Pille til håretSe alle artikler

Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

Et hurtigt kig på opslagene på Instagram eller en hurtig gennemgang af diverse modeblade er alt, hvad du behøver for at erfare, at piller til håret virkelig er en af de største trends lige nu. Og det giver god mening! For hvem ønsker sig ikke et længere, stærkere og endnu smukkere hår?

Men måske er du i tvivl om, om sådan nogle piller til håret overhovedet virker? Og hvis de nu gør, hvilke af dem er så de mest effektive, således at du kan opnå det bedste resultat? Hvis du gerne vil have svar på disse spørgsmål og mange flere, så skal du endelig læse videre her i vores lille guide om vitaminpiller, der kan fremme hårvæksten.

Indholdsfortegnelse

Virker disse piller til håret egentlig?

Først og fremmest, virker disse piller til håret egentlig? Nøjagtig som alle de andre dele af kroppen har dine hårfolllikler også behov for en vis mængde næringsstoffer for at kunne producere nogle længere hårstrå med en kraftigere volumen. Hvis du ikke får nok af de gode og sunde vitaminer og mineraler til håret, vil hårvæksten komme til at lide under det. Hvorfor det? Fordi hårfolliklerne indeholder de celler, der deler sig allerhurtigst i kroppen, hvilket betyder, at de har behov for store mængder af de næringsrige stoffer for at kunne understøtte den hurtige celledeling. Imidlertid er det sådan, at kroppen ikke anser hårvækst som en livsnødvendig proces.

Så hvis du ikke indtager tilstrækkelig med sunde vitaminer og mineraler til at understøtte kroppens processer, vil kroppen automatisk omdirigere de næringsstoffer, du får, til nogle vigtigere funktioner i kroppen. Uden de sunde næringsstoffer vil hårfolliklerne producere langsommere hårvækst og et hår, der er mere fint og skrøbeligt.

Den bedste måde, at få alle de nødvendige vitaminer og mineraler til en sund hårvækst på, er gennem en sund, varieret og afbalanceret kost. Vi ved imidlertid godt, at det at spise sundt, er nemmere sagt end gjort! Det er derfor her, at de særlige vitaminpiller til håret, som indeholder vitaminer og mineraler til at fremme hårvæksten, kommer ind i billedet. For de bedste hårpiller er fremstillet af en række vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som netop bidrager til at opretholde nogle sunde og velfungerende hårfollikler, så man kan opnå en optimal hårvækst.

Optimal hårvækst

Men virker sådan nogle vitaminpiller så rent faktisk og kan de bidrage til et tykkere hår? Det afhænger helt og holdent af det varemærke, der står bag de pågældende hårpiller, den person, der tager dem, og om disse piller til håret indtages regelmæssigt. De bedste vitaminpiller til længere hår indeholder en effektiv blanding af de vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som er kendt for at medvirke til en bedre hårvækst (mere om det senere).

HairLust - Hair Formula Tablets for Women HairLust - Hair Formula Tablets for Women
Spar op til 50%

Hair Formula Tablets for Women

Sluge-venlige tabletter, baseret på silica fra bambus og et højt indhold af biotin.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Formula Gummies for Women HairLust - Hair Formula Gummies for Women
Spar op til 50%

Hair Formula Gummies for Women

Sukkerfrie vitaminer med højt indhold af biotin, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår.

249 kr

Læs mere

Kan vitaminmangel påvirke mit hår?

Den eneste måde, du kan få afklaret, om det er vitaminmangel, der påvirker din hårvækst, er ved at tale med din læge om det. Er du usikker på, om det nu også er nødvendigt at gå til lægen med det? Her er en række symptomer, du skal være på udkig efter:

 • Skrøbeligt hår og skøre negle
 • Skæl og skællende pletter på huden
 • Hårtab
 • Røde eller hvide knuder i huden

De 7 bedste vitaminer til håret

Er du på udkig efter de bedste vitaminpiller til håret? Så tjek ingredienslisten, og se om de er fremstillet af nedenstående vitaminer og mineraler.

Bemærk, at pillerne ikke nødvendigvis behøver at indeholde alle de omtalte vitaminer og mineraler for at være effektive, men jo flere af dem, de indeholder, desto bedre.

 • Biotin - når det handler om at finde de bedste piller til håret, er biotin nok en af de mest berømte vitaminer. Mangel på biotin er flere gange blevet sat i forbindelse med hårtab, hvilket formodentlig er grunden til, at det er så utroligt populært at have med i opskriften på de allerbedste kosttilskud til håret.

 • A-vitamin - understøtter væksten af nye celler. Dette betyder, at A-vitamin er særlig vigtig i forhold til håret, da håret er det hurtigst voksende væv på menneskekroppen. A-vitamin hjælper ligeledes hovedbunden med at producere hudfedt, dvs. den naturlige olie, som holder hovedbunden og håret sundt og giver det fugt. Det er rent faktisk så essentielt, at der er påvist en sammenhæng mellem mangel på A-vitamin og hårtab. Du skal imidlertid altid være forsigtig med anvendelsen af dette vitamin, da A-vitamin i store doser også kan forårsage hårtab. Alt afhængigt af hvilken type af A-vitamin, du tager, anbefaler retningslinjerne fra EU, at man højest må indtage 800 til 1500 mikrogram om dagen.

 • C-vitamin - er en kraftig virkende antioxidant, som beskytter hårfolliklerne imod de frie radikaler og samtidig styrker dem, så de producerer en effektiv hårvækst. C-vitamin hjælper også kroppen med at producere et protein ved navn kollagen, som udgør en stor del af hårets struktur. Det er derfor C-vitamin også betragtes som et af de allerbedste vitaminer til at fremme hårvækst og er vigtige at have med i hårpiller.

 • Zink - er utrolig vigtig, både for kroppens produktion af protein (det stof, som håret er lavet af) og for celledelingen. Begge disse processer er kritiske i forhold til en sund hårvækst, hvilket er grunden til, at der er påvist en sammenhæng mellem mangel på zink og hårtab.

 • Niacin - også kendt som B2-vitamin, er et andet meget vigtigt næringsstof til vedligeholdelse af hårets sundhed og uundværlig at have med i de bedste piller til håret. Alopecia areata (en særlig form for hårtab) er forbundet med mangel på niacin.

 • D-vitamin - til trods for, at der er påvist en sammenhæng mellem lave niveauer af D-vitamin og hårtab, er det dog stadig uvist, hvilken rolle D-vitamin spiller i forhold til hårvækst. Huden producerer D-vitamin, når den udsættes for sollys. Men hvis du ikke får rigeligt med sollys (f.eks. om vinteren, eller hvis du bor i et land, hvor det ofte er overskyet) kan huden få svært ved at producere den nødvendige mængde D-vitamin.

 • E-vitamin - er, nøjagtig som C-vitamin, en antioxidant, som beskytter hårfolliklerne mod de frie radikaler og som også kan fungere som et egentligt hårvækstvitamin. I et studie fra 2020 oplevede en række personer med hårtab en stigning på 34,5% i væksten af hår, efter de havde indtaget E-vitamin, sammenlignet med en stigning på kun 0,1% hos dem, der ikke havde indtaget E-vitamin. Dette vitamin er derfor utrolig vigtigt i alle de bedste piller til længere hår.

Andre vitaminer og mineraler, som kan være en hjælp i forbindelse med at få gang i hårvæksten, er blandt andet:

 • Selen
 • Folinsyre
 • Pantothensyre
 • B6-vitamin
 • Jod
 • Cholin
 • B12-vitamin
 • Silica
 • Kalk

Hvilke fordele har en alt-i-én hårpille?

Så hvad er egentlig fordelen ved de såkaldte multi-hårpiller, der indeholder flere forskellige vitaminer og mineraler? Du kan naturligvis altid bare vælge at udpege og supplere kosten med netop de vitaminer og mineraler, du mener, du mangler. Men en god måde at sikre sig at man får dækket behovet for alle de nødvendige vitaminer, (og den sikre vej til god hårvækst), er ved at tage en hårpille, der indeholder flere forskellige vitaminer og mineraler. Desuden er det nemmere (og mere økonomisk) at nøjes med at tage en enkelt hårpille, som indeholder alle de nødvendige vitaminer, i stedet for at tage flere forskellige kosttilskud om dagen!

Når det handler om piller til håret, er nøgleordet vedholdenhed

Når det handler om piller til håret, er nøgleordet vedholdenhed. Hvis du vil være helt sikker på at få succes med behandlingen, så vælg en multi-hårpille fremfor at skulle tage flere forskellige vitaminer og mineraler. Læs videre, og hør mere om vores anbefalinger angående de bedste vitaminprodukter til håret.

Før og efter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat

* Resultater varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Vores anbefaling: piller til håret

Her er vores bud på de bedste piller til håret:

Hair Formula Tablets for Women

Hairlust Hair Formula Tablets for Women forsyner dig med alle de bedste hårvitaminer og mineraler, som dine hårfollikler hungrer efter, for at kunne give dig en sund hovedbund og en jævn hårvækst. Vi betragter denne blanding som vores ”ekstra kraftige” formel, så hvis du er på udkig efter en seriøs hjælp til dine hårproblemer, eller er ude efter de bedste piller til længere hår, så er det her produktet, du bør vælge. Hair Formula Tablets for Women indeholder en kraftig virkende dosis af en række klinisk dokumenterede ingredienser, inklusive biotin, selen og zink. Desuden er de fremstillet af naturlige, veganske ingredienser og udviklet med henblik på at imødekomme de særlige behov til håret, som kvinder har.

HairLust - Hair Formula Gummies for Women HairLust - Hair Formula Gummies for Women
Spar op til 50%

Hair Formula Gummies for Women

Sukkerfrie vitaminer med højt indhold af biotin, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Formula Tablets for Women HairLust - Hair Formula Tablets for Women
Spar op til 50%

Hair Formula Tablets for Women

Sluge-venlige tabletter, baseret på silica fra bambus og et højt indhold af biotin.

249 kr

Læs mere

Hair Formula Gummies for Women

Hairlust Hair Formula Gummies for Women indeholder, ganske som vores pilleudgave, en lang række vitaminer og mineraler, som er klinisk dokumenterede i forhold til at kunne medvirke til at fremme hårvæksten. Dette kosttilskud findes i form af nogle rigtig lækre vingummier, som er særlig egnet som folk, som har svært ved at sluge piller. Ydermere mener mange af vores kunder, at det er meget lettere at huske at tage vitaminerne i en vingummiudgave, da de bare smager helt fantastisk!

Vi fører desuden Hair Formula Gummies for Men og Hair Formula Tablets for Men, som er udviklet specielt til mænd, der lider af androgen alopeci.

HairLust - Hair Formula Gummies For Men HairLust - Hair Formula Gummies For Men
Spar op til 50%

Hair Formula Gummies For Men

Sukkerfrie tygbar kosttilskud til mænd, beriget med biotin, zink og selen.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Formula Tablets for Men HairLust - Hair Formula Tablets for Men
Spar op til 50%

Hair Formula Tablets for Men

Sluge-venlige tabletter til mænd, beriget med biotin, zink og selen.

249 kr

Læs mere

Hvor lang tid er hårpiller om at begynde at virke?

De bedste vitaminpiller til håret er rent faktisk i stand til at forsyne dig med et længere og tykkere hår, men du kan desværre ikke forvente at se resultater over en nat. Hvis du sørger for at tage de dem regelmæssigt (og du ikke lider af en underliggende hårlidelse, som f.eks. androgen alopeci) bør du kunne se resultater inden for tre til seks måneder.

Da nøglen til succes er at tage dine hårpiller regelmæssigt, kommer der her et par tips, der kan hjælpe med at gøre det til en vane for dig:

 1. Opbevar vitaminerne et sted, hvor du kan se dem. Dette vil minde dig om, at du skal huske at tage dine hårpiller. Et godt sted at opbevare dem er f.eks. på natbordet, skrivebord, badeværelsesbord, eller ved siden af komfuret.
 2. Lad den nye vane med at tage dine vitaminer indgå på lige fod med de øvrige daglige vaner. Du kan f.eks. prøve at tage dine vitaminpiller til håret i forbindelse med, at du børster dine tænder efter morgenmaden.
 3. Sæt en alarm på telefonen

Prøv et par af metoderne, og find ud af, hvad der virker for dig, så du altid husker at tage dine piller til håret!

Hvis du tidligere har haft nogle dårlige oplevelser med piller til håret og nu tvivler på, om disse rent faktisk virker, er det udeblivende resultat ofte et udslag af en manglende regelmæssig indtagelse.

Er der nogle bivirkninger ved hårpiller?

Selv de bedste kostilskud kan desværre have bivirkninger, især hvis du ikke anvender dem korrekt. For at undgå eventuelle bivirkninger fra hårpiller (eller fra diverse andre kosttilskud) skal du altid prøve at tage dine piller til håret sammen med et lille måltid mad og godt med vand.

Husk også, at piller til håret altid skal betragtes som et tilskud (og ikke en erstatning) til en sund og varieret kost. Lad være med at kombinere vitaminpillerne med andre tilskud, som indeholder de samme vitaminer og mineraler. Skulle du være i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter din læge, inden du tager flere tilskud som en del af dine daglige rutiner!

Er der andet, jeg kan gøre for at fremme hårvæksten?

Hvis du seriøst arbejder hen mod at få et længere, stærkere hår, og bare drømmer om at få håret til at vokse hurtigere, er du, foruden at tage de bedste piller til længere hår, også nødt til at tillægge dig nogle mere hårvenlige rutiner. Her er, hvad vi kan anbefale dig at gøre:

Optimér hårplejerutinerne, når du vasker hår

Optimér hårplejerutinerne

Drop din sædvanlige shampoo og balsam til fordel for nogle produkter, der understøtter og fremmer hårvæksten og reparerer håret. Split Fix™ Shampoo + Conditioner, som er vores egne produkter, indeholder en række genopbyggende mikroproteiner, der hjælper med at opbygge de enkelte hårstrå, hvilket efterlader håret stærkere og gør det mindre tilbøjeligt til at knække.

HairLust - Split Fix™ Duo HairLust - Split Fix™ Duo
Sælger hurtigt ⚡️
Spar 15%
Forudbestil

Split Fix™ Duo

Genopbyggende shampoo og balsam sæt, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

358 kr

304 kr

Læs mere
HairLust - Split Fix™ Shampoo HairLust - Split Fix™ Shampoo
Forudbestil

Split Fix™ Shampoo

Sulfatfri shampoo til tørt, skrøbeligt eller skadet hår, som forebygger spaltede spidser og knækkede hår.

179 kr

Læs mere

Spring ud i en hårmaske

Spring ud i en hårmaske

Foruden at spise de bedste hårpiller bør du også sørge for at give håret en genopbyggende behandling, der virker i dybden, som f.eks. en hårmaske, en gang om ugen. Vi kan varmt anbefale vores egen Split Fix™ Hair Mask, som tilfører håret en kraftig dosis af styrkende proteiner og fugtgivende planteekstrakter.

HairLust - Split Fix™ Hair Mask HairLust - Split Fix™ Hair Mask

Split Fix™ Hair Mask

Silikonefri hårkur til tørt, skrøbeligt eller skadet hår, som forebygger spaltede, slidte spidser.

199 kr

Læs mere
HairLust - Protein Repair™ Hair Mask HairLust - Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Protein hårkur, som genopbygger nøgleproteiner, forbedrer elasticitet og reducere skadet hår.

229 kr

Læs mere

Så hvis du har gået rundt og været i tvivl om, hvorvidt hårpiller rent faktisk virker, så har du hermed fået svaret! Piller til håret er rent faktisk i stand til at forbedre din hårvækst, især hvis du mangler et eller flere af de hårvenlige vitaminer og mineraler.

Vores kunder siger

Fremragende

4.4 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Har du irriteret hovedbund? 6 behandlinger der hjælper mod øm hovedbund

  Har du irriteret hovedbund? 6 behandlinger der hjælper mod øm hovedbund

 • Hvorfor knækker mit hår? 12 hyppige årsager, og gode råd til at undgå slidt og knækket hår!

  Hvorfor knækker mit hår? 12 hyppige årsager, og gode råd til at undgå slidt og knækket hår!

 • Sådan virker hårserum: Fordele & hvordan man bruger det

  Sådan virker hårserum: Fordele & hvordan man bruger det

 • Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

  Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

 • Pleje af hovedbunden: Sådan vælger du den bedste hovedbundsscrub

  Pleje af hovedbunden: Sådan vælger du den bedste hovedbundsscrub

Se alle artikler