Statisk elektrisk hår: Her er 9 metoder til at undgå elektrisk hårSe alle artikler

Statisk elektrisk hår: Her er 9 metoder til at undgå elektrisk hår

De fleste kan sikkert nikke genkendende til at stå foran spejlet med et statisk elektrisk hår, der stritter til alle sider og tænke, mit hår er elektrisk, hvor er det bare dødirriterende.

Hvis du kæmper med elektrisk hår, kan det somme tider virke som en uoverskuelig kamp, navnlig i de tørre vintermåneder. Men sådan behøver det faktisk slet ikke at være! Hvis du vil vide mere om elektrisk hår og om, hvordan du undgår elektrisk hår, skal du bare læse med her!

Indholdsfortegnelse

Hvad er elektrisk hår?

Hvis du kan huske fysiktimerne i skolen, så husker du, at alt materie består af atomer, som er sammensat af protoner, neutroner og elektroner. Elektroner har en negativ elektrisk ladning. Somme tider slipper elektronerne væk fra atomerne og sætter sig fast på andre atomer, hvilket så gør dem elektrisk ladede.

Man får elektrisk hår, når håret tager imod disse ekstra elektroner og derudover opfanger en elektrisk ladning. Denne elektriske ladning i håret vil få de enkelte hårstrå til at frastøde hinanden ligesom magneter. De bliver uregerlige, klæber sig til huden, tøjet og flyver rundt om hovedet på dig!

Hvad er årsagen til, at man får elektrisk hår?

Så hvad er egentlig årsagen til, at man pludselig står med et statisk elektrisk hår? Hvordan opfanger dit hår egentlig disse ekstra elektroner?

Man får elektrisk hår, når der skabes friktion mellem håret og et andet objekt. Det kan f.eks. være din hårbørste, vinterfrakke, et halstørklæde eller lignende. Denne friktion mellem det andet objekt og håret bevirker, at elektronernes negative ladning smitter af på dit hår og efterlader det med en elektrisk ladning.

Hvis det er fugtigt i vejret, vil den elektriske ladning som regel bare forsvinde igen. Hvis dit hår er tørt, eller luften er tør (eller måske begge dele) vil du derimod bemærke, at du har en større tendens til at få elektrisk hår.

Et elektrisk hår bliver endnu mere uregerligt, når luftfugtigheden er lav. Det er grunden til, at problemet med statisk elektrisk hår er værst i vintermånederne. Det kolde vejr udenfor og den tørre varme luft indenfor er med til at give perfekte betingelser for at skabe en masse statisk elektricitet. Hvis håret tilmed er tørt og beskadiget, vil det samtidig bevirke, at du i langt højere grad får statisk elektrisk hår.

Hvad er forskellen på et elektrisk hår og et kruset hår?

Hvad er forskellen på et elektrisk hår og et kruset hår

Selvom disse fænomener tilsyneladende ligner hinanden meget – strittende, uregerligt hår - så er der faktisk forskel på et elektrisk hår og et kruset hår. Der opstår krus i håret, når de tørre, beskadigede lokker suger fugt til sig fra luften og får håret til at kruse og krølle. Derimod får du elektrisk hår, når håret er tørt og beskadiget og luftfugtigheden er lav. Det er derfor, at du står med et kruset hår om sommeren (når det er fugtigt i vejret) hvorimod det elektriske hår er et langt mere udbredt fænomen om vinteren.

De gode nyheder? Hvis du lærer, hvordan du undgår at få elektrisk hår i vintermånederne, kan du faktisk også få styr på det krusede hår om sommeren. Nedenfor kommer jeg nu med en række gode råd til at undgå elektrisk hår, og som kan forhindre, at du igen står foran spejlet og tænker, mit hår er elektrisk, hvad gør jeg nu?

Hvis du kunne tænke dig lidt ekstra beskyttelse til håret til natten, kan du påføre Moisture Hero™ Hair Balm Mask på spidserne og dernæst sætte håret i en eller anden beskyttende frisure, f.eks. løse fletninger inden sengetid.

9 metoder til at undgå at få elektrisk hår

Som jeg nævnte tidligere, kan tørre vejrforhold desværre gøre et elektrisk hår endnu værre. Så derfor bør enhver hårpleje, der retter sig mod at undgå elektrisk hår, altid indeholde en let fugtgivende løsning til håret. Det bedste forsvar er som bekendt et angreb, så sørg for at beskytte håret imod statisk elektricitet, f.eks. ved at følge disse antistatiske hårplejetip:

1. Brug en god fugtgivende hårshampoo

Brug en god fugtgivende hårshampoo

Det første skridt i kampen mod et statisk elektrisk hår er at skifte din traditionelle shampoo ud med en shampoo til tørt hår. Min personlige favorit er Moisture Hero™ Shampoo, som er baseret på naturlige ingredienser, der renser, reparerer og forsyner det udtørrede hår med den nødvendige fugt og pleje, som det hungrer efter.

For bedste resultater kan du kombinere Moisture Hero™ Shampoo med Moisture Hero™ Conditioner, som er min personlige favorit, hvis du leder efter den bedste balsam til tørt hår.

Et tip: Hvis du har krøllet eller blond hår, så prøv i stedet en af disse shampoos, der er målrettet til disse hårtypers specifikke behov.

2. Prøv at indarbejde nogle nye rutiner, når du vasker hår

Prøv at indarbejde nogle nye rutiner, når du vasker hår

Hvis du vasker hår dagligt, bør du overveje at skære ned på antallet af gange, du vasker hår. Hvis du vasker hår for ofte, kan det udtørre håret og dermed gøre det mere tilbøjeligt til at knække. Hvis du vil undgå elektrisk hår, bør du ikke vaske hår mere end to til tre gange om ugen. Hvis du oplever, at håret bliver fedtet indimellem dine hårvaske, kan du påføre lidt tørshampoo. Jeg bruger Refresh Powder™ Dry Shampoo, som er baseret på 99% naturlige ingredienser.

Du skal også huske, at du kun bør bruge lunkent vand, når du vasker hår og helt undgå det varme vand. Det er jo altid lækkert med et varmt brusebad, men det varme vand kan udtørre håret og medføre, at det får en større tendens til at blive elektrisk. Så hvis du vil undgå at stå med et nyvasket hår og tænke, hvor er det irriterende, at mit hår er elektrisk, så bør du lige gennemgå dine nuværende hårplejerutiner.

3. Giv håret den nødvendige fugt med en god balsam

Giv håret den nødvendige fugt med en god balsam

Gentag efter mig: Følg altid hårvasken op med en balsam af god kvalitet. Balsammer genopretter fugtbalancen i håret og hjælper med at forebygge statisk elektrisk hår. Det er jo naturligvis ikke alle balsammer, der er lige gode. Hvis du er indehaver af et fint, tyndt og tørt hår, eller det er beskadiget, har du brug for en balsam, der gennemsyrer håret med en let fugtgivende effekt og samtidig indeholder en række genopbyggende proteiner.

Derfor skulle du tage at prøve Moisture Hero™ Conditioner. Denne drøje balsam styrker det skrøbelige, udtørrede hår og skaber optimale betingelser for en sund hårvækst. Derudover er den udviklet ved hjælp af en formel, der ikke indeholder silikonestoffer, så derfor vil den ikke efterlade en masse produktrester, som tynger håret.

Når du påfører balsammen, skal du sørge for især at koncentrere dig om spidserne og området midt på håret. Det vil sikre, at den fugtgivende effekt virker lige der, hvor der er allermest brug for den.

4. Prøv en dybdevirkende hårmaske

Prøv en dybdevirkende hårmaske style=

Udover at bruge balsam hver gang du vasker hår, er det også utrolig vigtigt, at du bruger en dybdevirkende hårmaske mindst en gang om måneden.

Her vil jeg foreslå, at du prøver Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm. Dette produkt er særligt interessant, fordi du rent faktisk kan bruge denne hårmaske inden, du vasker hår, i modsætning til andre dybdevirkende masker, som skal anvendes på et fugtigt hår. Hvorfor er det smart? Fordi et tørt hår bedre er i stand til at absorbere de ultraplejende ingredienser, som f.eks. sheasmør, jojobaolie og solsikkeolie. Hvis du har meget tørt og beskadiget hår, anbefaler vi, at du i stedet påfører hårmasken på håret inden sengetid og lader de fantastiske ingredienser virke hele natten, så de rigtig kan gøre underværker på dit hår.

5. Vær opmærksom på det tilbehør, du bruger til håret

Vær opmærksom på det tilbehør, du bruger til håret

Metalkamme og -børster er et totalt no-go, når du kæmper med et elektrisk hår. Se i stedet efter en kam og børste, der er fremstillet af naturlige materialer, som f.eks. grisehår, bambus eller andre trætyper. Det kan spare dig for situationen, hvor du står og skal ud ad døren og tænker, mit hår er elektrisk igen, hvorfor sker det hele tiden?

Det allerbedste er faktisk at droppe brugen af børsten fuldstændigt. Hvis du har statisk elektrisk hår, vil friktionen fra en omgang hårbørstning nemlig kun gøre tingene endnu værre. Hvis du absolut vil børste håret, så brug en bredtandet kam i stedet for.

6. Brug en antistatisk spray til håret

Brug en antistatisk spray til håret

I de perioder, hvor luftfugtigheden er lav (f.eks. om vinteren) kan du være nødsaget til at give håret et fugtighedsgivende boost i løbet af dagen med en antistatisk spray. Jeg anbefaler derfor, at du lægger et af de gode produkter, der ikke skal skylles ud af håret, ned i tasken. Her er Split Fix™ Leave-in Conditioner det perfekte valg, når det gælder om at tæmme et flyvsk hår. Så når du står i en nødsituation og tænker, hvor er det bare irriterende, at mit hår er elektrisk, kan du bare give det en omgang antistatisk spray og så glæde dig over, hvordan du lynhurtigt får det elektriske hår under kontrol!

7. Vælg naturlige fibre

Vælg naturlige fibre

Har du nogensinde lagt mærke til, at de materialer, der giver dig statisk elektrisk hår er fremstillet af syntetiske fibre? Det kan da godt være, at du er vild med dit satinpudebetræk, men de syntetiske materialer, herunder satin, kan faktisk være skyld i, at du i højere grad får statisk elektrisk hår.

Så hvis du vil undgå at stå om morgenen og tænke, hvor er det irriterende, at mit hår er elektrisk i dag, bør du sørge for at vælge både et hovedpudebetræk og et håndklæde, der er fremstillet af naturlige fibre, som f.eks. bomuld, silke eller bambus. Disse naturlige materialer afgiver nemlig ikke statisk elektricitet på samme måde, som de syntetiske gør, hvilket betyder, at du ikke vil stå med et statisk elektrisk hår.

Jeg kan f.eks. varmt anbefale, at du skifter dit hovedpudebetræk og dynebetræk til Silky Bamboo Pillowcase og Silky Bamboo Duvet Cover. Bambus sengetøj har glatte fibre, der forhindrer både statisk hår og sammenfiltring. Eller prøv Bamboo Hair Towel Wrap, som hjælper med at tørre håret hurtigt uden krus eller statisk elektricitet.

8. Vær varsom med at udsætte håret for varme

Vær varsom med at udsætte håret for varme

Når du bruger varme til at style håret, kan det være med til at udtørre lokkerne og gøre dem endnu mere elektriske. Hvis der er mulighed for det, skal du derfor så vidt muligt vælge en frisure, der ikke kræver brug af varme. Hvis du alligevel vælger at style håret, med f.eks. føntørreren eller krøllejernet, skal du altid sørge for at beskytte håret med en varmebeskyttende spray. Min favorit er Thermal Shield™ Heat Protectant, der har en silikonefri formel baseret på DayMoist CLR™, organisk aloe vera, havrekerner ekstrakt, glycerin og ultra fugtende sukker kompleks Aquaxyl™.

9. Hold dig langt væk fra de mange udtørrende produkter

Hold dig langt væk fra de mange udtørrende produkter

Tro det eller ej, men flere af de traditionelle hårprodukter indeholder nogle ingredienser, der kan udtørre dit hår, hvilket gør, at håret i langt højere grad bliver elektrisk. Så når du er ved at style håret og tænker, hvorfor mon mit hår er elektrisk, så tag et kig på dine hårprodukter. Sulfater er en af de største syndere, og de virker især udtørrende på de krøllede hårtyper. Så hvis du er indehaver af et tørt eller krøllet hår, skal du sørge for at være på udkig efter disse stoffer.

De hurtige løsninger: Disse 6 produkter forhindrer, at håret bliver elektrisk

De tip, jeg lige gav dig, vil kunne hjælpe dig med at undgå elektrisk hår henover tid, men hvad nu, hvis du har brug for hjælp til at undgå det elektriske hår lige nu og her? Så vil jeg anbefale dig at prøve en af disse løsninger:

1. Final Touch Hair Spray

Mange af de traditionelle hårsprayer udtørrer håret og medvirker til, at du får endnu mere statisk elektrisk hår, men ikke denne spray! Final Touch Hair Spray er nemlig baseret på en helt unik formel, der indeholder økologisk aloe vera-saft, acai-ekstrakt og glycerin. Det bevirker, at sprayen samtidig virker som en antistatisk spray til håret. Prøv Final Touch Hair Spray på vådt hår, inden du kaster dig over føntørreren eller på det tørre hår for at få styr på frisuren og for at undgå elektrisk hår.

2. Final Touch Hair Styling Stick

Få styr på det flyvske og krusede hår og undgå elektrisk hår med dette hårprodukt, der gør din frisure helt perfekt. Final Touch Hair Styling Stick er baseret på en formel, der er rig på plantebaserede antioxidanter, som forsyner det flyvske eller krusede hår med et medium hold og en let glans.

3. Split Fix™ Hair Oil

Et skadet hår er naturligvis mere tilbøjeligt til at blive statisk elektrisk, hvilket er grunden til, at denne ultraplejende hårolie bare er en rigtig god hjælp, når du vil undgå elektrisk hår. Split Fix™ Hair Oil er baseret på en formel, der indeholder en unik blanding af lette og plejende olier, som arbejder sammen om at virke fugtgivende, uden at tynge håret. (Hvis du ikke har prøvet at bruge en hårolie før, så prøv at læse Hairlust's blogindlæg Den bedste hårolie? Sådan finder du den rigtige olie til håret.)

4. Split Fix™ Leave-in Conditioner

Hvis du leder efter en mere let løsning i stedet for en hårolie, så vælg en silikonefri leave-in conditioner. Med et boost af hydrering, næringsstoffer og antioxidanter efterlader denne lette spray håret glat, blødt og sundere. Den tackler øjeblikkeligt statisk hår og forbedrer håndterbarheden for nem styling.

5. Moisture Hero™ Hair Oil

Til meget tørt, krøllet eller groft hår, der er tilbøjelige til at blive meget elektrisk, kan du prøve denne silikonefrie, 100 % naturligt afledte hårolie, der indeholder seks næringsrige olier, som trænger ind og giver dine hårstrå massere af fugt.

6. Sun Defense Hair Mist

Denne leave-in mist, som ikke skal skylles ud af håret, virker som en antistatisk spray og forsyner de hårtyper, der er tørre, beskadigede eller krusede – hvilket i øvrigt også er de hårtyper, der er i langt højere grad giver dig elektrisk hår - med glans og et ekstra fugtgivende boost. Desuden beskytter behandlingen håret imod solskade! Brug denne antistatiske spray som en del af dine faste rutiner, når du styler håret, eller hav den med i tasken, så du undgår elektrisk hår på farten.

Prøv et såkaldt dryer sheet - et antistatisk tørretumblerark

Det lyder måske skørt, men et antistatisk tørretumblerark kan rent faktisk være et rigtigt godt valg, når det handler om øjeblikkeligt at få elimineret den statiske elektricitet. Sørg for altid at have et ark med i tasken til en ”elektrisk” nødsituation. Du skal dog være lidt forsigtig, hvis du har følsom hud, da nogle tørretumblerark indeholder parfumestoffer, som kan irritere huden.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Tag håndcremen i brug

Hvis du pludselig bliver fanget i en ”elektrisk hårsituation”, hvor du tænker, mit hår er elektrisk, og du ikke har en antistatisk spray eller et tørretumblerark med i tasken, så kan du rent faktisk bare bruge en lille smule håndcreme. Dog kun en lille smule! Cremens plejende ingredienser vil virke fugtgivende på dine udtørrede lokker og forhindre statisk elektricitet i håret. Men husk, du må ikke bruge for store mængder creme, ellers kan du ende med at stå med et fedtet hår.

Hvis du vil undgå elektrisk hår til hverdag, er du nødt til at ændre dine hårplejerutiner og sikre dig, at håret får den nødvendige fugt. Det kan du bl.a. gøre ved at købe en god antistatisk spray til håret. Ved at følge mit enkle tip i denne artikel vil du kunne undgå at få statisk elektrisk hår i en lang række situationer. Måske har du også selv et par gode tip til at undgå elektrisk hår?

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

  5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

  Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

 • 20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

  20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

Se alle artikler