De bedste hårprodukter til krøllet hår: Alt du skal videSe alle artikler

De bedste hårprodukter til krøllet hår: Alt du skal vide

Hvis man gerne vil pleje sit krøllede hår ordentligt, kræver det, at man både er varsom og omhyggelig, men så længe du vælger de bedste hårprodukter til at fremhæve krøllerne, er du heldigvis godt garderet. Det kan imidlertid være noget af en udfordring at finde de bedste produkter til krøllet hår. Læs med her, så undgår du de værste faldgruber!

Tænk bare på, hvor mange produkter til krøller, der lover guld og grønne skove, altså perfekte, silkebløde krøller. Eller hvad med dem, der lover at kunne fremhæve dine naturlige krøller på samme måde som en god krøllecreme, men som så alligevel ender med at være en stor skuffelse. Hylderne er fulde af disse produkter.

Jeg er helt med på, hvor besværligt det kan være at finde de bedste produkter til krøllet hår, så derfor vil jeg tilbyde dig en hjælpende hånd. I denne artikel vil jeg hjælpe dig med at få afklaret, hvilken type af krøller du har og rådgive om, hvordan du finder de bedste produkter til krøllet hår og til din hårtype. Derudover vil jeg komme med nogle generelle tip til, hvordan du kan passe bedst muligt på dit krøllede hår.

Så læs med her og få nogle gode råd til, hvordan du passer godt på dit krøllede hår, så du kan gå ud og vælge en god hårpleje til krøllerne.

Indholdsfortegnelse

Sådan finder du de bedste produkter til krøllet hår

Inden du går på jagt efter de bedste produkter til krøller, skal du først lige lære dit hår lidt bedre at kende. Du skal have afklaret, hvilke af de mange hårprodukter til krøller, der er de bedste til dit hår.

Lær dit hår at kende

Alle har en bestemt hårtype. Der findes flere forskellige hårtyper under betegnelsen krøllet eller bølget hår. Min hårtype er f.eks. en mellemting mellem type 2A og type 2B. Og hvad betyder det så? Det betyder, at strukturen i mit hår er fin, jeg har fald i håret, og at jeg kun har få områder i håret, hvor jeg har decideret krøller. Da jeg har fald i håret, bruger jeg derfor altid nogle bestemte hårprodukter til krøller. Hvis du endnu ikke kender din hårtype, skal du bare tage det roligt. Jeg skal nok hjælpe dig med at finde de rigtige produkter til dine krøller.

For at få afklaret hvilken type krøllet hår du har, skal du først og fremmest skelne mellem, om håret er bølget, krøllet eller er stort og kruset. Hårtype 2 er bølget og har fald, med bøjelige hårstrå og store S-formede krøller. Hårtype 3 er krøllet og kan spænde lige fra store bløde krøller til små proptrækkerkrøller. Denne hårtype er langt mere tilbøjelig til at tørre ud. Hårtype 4 er det store krusede hår, som er tæt og har små zigzag-krøller. Denne type hår virker ofte kortere, end det egentlig er, da de små krøller og kruset får håret til at krybe lidt i længden.

Det var så den overordnede inddeling, og herfra kan man igen opdele håret i kategorier, efter struktur, form og krøllernes størrelse i diameter. Det er ganske normalt at have flere forskellige krøllestrukturer i håret, så tag det endelig roligt, hvis du har fået øje på flere forskellige typer af krøller i dit hår! Vi skal nok finde den rigtige hårpleje til krøllerne alligevel.

Få styr på, hvilken type krøllet hår du har

curly hair types

Her får du en liste over de forskellige kategorier af bølget, krøllet og kruset hår. Denne liste kan hjælpe dig med at finde den bedste hårpleje til dine krøller.

Hårtype 2A-C – Bølget hår

Som nævnt ovenfor hører kategorierne 2A, 2B og 2C til de hårtyper, der er bølgede, altså hvor man har fald i håret. Hårtype 2A er den med mindst fald, hvor håret næsten virker glat. I modsætning til hårtype 2A, har 2B derimod større S-formede bølger, men faldet i håret starter dog ikke oppe ved hovedbunden, men som regel lidt nede af hårstråene. Hårtype 2C er den kraftigste inden for kategorien af bølget hår, og håret kan sommetider næsten krølle. Denne hårtype har S-formede krøller, der begynder oppe ved hovedbunden.

Hvis du har fald i håret, anbefaler jeg, at du enten bruger et af de hårprodukter til krøller, der tilfører håret lidt ekstra volumen, f.eks. Ocean Water Sea Salt Spray eller Curl Crush™ Defining Mousse. Så får du lidt ekstra struktur og volumen i håret nede ved rødderne. Et andet vigtigt tip til hårtyperne 2A til C er at fokusere på de hårprodukter til krøller, der er lidt lettere, i stedet for de drøje hårprodukter.

Hårtyperne 3A-C – Krøllet hår

Nu bevæger vi os ind på territoriet for de mere krøllede hårtyper. Hårtypen 3A er den hårtype, der har de største krøller og med langt mere volumen og struktur end den bølgede, men den er dog ikke helt så tæt som de andre i kategorien krøller. Krøllerne, der tilhører kategori 3B, har form som proptrækkerkrøller, med en diameter på størrelse med en tusch. Hårtypen 3C er en tætteste hårtype med krøller, der vil kunne vikles om en blyant.

Når man skal finde de bedste hårprodukter til at fremhæve krøllerne, skal man gå efter dem, der er fugtgivende. For at fremhæve de krøller, der tilhører kategorien 3A-C, anbefaler jeg, at du vælger et af de bedste hårprodukter til krøller. Det kan f.eks. være Curl Crush™ Defining Cream, som understreger hårets struktur og holder kruset i skak. Det er et af de allerbedste produkter til krøllet hår, der findes på markedet. En af de allerbedste shampooer til krøllet hår er til gengæld Curl Crush™ Shampoo, som er fugtgivende og beskytter håret, samtidig med at den styrker hårets vækst!

Hårtyperne 4A-C – Krus og bittesmå ziz-zag krøller

Et tykt, krøllet hår er meget tilbøjeligt til at blive kruset og tørt, så derfor er det alfa og omega at have nogle nærende og fugtgivende produkter. Det er også en rigtig god ide dagligt at bruge nogle gode produkter til krøllet hår, navnlig dem, der indeholder nogle lidt drøjere olier, så den fugtgivende effekt og strukturen i håret får et boost. Du skal derfor altid sørge for at vælge de produkter til krøllet hår, der er udviklet til at beskytte og passe godt på dine krøller. Curl Crush™ Co-Wash er en fantastisk co-wash (balsamvask) til alle krøller, da den vasker håret rent uden at udtørre krøllerne. Foruden en skånsom balsamvask er det også utrolig vigtigt at bruge en fugtgivende og styrkende behandling, som f.eks. Curl Crush™ Hair Mask en gang ugentligt.

Find ud af, hvor porøst dit hår er

Hårets porøsitet fortæller noget om hårets evne til at absorbere forskellige hårprodukter og fugtgivende stoffer. Den er bestemt af formen og størrelsen på hårets kurtikel, som er det yderste cellelag på hårstrået. Dit hårs kurtikel er som regel genetisk bestemt, men dårlig behandling af håret - som hvis du f.eks. anvender meget varme på håret eller ikke bruger nogle beskyttende produkter til krøllerne – kan have en negativ indflydelse på hårets kurtikel, så håret bliver mere porøst. Du har enten høj, mellem eller lav porøsitet i håret.

Du kan hurtigt afklare, hvor porøst dit hår er ved at lave en lille prøve. Tag et hårstrå, og put det ned i et glas vand. Hvis håret flyder oven på, har håret lav porøsitet. Hvis det derimod synker, har det høj porøsitet. Hår der stille og roligt synker til bunds i glasset tilhører kategorien medium. Det er dog vigtigt at huske, at denne test kun kan bruges til at give et hurtigt fingerpeg om hårets porøsitet.

En anden god målestok for hårets porøsitet er, hvor hurtigt håret tørrer. Jo hurtigere håret tørrer, des højere porøsitet. Dit hårs længde og tykkelse vil naturligvis indvirke på tørretiden, men hårets porøsitet er den afgørende faktor for, hvor hurtigt et hår tørrer. Helt overordnet kan man sige, at hår, der er meget porøst, normalt vil tørre i løbet af to timer, hvorimod det mindre porøse hår kan være mere end otte timer om at tørre.

Nu da du har fået en ide om, hvor porøst dit hår er, skal vi høre, hvad det så egentlig betyder:

hair porosity types

 • I. Høj porøsitet - Hvis håret har en høj porøsitet betyder det, at der er huller eller rifter i hårets kurtikel, enten på grund af arvelige forhold, eller fordi håret er blevet ødelagt. Dit hår kan suge (uendelig meget) fugtighed til sig, men har svært ved at opretholde den. Fugtgivende behandlinger, der ikke skylles ud igen - eller andre produkter til krøllet hår, som hjælper med at indkapsle fugten - er derfor de bedst egnede produkter til krøller med høj porøsitet. Et hår, der er meget porøst, kræver en drøj balsam, og derfor kan brugen af flere leave-in produkter på samme tid være en god ide for at undgå kruset hår. Beskyt krøllerne med Curl Crush™ Conditioner og Curl Crush™ Defining Cream for at opnå en maksimal fugtgivende effekt. Husk også, at jo mere ødelagt håret er, des flere reparerende proteiner har det brug for. Det er grunden til, at det porøse hår rigtig godt af nogle hyppige proteinbehandlinger.
 • II. Medium porøsitet - Hvis hårets porøsitet er medium eller normal, er hårets yderste cellelag rimeligt glat og har kun få huller eller rifter. Det betyder, at dine hårstrå er gode til at optage og opretholde fugtighed og derfor ikke har brug for den helt store vedligeholdelse. Så hvis du er indehaver af et hår med en medium grad af porøsitet, er du heldig!
 • III. Lav porøsitet - Et hår med lav porøsitet bliver ofte betragtet som en af de mest sunde og glansfulde hårtyper. Håret vil afvise vandet, når du forsøger at gøre det vådt, da hårstråene er helt glatte eller kun har få huller i de yderste cellelag. Ulempen er dog desværre, at fugt og næringsstoffer også har svært ved at trænge ind håret. Hvis dit hår har lav porøsitet, bør du derfor vælge nogle lette hårprodukter med indholdsstoffer, som f.eks. glycerin, som vil hjælpe med at tiltrække fugten. Efter min mening er Curl Crush™ Shampoo derfor den bedste shampoo til krøller, der har lav porøsitet.

Sådan fremhæver du dine naturlige krøller

For at få det optimale ud af dine krøller, kan der sommetider også være brug for en række specielle produkter, der indeholder protein og fugtgivende stoffer. Hvis dit hår er meget elastisk og føles meget blødt, eller hvis dine krøller hurtigt forsvinder igen eller mister faconen, kan du have brug for nogle bestemte hårprodukter til krøller, nogle boostende produkter med protein. Hvis dit hår er skrøbeligt, stift og tørt kan du også have gavn af en anden type hårpleje til krøller, nemlig nogle fugtgivende produkter, der kan give håret et fugtgivende boost. Nøglen til at få sunde krøller er at skabe den rette balance mellem fugt og protein.

Hårprodukter, der indeholder protein

De hårtyper, der har en lav eller medium grad af porøsitet, kan have stor gavn af at få tilført noget ekstra protein:

 • Curl Crush™ Hair Mask - Denne hårmaske har en perfekt balance mellem protein og fugtgivende ingredienser og er et af de bedste hårprodukter til at fremhæve krøller.
 • Curl Crush™ Shampoo – Det her er den bedste shampoo til krøllet hår, da den renser dit hår i dybden, uden at udtørre det.
 • Curl Crush™ Conditioner - Det er utroligt vigtigt at huske at anvende en speciel balsam til krøllet hår som denne, da den indeholder flere fugtgivende ingredienser end en traditionel balsam.
 • Curl Crush™ Defining Mousse - En hårmousse til krøller, der modvirker krus, samtidig med at fremhæve krøllerne og giver volumen fra rod til spids.
 • Protein Repair™ Hair Mask - Hvis du er på udkig efter en dybdevirkende proteinbehandling, der kan reparere et meget porøst og beskadiget hår, så er denne hårkur, som også kan bruges som en balsam til krøllet hår, det oplagte valg.

Produkter uden protein

Hvis dit hår har en lav porøsitet eller virker meget udtørret og skørt, skal du først og fremmest fokusere på nogle fugtgivende hårprodukter til at fremhæve krøllerne:

 • Curl Crush™ Defining Cream - Efter min mening er det her et af de bedste produkter til krøllet hår. Håret bliver fri for krus, og du får bløde, naturlige krøller. Den er desuden proppet med antioxidanter, som beskytter og styrker dine krøller. Hvis du er i tvivl om, hvilken hårpleje til krøller, der er den bedste til dig, så skulle du tage og læse denne artikel om curl cream og curl mousse.
 • Curl Crush™ Defining Gel - Denne hårgelé forsyner håret med fugt og pleje, samtidig med at give et medium hold og definition uden at stivne håret. Desuden er denne hårgelé varmebeskyttende!
 • Curl Crush™ Co-Wash - Denne skånsomme Co-wash anvender milde og plejende vaskeaktive, som skånsomt vasker de gamle rester af hårprodukter, snavs og overskydende fedt ud af håret, uden at udtørre krøllerne, som en almindelig shampoo kan gøre.
 • Moisture Hero™ Hair Oil - Dette er min absolutte yndlings hårolie til krusede, tykke krøller. Den er baseret på en 100% naturlig, silikonefri formel, der fugter, tæmmer og nærer tørre krøller.
 • Sun Defense Hair Mist - Jeg er vild med denne fugtgivende spray, fordi den er let at bruge, og fordi den forsyner håret med en flot glans. Det er simpelthen en af mine favoritter blandt de mange hårprodukter til krøller./li>
 • Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm - Denne hårkur giver håret et fugtgivende boost og forstærker glansen i håret. Samtidig er den et af de bedste produkter til krøllet hår, hvis du gerne vil give håret lidt ekstra pleje.

4 vigtige tip angående hårpleje til krøller

Udover at sørge for at anvende nogle gode produkter til krøllet hår, har jeg også lige et par gode råd i forbindelse med at vælge den rigtige hårpleje til krøller.

 • Brug altid en sulfatfri shampoo til krøller - Du bør altid kun bruge en sulfatfri shampoo til krøllet hår og desuden undgå at vaske håret alt for ofte. Ellers vil dine naturlige krøller blive helt udtørrede. Det vil være samme problem med de produkter, der indeholder silikone eller udtørrende alkoholiske ingredienser.
 • Drop hårbørsten - Når du børster håret grundigt, kan det bevirke, at håret kommer til at kruse, og at de enkelte hårstrå bliver ødelagt, især hvis du har et meget porøst hår. Hvis du har brug for at få redt håret ud, bør du i stedet brugeen bredtakket kam. Brug kammen i det våde hår, efter at du har brugt en balsam til krøllet hår. På den måde kan du forsigtigt filtre håret ud og samtidig få fordelt balsammen i håret. En anden undtagelse er en krølle defineret børste der er designet specielt til styling af krøllet hår.
 • Undgå brug af varme - Udover at gemme hårbørsten væk skal du også holde op med at bruge varme stylingredskaber på håret. Det skader dit hår i det lange løb. I stedet for at bruge hårtørreren, skal du prøve at tørre håret på en anden måde, f.eks. ved hjælp af et blødt håndklæde til håret, lavet af bambusmateriale.
 • Beskyt dit hår, mens du sover - For at undgå at håret kruser, og for at bevare de smukke krøller bedst muligt, er det vigtigt at undgå at gnide dem mod hovedpudebetrækket hele natten. Det kan du forhindre ved at bruge det silkebløde hovedpudebetræk, Silky Bamboo Pillowcase. Det vil både opretholde fugten i håret og beskytte det, mens du sover.

Hvis du vil høre mere om hårpleje til krøller, kan du med fordel læse denne guide til The Curly Girl Method.

Andre uundværlige produkter til krøller

Her får du lige en liste over nogle rigtig gode produkter til krøllet hår, du med fordel kan inddrage i din hårplejerutine:

 • Scalp Delight™ Detox Scrub, Scalp Delight™ Detox Conditioner og Scalp Delight™ Scalp Massage Brush - Sørg for at pleje din hovedbund og at rense den engang imellem. Brugen af en dybderensende shampoo er helt afgørende for et krøllet hår. Din shampoo til krøller og co-washing af håret, og brugen af flere forskellige stylingsprodukter, kan nemlig være skyld i, at du pludselig kan komme til at stå med nogle ophobede produktrester i hovedbunden. Så hvis du er på jagt efter nogle krøller, der ser sunde og bløde ud, så skal du huske at give din hovedbund en eksfoliering med en sulfatfri behandling en gang i mellem!
 • Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle - Denne aerosolfri sprayflaske er en vandforstøver til hår, som tilbyder en lang, kontinuerlig og ultrafin dosering af vand, som giver præcis den perfekte, jævne påføring det kræver, for at give krøllerne maksimal definition.
 • Hair Formula Gummies for Women - Hvis du vil bevare hårets sundhed, er det meget afgørende, at du får alle de nødvendige vitaminer. Her kan et kosttilskud, som f.eks. disse lækre vingummier, være løsningen. Så er du sikker på, at dit hår bliver ved med at være glansfuldt og sundt.
 • Volume Wizard™ Pre-Styling Spray - Denne silikonefrie stylingsspray giver håret en flot struktur og forsyner det med volumen, uden at udtørre det. Det her er et af de bedste hårprodukter til krøller, og det giver hele håret fylde, også de områder i håret, der er livløse og virker flade.

Til dem, der har glat hår eller fald i håret, som ønsker sig nogle smukke krøller, er vores Heatless Curl Kit et fantastisk godt værktøj. Det frisker det flade, kedelige hår op og giver flotte, bevægelige krøller i løbet af natten, helt uden brug af varme.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Jeg håber, du har fået nogle brugbare tip, og at du har fået mere styr på, hvordan man finder de bedste produkter til krøllet hår.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!

  Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

 • Shampoo uden sulfat og silikone: Sådan finder du den bedste sulfatfrie shampoo

  Shampoo uden sulfat og silikone: Sådan finder du den bedste sulfatfrie shampoo

 • Hårgelé til krøller eller krøllecreme, hvad er bedst til styling?

  Hårgelé til krøller eller krøllecreme, hvad er bedst til styling?

Se alle artikler