Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!Se alle artikler

Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!

Er du træt af at kæmpe med nogle uregerlige krøller, som gør lige, hvad der passer dem? Uanset om du kender alt til de mange smarte frisurer til krøllet hår, eller du netop er begyndt at overveje at få en ny stil, som kan få de naturlige krøller frem, er det alfa og omega at finde den rigtige frisure til dit krøllede hår, så det altid ser velplejet og lækkert ud.

I denne udførlige guide vil jeg gå på opdagelse i krøllernes verden. Jeg vil dykke ned i de teknikker, der kan puste nyt liv i dit krøllede hår. Jeg vil se nærmere på, hvordan man bruger den særlige LOC-metode (også kendt som "leave-in, oil and cream metoden") og give dig nogle gode tip til, hvordan du kan pleje en frisure til naturkrøllet hår.

Derudover vil jeg både afsløre, hvordan du kan få styr på, hvilken type krøller du har, og hvordan du finder de bedste produkter til håret. Med andre ord, vil denne artikel give dig en udførlig opskrift på, hvordan du kan få dine flotte, naturlige krøller frem.

Indholdsfortegnelse

Grundlæggende regler omkring styling af krøller

Når du skal style dit krøllede hår, og få de naturlige krøller frem, er det langt hen ad vejen en blanding af det rette håndværk og en særlig metode, hvilket kræver både tålmodighed, den rigtige teknik og de helt rigtige produkter. Hvis du skal have succes med at style en frisure til kort, krøllet hår, er det afgørende, at du mestrer nogle grundlæggende teknikker omkring styling af dit krøllede hår. Disse grundlæggende teknikker gælder nemlig ved styling af alle former for krøllet hår og for alle hårlængder, uanset hvad det er for en frisure til naturkrøllet hår, du har.

Begynd med at gøre håret fugtigt

Begynd med at vaske håret i en god shampoo uden sulfater for at skabe det perfekte udgangspunkt, som du kan style håret ud fra. Hvis du bare ønsker at friske krøllerne lidt op, inden næste hårvask, kan du bruge en curl refreshing spray, som pifter krøllerne op og fremhæver deres naturlige struktur.

Red håret ud, mens det er vådt

Find den bredtakkede kam eller den skånsomme wet brush frem, og begynd med at rede de våde krøller forsigtigt ud. Husk, at du aldrig må børste eller rede i et tørt, krøllet hår, da det kan ødelægge krøllernes struktur og kan få håret til at kruse.

Tør håret på den korrekte måde

Lad krøllerne lufttørre for at bevare deres naturlige form og struktur. Brug en af de anerkendte metoder, som f.eks. ”plopping” eller ”micro plopping”, hvor du tørrer håret med en t-shirt eller et skånsomt bambushåndklæde til håret, så du kan få de naturlige krøller frem, og undgå at håret begynder at kruse. Hvis du hellere vil bruge en føntørrer, bør du altid vælge en, der har en diffuser.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Find den cocktail af produkter, der passer bedst til dit hår

Uanset om du har en frisure til kort, krøllet hår, mellemlangt eller helt lange lokker, og drømmer om at få de naturlige krøller frem i håret, er det afgørende, at du bruger den korrekte blanding af produkter. Så uanset om du foretrækker en krøllecreme, hårgele, hårmousse eller en hårolie, gælder det om at gå på jagt efter den type af produkter, der er udviklet til netop din hårtype. De vil kunne forsyne håret med den optimale fugtgivende effekt og et perfekt hold. Når det gælder frisurer til naturkrøllet hår, plejer jeg også at anbefale, at du kun bruger de produkter, der er godkendt til Curly Girl-metoden, og som ikke indeholder silikone, sulfater eller mineralske olier.

Brug dine produkter strategisk

Mens håret stadig er vådt, skal du sørge for, at de forskellige stylingprodukter bliver jævnt fordelt i krøllerne og sørge for, at krøllerne, er godt dækket af produkterne, lige fra rod til spids. Hvis du vil være sikker på, at produkterne bliver jævnt fordelt i håret, er det en god ide at hælde lidt af de forskellige produkter i håndfladerne, inden du putter dem i håret. Derefter skal du dele håret op i sektioner og kramme det, så du rigtig får de naturlige krøller frem.

Del håret op, så det bliver lettere at arbejde med

Når du deler håret op i sektioner, bliver det meget lettere at fordele produkterne jævnt i håret. På den måde sikrer du, at alle hårstrå får glæde af de forskellige produkter, og det hjælper med få krøllernes struktur frem.

Bøj hovedet forover, når du styler håret

Når det gælder frisurer til naturkrøllet hår, er det altid en rigtig god ide at bøje hovedet forover, når du styler håret. Denne grundlæggende teknik hjælper nemlig med at skabe fylde og bevægelse i håret og får de naturlige krøller frem. Derfor er det vigtigt at kende denne metode, hvis man har en frisure til krøllet hår.

Form dine krøller med præcision

Nu er det tid til at finde din specielle curl defining brush frem eller forsøge at bruge fingrene til at lave nogle fine krøller. Dette punkt på dagsordenen er meget vigtigt og teknikken skal læres, uanset om du har en frisure til kort, krøllet hår, eller en længere en af slagsen. Den kan nemlig forhindre, at håret begynder at kruse og er med til at understrege den flotte struktur i krøllerne.

Undgå at rode for meget i håret

Når du først har påført de forskellige stylingprodukter, skal du undgå at røre alt for meget ved håret, mens det tørrer. Hvis du konstant går og roder i håret, ødelægger du nemlig krøllernes fine struktur og får håret til at kruse.

Når du mestrer disse grundlæggende teknikker og bruger dem i din daglige hårpleje, vil du kunne få det maksimale ud af dine naturlige krøller. Husk, at det er vigtigt at bruge den rigtige teknik til at få de naturlige krøller frem i håret, og at teknikken afhænger af, om du skal style en bestemt frisure til naturkrøllet hår eller bare gerne vil have mere styr på krøllerne. Derudover kan teknikken variere, alt efter hårtype, vejrforhold og andre faktorer. Det er derfor, at der findes flere forskellige teknikker til styling af de forskellige frisurer til naturkrøllet hår, og dem vil jeg komme ind på om lidt.

Sådan frisker du krøllerne op om morgenen

Hvis du gerne vil have frisket krøllerne lidt op om morgenen, eller i løbet af dagen, er det faktisk meget lettere, end du lige tror. Med den rette spray, et godt stylingprodukt og den rette teknik, vil du nemlig kunne få nogle flotte naturkrøller i løbet af nul komma fem. Denne teknik kan bruges i alle hårlængder, lige fra kort krøllet hår, til mellemlangt til de helt lange lokker.

10 forskellige teknikker til styling af krøllet hår

Når det handler om at style en frisure til naturkrøllet hår, findes der ikke ingen standardmetode. Der er derimod flere forskellige metoder og teknikker, der alle sammen kan få de naturlige krøller frem i håret. Flere af dem kræver dog, at du bruger nogle bestemte produkter. I næste afsnit vil jeg prøve at give dig nogle tip til, hvilke af disse metoder og teknikker, du skal bruge, og hjælpe dig med at finde ud af, hvad de går ud på.

Praying hands-metoden

Denne stylingteknik går ud på, at du påfører de forskellige stylingprodukter med flad hånd på håret, og holder hænderne opad, ligesom hvis du beder. Ved at lade håndfladerne glide forsigtigt over de forskellige områder i håret kan du fordele produkterne jævnt i håret, uden at ødelægge krøllernes flotte struktur. Metoden er god til at pleje hårets yderste lag, og den vil efterlade dig med nogle lækre krøller, der er helt fri for krus.

Ranking and shaking-metoden

Denne metode går ud på at bruge fingrene til rede krøllerne. Det vil få de naturlige krøller frem og sikre, at produkterne bliver fordelt jævnt i håret. Derudover skal du løfte op i håret og ryste hovedet for at få ekstra bevægelse i krøllerne. Det er alt sammen med til at fremhæve krøllernes naturlige struktur.

SOTC-metoden – Scrunch out the crunch

Med SOTC-metoden skal du lade håret lufttørre og derefter kramme det for at bryde hårgeleens beskyttende hinde. Det får alle de flotte, bløde krøller frem. Det er en god ide at bruge en smule hårolie, når du skal bryde geleens hinde, men sørg for at vente til håret er helt tørt, så du ikke ødelægger krøllerne. Du kan læse mere om, hvordan du bruger en hårgele til krøller her.

LOC-metoden - Leave-in, Oil, Cream

LOC-metoden er en utrolig populær teknik til at style et krøllet hår. Den tager udgangspunkt i brugen af tre lag af produkter, som skal bruges i en bestemt rækkefølge. Det er: en leave-in conditioner/balsam (eller et andet flydende produkt), en hårolie og en krøllecreme. Den første ingrediens, balsammen, forsyner håret med den nødvendige fugt. Hårolien sørger for at holde på fugten, og krøllecremen hjælper med at definere og fremhæve krøllernes flotte struktur. Denne metode kan tilpasses alle frisurer til naturkrøllet hår, både en frisure til kort, krøllet hår og en til et langt krøllet hår. Når du skal style et krøllet hår, og vil undgå at det klasker sammen, kan du også vælge at give håret et par pust med en opfriskende spray til krøller i stedet for at bruge en leave-in balsam.

Få ekstra fylde i krøllerne ved at bruge hårspænder

Denne metode er baseret på en teknik, der forsyner håret med fylde helt nede ved hårrødderne, mens håret tørrer. Ved at opdele håret i sektioner og sætte spænder i håret helt nede ved hårbunden, kan du forhindre, at håret lægger sig ned og bliver fladt under tørring. Metoden skaber en frisure med meget mere fylde.

Red håret igennem med fingrene og sno det

Når du har påført alle produkterne jævnt i håret, skal du bruge fingrene til at rede håret godt igennem. Samtidig skal du nu forme de enkelte krøller ved at sno dem omkring en finger og derefter forsigtigt hive lidt i dem for at give dem en flot facon.

Krøl håret med fingrene

Denne metode minder en hel del om den forrige. Her skal du bare tage fat i spidserne af krøllerne og sno dem stramt omkring en finger i en opadgående retning. Denne teknik med at sno håret er med til at give krøllerne en rigtig flot facon og en elegant struktur.

Plopping-metoden

Denne metode er utrolig populær. Den går ud på at tørre det krøllede hår på en sådan måde, at krøllernes naturlige struktur og form virkelig træder frem, uden at håret begynder at kruse. Her skal du bruge en t-shirt eller et håndklæde og vikle det omkring håret for at få de naturlige krøller frem og reducere tørretiden. Når du samler håret på toppen af hovedet og fæstner t-shirten på hovedet, vil denne teknik give dig nogle rigtig flotte, fyldige krøller, når håret er tørt.

Micro plopping-metoden

I modsætning til plopping-metoden går denne metode ud på, at du i stedet bruger en T-shirt eller et håndklæde til at vride vandet og produktresterne ud af håret, men ikke sætter håret op efterfølgende. I stedet skal du nemlig bruge håndklædet til at kramme håret og løfte op i de forskellige sektioner i håret.

Metoden, hvor man bruger en skål

Denne metode er optimal, hvis du har et fint, krøllet hår og gerne vil skabe mere struktur i dine krøller, uden at håret klasker sammen. Du skal gøre følgende: Brug en krøllecreme og/eller en hårgele i rigelige mængder. Herefter skal du først dyppe håret i en skål med varmt vand et par gange, så det er gennemblødt. Så skal du skiftevis kramme håret, og sænke det ned i skålen igen for at få de naturlige krøller frem i håret. Denne procedure gentager du nogle gange. Til sidst afslutter du med at vride håret forsigtigt i et håndklæde og bruge enten plopping-metoden eller micro plopping-metoden.

Når du har lært disse forskellige stylingteknikker, der kan bruges til alle frisurer til naturkrøllet hår, kan du selv eksperimentere med at finde den teknik, der passer bedst til dig og din hårtype. Hvis du har en frisure til kort, krøllet hår kan det være, at der er nogle af teknikkerne, der fungerer bedre end andre. Så uanset om du er på jagt efter den maksimale fylde, struktur eller pleje til håret, er der en teknik til ethvert formål. Når du først har eksperimenteret lidt og lært, hvordan du styler dit krøllede hår, så du kan få de naturlige krøller frem, så kan jeg love, at det er alle anstrengelserne værd.

Instruktion i at style et krøllet hår – volumen eller struktur

Sådan styler du et kort, krøllet hår

Uanset om du er den heldige indehaver af en pixie-frisure, page eller en af de andre smarte frisurer til kort hår, så har du brug for nogle gode tip til, hvordan du kan få mest ud af dit krøllede hår. Det vil jeg give dig et bud på her:

 • Fremhæv den flotte fylde: En frisure til kort, krøllet hår kan i den grad skabe liv og volumen i håret, så sørg for at fremhæve fylden. Brug nogle forskellige volumengivende produkter, som f.eks. en hårmousse eller en spray, der giver håret et løft nede ved hårrødderne. Det fremhæver hårets naturlige volumen og giver det mere fylde nede ved hovedbunden.
 • Fokuser på strukturen: Hvis du har en frisure til naturkrøllet hår, er det afgørende at få fremhævet krøllernes flotte struktur, så de ikke bare ender med at være flade og uglede. Derfor skal du vælge nogle stylingprodukter, der tilbyder et stærkt hold og nogle krøllefremmende egenskaber. Det vil hjælpe med at definere strukturen i krøllerne og bevare krøllernes facon dagen lang.
 • Prøv den minimalistiske tilgang: Det kan faktisk være rimeligt let at style en frisure til kort, krøllet hår. En hurtig vask og en lufttørring, eller en smule krøllecreme, kan være alt, hvad du behøver for at få et optimalt resultat. Du kan også bruge nogle andre typer af tilbehør til håret, f.eks. en hårbøjle, et hårspænde, et tørklæde eller noget andet til at pifte frisuren op.
 • Få klippet håret regelmæssigt: år man har en frisure til kort, krøllet hår er regelmæssige besøg hos frisøren uundværlige, især hvis man vil forhindre, at håret bliver fladt og slidt i spidserne. I takt med at krøllerne vokser, kan den korte frisure nemlig let miste sin fylde, og det ødelægger frisurens struktur. Derfor er det vigtigt at få klippet håret ca. hver 6.-8. uge. Det vil betyde, at dine korte krøller altid ser velplejede og flotte ud.

Det var, hvad jeg havde af tip omkring styling af frisurer til naturkrøllet hår. Ved at skrive disse tip bag øret og tilpasse din styling til det krøllede hår, vil du kunne få det maksimale ud af krøllernes naturlige struktur.

De 10 bedste produkter til styling af krøllet hår

Udover en række teknikker og metoder til at style dine krøller, er det også vigtigt at finde de rigtige produkter. De kan have afgørende betydning, når du skal lave de flotte, misundelsesværdige krøller. Derfor får du en liste med nogle af de førende produkter, der er designet til at pleje og fremhæve krøllerne og skabe en perfekt struktur:

 1. Curl Crush™ Defining Gel: Denne varmebeskyttende hårgele til krøller kan tilbyde et medium hold og gøre håret glansfuldt og smukt. Den virker fugtgivende og danner en beskyttende hinde rundtom hårstråene, som beskytter imod varmeskade og forhindrer, at håret begynder at kruse.
 2. Curl Crush™ Defining Cream: Denne krøllecreme, der ikke skal skylles ud, skaber struktur i krøllerne og forhindrer, at håret begynder at kruse. Den har en plejende formel og virker fugtgivende og blødgørende. Den kan skabe en flot frisure med en lækker struktur i de uregerlige krøller.
 3. Curl Crush™ Defining Mousse: Denne lette hårmousse er det optimale valg, hvis du har en af de mange frisurer til naturkrøllet hår. Den skaber ekstra volumen og struktur og giver et længerevarende hold i håret.
 4. Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle: Et af de helt uundværlige produkter, der kan friske krøllerne op mellem hver hårvask. Fyld lidt vand eller flydende balsam i sprayflasken, eller bland dem sammen, og spray lidt af blandingen i håret.
 5. Bamboo Defining Brush: Denne innovative børste glider enkelt og let igennem krøllerne og fordeler de forskellige stylingprodukter jævnt i håret. Derudover forebygger den, at håret begynder at kruse og skaber struktur i krøllerne. Red håret igennem med fingrene, eller brug en af metoderne ovenfor til at krølle håret med fingrene. Du kan også se en instruktionsvideo og få vejledning til, hvordan du gør.
 6. Bamboo Comb: Det perfekte valg til bruseren, hvis du vil rede de våde krøller ud, uden at ødelægge håret.
 7. Wet Hair Detangler Brush: Denne børste har nogle særligt bløde børstehår. De forhindrer, at der bliver hevet i håret, og at krøllerne bliver ødelagt. Børsten reder forsigtigt de små hårknuder ud af det våde hår.
 8. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray: Denne volumengivende spray virker plejende og let volumengivende, hvilket gør den til den optimale spray, hvis du har et fint hår med krøller.
 9. Thermal Shield™ Heat Protectant: Beskyt krøllerne med denne silikonefrie spray, så krøllerne ikke bliver udsat for varmeskader. Uanset om du bruger en føntørrer med diffuser eller et andet redskab med varme til at style det krøllede hår, kan du ikke undvære en varmebeskyttende spray.
 10. Moisture Hero™ Hair Oil: Giv dit krøllede, krusede hår noget ekstra pleje med denne hårolie, der er udvundet af 100% naturlige ingredienser. Hårolien er samtidig det perfekte valg, hvis du har kastet dig over LOC-metoden.

Få dine naturlige krøller frem i 7 trin

Hvis du skal pleje dit krøllede hår på en ordentlig måde, skal du pleje det fra rod til spids, så det ser perfekt ud hver eneste dag. Et sundt, velplejet og stærkt hår er nemlig det optimale udgangspunkt, når du skal style enhver frisure til naturkrøllet hår. Når du tager dig godt af dit krøllede hår, vil du kunne spare en masse tid, når du skal style det. Her får du nogle vigtige tip, som kan gøre en kæmpe forskel, når du vil have nogle sunde og velplejede krøller:

Begynd med at finde den rigtige metode til at vaske håret

Du skal først og fremmest vaske håret i nogle produkter, der er udviklet specielt til krøllet hår. Du kan også overveje at følge Curly Girl-metoden. Her skal du enten bruge en low-poo shampoo eller et co-wash-produkt, bare du sørger for, at de ikke indeholder sulfater eller silikonestoffer. Dernæst skal du bruge en silikonefri balsam til krøller, som kan pleje håret og forsyne det med den nødvendige fugt, uden at krøllerne klasker sammen.

Brug balsammen strategisk

Når du bruger balsam til dine krøller, skal du huske ikke at skylle alt balsammen ud af håret igen. Hvis du lader lidt af balsammen sidde i håret, vil det nemlig være lettere at bevare fugtniveauet og de forskellige næringsstoffer i håret. Det bevirker, at du får nogle krøller, der er ekstra velplejede og lette at sætte.

Vælg den rigtige frisure

Vælg en frisure til naturkrøllet hår, der rigtig kan få de naturlige krøller frem. Spørg din frisør, hvilken frisure, der passer bedst til dit krøllede hår, og hvilken frisure, der kan understrege den unikke struktur i dit hår. Derudover skal du få håret klippet regelmæssigt, så du bevarer frisuren, især hvis du har en frisure til kort, krøllet hår. Regelmæssig studsning vil nemlig forhindre, at du får spaltede spidser og give dig nogle krøller, der er flotte og velplejede. Det gør det meget lettere at style det krøllede hår.

Beskyt krøllerne ordentligt, når du sover

Sørg for at beskytte dine krøller om natten ved at investere i et blødt hovedpudebetræk af bambus. Det mindsker statisk elektricitet og forhindrer, at håret begynder at kruse. Det gør det let at sætte det krøllede hår, når du står op næste morgen.

Find ud af, hvor porøst dit hår er

Sæt dig ind i, hvor porøst dit hår er. Det har afgørende betydning for, hvordan håret absorberer og opretholder et passende fugtniveau. På den måde kan du tilpasse din hårpleje, så den passer optimalt til dit hår. Et hår, der har lav porøsitet, kan have stor gavn af nogle lette produkter og fugtgivende behandlinger, der åbner hårstråenes yderste lag. Et hår, der er mere porøst, vil derimod have gavn af nogle kraftigere produkter, med nogle plejende proteiner, der kan indkapsle fugten.

Gå på opdagelse i håroliernes verden

Prøv at indarbejde brugen af de naturlige hårolier i din daglige hårpleje. Den bedste hårolie til tørt hår kan give krøllerne en dybdevirkende og plejende behandling på nul komma fem.

Husk at bruge balsam hver gang, du har vasket hår

Jeg plejer at anbefale, at man bruger en dybdevirkende hårkur mindst en gang om ugen, for at give krøllerne en ekstra dosis fugt og pleje. Vælg en hårkur, der er udviklet specielt til krøllet hår, da den kan reparere det ødelagte hår, mindske krus og fremhæve krøllernes flotte struktur.

Jeg håber, at du kunne bruge denne artikel om styling af frisurer til naturkrøllet hår. Jeg plejer at anbefale, at man prøver sig lidt frem og eksperimenterer med de forskellige teknikker og produkter. På den måde kan du nemlig finde ud af, hvilke produkter, der passer bedst til dine krøller. Prøv gerne de forskellige teknikker et par gange, da det kan tage et stykke tid at lære dem at kende. Hvis du har et kort, krøllet hår kan det godt tage lidt tid at finde ud af, hvordan man får mest ud af frisuren. Du er også velkommen til at se de forskellige videoer, hvor du kan få inspiration til, hvordan du kan få de naturlige krøller frem i håret.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

 • Shampoo uden sulfat og silikone: Sådan finder du den bedste sulfatfrie shampoo

  Shampoo uden sulfat og silikone: Sådan finder du den bedste sulfatfrie shampoo

 • Hårgelé til krøller eller krøllecreme, hvad er bedst til styling?

  Hårgelé til krøller eller krøllecreme, hvad er bedst til styling?

 • Hvad er co-washing? Kom godt i gang med co-wash (+produktanbefalinger)

  Hvad er co-washing? Kom godt i gang med co-wash (+produktanbefalinger)

Se alle artikler