Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker detSe alle artikler

Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

Et hurtigt kig på opslagene på Instagram eller en hurtig gennemgang af diverse modeblade er alt, hvad du behøver for at erfare, at piller til håret virkelig er en af de største trends lige nu. Og det giver god mening! For hvem ønsker sig ikke et længere, stærkere og endnu smukkere hår?

Men måske er du i tvivl om, om sådan nogle piller til håret overhovedet virker? Og hvis de nu gør, hvilke af dem er så de mest effektive, således at du kan opnå det bedste resultat? Hvis du gerne vil have svar på disse spørgsmål og mange flere, så skal du endelig læse videre her i min lille guide om vitaminpiller, der kan fremme hårvæksten.

Indholdsfortegnelse

Virker disse piller til håret egentlig?

Først og fremmest, virker disse piller til håret egentlig? Nøjagtig som alle de andre dele af kroppen har dine hårfolllikler også behov for en vis mængde næringsstoffer for at kunne producere nogle længere hårstrå med en kraftigere volumen. Hvis du ikke får nok af de gode og sunde vitaminer og mineraler til håret, vil hårvæksten komme til at lide under det. Hvorfor det? Fordi hårfolliklerne indeholder de celler, der deler sig allerhurtigst i kroppen, hvilket betyder, at de har behov for store mængder af de næringsrige stoffer for at kunne understøtte den hurtige celledeling. Imidlertid er det sådan, at kroppen ikke anser hårvækst som en livsnødvendig proces.

Så hvis du ikke indtager tilstrækkelig med sunde vitaminer og mineraler til at understøtte kroppens processer, vil kroppen automatisk omdirigere de næringsstoffer, du får, til nogle vigtigere funktioner i kroppen. Uden de sunde næringsstoffer vil hårfolliklerne producere langsommere hårvækst og et hår, der er mere fint og skrøbeligt.

Den bedste måde, at få alle de nødvendige vitaminer og mineraler til en sund hårvækst på, er gennem en sund, varieret og afbalanceret kost. Du ved imidlertid godt, at det at spise sundt, er nemmere sagt end gjort! Det er derfor her, at de særlige vitaminpiller til håret, som indeholder vitaminer og mineraler til at fremme hårvæksten, kommer ind i billedet. For de bedste hårpiller er fremstillet af en række vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som netop bidrager til at opretholde nogle sunde og velfungerende hårfollikler, så man kan opnå en optimal hårvækst.

Optimal hårvækst

Men virker sådan nogle vitaminpiller så rent faktisk og kan de bidrage til et tykkere hår? Det afhænger helt og holdent af det varemærke, der står bag de pågældende hårpiller, den person, der tager dem, og om disse piller til håret indtages regelmæssigt. De bedste vitaminpiller til længere hår indeholder en effektiv blanding af de vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som er kendt for at medvirke til en bedre hårvækst (mere om det senere).

Kan vitaminmangel påvirke mit hår?

Den eneste måde, du kan få afklaret, om det er vitaminmangel, der påvirker din hårvækst, er ved at tale med din læge om det. Er du usikker på, om det nu også er nødvendigt at gå til lægen med det? Her er en række symptomer, du skal være på udkig efter:

 • Skrøbeligt hår og skøre negle
 • Skæl og skællende pletter på huden
 • Tyndt hår
 • Røde eller hvide knuder i huden

De 7 bedste vitaminer til håret

Er du på udkig efter de bedste vitaminpiller til håret? Så tjek ingredienslisten, og se om de er fremstillet af nedenstående vitaminer og mineraler.

Bemærk, at pillerne ikke nødvendigvis behøver at indeholde alle de omtalte vitaminer og mineraler for at være effektive, men jo flere af dem, de indeholder, desto bedre.

 • Biotin - når det handler om at finde de bedste piller til håret, er biotin nok en af de mest berømte vitaminer. Mangel på biotin er flere gange blevet sat i forbindelse med hårtab, hvilket formodentlig er grunden til, at det er så utroligt populært at have med i opskriften på de allerbedste kosttilskud til håret.

 • A-vitamin - understøtter væksten af nye celler. Dette betyder, at A-vitamin er særlig vigtig i forhold til håret, da håret er det hurtigst voksende væv på menneskekroppen. A-vitamin hjælper ligeledes hovedbunden med at producere hudfedt, dvs. den naturlige olie, som holder hovedbunden og håret sundt og giver det fugt. Det er rent faktisk så essentielt, at der er påvist en sammenhæng mellem mangel på A-vitamin og hårtab. Du skal imidlertid altid være forsigtig med anvendelsen af dette vitamin, da A-vitamin i store doser også kan forårsage hårtab. Alt afhængigt af hvilken type af A-vitamin, du tager, anbefaler retningslinjerne fra EU, at man højest må indtage 800 til 1500 mikrogram om dagen.

 • C-vitamin - er en kraftig virkende antioxidant, som beskytter hårfolliklerne imod de frie radikaler og samtidig styrker dem, så de producerer en effektiv hårvækst. C-vitamin hjælper også kroppen med at producere et protein ved navn kollagen, som udgør en stor del af hårets struktur. Det er derfor C-vitamin også betragtes som et af de allerbedste vitaminer til at fremme hårvækst og er vigtige at have med i hårpiller.

 • Zink - er utrolig vigtig, både for kroppens produktion af protein (det stof, som håret er lavet af) og for celledelingen. Begge disse processer er kritiske i forhold til en sund hårvækst, hvilket er grunden til, at der er påvist en sammenhæng mellem mangel på zink og hårtab.

 • Niacin - også kendt som B2-vitamin, er et andet meget vigtigt næringsstof til vedligeholdelse af hårets sundhed og uundværlig at have med i de bedste piller til håret. Alopecia areata (en særlig form for hårtab) er forbundet med mangel på niacin.

 • D-vitamin - til trods for, at der er påvist en sammenhæng mellem lave niveauer af D-vitamin og hårtab, er det dog stadig uvist, hvilken rolle D-vitamin spiller i forhold til hårvækst. Huden producerer D-vitamin, når den udsættes for sollys. Men hvis du ikke får rigeligt med sollys (f.eks. om vinteren, eller hvis du bor i et land, hvor det ofte er overskyet) kan huden få svært ved at producere den nødvendige mængde D-vitamin.

 • E-vitamin - er, nøjagtig som C-vitamin, en antioxidant, som beskytter hårfolliklerne mod de frie radikaler og som også kan fungere som et egentligt hårvækstvitamin. I et studie fra 2020 oplevede en række personer med hårtab en stigning på 34,5% i væksten af hår, efter de havde indtaget E-vitamin, sammenlignet med en stigning på kun 0,1% hos dem, der ikke havde indtaget E-vitamin. Dette vitamin er derfor utrolig vigtigt i alle de bedste piller til længere hår.

Andre vitaminer og mineraler, som kan være en hjælp i forbindelse med at få gang i hårvæksten, er blandt andet:

 • Selen
 • Folinsyre
 • Pantothensyre
 • B6-vitamin
 • Jod
 • Cholin
 • B12-vitamin
 • Silica
 • Kalk

Hvilke fordele har en alt-i-én hårpille?

Så hvad er egentlig fordelen ved de såkaldte multi-hårpiller, der indeholder flere forskellige vitaminer og mineraler? Du kan naturligvis altid bare vælge at udpege og supplere kosten med netop de vitaminer og mineraler, du mener, du mangler. Men en god måde at sikre sig at man får dækket behovet for alle de nødvendige vitaminer, (og den sikre vej til god hårvækt), er ved at tage en hårpille, der indeholder flere forskellige vitaminer og mineraler. Desuden er det nemmere (og mere økonomisk) at nøjes med at tage en enkelt hårpille, som indeholder alle de nødvendige vitaminer, i stedet for at tage flere forskellige kosttilskud om dagen!

Når det handler om piller til håret, er nøgleordet vedholdenhed

Når det handler om piller til håret, er nøgleordet vedholdenhed. Hvis du vil være helt sikker på at få succes med behandlingen, så vælg en multi-hårpille fremfor at skulle tage flere forskellige vitaminer og mineraler. Læs videre, og hør mere om mine anbefalinger angående de bedste vitaminprodukter til håret.

Før og efter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat

* Resultater varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Min anbefaling: piller til håret

Her er mit bud på de bedste piller til håret:

Hair Formula Tablets for Women

Hairlust Hair Formula Tablets for Women forsyner dig med alle de bedste hårvitaminer og mineraler, som dine hårfollikler hungrer efter, for at kunne give dig en sund hovedbund og en jævn hårvækst. Jeg betragter denne blanding som en ”ekstra kraftige” formel, så hvis du er på udkig efter en seriøs hjælp til dine hårproblemer, eller er ude efter de bedste piller til længere hår, så er det her produktet, du bør vælge. Hair Formula Tablets for Women indeholder en kraftig virkende dosis af en række klinisk dokumenterede ingredienser, inklusive biotin, selen og zink. Desuden er de fremstillet af naturlige, veganske ingredienser og udviklet med henblik på at imødekomme de særlige behov til håret, som kvinder har.

Hair Formula Gummies for Women

Hairlust Hair Formula Gummies for Women indeholder, ganske som min pilleudgave, en lang række vitaminer og mineraler, som er klinisk dokumenterede i forhold til at kunne medvirke til at fremme hårvæksten. Dette kosttilskud findes i form af nogle rigtig lækre vingummier, som er særlig egnet som folk, som har svært ved at sluge piller. Ydermere mener mange af mine kunder, at det er meget lettere at huske at tage vitaminerne i en vingummiudgave, da de bare smager helt fantastisk!

Jeg fører desuden Hair Formula Gummies for Men og Hair Formula Tablets for Men, som er udviklet specielt til mænd, der lider af androgen alopeci.

Hvor lang tid er hårpiller om at begynde at virke?

De bedste vitaminpiller til håret er rent faktisk i stand til at forsyne dig med et længere og tykkere hår, men du kan desværre ikke forvente at se resultater over en nat. Hvis du sørger for at tage de dem regelmæssigt (og du ikke lider af en underliggende hårlidelse, som f.eks. androgen alopeci) bør du kunne se resultater inden for tre til seks måneder.

Da nøglen til succes er at tage dine hårpiller regelmæssigt, kommer der her et par tips, der kan hjælpe med at gøre det til en vane for dig:

 1. Opbevar vitaminerne et sted, hvor du kan se dem. Dette vil minde dig om, at du skal huske at tage dine hårpiller. Et godt sted at opbevare dem er f.eks. på natbordet, skrivebord, badeværelsesbord, eller ved siden af komfuret.
 2. Lad den nye vane med at tage dine vitaminer indgå på lige fod med de øvrige daglige vaner. Du kan f.eks. prøve at tage dine vitaminpiller til håret i forbindelse med, at du børster dine tænder efter morgenmaden.
 3. Sæt en alarm på telefonen

Prøv et par af metoderne, og find ud af, hvad der virker for dig, så du altid husker at tage dine piller til håret!

Hvis du tidligere har haft nogle dårlige oplevelser med piller til håret og nu tvivler på, om disse rent faktisk virker, er det udeblivende resultat ofte et udslag af en manglende regelmæssig indtagelse.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Er der nogle bivirkninger ved hårpiller?

Selv de bedste kostilskud kan desværre have bivirkninger, især hvis du ikke anvender dem korrekt. For at undgå eventuelle bivirkninger fra hårpiller (eller fra diverse andre kosttilskud) skal du altid prøve at tage dine piller til håret sammen med et lille måltid mad og godt med vand.

Husk også, at piller til håret altid skal betragtes som et tilskud (og ikke en erstatning) til en sund og varieret kost. Lad være med at kombinere vitaminpillerne med andre tilskud, som indeholder de samme vitaminer og mineraler. Skulle du være i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter din læge, inden du tager flere tilskud som en del af dine daglige rutiner!

Er der andet, jeg kan gøre for at fremme hårvæksten?

Hvis du seriøst arbejder hen mod at få et længere, stærkere hår, og bare drømmer om at få håret til at vokse hurtigere, er du, foruden at tage de bedste piller til længere hår, også nødt til at tillægge dig nogle mere hårvenlige rutiner. Her er, hvad jeg kan anbefale dig at gøre:

Optimér hårplejerutinerne, når du vasker hår

Optimér hårplejerutinerne

Drop din sædvanlige shampoo og balsam til fordel for nogle produkter, der understøtter og fremmer hårvæksten og reparerer håret. Split Fix™ Shampoo og Conditioner er til dig, hvis spaltede spidser og knækket hår forhindrer dig i at vokse langt og sundt hår. I stedet, hvis du lider af hårtab eller tyndt hår, skal du vælge Grow Perfect™ Shampoo og Conditioner, der er formuleret med Anagain™ og økologisk rosmarinolie, som begge er klinisk bevist at forbedre hårvækst og tæthed.

For at øge dine resultater med denne shampoo og balsam yderligere, anbefaler jeg at bruge Grow Perfect™ Hair Growth Serum på samme tid. Det er fremstillet med naturligt afledte ingredienser, der er klinisk bevist at øge hårvækst, reducere hårtab, og forbedre den generelle hovedbund sundhed.

Spring ud i en hårmaske

Spring ud i en hårmaske

Foruden at spise de bedste hårpiller bør du også sørge for at give håret en genopbyggende behandling, der virker i dybden, som f.eks. en hårmaske, en gang om ugen. Jeg kan varmt anbefale min egen Split Fix™ Hair Mask, som tilfører håret en kraftig dosis af styrkende proteiner og fugtgivende planteekstrakter.

Så hvis du har gået rundt og været i tvivl om, hvorvidt hårpiller rent faktisk virker, så har du hermed fået svaret! Piller til håret er rent faktisk i stand til at forbedre din hårvækst, især hvis du mangler et eller flere af de hårvenlige vitaminer og mineraler.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Hårtab hos mænd: Sådan kommer du tyndt hår i forkøbet!

  Hårtab hos mænd: Sådan kommer du tyndt hår i forkøbet!

 • Hvad skyldes hårtab hos kvinder? 8 årsager til at kvinder taber håret

  Hvad skyldes hårtab hos kvinder? 8 årsager til at kvinder taber håret

 • Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

  Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

 • Fælder du meget hår? Her er 8 tips til at få hårtabet under kontrol

  Fælder du meget hår? Her er 8 tips til at få hårtabet under kontrol

 • Hårtab efter graviditet: 5 nemme tips til at takle ammehåret

  Hårtab efter graviditet: 5 nemme tips til at takle ammehåret

Se alle artikler