Den bedste dybderensende shampoo: Sådan holder du din hovedbund renSe alle artikler

Den bedste dybderensende shampoo: Sådan holder du din hovedbund ren

Står du også sommetider med et glansløst hår og en hovedbund, der klør? Så kan det meget vel skyldes, at din hovedbund er fyldt med ophobede produktrester, døde hudceller og overskydende fedt. Det betyder, at dit hår og din hovedbund trænger til at få en grundig rensning med en skånsom dybderensende shampoo. Læs med her og hør, hvordan du finder en god, detox shampoo, der kan friske dit hår og din hovedbund op, uden at stjæle alle hårets naturlige fedtstoffer og udtørre dit hår.

Som indehaver af et krøllet hår har jeg altid måttet kæmpe med de mange ophobede produktrester, som tynger mit hår og får min hovedbund til at klø og føles irriteret. I tidens løb har jeg derfor prøvet flere forskellige typer af dybderensende produkter til hovedbunden for at få bugt med disse produktrester. Men enten var produkterne for barske ved mit hår, eller også havde de ikke den ønskede effekt. Sådan fortsatte det i flere år, indtil jeg pludselig en dag fandt den helt rigtige dybderensende shampoo.

Efter at have prøvet denne dybderensende shampoo til krøllet hår var jeg virkelig imponeret over, hvor god den var til at fjerne de ophobede produktrester fra både mit hår og min hovedbund. Pludselig stod jeg nemlig med nogle krøller, der så både rene og glansfulde ud. I denne artikel vil jeg give dig nogle brugbare tip til at få mest muligt ud af din dybderensende shampoo og samtidig give dig mit bud på den bedste dybderensende shampoo. Desuden vil jeg komme ind på, hvor ofte du skal bruge en dybderensende shampoo.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en dybderensende shampoo?

En dybderensende shampoo (også kaldet en detox shampoo) er et dybderensende produkt, der er udviklet til at vaske alle ophobede produktrester og overskydende fedt ud af håret og rense hovedbunden, så håret bliver frisket op og bliver rent. Det lyder da godt, ikke? Ulemperne ved denne type shampoo er imidlertid, at den ofte indeholder nogle temmelig barske sulfater og vaskeaktive stoffer, som er hårde ved håret. Den gode nyhed er imidlertid, at der findes nogle gode, skånsomme alternativer, som i stedet er baseret på naturlige ingredienser (mere om det senere). Etiketten på en dybderensende shampoo indeholder ofte ord som f.eks. ”dybderensende”, ”rensende” og ”detox” for at understrege produktets mange vaskeegenskaber.

Er det godt for håret at bruge en dybderensende shampoo?

Der er både fordele og ulemper ved at bruge en dybderensende shampoo.

Fordele:

Clarifying shampoo Pros

1. Den kan fjerne de ophobede produktrester

En af de store fordele, ved at bruge en detox shampoo, er, at den effektivt fjerner de ophobede produktrester og det overskydende fedt og derfor virkelig renser håret og hovedbunden i dybden. Den kan derfor være en stor hjælp, hvis man ønsker at forbedre hårets generelle sundhedstilstand og vil have et velplejet hår. De mange ophobede produktrester og fedtstoffer kan nemlig tynge håret og gøre det fladt og glansløst.

2. Den kan fjerne både skæl og overskydende fedt

En dybderensende shampoo kan også være en stor hjælp, hvis man har fedtet hår, skæl eller fedtet hovedbund. Shampooen er nemlig i stand til effektivt at fjerne overskydende fedt og skæl, hvilket frisker håret op og får det til at se rent ud.

3. Den har en volumengivende effekt og gør håret glansfuldt

Hvis du investerer i en god rensende shampoo, som kan fjerne alle de ophobede produktrester og overskydende fedt, vil du samtidig kunne få mere volumen i håret og opleve at få et mere glansfuldt hår. Det er jo en rigtig god nyhed, især for dem, der er udstyret med et fint hår, eller dem, som har tyndt hår på grund af hårtab. I modsætning til andre hårtyper kommer et tyndt hår nemlig meget nemt til at se fladt og glansløst ud.

4. Den understreger hårets naturlige struktur

Jeg har selv valgt at bruge den bedste dybderensende shampoo til krøller på markedet, hvilket giver mig flere fordele. Jeg har bl.a. lagt mærke til, at der er en markant forbedring af mit hårs naturlige struktur, da de mange ophobede rester i min hovedbund var med til at få mit hår til at klaske sammen og se glansløst ud. Effekten er særlig synlig, når man bruger andre produkter, der indeholder silikone. Det hænger sammen med, at de silikonebaserede produkter efterlader nogle produktrester, der ofte hober sig op i hovedbunden.

Ulemper:

Clarifying shampoo Cons

1. Den kan udtørre håret

En dybderensende shampoo kan være en barsk omgang for håret og kan rent faktisk fjerne alle hårets naturlige olier og fedtstoffer, hvilket kan efterlade dig med et hår, der er udtørret og skadet. Hvis du vil undgå det, vil jeg derfor klart anbefale, at du kigger efter en god shampoo uden sulfat.

2. Den kan irritere hovedbunden

Nogle dybderensende shampooer kan desværre virke udtørrende på hovedbunden og dermed resultere i irritation og skældannelse.

3. Den kan sommetider få håret til at knække, kruse og gøre det elektrisk

Nogle dybderensende shampooer kan desværre udtørre håret så meget, at det vil få en større tendens til at knække, kruse og blive elektrisk.

4. Den kan få din hårfarve til at falme

Flere af disse specielle dybdevirkende shampooer kan i nogle tilfælde få din hårfarve til at falme. (Et lille tip: Hvis du farver hår, bør du lige læse artiklen "Den bedste shampoo til farvet hår").

Den gode nyhed er dog, at du kan afbøde mange af disse ulemper ved at finde en god dybderensende shampoo, der passer til netop din hårtype og sætte dig ind i at bruge den korrekt (mere om det senere). Hvis du stadig er på udkig efter den bedste dybderensende shampoo, men ikke bryder dig om de mange negative sider ved denne type shampoo, skal du helt klart gå efter en sulfatfri shampoo.

Hvem får mest ud af at bruge en dybderensende shampoo?

Faktisk er det sådan, at de fleste vil have stor glæde af at bruge en shampoo uden sulfat. Det gælder bl.a.:

1. Hvis du bruger mange produkter til styling af håret

De fleste produkter til styling af håret, navnlig dem, der indeholder silikone, afgiver nogle produktrester, som med tiden kan hobe sig op i hovedbunden. Det er med til at få håret til at klaske sammen og gøre det glansløst. Derfor er det vigtigt at bruge en god dybderensende shampoo, som kan fjerne de ophobede produktrester fra håret og rense hovedbunden i dybden.

2. Hvis du vasker hår i kalkholdigt, hårdt vand

Hårdt vand indeholder generelt mange mineraler, såsom kalk og magnesium, og det bevirker, at der dannes en ophobning af produktrester i hovedbunden. Disse rester kan med tiden hobe sig op og få håret til at blive fladt og kedeligt at se på, og de kan skabe irritation i hovedbunden. Så hvis du vasker hår i meget kalkholdigt vand, er det alfa og omega jævnligt at bruge en detox shampoo, som kan fjerne disse mineraler.

3. Hvis du udsætter håret for klorvand

Hvis du er en af dem, der elsker at gå i svømmehallen eller i poolen, bør du helt klart gå ud og investere i den bedste dybderensende shampoo på markedet. Når du udsætter håret for klorvand, har du nemlig brug for et produkt, der effektivt kan rense håret og hovedbunden for klorin og salt. I øvrigt skal du være opmærksom på, at både klorvand og havvand er med til at udtørre håret og hovedbunden. Det er dog klorvandet, der er mest skadeligt for håret, da det fjerner alle hårets naturlige olier og dermed udtørrer håret og beskadiger det. Du skal også være opmærksom på, at klorvand kan misfarve håret, så dit lyse hår kan gå hen og få et grønligt skær. Hvis du ofte går i svømmehallen eller hopper i poolen, og gerne vil bevare din smukke hårfarve, vil jeg derfor stærkt anbefale, at du vælger en dybderensende shampoo og sørger for at bruge den jævnligt.

4. Hvis du har et fint eller tyndt hår

Et fint hår klasker hurtigt sammen og kommer til at se fedtet ud, da de enkelte hårstrå ikke er så fyldige. Derfor er det en god ide at investere i en skånsom scrub til hovedbunden og få fjernet de ophobede produktrester og få frisket håret og hovedbunden op.

5. Hvis du har skæl eller fedtet hår

Når hovedbunden producerer for meget talg, bliver håret hurtigt fedtet. Denne overproduktion er med til at få håret til at klaske sammen, så det ser fedtet og glansløst ud. Her kan en god skælshampoo være en effektiv løsning, da den fjerner det overskydende fedt og renser hovedbunden i dybden. Det efterlader dig med en hovedbund, der føles ren og frisk. En god rensende shampoo er også særdeles effektiv, når det handler om at fjerne de mange små skæl, som skyldes en ophobning af døde hudceller og produktrester i hovedbunden. Det kan være svært at få bugt med disse bittesmå skæl, men her kan en effektiv dybderensende shampoo være med til at løsne skællene og få dem vasket ud af håret. Det betyder, at du efterfølgende kommer til at stå med et lækkert, rent hår, helt uden skæl.

(Et lille tip: Hvis du døjer med fedtet hår, kan du med fordel læse denne artikel: Den bedste shampoo til fedtet hår)

Findes der også en dybderensende shampoo til krøllet hår?

Selvom det er helt korrekt, at de fleste dybderensende shampooer er meget hårde ved et krøllet hår, så er det ikke desto mindre muligt at købe en rigtig god dybderensende shampoo til krøllet hår. Du skal bare sørge for at vælge en dybderensende shampoo, der er udviklet specielt til krøllet hår.

Når man har krøllet hår, er man ofte mere udsat for at få problemer med ophobede produktrester i hovedbunden, hvilket ødelægger hårets volumen og kan forårsage kløe i hovedbunden. Men hvorfor er det egentlig sådan? Det hænger sammen med, at et krøllet hår typisk ikke bliver vasket så ofte, og at de fleste derudover bruger mere shampoo, når de vasker et krøllet hår. Det resulterer i, at der hurtigt vil være nogle produktrester, der hober sig op i hovedbunden. Derfor er det afgørende at finde den bedste dybderensende shampoo til krøllet hår, da den vil kunne fjerne de gamle produktrester og give hovedbunden en grundig rensning.

Sådan finder du den bedste dybderensende shampoo til krøllet hår:

 • Gå på jagt efter en sulfatfri shampoo: Sulfater er skummende tilsætningsstoffer, og de findes i et hav af sæber og shampooer. Sulfater er meget hårde ved et krøllet hår, som jo i forvejen nemt udtørrer. Derfor er det utroligt vigtigt, at du vælger en shampoo uden sulfat. Hvis du vil have en af de bedste dybderensende shampooer til krøllet hår, skal du gå efter en sulfatfri shampoo.
 • Vælg et produkt, der passer til din hårtype: Hvis du er indehaver af et krøllet hår, der er tørt, skadet eller kemisk behandlet, så er den bedste dybderensende shampoo den, der indeholder en række ekstraplejende ingredienser, som beskytter håret.
 • Kig nøje på ingredienserne: Hvis du vil have den bedste dybderensende shampoo til dit krøllede hår, skal du vælge den, der indeholder nogle naturlige og plejende ingredienser, såsom aloe vera, styrkende proteiner og antioxidanter. Disse ingredienser kan nemlig hjælpe med at pleje håret og minimere udtørring og skader på håret.

Kunne du tænke dig at høre mere om pleje af krøllet hår? Så skulle du tage at læse artiklen "De bedste produkter til krøllet hår".

Hvor ofte skal man bruge en dybderensende shampoo?

Hvor ofte skal man egentlig bruge en dybderensende sulfatfri shampoo? Hvis du vil have det fulde udbytte af en shampoo uden sulfat, skal du først og fremmest kigge nærmere på din hårtype og dit behov for hårvask.

Jeg plejer at anbefale, at man bruger en detox shampoo én gang om ugen, eller hver anden uge, for lige at fjerne de ophobede produktrester fra håret og rense hovedbunden grundigt. Hvis du har meget tørt eller skadet hår, kan det dog være en god ide at holde lidt igen med at bruge en dybderensende shampoo, da disse typer af produkter nemt kan udtørre håret. Hvis du derimod døjer med fedtet hår eller vasker hår i meget kalkholdigt vand, kan det være en god ide ofte at vaske håret i en rensende shampoo for at undgå unødig ophobning af produktrester og fedtstoffer.

Det er også vigtigt at være opmærksom på de andre produkter, du putter i håret. Mange af de andre produkter kan nemlig indeholde nogle silikonestoffer, som efterlader produktrester i hovedbunden. Det betyder, at du jævnligt bør rense hovedbunden for at få fjernet disse rester. Hvorom alting er, så afhænger brugen af rensende shampoo både af din hårtype og dit behov.

Mit bud på den bedste dybderensende shampoo

Nu, da jeg (forhåbentlig) har fået overbevist dig om vigtigheden af at bruge en sulfatfri shampoo, får du lige mit bud på de bedste dybderensende shampooer og produkter.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Scalp Delight™ Detox Scrub er en dybderensende hovedbundsscrub, der er velegnet til alle hårtyper, inklusive det krøllede, skadede eller farvede hår. Det er en shampoo uden sulfat, der er baseret på en dybderensende formel, som er godkendt til brug ved Curly Girl-metoden.

Scalp Delight™ Detox Scrub er en lækker scrub til hovedbunden, og den er fremstillet af helt naturlige, økologiske ingredienser, herunder de særlige styrkende mikroproteiner fra ris, plejende havreekstrakt og aloe vera. Disse ingredienser hjælper med at fastholde fugtniveauet og beskytte håret og hovedbunden, når du vasker hår. Hvis du vil opnå det bedste resultat, kan du med fordel bruge denne hovedbundsscrub sammen med vores specielle hovedbundsbørste Scalp Delight™ Scalp Massage Brush. På denne måde kan du få en endnu sundere hovedbund, da du samtidig kan forbedre blodomløbet i hovedbunden.

Måske er du i tvivl om, hvor ofte du kan bruge denne scrub til hovedbunden? Takket være den skånsomme, men yderst effektive formel kan du faktisk bruge denne hovedbundsscrub en gang om ugen og dermed få fjernet de overskydende produktrester og fedtstoffer fra håret og give hovedbunden en dybderensende vask. Det vil give dig et rigtig lækkert, rent og velplejet hår.

Instant Relief™ Dandruff Shampoo

Instant Relief™ Dandruff Shampoo er udviklet specielt til dig, der lider af skæl eller døjer med en kløende eller fedtet hovedbund. Til trods for at dette produkt ikke går for at være en dybderensende shampoo, er det et glimrende alternativ, hvis du er på udkig efter en god scrub til hovedbunden, som du kan bruge jævnligt. Instant Relief™ Dandruff Shampoo renser hovedbunden, fjerner skæl og overskydende fedtstoffer og skaber balance i hovedbunden, uden at fjerne alle hårets naturlige olier. Derfor er denne hovedbundsscrub en skånsom løsning, hvis man har en følsom hovedbund eller har tørt og skadet hår. Hvis du døjer med skæl, eller har en kløende og fedtet hovedbund, så er denne scrub til hovedbunden også et oplagt valg, da den er med til at skabe en naturlig balance i hovedbunden og fjerner skællene.

Sådan undgår du, at dit hår udtørrer

Som vi nævnte før, så kan brugen af en detox shampoo desværre være med til at udtørre dit hår og din hovedbund og resultere i irritation og knækket hår. Udover at bruge de rette produkter i hverdagen og få styr på, hvor ofte du skal bruge en dybderensende shampoo, kan du også få glæde af disse tip, som giver dig et velplejet hår og en sundere hovedbund:

1. Fokuser på at påføre produktet i hovedbunden

​​Jeg plejer altid at sige, at man skal huske at fokusere på at påføre den dybderensende shampoo i hovedbunden, da det er der, de ophobede produktrester samler sig. Med mindre du bruger flere forskellige produkter til styling af håret, vil det ikke være nødvendigt at bruge en dybderensende shampoo i selve håret.

2. Undgå de mange produkter med skadelige sulfater

Sulfater er betegnelsen på de overfladeaktive stoffer, som findes i et hav af vaskeprodukter, herunder shampooer, bodyshampooer og ansigtsrens. Disse kemikalier sørger for at fjerne snavs og fedtstoffer, men er samtidig utrolig hårde ved huden og håret. Hvis du har et tørt eller fint hår, bør du helt undgå disse stoffer. De fjerner nemlig alle hudens naturlige olier og er med til at udtørre huden og håret endnu mere. Derfor bør du altid vælge en sulfatfri shampoo.

3. Beskyt dit hår, inden du vasker det

Det kan være en rigtig god ide at bruge en såkaldt pre-shampoo balm (en særlig hårkur) inden du vasker håret, da den er i stand til at pleje, beskytte og forsyne dit hår med den nødvendige fugt, mens du vasker det. Den lægger sig nemlig som et naturligt beskyttende lag uden på hårstråene, og indkapsler dem i en plejende og fugtgivende hinde. Det beskytter håret imod de skadelige kemikalier i din shampoo og forhindrer dermed, at shampooen fjerner alle hårets naturlige fedtstoffer. I den forbindelse kan jeg anbefale, at du prøver følgende produkter:

 • Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm - Påfør denne effektive pre-shampoo balm på håret, inden du bruger en dybderensende shampoo. Så er du helt sikker på, at håret er beskyttet og får tilført den nødvendige fugt.
 • Split Fix™ Hair Mask - Hvis du har et tørt hår, der let knækker eller spalter, er denne hårmaske simpelthen det perfekte valg, da den reducerer den udtørrende effekt fra din dybderensende shampoo.
 • Curl Crush™ Hair Mask - Genopret hårets fugtniveau og få bløde, glansfulde krøller med denne særligt fugtgivende behandling, mens du samtidig får den fulde effekt af din dybderensende shampoo.

4. Prøv en hårolie før eller efter hårvask

Brugen af en hårolie før eller efter hårvask kan være en rigtig god hjælp til at opretholde fugtniveauet i håret og hovedbunden. Den kan nemlig også hjælpe med at beskytte håret fra de skadelige kemiske stoffer i din detox shampoo. Derfor kan jeg varmt anbefale dig at prøve følgende:

 • Split Fix™ Hair Oil - Denne hårolie, til flere forskellige formål, virker plejende og fugtgivende på et skadet hår eller de spaltede spidser.
 • Moisture Hero™ Hair Oil - Denne 100% naturlige hårolie, der indeholder silikone, har en helt speciel fugtgivende og plejende effekt, som er særlig velegnet til et tørt, kruset eller krøllet hår.

5. Husk at bruge balsam

En balsam indeholder en lang række uundværlige ingredienser, der både virker plejende og fugtgivende, og som får håret til at føles blødere, glattere og lettere at håndtere. Jeg anbefaler altid, at du bruger balsam efter hver eneste hårvask, og glem nu endelig ikke balsammen, når du har brugt en dybderensende shampoo.

Alt taget i betragtning, er det altså en rigtig god ide at investere i en dybderensende shampoo, som kan hjælpe med at få fjernet de ophobede produktrester og fedtstoffer fra dit hår og din hovedbund. Det gælder ikke mindst, hvis du er en af dem, der dagligt bruger flere forskellige stylingprodukter, vasker hår i meget kalkholdigt vand eller jævnligt går en tur i svømmehallen. Hvor ofte, du bør vaske håret i en dybderensende shampoo, afhænger meget af din hårtype, dit hårs sundhedstilstand og din daglige hårplejerutine. Uanset hvor tit du bruger en detox shampoo, er det dog alfa og omega, at du kun bruger dette produkt sparsomt og altid husker at bruge en god balsam bagefter, så du kan få genoprettet hårets naturlige fugtniveau.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!

  Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

 • Shampoo uden sulfat og silikone: Sådan finder du den bedste sulfatfrie shampoo

  Shampoo uden sulfat og silikone: Sådan finder du den bedste sulfatfrie shampoo

 • Hårgelé til krøller eller krøllecreme, hvad er bedst til styling?

  Hårgelé til krøller eller krøllecreme, hvad er bedst til styling?

Se alle artikler