger en fugtgivende hårkur på den mest optimale måde, så befinder du dig på det rette sted. I denne artikel vil jeg nemlig dykke ned i de grundlæggende fakta omkring brugen af hårkur. Jeg vil afsløre, hvordan du kan bruge en fugtgivende hårkur som et effektivt våben til at få et velplejet og sundt hår. Jeg vil forsøge at besvare alle de gængse spørgsmål vedr. hårpleje, så som om man skal bruge balsam efter hårkur, og om man kan bruge hårkur i tørt hår natten over.

Spænd sikkerhedsselen, og gør dig klar til at puste nyt liv i de gamle rutiner. Så vil du også snart kunne sige goddag til nogle lokker, der er sunde, velplejede og meget mere medgørlige.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en hårkur?

Hvis du er nybegynder inden for hårplejeprodukters verden, og ikke kender så meget til hårkure og hårmasker, så er det bare med at spidse ører. En fugtgivende hårkur er en af de allerbedste behandlinger, der findes til håret. Den er udviklet til at give håret et kæmpe boost af pleje og forkælelse på samme tid. En fugtgivende hårkur har bare meget mere at byde på end en almindelig balsam. Den forkæler håret med en koncentreret dosis af plejende ingredienser, der trænger dybt ind i de enkelte hårstrå og forsyner dem med al den næring, de har brug for. Det svarer til, at du får en lækker spa-behandling. En hårkur kan være en rigtig gamechanger, hvis du sørger for at bruge den jævnligt, så derfor er det afgørende at finde ud af, hvordan du bruger den på den korrekte måde.

Vi indledte artiklen med at stille spørgsmålet: Hvordan bruger man hårkur på den mest optimale måde? Svaret på det er, at det afhænger af, hvilken form for hårkur der er tale om. Der findes nemlig et hav af forskellige hårkure og hårmasker på markedet, og mange af dem er skræddersyede til at tage sig af nogle specifikke udfordringer. Man kan både bruge hårkur i tørt eller vådt hår, alt afhængigt af hvor meget tid man har til rådighed. En fugtgivende hårkur har samme effekt på de udtørrede, krusede lokker, som et glas vand, og den er i stand til at gøre dit hår silkeblødt og medgørligt. Hvis du også udsætter dit hår for lidt af hvert, f.eks. kemiske afblegninger, er det bydende nødvendigt, at du bruger en proteinkur. Den kan nemlig yde førstehjælp til dit udtørrede hår og styrke og beskytte det imod flere skader. Hvis du er træt af at skulle bruge oceaner af tid på at pleje dit tørre hår til hverdag, så husk lige, at du også kan vælge at bruge en hårkur i tørt hår natten over. På den måde kan du spare tid i badet, og du vil kunne stå op med et lækkert, velplejet hår næste morgen.

Hvis du mangler et godt råd omkring brugen af hårkur, så læs med her og hør meget mere om de forskellige typer af hårkur. Men hvordan bruger man hårkur på den mest optimale måde, og hvilke fordele er der ved at bruge hårkur?

Fordele ved at bruge hårkur til håret

Nu vil jeg dykke ned i, hvorfor brugen af hårkur i tørt eller vådt hår kan vise sig at blive en rigtig gamechanger. Jeg vil starte med at give dig en liste over alle de fordele, der er ved at bruge en hårkur. Her er, hvad den kan bidrage med:

Intens fugtgivende effekt

Hvis du har et tørt hår, der sommetider minder om en høstak, så vil en fugtgivende hårkur langt hen ad vejen være svaret på dine problemer. Den kan nemlig forsyne dit udtørrede hår med den fugt, som håret hungrer efter, og den vil efterlade dig med et hår, der er både velplejet, blødt og medgørligt.

Reparere og puste nyt liv i ødelagt hår

Hvis du er en af dem, der ofte bruger lørdagen hos frisøren, hvor du får farvet eller affarvet dit hår, så bliver dit hår udsat for en lang række skadelige kemiske stoffer, som gør, at det har behov for noget ekstra pleje, i form af en fugtgivende hårkur. Den hårkur vil nemlig på magisk vis styrke det ødelagte hår og gøre det langt mere modstandsdygtigt. Det eneste, du lige skal overveje, er, om du helst vil bruge hårkur i tørt eller vådt hår, da de findes i mange former og teksturer. Derefter er det bare med at gå på jagt efter den hårkur, der passer bedst til dit hår og dine behov.

Frizz-kontrol

Det kan være en kæmpe udfordring at få styr på et tørt og kruset hår, men her kan en fugtgivende hårkur virkelig gøre underværker. Heldigvis er de fleste behandlinger udviklet specifikt til at bekæmpe krus, reparere håret og gøre det silkeblødt og velplejet. Lige det, du går og drømmer om.

Forebygger spaltede spidser

Går du også og drømmer om at få et langt hår, der ser sundt og velplejet ud? En hårmaske kan hjælpe med at forhindre spaltede spidser ved at styrke dine hårstrå, så du kan bevare den længde, du har arbejdet så hårdt for at opnå.

Men hvordan bruger man hårkur i en travl hverdag, og er det rigtigt, at man altid skal bruge balsam efter hårkur? Det vil jeg se nærmere på om lidt.

Hvordan bruger man hårkur i vådt hår?

Nu, da du har hørt, hvilke fordele, der er ved at bruge en fugtgivende hårkur, skal du høre mere om, hvordan du får det optimale ud af den.

1. Begynd med hårshampoo

Hvordan bruger man hårkur, skal man vaske håret først? Nøjagtig ligesom når du bruger andre hårprodukter, er det altid en god ide at begynde med at vaske håret i en god shampoo. Det gør, at håret bedre vil være i stand til at absorbere de mange plejende og nærende ingredienser i den fugtgivende hårkur. Derfor skal du begynde med at vaske håret i en mild shampoo og skylle det grundigt.

2. Vrid vandet ud af håret

Sørg for at få vredet vandet godt ud af håret, inden du rækker ud efter hårkuren. Ellers kan du risikere, at du fortynder hårkuren, og den ikke virker optimalt.

3. Fordel hårkuren i håret

Tag en god klat hårkur i håndfladen, og begynd med at fordele produktet på de midterste længder, ned mod spidserne.

4. Lad kuren sidde i håret og arbejde

Så er det tid til at slappe af og lade hårkuren gøre sit arbejde. Lad hårmasken sidde og virke i håret i mindst tre minutter. Den optimale tid fremgår af produktet, så husk at læse brugsanvisningen, inden du går i gang.

5. Skyl håret grundigt

Efter en lille pause, skal du skylle håret grundigt i lunkent vand.

6. Afslut med balsam

Ja, du hørte rigtigt. Du skal altid bruge balsam efter hårkur. En balsam er med til at indkapsle hårkurens mange fugtgivende og plejende ingredienser og sikrer dermed, at hår er let at holde styr på og føles blødt og lækkert. Balsammen er også med til at forebygge, at du får elektrisk hår. Afslut med at skylle håret endnu en gang, så du er helt sikker på, at der ikke sidder produktrester tilbage i håret eller hovedbunden.

Nu, da du har hørt det mest basale omkring hårpleje, vil jeg gå mere i detaljer med, hvor ofte, du bør give dit hår en fugtgivende hårkur. Jeg vil også afsløre, hvorfor det kan være smart at bruge hårkur i tørt hår natten over.

Hvor ofte jeg bruge hårkur?

Nu vil jeg afsløre en hemmelighed. Det antal gange, du skal bruge en hårmaske om måneden, afhænger af flere forskellige faktorer:

 • Hårtype og hårets tilstand - Hvis håret er til den meget tørre side, eller er direkte ødelagt, kan du med fordel bruge en fugtgivende hårkur ugentligt. Hvis dit hår derimod er relativt sundt, kan du nøjes med at give håret en behandling et par gange om måneden.
 • Brug af andre hårprodukter - Det er vigtigt at tage højde for, om du bruger andre hårplejeprodukter til hverdag. Hvis du f.eks. jævnligt bruger en leave-in-balsam, et plejende serum eller en hårolie, kan det nemlig have indflydelse på, hvor ofte håret har brug for en fugtgivende hårkur, og om det er mest optimalt for dig, at bruge en hårkur i tørt frem for vådt hår.
 • Hvilken form for hårkur - Er det bedst at bruge hårkur i tørt eller vådt hår? De forskellige typer af hårkure er egnede til forskellige formål, og nogle kan også bruges i tørt hår. Det vender jeg lige tilbage til om lidt. Hvis du vælger en drøj, genopbyggende hårkur med protein, får du en dybdevirkende hårmaske, der er virkelig effektiv, men som du kun bør bruge to til tre gange om måneden, for at der ikke bliver opbygget en for stor mængde protein i håret. Til gengæld kan du trygt bruge en almindelig fugtgivende hårkur op til to gange om ugen, hvis du vil have et hår, der konstant er fugtmættet. Uanset hvad, skal du dog altid huske at bruge balsam efter hårkur, så håret er godt forberedt til en omgang styling.

Til syvende og sidst er det sådan, at du er nødt til at lytte til dit hår, hvis du skal finde den behandling, der er mest optimal til dit hår. Hvis dit hår er meget tørt og kruser, kan der også være behov for, at du prøver en opskrift med en hårkur i tørt hår natten over i stedet for en af de almindelige hårkur, som skal bruges i vådt hår. Sådan en kan nemlig sidde i håret i længere tid og forsyne håret med en dybdevirkende, plejende effekt.

Kan man bruge hårkur i tørt hår?

Ja, sagtens! Men hvis du ønsker, at bruge en hårkur i tørt hår natten over, skal du købe et produkt, der er beregnet til det.

Men er det så smartest at bruge hårkur i tørt eller vådt hår? De fleste fugtgivende hårkure er udviklet til, at man bruger dem i fugtigt hår. Man skal helst vaske håret i en skånsom shampoo, inden man påfører dem. Shampooen renser nemlig håret og skaber på den måde et optimalt grundlag for, at hårkurens nærende og plejende ingredienser kan trænge dybt ind i håret og virke optimalt.

Der findes dog også en særlig kategori af fugtgivende hårkure, der kan bruges i tørt hår, nemlig en såkaldt pre-shampoo balm. Den bruger man, inden man vasker hår. Denne fugtgivende hårkur er rig på en række naturlige olier, som trænger dybt ind i de enkelte hårstrå. Hårkuren er udviklet til at pleje håret i dybden og forsyne det med den optimale næring. Samtidig sørger den for at beskytte håret effektivt, når du efterfølgende vasker det i shampoo. Hvis du vil kaste dig over en pre-shampoo balm, er det vigtigt, at du vasker håret i en skånsom shampoo efterfølgende, så du får opfrisket det fugtmættede hår. Men husk, at du uanset om du bruger en hårkur i tørt eller vådt hår, skal afslutte behandlingen med balsam efter hårkur. Hvis du ikke har så meget tid, men gerne vil forkæle håret lidt, så er en hårkur i tørt hår natten over en perfekt løsning for dig!

Kan man bruge en hårkur i tørt hår natten over?

Det kan lyde fristende at lade hårkuren sidde i håret, så man kan stå op næste morgen med et lækkert hår, der er blødt og levende, men kan man godt bruge hårkur i tørt hår natten over?

Svaret på det spørgsmål afhænger af, hvilken form for fugtgivende hårkur du bruger. Hvis du f.eks. bruger en hårkur med protein, eller en genopbyggende behandling, der indeholder farvepigmenter, skal du først og fremmest følge vejledningen på emballagen. Disse to former for hårkur kan nemlig være med til at ødelægge både dit hår og dit hovedpudebetræk, hvis du lader dem sidde i håret natten over.

En almindelig fugtgivende hårkur er derimod meget velegnet til det formål. Er dit hår virkelig tørt, kan der være flere fordele ved at lade hårkuren sidde i håret i længere tid. Hvis du overvejer at bruge en hårkur i tørt hår natten over, bør du helt klart vælge en hårkur, der er lidt tykkere og mere drøj i det, f.eks. en pre-shampoo balm. Så vil den nemlig hverken dryppe eller svine dit sengetøj til, mens du sover. Uanset hvad, så vil jeg anbefale, at du bruger et towel pillowcase til at beskytte dit hovedpudebetræk, når du bruger en fugtgivende hårkur natten over.

Hvorfor er det nødvendigt, at bruge balsam efter hårkur?

Der er rigtig mange, der spørger, om det virkelig er nødvendigt at bruge balsam efter hårkur? Svaret er et rungende “JA”. Her får du forklaringen på, hvorfor det er så vigtigt.

At bruge balsam efter hårkur svarer til at sætte prikken over i’et på den plejende behandling. Når du bruger balsam efter hårkur, kan du nemlig forsyne håret med en dobbelt så stor dosis af plejende ingredienser. Mens en fugtgivende hårkur kan afhjælpe flere af de specifikke udfordringer, kan balsammen forsyne håret med en ekstra omgang fugtgivende pleje og optimere hårkurens virkning. Balsammen hjælper med at indkapsle hårkuren og beskytte hårets kutikellag, så hårkuren virker i længere tid. Derfor gør det en enorm forskel for den plejende behandling, at du husker at bruge balsam efter hårkur.

Må jeg bruge hårkur nede ved hovedbunden?

Hvordan bruger man hårkur, og må jeg godt bruge hårkur tæt på hovedbunden? Mens en fugtgivende hårkur kan gøre underværker for dit hår og de spaltede spidser, skal man altid undgå at få den ned i hovedbunden. Hårkur i hovedbunden er en rigtig dårlig ide.

En af grundene til det er, at en fugtgivende hårkur meget ofte indeholder nogle meget drøje olier og smørbaserede ingredienser, som egner sig fantastisk godt til at pleje håret, men som til gengæld kan skabe ophobninger af fedt og olie i hovedbunden. Det kan resultere i, at du får nye udfordringer, f.eks. kløe eller bumser i hovedbunden. Så medmindre, at du bruger et produkt som er egent til brug i hovedbunden, kan det ikke anbefales, at du bruger hårmaske i hovedbunden.

Sådan får du det bedste ud af din hårkur

Her får du lige nogle flere tip til, hvordan du kan bruge en fugtgivende hårkur helt optimalt, og hvordan du kan få hårplejen op på et helt nyt niveau. Her kommer mine råd til, hvordan du kan optimere virkningen af den fugtgivende hårkur:

Pak håret ind i et håndklæde

Kunne du tænke dig at give dit hår en rigtig VIP-behandling? Så skal du vikle et blødt håndklæde om håret, når du har puttet den fugtgivende hårmaske i, eller tage føntørreren og blæse en smule varm luft på håret. Det vil nemlig åbne hårets kutikellag og bevirke, at den fugtgivende hårkur trænger dybere ind i håret og kommer til at virke optimalt. Disse behandlinger er særligt fordelagtige, hvis du har et hår med lav porøsitet. Men pas nu på med føntørreren, du må endelig ikke bruge alt for høj varme, det skal bare være en lun temperatur.

Børst håret forsigtigt

Brug en speciel hårbørste, f.eks. en wet hair detangler brush eller en stor hårkam, til at fordele hårkuren med. Det sikrer, at alle hårstråene får glæde af den fugtgivende hårkur.

Brug en skånsom metode til at tørre dit hår

Vær god ved dit hår. Lad være med at tørre håret i et hårdt bomuldshåndklæde, men sørg i stedet for at vælge en mere skånsom metode. Pak håret ind i et blødt bambushåndklæde så du får suget vandet ud af håret, uden at skabe unødvendig friktion. Hvis du bruger føntørreren, skal du altid huske at bruge en silikone-fri heat protection spray først.

Find den shampoo og balsam, der passer til netop dit hår

For at sætte prikken over i’et på din plejende behandling, er det vigtigt, at du vælger den korrekte shampoo og balsam til dit hår. Du skal helst finde de produkter, der er skræddersyede til dit hår og de udfordringer, du står med. Hvis du har fint hår, kan du f.eks. vælge en volumenshampoo og balsam for at få maksimal fylde i håret. Det krøllede hår, derimod, kan få stor glæde af et produkt, som virker fugtgivende og som hjælper med at forme og fremhæve naturkrøllet hår.

Sådan vælger du den bedste fugtgivende hårkur

Nu har du vist fået helt styr på, hvordan du skal bruge en fugtgivende hårkur, men man kan jo både bruge en hårkur i tørt eller vådt hår og med og uden protein, så hvilken hårkur, skal du egentlig vælge? Her får du en lille vejledning, så du lynhurtigt kan finde den hårkur, der passer bedst til dit hår.

Hårkur til ødelagt hår og spaltede spidser

Hvis du har et skrøbeligt, eller ødelagt hår, eller udfordringer med spaltede spidser, kan du med fordel række ud efter Split Fix™ Hair Mask. Den indeholder nemlig et hav af nærende olier og estere fra jojobaolie, og den kan virkelig gøre underværker for beskadiget hår. Den plejer håret i dybden og frisker det op, så du kommer til at stå med et hår, der er både stærkt og mere modstandsdygtigt.

Hårkur til kruset og meget tørt hår

Det krusede, porøse og ekstremt udtørrede hår møder virkelig sin overmand i Moisture Hero™ Hair Mask. Denne specielle hårkur er propfyldt med en masse fugtgivende planteekstrakter og kan meget mere end bare at reparere hårets kutikellag. Den kan også forebygge, at håret mister sin naturlige fugtbalance efter hårvask. Det resulterer i, at du får et hår, der altid er silkeblødt og fuldkommen fugtmættet.

Hårkur til krøllet hår

Hvis du har et krøllet hår, fortjener dit hår noget ekstra pleje og forkælelse, og her er Curl Crush™ Hair Mask den perfekte løsning. Den er nemlig udviklet til at styrke hårets naturlige struktur, så håret bliver stærkt og modstandsdygtigt. Det er grunden til, at den kan give dig nogle smukke og velformede krøller, der er bevægelige og luftige.

Hårkur til lyst, afbleget eller gråt hår

Et naturligt lyst eller affarvet hår har brug for ekstra forkælelse og pleje, og derfor er Enriched Blonde™ Silver Hair Mask lige det produkt, du står og mangler. Ved hjælp af nogle helt specielle lilla farvepigmenter kan denne hårkur på magisk vis holde de gule og orange nuancer i skak, så du i stedet får et hår, der har en smuk, lys nuance, og som er luftigt og lækkert.

Hårkur til glansløst hår, der hungrer efter protein

Hvis du står med et hår, der i den grad trænger til en plejende og opfriskende behandling, så skal du helt klart gå efter en fugtgivende hårkur, der indeholder protein. Protein Repair™ Hair Mask er det optimale valg til et hår, der er ødelagt efter en kemisk behandling, eller som mangler protein, og som virkelig trænger til en styrkende og opfriskende behandling.

Hårkur til tørt hår over natten

I modsætning til de traditionelle hårkure skal du bruge en pre-shampoo balm i et tørt hår, inden du vasker håret. Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm er propfyldt med en lang række nærende ingredienser, som trænger dybt ind i de enkelte hårstrå og plejer og forbereder dem på den efterfølgende hårvask. Og det allerbedste? Du kan selv styre, hvor lang tid du vil bruge på behandlingen. Du kan enten bruge denne hårkur i tørt hår som en hurtig kur, og lade den sidde i håret i ti minutter, eller du kan bruge hårkuren natten over, hvis du vil give håret en længerevarende plejende fugt boost!. Det er helt op til dig.

Uanset hvilken hårkur du vælger, skal du dog altid huske at læse vejledningen, så du kan bruge den fugtgivende hårkur på den mest optimale måde.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Den fugtgivende hårkur er bare helt uundværlig, når det drejer sig om at give håret en optimal pleje. Jeg håber, at du nu er med på, at du har flere forskellige valgmuligheder. Du kan både bruge en hårkur i tørt eller vådt hår, en hårkur i tørt hår natten over eller en fugtgivende hårkur med eller uden protein efter hårvask. Jeg håber også, at du har fået helt styr på, hvor ofte du bør bruge din hårmaske. Nu er det bare med at gribe ud efter din nye hårkur og se at komme i gang med at give dit hår den pleje, det fortjener.

Vores kunder siger

Fremragende

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håret

  Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håret

 • Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

  Solbeskyttelse til håret og solcreme til hovedbund: Her er vores bedste råd

 • Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

  Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

 • Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

  Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

 • Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

  Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

Se alle artikler