Klør hovedbunden? Find den bedste shampoo til tør og kløende hovedbundSe alle artikler

Klør hovedbunden? Find den bedste shampoo til tør og kløende hovedbund

Der er ingen, der bryder sig om at have en tør, kløende hovedbund. Denne irritationstilstand kan både holde os vågne om natten og derudover efterlade os i en pinlig situation med skæl på tøjet. Nej, ellers tak! Men har du tænkt over, at det faktisk kan være din shampoo, der er skyld i det? Ja, du hørte rigtigt!

Læs med her, og hør mere om de forskellige årsager til tør hovedbund, og få nogle gode tip til at vælge en shampoo mod tør og kløende hovedbund. Jeg vil give dig mine bud på den bedste shampoo til en tør hovedbund længere nede i artiklen!

Indholdsfortegnelse

Hvad er grunden til, at man får tør og kløende hovedbund?

Så hvorfor står du egentlig med en hovedbund, der er udtørret og som klør? Det kan der være flere forskellige årsager til:

1. Du vasker håret for ofte

De fleste traditionelle shampooer er alt for barske ved håret til, at du kan anvende dem dagligt. Hvis du dagligt vasker hår med en shampoo fyldt med syntetiske ingredienser, kan det sagtens være årsagen til, at du nu står med en udtørret hovedbund. Derfor bør du sikre dig, at du skifter din shampoo ud med en shampoo mod kløende hovedbund (mere om hvordan du finder den senere!).

Derudover kan brugen af meget varmt badevand efterlade dig med en hovedbund, der er tør og som klør. Det er derudover en god ide at reducere antallet af hårvaske pr. uge for at afhjælpe problemet. Hvis du imidlertid foretrækker at vaske håret dagligt (f.eks. hvis du dyrker meget motion), er det utroligt vigtigt at anvende en mild og velegnet shampoo mod kløende hovedbund.

2. Valg af hårshampoo

De produkter, du putter i håret, kan meget vel medvirke til, at du pludselig står med en tør, kløende hovedbund. Mange oplever en form for allergisk reaktion, som følge af de syntetiske duftstoffer og andre irriterende ingredienser, som f.eks. sulfater, farvestoffer eller parabener. Disse ingredienser vil du med sikkerhed ikke finde i en shampoo til sart hovedbund (det vil vi se nærmere på senere).

Hvis du ikke får skyllet din shampoo eller balsam ordentligt ud af håret, kan det også bevirke, at du får tør og irriteret hovedbund.

3. Vejret

Vejret har stor indvirkning på fugtigheden i din hovedbund. Lav fugtighed og indendørs opvarmning kan føre til, at din hovedbund føles udtørret. På den anden side kan brugen af aircondition desværre have samme effekt!

Nu, da du er med på, hvad der kan bevirke, at du får tør, kløende hovedbund, må vi hellere se nærmere på, hvordan man finder den bedste shampoo mod tør hovedbund.

Sådan finder du den bedste shampoo mod tør hovedbund

Udvælgelsen af ingredienser er det centrale punkt, når det handler om at vælge den bedste shampoo mod tør og kløende hovedbund. Jeg anbefaler, at du vælger en økologisk produceret shampoo fyldt med en masse naturlige ingredienser, som plejer dit hår og din hovedbund. Du skal undgå at købe en shampoo, som indeholder parabener, sulfater, syntetiske parfumestoffer, farvestoffer og formaldehyd. Disse ingredienser bliver nemlig ofte sat i forbindelse med hovedbundsirritation.

Vælg i stedet nogle naturlige parfumestoffer i lave doser, som i modsætning til de syntetiske parfumestoffer, ikke bevirker, at du får en tør og kløende hovedbund. Hvordan ved man så egentlig, hvor stor dose parfumestoffer, der er i en shampoo mod kløende hovedbund? Parfumestofferne bør altid være den sidste ingrediens, der nævnes på varedeklarationen. Husk altid, at jo højere oppe den pågældende ingrediens står på deklarationen, jo større dose har ingrediensen i produktet.

Når du går på jagt efter en shampoo til sart hovedbund skal du derfor holde godt øje med, at den indeholder følgende fugtgivende og lindrende ingredienser:

 • Aloe Vera – Enhver, der har prøvet at bruge aloe vera-gel på en solskoldet hud ved, hvordan denne plejende ingrediens virker både afkølende og lindrende! Aloe vera har vist sig at kunne reducere akut inflammation betragteligt.
 • Havre – Da jeg var barn og var syg med skoldkopper, gav min mor mig et lindrende havrebad, og med god grund! Havreekstrakt er kendt for at reducere og lindre inflammation i huden.
 • Aquaxyl™ – Er udvundet af sukker, og forsyner hår og hovedbund med en dybdevirkende fugtgivende effekt. Aquaxyl™ forebygger tab af vand gennem fordampning og bidrager til, at håret opretholder det rette fugtniveau i +8 timer.

Den bedste shampoo til meget tør hovedbund

Nu, da du er blevet opmærksom på, hvordan du finder en shampoo til en sart hovedbund, skal vi høre lidt om, hvilken shampoo, der er den bedste shampoo mod meget tør hovedbund! Her er mit bud:

Den bedste shampoo til tør hovedbund og hår: Split Fix™ Shampoo

Hairlusts Split Fix™ Shampoo er udviklet på en formel, der indeholder nogle særligt fugtgivende, naturlige ingredienser, herunder økologisk aloe vera og Aquaxyl™ (udvundet af sukker). Derudover har økologisk havrekerner ekstrakt og havsalt fra Det Døde Hav anti-inflammatoriske og hovedbunds lindrende egenskaber, hvilket gør dette til en fremragende shampoo til tør hovedbund. Shampooen indeholder desuden også jojoba esters, der nærer dit hår i dybden og efterlader det stærkt, blødt og skinnende.

Og glem nu endelig ikke balsammen! En tør hovedbund hænger meget ofte sammen med et tørt hår (navnlig hvis det er et langt hår). Brug denne rigtig gode shampoo mod meget tør hovedbund sammen med vores Split Fix™ Conditioner.

Den bedste shampoo til tør hovedbund og hårtab: Grow Perfect™ Shampoo

Grow Perfect™ Shampoo er udviklet specielt til tyndere hår og hårtab. På grund af sin hovedbundssundhedsfremmende formel er den også et godt valg til tør, kløende hovedbund. En af de mest bemærkelsesværdige ingredienser er Anagain™, en klinisk dokumenteret planteekstrakt, som beviseligt styrker hårvæksten og hårets tæthed.

Den bedste shampoo til tør hovedbund og skæl: Instant Relief™ Dandruff Shampoo

Instant Relief™ Dandruff Shampoo er en let, sulfatfri skælshampoo, der skånsomt renser alle hårtyper, samtidig med at den beroliger en tør, skællende hovedbund for at lindre symptomer forbundet med skæl såsom skældannelse, irritation og kløe. Den er formuleret med antimikrobiel Dermosoft® decalact MB og organisk tea tree oil for at fjerne kløende flager, bakterier og produktrester fra din hovedbund.

Andre gode råd til behandling af en kløende hovedbund

Udover at investere i en god shampoo til sart hovedbund er der også nogle andre måder, du kan pleje og nære din hovedbund og dine hårfollikler på.

1. Invester i en god hovedbundsscrub

Nogle gange kan ophobede rester fra snavs, døde hudceller, sebum og stylingprodukter også være en medvirkende årsag til, at man får en kløende og irriteret hovedbund. Foruden at investere i en god shampoo mod tør og kløende hovedbund anbefaler jeg også, at du prøver en god hovedbundsscrub som f.eks. Scalp Delight™ Detox Scrub.

Denne sulfatfri, eksfolierende shampoo mod kløende hovedbund er udviklet på en formel, der indeholder ris pulver, som skånsomt renser snavs og ophobede rester ud af hår og hovedbund. Desuden indeholder den nogle specielle beroligende ingredienser, som f.eks. økologisk aloe vera-saft, økologisk rosemarinolie og havreekstrakt. For at opnå det bedste resultat, bør du bruge shampooen mindst en gang om ugen, eller når din hovedbund trænger til en lille opfriskning!

2. Giv dig selv en dejlig hovedbundsmassage

Findes der noget mere lækkert end en afslappende hovedbundsmassage? Jeg elsker en dejlig hovedbundsmassage, navnlig når min hovedbund er tør, og den klør. Hvis du vælger at massere hovedbunden med fingrene kan det dog bevirke, at dine fingernegle laver små rifter i din sarte hovedbund, hvilket fører til endnu mere irritation. Det er derfor, at jeg er vild med Hairlusts Scalp Delight™ Scalp Massage Brush. Denne helt unikke børste er udstyret med nogle bløde børstepigge, som skånsomt masserer hovedbunden, uden at påføre skader på huden. Brug den sammen med din yndlingsshampoo mod kløende hovedbund!

Tip: Du kan få alle de produkter, du skal bruge til at behandle tør hovedbund (udover en shampoo til tør, kløende hovedbund) i Scalp Delight™ Bundle! Den inkluderer Scalp Delight™ Detox Scrub, Detox Conditioner plus en Scalp Delight™ Scalp Brush. Når du køber sættet samlet, kan du spare 20%!

3. Undgå hårprodukter med silikone

Silikone er polymerer, som indkapsler dit hår og giver det et skinnende, blankt udseende. Desværre kan silikone efterlade nogle ophobede produktrester i din hovedbund og i håret, hvilket kan resultere i en hovedbund, der klør og et hår, der ser fedtet og livløst ud. For at undgå at få tør hovedbund, bør du derfor altid vælge de produkter, der ikke indeholder silikone.

4. Prøv en leave-in hovedbundskur, der virker beroligende på hovedbunden

Hvis du døjer med en tør og kløende hovedbund og har behov for hjælp her og nu, anbefaler vi dig at prøve en beroligende leave-in hovedbundskur, som f.eks. Instant Relief™ Scalp Spray. Denne hovedbundsbehandling kombinerer økologisk aloe vera, tea tree oil og cedertræolie, som øjeblikkeligt virker lindrende på en tør og kløende hovedbund.

Kan jeg forebygge, at jeg får tør hovedbund?

Foruden at købe en shampoo til sart hovedbund, er der så andre forholdsregler kan jeg tage for at undgå at få tør hovedbund til at begynde med? Prøv nogle disse gode råd:

1. Tillæg dig nogle gode rutiner, når du vasker hår

Tillæg dig nogle gode rutiner, når du vasker hår

For de fleste er det rigeligt at vaske hår to til tre gange om ugen. Hvis du dyrker motion dagligt, kan det dog være nødvendigt at vaske håret lidt oftere. Sørg for, at skylle håret grundigt, og brug lunkent vand i stedet for varmt. Hvis du døjer med tør, irriteret hovedbund, så vask håret i en shampoo mod kløende hovedbund. Undgå at bruge skælshampoo, med mindre du virkelig har skæl, da disse formler kan virke meget udtørrende på hovedbunden.

2. Spis en sund og varieret kost

Spis en sund og varieret kost

En sund og varieret kost er et godt supplement til din shampoo mod tør og kløende hovedbund. Hvorfor er den det? Fordi din daglige kost indeholder en række særlige ingredienser, der medvirker til, at huden holdes sund og fugtmættet. D-vitamin har f.eks. vist sig at kunne hjælpe med at forbedre forskellige former for hudproblemer, som resulterer i kløe, hvorimod C-vitamin forstærker hudens barriere og mindsker udtørring.

For at holde huden sund og hovedbunden fri for kløe skal du helst spise varieret og få en kost, der består af frugt, grøntsager, fedtfattigt protein og sunde fedtsyrer.

3. Prøv et kosttilskud til håret

Prøv et kosttilskud til håret

Det er naturligvis lettere sagt end gjort at spise varieret! Jeg ved ikke, hvordan du har det med at lave mad til hverdag, men jeg har ikke altid tid til at lave et sundt måltid mad. Det er grunden til, at sværger til Hairlust Hair Formula Gummies for Women! Disse lækre vingummivitaminer er nemlig udviklet ved hjælp af en formel, der indeholder en lang række vitaminer, som f.eks. C-vitamin, som bidrager til at opretholde hudens normale funktion.

Læs mere om hvordan en vitaminpille til håret virker.

4. Sørg for at drikke rigeligt med vand

Sørg for at drikke rigeligt med vand

Du bør ligeledes sørge for at indtage rigeligt med vand for at forebygge, at hovedbunden udtørrer og begynder at klø. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man drikker seks til otte glas vand dagligt. Hvis du sørger for at drikke rigeligt med vand, og samtidig bruger en shampoo til sart hovedbund, kan denne kombination hjælpe dig med at holde din hovedbund i god form og holde den fugtmættet.

5. Vær omhyggelig, når du udvælger dine stylingprodukter

Vær omhyggelig, når du udvælger dine stylingprodukter

Som tidligere nævnt er der en lang række ingredienser i de traditionelle hårprodukter, som kan medvirke til, at hovedbunden udtørrer og begynder at klø. En af disse ingredienser er alkohol, som virker udtørrende på både hår og hovedbund. Desværre er alkohol en af de allervigtigste ingredienser i mange af hårprodukterne i dag, blandt andet i hårsprayer!

Så hvis du er på udkig efter en spray, der giver struktur og fylde i håret, og som ikke udtørrer hverken hår eller hovedbund, kan jeg virkelig anbefale Ocean Water Sea Salt Spray. Dette produkt benytter nemlig hydrolyseret majsstivelse i stedet for alkohol til at skabe et let hold i håret. Derudover indeholder sprayen en lang række fugtgivende ingredienser, herunder aloe vera, som sørger for at holde både håret og hovedbunden fugtmættet og i god form.

Hvad gør jeg ved skæl?

Selv den bedste shampoo til tør hovedbund vil ikke kunne hjælpe dig, hvis du døjer med en særlig form for skæl, som skyldes skæleksem. Skæl er nemlig ikke nødvendigvis bare ensbetydende med, at man har tør hovedbund, det kan nemlig også skyldes noget helt andet og derfor kræve en anden form for behandling. Skæl er tegn på, at man kan have en hudlidelse ved navn skæleksem. Hvis du skal have styr på denne form for skæl, har du brug for en shampoo, der er specifikt udviklet til behandling af skæleksem.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Hvordan ved man så egentlig, om der er tale om skæleksem eller tør hovedbund? Både den tørre hovedbund og skæleksem kan forårsage kløende hovedbund og skæl. Forskellen er dog, at skællene ved skæleksem skyldes en fedtet hovedbund. Derfor er skæl fra skæleksem fedtede, i modsætning til de små, tørre skæl, som ikke er fedtede.

Hvis du er i tvivl, kan du prøve at bruge en shampoo mod tør og kløende hovedbund, sammen med en balsam, inden du går i seng. Hvis din hovedbund er fugtmættet og skælfri næste morgen, peger det i retning af, at din hovedbund bare var tør. Hvis du derimod stadig har skæl, vil der ofte være tale om skæleksem.

Hvis du døjer med tør hovedbund, bør du sørge for både at bruge en shampoo til sart hovedbund og derudover gøre brug af nogle af de ovennævnte tip i din daglige hårpleje. Bare vent og se, din hovedbund vil virkelig takke dig!

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

  Vegansk hårbørste med vildsvinehår: 5 gode grunde til at bruge en

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

  Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

 • 20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

  20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du nemt kan kopiere!

 • Bedste hårpudder til tyndt hår: 7 fordele ved at bruge hair volume powders

  Bedste hårpudder til tyndt hår: 7 fordele ved at bruge hair volume powders

Se alle artikler