Statisk Elektrisk Hår: Her er 9 metoder til at undgå elektrisk hårSe alle artikler

Statisk elektrisk hår: Her er 9 metoder til at undgå elektrisk hår

De fleste kan sikkert nikke genkendende til at stå foran spejlet med et statisk elektrisk hår, der stritter til alle sider og tænke, mit hår er elektrisk, hvor er det bare dødirriterende.

Hvis du kæmper med elektrisk hår, kan det somme tider virke som en uoverskuelig kamp, navnlig i de tørre vintermåneder. Men sådan behøver det faktisk slet ikke at være! Hvis du vil vide mere om elektrisk hår og om, hvordan du undgår elektrisk hår, skal du bare læse med her!

Indholdsfortegnelse

Hvad er elektrisk hår?

Hvis du kan huske fysiktimerne i skolen, så husker du, at alt materie består af atomer, som er sammensat af protoner, neutroner og elektroner. Elektroner har en negativ elektrisk ladning. Somme tider slipper elektronerne væk fra atomerne og sætter sig fast på andre atomer, hvilket så gør dem elektrisk ladede.

Man får elektrisk hår, når håret tager imod disse ekstra elektroner og derudover opfanger en elektrisk ladning. Denne elektriske ladning i håret vil få de enkelte hårstrå til at frastøde hinanden ligesom magneter. De bliver uregerlige, klæber sig til huden, tøjet og flyver rundt om hovedet på dig!

Hvad er årsagen til, at man får elektrisk hår?

Så hvad er egentlig årsagen til, at man pludselig står med et statisk elektrisk hår? Hvordan opfanger dit hår egentlig disse ekstra elektroner?

Man får elektrisk hår, når der skabes friktion mellem håret og et andet objekt. Det kan f.eks. være din hårbørste, vinterfrakke, et halstørklæde eller lignende. Denne friktion mellem det andet objekt og håret bevirker, at elektronernes negative ladning smitter af på dit hår og efterlader det med en elektrisk ladning.

Hvis det er fugtigt i vejret, vil den elektriske ladning som regel bare forsvinde igen. Hvis dit hår er tørt, eller luften er tør (eller måske begge dele) vil du derimod bemærke, at du har en større tendens til at få elektrisk hår.

Et elektrisk hår bliver endnu mere uregerligt, når luftfugtigheden er lav. Det er grunden til, at problemet med statisk elektrisk hår er værst i vintermånederne. Det kolde vejr udenfor og den tørre varme luft indenfor er med til at give perfekte betingelser for at skabe en masse statisk elektricitet. Hvis håret tilmed er tørt og beskadiget, vil det samtidig bevirke, at du i langt højere grad får statisk elektrisk hår.

Hvad er forskellen på et elektrisk hår og et kruset hår?

Selvom disse fænomener tilsyneladende ligner hinanden meget – strittende, uregerligt hår - så er der faktisk forskel på et elektrisk hår og et kruset hår. Der opstår krus i håret, når de tørre, beskadigede lokker suger fugt til sig fra luften og får håret til at kruse og krølle. Derimod får du elektrisk hår, når håret er tørt og beskadiget og luftfugtigheden er lav. Det er derfor, at du står med et kruset hår om sommeren (når det er fugtigt i vejret) hvorimod det elektriske hår er et langt mere udbredt fænomen om vinteren.

De gode nyheder? Hvis du lærer, hvordan du undgår at få elektrisk hår i vintermånederne, kan du faktisk også få styr på det krusede hår om sommeren. Nedenfor kommer jeg nu med en række gode råd til at undgå elektrisk hår, og som kan forhindre, at du igen står foran spejlet og tænker, mit hår er elektrisk, hvad gør jeg nu?

Hvis du kunne tænke dig lidt ekstra beskyttelse til håret til natten, kan du påføre Anti-Frizz & Hydration Hair Balm Mask på spidserne og dernæst sætte håret i en eller anden beskyttende frisure, f.eks. løse fletninger inden sengetid.

HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Hårkur, beriget med 100% naturlige ingredienser, som genopretter hårets fugtbalance.

249 kr

Læs mere

9 metoder til at undgå at få elektrisk hår

Som jeg nævnte tidligere, kan tørre vejrforhold desværre gøre et elektrisk hår endnu værre. Så derfor bør enhver hårpleje, der retter sig mod at undgå elektrisk hår, altid indeholde en let fugtgivende løsning til håret. Det bedste forsvar er som bekendt et angreb, så sørg for at beskytte håret imod statisk elektricitet, f.eks. ved at følge disse antistatiske hårplejetip:

1. Brug en god fugtgivende hårshampoo

Brug en god fugtgivende hårshampoo

Det første skridt i kampen mod et statisk elektrisk hår er at skifte din traditionelle shampoo ud med en shampoo til tørt hår. Min personlige favorit er Hair Growth & Repair Shampoo, som er baseret på naturlige ingredienser, der renser, reparerer og forsyner det udtørrede hår med den nødvendige fugt og pleje, som det hungrer efter.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Sælger hurtigt ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfatfri shampoo med proteiner, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

179 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men
Sælger hurtigt ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo til mænd mod hårtab, beriget med AnaGain™ og økologisk rosmarin.

179 kr

Læs mere

Et tip: Hair Growth & Repair Shampoo findes i flere udgaver til forskellige hårtyper, inklusive en shampoo til blondt hår, krøllet hår og til mænd.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Sulfatfri shampoo til krøllet hår, som skånsom vasker hår og hovedbund.

179 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Silver shampoo, der opfrisker blondt eller gråt hår ved at fjerne uønskede gullige toner.

179 kr

Læs mere

2. Prøv at indarbejde nogle nye rutiner, når du vasker hår

Prøv at indarbejde nogle nye rutiner, når du vasker hår

Hvis du vasker hår dagligt, bør du overveje at skære ned på antallet af gange, du vasker hår. Hvis du vasker hår for ofte, kan det udtørre håret og dermed gøre det mere tilbøjeligt til at knække. Hvis du vil undgå elektrisk hår, bør du ikke vaske hår mere end to til tre gange om ugen.

Du skal også huske, at du kun bør bruge lunkent vand, når du vasker hår og helt undgå det varme vand. Det er jo altid lækkert med et varmt brusebad, men det varme vand kan udtørre håret og medføre, at det får en større tendens til at blive elektrisk. Så hvis du vil undgå at stå med et nyvasket hår og tænke, hvor er det irriterende, at mit hår er elektrisk, så bør du lige gennemgå dine nuværende hårplejerutiner.

3. Giv håret den nødvendige fugt med en god balsam

Giv håret den nødvendige fugt med en god balsam

Gentag efter mig: Følg altid hårvasken op med en balsam af god kvalitet. Balsammer genopretter fugtbalancen i håret og hjælper med at forebygge statisk elektrisk hår. Det er jo naturligvis ikke alle balsammer, der er lige gode. Hvis du er indehaver af et fint, tyndt og tørt hår, eller det er beskadiget, har du brug for en balsam, der gennemsyrer håret med en let fugtgivende effekt og samtidig indeholder en række genopbyggende proteiner.

Derfor skulle du tage at prøve Hair Growth & Repair Conditioner. Denne drøje balsam styrker det skrøbelige, udtørrede hår og skaber optimale betingelser for en sund hårvækst. Derudover er den udviklet ved hjælp af en formel, der ikke indeholder silikonestoffer, så derfor vil den ikke efterlade en masse produktrester, som tynger håret.

HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

3-i-1 balsam til krøllet hår: Brug den som co-wash, leave-in og almindelig balsam.

179 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes

Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes

Silver balsam, der opfrisker blondt eller gråt hår ved at fjerne uønskede gullige toner.

179 kr

Læs mere

Når du påfører balsammen, skal du sørge for især at koncentrere dig om spidserne og området midt på håret. Det vil sikre, at den fugtgivende effekt virker lige der, hvor der er allermest brug for den.

4. Prøv en dybdevirkende hårmaske

4. Prøv en dybdevirkende hårmaske=

Udover at bruge balsam hver gang du vasker hår, er det også utrolig vigtigt, at du bruger en dybdevirkende hårmaske mindst en gang om måneden.

Her vil jeg foreslå, at du prøver Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Balm. Dette produkt er særligt interessant, fordi du rent faktisk kan bruge denne hårmaske inden, du vasker hår, i modsætning til andre dybdevirkende masker, som skal anvendes på et fugtigt hår. Hvorfor er det smart? Fordi et tørt hår bedre er i stand til at absorbere de ultraplejende ingredienser, som f.eks. sheasmør, jojobaolie og solsikkeolie. Hvis du har meget tørt og beskadiget hår, anbefaler vi, at du i stedet påfører hårmasken på håret inden sengetid og lader de fantastiske ingredienser virke hele natten, så de rigtig kan gøre underværker på dit hår.

HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Hårkur, beriget med 100% naturlige ingredienser, som genopretter hårets fugtbalance.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Defence & Hydration Mist HairLust - Hair Defence & Hydration Mist

Hair Defence & Hydration Mist

Ultra fugtgivende leave-in hår mist, der også giver solbeskyttelse.

179 kr

Læs mere

5. Vær opmærksom på det tilbehør, du bruger til håret

Vær opmærksom på det tilbehør, du bruger til håret

Metalkamme og -børster er et totalt no-go, når du kæmper med et elektrisk hår. Se i stedet efter en kam og børste, der er fremstillet af naturlige materialer, som f.eks. grisehår, bambus eller andre trætyper. Det kan spare dig for situationen, hvor du står og skal ud ad døren og tænker, mit hår er elektrisk igen, hvorfor sker det hele tiden?

HairLust - Bamboo Vented Paddle Brush HairLust - Bamboo Vented Paddle Brush
Spar 20%

Bamboo Vented Paddle Brush

Mellemstor bambushårbørste, som bruges til almindelig børstning eller ved føntørring.

189 kr

151 kr

Læs mere
HairLust - Bamboo Large Paddle Brush HairLust - Bamboo Large Paddle Brush

Bamboo Large Paddle Brush

Stor bambushårbørste, som sikrer en let og skånsom udredning i tykt, langt hår.

189 kr

Læs mere

Det allerbedste er faktisk at droppe brugen af børsten fuldstændigt. Hvis du har statisk elektrisk hår, vil friktionen fra en omgang hårbørstning nemlig kun gøre tingene endnu værre. Hvis du absolut vil børste håret, så giv børsten en omgang antistatisk spray, inden du bruger den.

6. Brug en antistatisk spray til håret

Brug en antistatisk spray til håret

I de perioder, hvor luftfugtigheden er lav (f.eks. om vinteren) kan du være nødsaget til at give håret et fugtighedsgivende boost i løbet af dagen med en antistatisk spray. Jeg anbefaler derfor, at du lægger et af de gode produkter, der ikke skal skylles ud af håret, ned i tasken. Her er Hair Defence & Hydration Mist det perfekte valg, når det gælder om at tæmme et flyvsk hår. Så når du står i en nødsituation og tænker, hvor er det bare irriterende, at mit hår er elektrisk, kan du bare give det en omgang antistatisk spray og så glæde dig over, hvordan du lynhurtigt får det elektriske hår under kontrol!

HairLust - Hair Defence & Hydration Mist HairLust - Hair Defence & Hydration Mist

Hair Defence & Hydration Mist

Ultra fugtgivende leave-in hår mist, der også giver solbeskyttelse.

179 kr

Læs mere
HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Multifunktionel hårolie, der udjævner kruset hår for et glansfuldt og blødt finish.

149 kr

Læs mere

7. Vælg naturlige fibre

Vælg naturlige fibre

Har du nogensinde lagt mærke til, at de materialer, der giver dig statisk elektrisk hår er fremstillet af syntetiske fibre? Det kan da godt være, at du er vild med dit satinpudebetræk, men de syntetiske materialer, herunder satin, kan faktisk være skyld i, at du i højere grad får statisk elektrisk hår.

Så hvis du vil undgå at stå om morgenen og tænke, hvor er det irriterende, at mit hår er elektrisk i dag, bør du sørge for at vælge både et hovedpudebetræk og et håndklæde, der er fremstillet af naturlige fibre, som f.eks. bomuld, silke eller bambus. Disse naturlige materialer afgiver nemlig ikke statisk elektricitet på samme måde, som de syntetiske gør, hvilket betyder, at du ikke vil stå med et statisk elektrisk hår.

Jeg kan f.eks. varmt anbefale, at du skifter dit hovedpudebetræk ud med Hairlust's lækre Pure Bamboo Pillowcase. Dette hovedpudebetræk af bambus har glatte fibre, som både forebygger, at du får elektrisk hår, og at håret bliver filtret. Du skulle også tage at prøve Hairlust's håndklæde, Bamboo Hair Towel, som hjælper dig med at få tørret dit hår hurtigt og effektivt, uden at få håret til at kruse eller gøre det elektrisk.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvid HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvid
Spar op til 10%

Pure Bamboo Pillowcase, Hvid

Bambuspudebetræk, med en silkeblød, glat overflade, der beskytter hår og hud.

199 kr

Læs mere
HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa
Spar op til 10%

Bamboo Turban Hair Towel, Rosa

Turbanhåndklæde til håret af bambus, som skånsomt tørrer håret efter badet.

89 kr

Læs mere

8. Vær varsom med at udsætte håret for varme

Vær varsom med at udsætte håret for varme

Når du bruger varme til at style håret, kan det være med til at udtørre lokkerne og gøre dem endnu mere elektriske. Hvis der er mulighed for det, skal du derfor så vidt muligt vælge en frisure, der ikke kræver brug af varme. Hvis du alligevel vælger at style håret, med f.eks. føntørreren eller krøllejernet, skal du altid sørge for at beskytte håret med en heat protection spray, før du går igang.

9. Hold dig langt væk fra de mange udtørrende produkter

Hold dig langt væk fra de mange udtørrende produkter

Tro det eller ej, men flere af de traditionelle hårprodukter indeholder nogle ingredienser, der kan udtørre dit hår, hvilket gør, at håret i langt højere grad bliver elektrisk. Så når du er ved at style håret og tænker, hvorfor mon mit hår er elektrisk, så tag et kig på dine hårprodukter. Sulfater er en af de største syndere, og de virker især udtørrende på de krøllede hårtyper. Så hvis du er indehaver af et tørt eller krøllet hår, skal du sørge for at være på udkig efter disse stoffer.

De hurtige løsninger: Disse produkter forhindrer, at håret bliver elektrisk

De tip, jeg lige gav dig, vil kunne hjælpe dig med at undgå elektrisk hår henover tid, men hvad nu, hvis du har brug for hjælp til at undgå det elektriske hår lige nu og her? Så vil jeg anbefale dig at prøve en af disse løsninger:

1. Hair Finishing Spray

Mange af de traditionelle hårsprayer udtørrer håret og medvirker til, at du får endnu mere statisk elektrisk hår, men ikke denne spray! Hair Finishing Spray er nemlig baseret på en helt unik formel, der indeholder økologisk aloe vera-saft, acai-ekstrakt og glycerin. Det bevirker, at sprayen samtidig virker som en antistatisk spray til håret. Prøv Hair Finishing Spray på vådt hår, inden du kaster dig over føntørreren eller på det tørre hår for at få styr på frisuren og for at undgå elektrisk hår.

HairLust - Hair Finishing Spray HairLust - Hair Finishing Spray
Spar 20%

Hair Finishing Spray

Non-aerosol hårspray, der forsyner håret med medium hold, struktur og glans.

179 kr

143 kr

Læs mere

2. Hair Finishing Stick

Få styr på det flyvske og krusede hår og undgå elektrisk hår med dette hårprodukt, der gør din frisure helt perfekt. Hair Finishing Stick er baseret på en formel, der er rig på plantebaserede antioxidanter, som forsyner det flyvske eller krusede hår med et medium hold og en let glans.

HairLust - Hair Finishing Stick HairLust - Hair Finishing Stick

Hair Finishing Stick

Innovativ hårspray stick, som holder de flyvske babyhår på plads og tæmmer krus.

99 kr

Læs mere

3. Hair Strengthening & Protection Oil

Et tørt hår er naturligvis mere tilbøjeligt til at blive statisk elektrisk, hvilket er grunden til, at denne ultraplejende hårolie bare er en rigtig god hjælp, når du vil undgå elektrisk hår. Hair Strengthening & Protection Oil er baseret på en formel, der indeholder en unik blanding af lette og plejende olier, som arbejder sammen om at virke fugtgivende, uden at tynge håret. (Hvis du ikke har prøvet at bruge en hårolie før, så prøv at læse Hairlust's blogindlæg Den bedste hårolie? Sådan finder du den rigtige olie til håret.)

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Multifunktionel hårolie, der udjævner kruset hår for et glansfuldt og blødt finish.

149 kr

Læs mere

4. Hair Defence & Hydration Mist

Denne leave-in mist, som ikke skal skylles ud af håret, virker som en antistatisk spray og forsyner de hårtyper, der er tørre, beskadigede eller krusede – hvilket i øvrigt også er de hårtyper, der er i langt højere grad giver dig elektrisk hår - med glans og et ekstra fugtgivende boost. Desuden beskytter behandlingen håret imod solskade! Brug denne antistatiske spray som en del af dine faste rutiner, når du styler håret, eller hav den med i tasken, så du undgår elektrisk hår på farten.

HairLust - Hair Defence & Hydration Mist HairLust - Hair Defence & Hydration Mist

Hair Defence & Hydration Mist

Ultra fugtgivende leave-in hår mist, der også giver solbeskyttelse.

179 kr

Læs mere

5. Prøv et såkaldt dryer sheet - et antistatisk tørretumblerark

Det lyder måske skørt, men et antistatisk tørretumblerark kan rent faktisk være et rigtigt godt valg, når det handler om øjeblikkeligt at få elimineret den statiske elektricitet. Sørg for altid at have et ark med i tasken til en ”elektrisk” nødsituation. Du skal dog være lidt forsigtig, hvis du har følsom hud, da nogle tørretumblerark indeholder parfumestoffer, som kan irritere huden.

6. Tag håndcremen i brug

Hvis du pludselig bliver fanget i en ”elektrisk hårsituation”, hvor du tænker, mit hår er elektrisk, og du ikke har en antistatisk spray eller et tørretumblerark med i tasken, så kan du rent faktisk bare bruge en lille smule håndcreme. Dog kun en lille smule! Cremens plejende ingredienser vil virke fugtgivende på dine udtørrede lokker og forhindre statisk elektricitet i håret. Men husk, du må ikke bruge for store mængder creme, ellers kan du ende med at stå med et fedtet hår.

Hvis du vil undgå elektrisk hår til hverdag, er du nødt til at ændre dine hårplejerutiner og sikre dig, at håret får den nødvendige fugt. Det kan du bl.a. gøre ved at købe en god antistatisk spray til håret. Ved at følge mit enkle tip i denne artikel vil du kunne undgå at få statisk elektrisk hår i en lang række situationer. Måske har du også selv et par gode tip til at undgå elektrisk hår?

Vores kunder siger

Fremragende

4.4 ud af 56.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Sådan virker hårserum: Fordele & hvordan man bruger det

  Sådan virker hårserum: Fordele & hvordan man bruger det

 • Bamboo Heatless Curls Kit: Step-by-Step Guide

  Bamboo Heatless Curls Kit: Step-by-Step Guide

 • Pleje af hovedbunden: Sådan vælger du den bedste hovedbundsscrub

  Pleje af hovedbunden: Sådan vælger du den bedste hovedbundsscrub

 • Shampoo uden Silikoner

  Shampoo uden silikone: Her er alt du skal vide om silikonefri shampoo og balsam

 • Klør hovedbunden? Find den bedste shampoo til tør og kløende hovedbund

  Klør hovedbunden? Find den bedste shampoo til tør og kløende hovedbund

Se alle artikler