Rosmarinolie til håret – Hvilke fordele har det, og hvordan skal det bruges?Se alle artikler

Rosmarinolie til håret – Hvilke fordele har det, og hvordan skal det bruges?

Måske har du allerede stiftet bekendtskab med enten rosmarinvand eller rosmarinolie til håret på de sociale medier. Men virker disse produkter egentlig? I denne artikel kan du læse mere om, hvilke fordele der er ved at bruge disse naturlige ingredienser i dit hår, og hvordan du opnår den bedste effekt.

En meget udbredt misforståelse er, at de fleste naturlige ingredienser ikke er effektive nok til at kunne stimulere hårets vækst. Det argument vil jeg med det samme skyde ned. Rosmarin olie til håret kan nemlig være nøjagtig lige så godt til at stimulere hårets vækst og forhindre hårtab som et produkt, der er kemisk fremstillet, som f.eks. Minoxidil.

Hvis du kunne tænke dig at høre mere om brugen af rosmarin olie til håret og vil have hjælp til at få dit hår til at vokse lidt hurtigere, er det bare om at læse med her. Her vil jeg nemlig dykke ned i de mange fordele, der er ved at bruge rosmarinolie til håret. Jeg vil også se nærmere på, om der er bivirkninger og forklare, hvordan du skal bruge olien.

Indholdsfortegnelse

Hvad er Rosmarinolie og rosmarinvand til håret?

Rosmarin er en træagtig plante, der oprindeligt stammer fra middelhavslandene, og som har været populær i flere århundreder på grund af dens mange kulinariske og medicinske egenskaber. Den dufter helt fantastisk af friske urter.

Rosmarin olie til håret er en let farvet olie, som er udvundet og fremstillet af blade og blomster fra rosmarinplanten. I stedet for rosmarinolie kan man også vælge at bruge rosmarin vand til håret, og det er utroligt nemt selv at blande det derhjemme. Du skal bare koge nogle friske rosmarinblade og lade vandet køle af. Derefter hælder du rosmarinvandet i en sprayflaske og sprayer lidt rosmarinvand ned i din hovedbund. Du kan også skylle håret i det, hvis du fortrækker det.

Sandheden om brugen af rosmarin til håret

Der er indtil videnskabelige studier, der viser, at brugen af rosmarinolie til håret kan være med til at styrke hårets vækst og tæthed og forebygge hårtab, hvis du jævnligt bruger olien i hovedbunden. Selvom der er kan være behov for endnu flere studier, peger de udførte dog i retning af, at brugen af rosmarin olie til håret kan give lovende resultater. Det er dog vigtigt at have in mente, at der, til trods for at der er rigtig mange Influencerer, der har kastet sig over rosmarin vand til håret, stadig ikke findes nogen videnskabelige undersøgelser, der kan verificere, at rosmarinvand til håret rent faktisk er i stand til at stimulere hårets vækst.

Hvilke fordele kan der være ved at bruge rosmarin til håret?

Der er rigtig mange fordele ved at kaste sig ud i at bruge et produkt som rosmarinolie til håret. Rosmarinolie og rosmarinvand til håret indeholder nemlig begge et rosmarinekstrakt, som kan hele skader på hudens væv og forbedre omsætningen af hudceller. Det er med til at styrke blodomløbet, hvilket kan være en hjælp til at forebygge hårtab og stimulere væksten af nye hårstrå. I et større studie fra 2015 sammenlignede man effekten af rosmarin olie med Minoxidil, der bruges imod hårtab. Efter at deltagerne havde brugt henholdsvis rosmarin olie og Minoxidil i et halvt års tid, fremgik det tydeligt, at de deltagere, der havde brugt rosmarin olie, stod med et hår, der var vokset betydeligt mere end dem, der havde brugt Minoxidil. Derudover nævnte deltagerne også, at de ikke havde oplevet nogen form for irritation i hovedbunden, i modsætning til de deltagere, der brugte Minoxidil.

Rosemary oil has many benefits

Hvad der er endnu mere bemærkelsesværdigt er, at rosmarin olie til håret også indeholder kraftige antioxidanter. Antioxidanter kan hjælpe med at beskytte mod frie radikaler, der kan beskadige hårsækkene eller påvirke dannelsen af ​​gråt hår.

Findes der nogle bivirkninger ved brug af rosmarinolie?

Da rosmarin olie er et kraftigt produkt, må det ikke bruges ufortyndet på huden. I stedet bør du blande lidt rosmarinolie sammen med en basisolie, som f.eks. jojobaolie, inden du bruger den. Jeg vil også anbefale, at du laver en lille allergitest og starter med at påføre lidt rosmarinolie på et afgrænset hudområde, især hvis du har en følsom eller irriteret hovedbund. Samtidig skal du være omhyggelig, når du bruger rosmarin olie eller rosmarin vand til håret, så du undgår at få produktet i øjnene, munden eller andre steder i ansigtet.

Hvis du bruger den rene rosmarinolie direkte i håret, kan det nemt tynge håret, især hvis du har et fint eller tyndt hår. Hvis det er tilfældet, bør du i stedet overveje at bruge rosmarin olien som en pre-shampoo og give håret og hovedbunden en plejende behandling inden badet.

En effektiv måde, hvorpå du kan undgå eventuelle bivirkninger, er ved at sikre dig, at du bruger nogle omhyggeligt udvalgte hårprodukter, der indeholder den rette dosis af rosmarin olie, men som stadig er effektive.

Hvordan anvender man en rosmarinolie til håret?

Når det gælder brugen af rosmarinolie til håret, er der flere muligheder:

How Do You Use Rosemary Oil for Hair?

1. Prøv at bruge lidt rosmarinolie i hovedbunden

Prøv at blande to til tre dråber af din rosmarin olie til håret med to teskefulde af en basisolie (min favorit er jojobaolie). Dernæst skal du påføre olien direkte i hovedbunden. Prøv så at give hovedbunden denne behandling en til to gange om ugen og se, hvordan den reagerer. Så kan du gradvist øge behandlingen, hvis du ikke får nogen bivirkninger, i form af irritation.

2. Hæld et par dråber rosmarinolie i din shampoo

Hvis du har tyndt eller fint hår, og bruger en rosmarin olie til håret, og putter olien direkte i håret, kan det meget nemt få håret til at klaske sammen og se tyndt ud. I stedet kan det være en bedre løsning at hælde et par dråber rosmarinolie ned i din yndlingsshampoo eller balsam. På den måde får du stadig alle fordelene ved at bruge rosmarinolie, men undgår at dit hår går hen og bliver fedtet.

3. Prøv nogle af de produkter, der indeholder rosmarin olie til håret

En let (men mindre fedtet) løsning er at finde nogle hårprodukter, der allerede indeholder den plejende rosmarinolie. Her får du et bud på nogle af mine yndlingsprodukter:

 • Grow Perfect™ Shampoo & Conditioner – Udviklet ved hjælp af henholdsvis rosmarinolie til håret og Anagain™, som begge beviseligt kan stimulere hårets vækst og tæthed.
 • Grow Perfect™ Thickening Spray – Denne spray, som ikke skal skylles ud af håret, er baseret på rosmarin olie og andre effektive, økologiske olier, som er med til at øge hårets tæthed.
 • Scalp Detox™ Scrub & Conditioner - Hvis du har fedtet hår, er dette rensende og plejende sæt svaret på dine problemer. Produktets indhold af rosmarinolie til håret gør, at denne hovedbundsscrub effektivt er i stand til at fjerne snavs, talg og produktrester og stimulere hovedbundens sundhed og hårets vækst. Balsammen forsyner håret med en let opfriskende og fugtgivende effekt. Et lille tip: Brug den sammen med Scalp Delight™ Scalp Massage Brush, så er du sikker på, at hovedbunden bliver fuldkommen ren!

Husk, at vedholdenhed er nøglen til succes. I det studie, som vi henviser til, kunne deltagerne ikke se nogen synlig effekt, før de havde brugt rosmarinolie til håret i omkring seks måneder. Så husk at holde fast i den nye vane, også selvom der kun er gået et par uger, og du endnu ikke kan se en synlig effekt. For en sikkerheds skyld bør du også skrue forventningerne lidt ned, da håret jo gennemsnitligt kun vokser omkring 1 centimeter om måneden. Hvis du vil høre mere om det, kan du læse vores artikel: Hvor hurtigt vokser håret egentlig?

Hvem bør bruge rosmarinolie til håret?

Brugen af rosmarin olie til håret sigter primært efter at stimulere og pleje hårsækkene, ikke hårstråene, og det er grunden til, at denne olie faktisk er velegnet til alle hårtyper. Du kan også trygt bruge den på et farvebehandlet hår, da du jo påfører olien i hovedbunden. Hvis du har følsom hud, er det dog bedst lige at udføre en lille allergitest på et mindre hudområde, inden du bruger ufortyndet rosmarinolie til håret. Jeg vil heller ikke anbefale, at gravide og ammende bruger store mængder af den rene ufortyndede rosmarin olie til håret.

6 råd før anvendelse af rosmarinolie til håret

1. Påføring af rosmarinolie i hovedbunden

Hvis man skal bruge rosmarin olie til håret, får man mest ud af kun at bruge den i hovedbunden. Der er ingen grund til at gå ud og investere i en rosmarinolie til håret, hvis du foretrækker at bruge olien i selve håret, med mindre du vil have et hår, der ser fedtet ud. Så hvis du vil have det bedste resultat, bør du i stedet prøve at finde en shampoo, spray eller olie, der kan masseres ind i hovedbunden.

2. Giv olien tid til at virke

Give it time

Lad rosmarinolien sidde i hovedbunden i mindst en time, inden du vasker den ud, så den får tid til at virke optimalt. Du kan også prøve et produkt, som f.eks. Grow Perfect™ Thickening Spray, som du ikke behøver at skylle ud igen med det samme. Husk, at du skal væbne dig med tålmodighed, da der kan gå flere måneder, inden du kan se en synlig effekt.

3. Vær omhyggelig, når du udvælger din rosmarinolie

Når du skal ud og finde en rosmarinolie, bør du sikre dig, at du vælger en økologisk rosmarinolie til håret, som er 100% ren. Hvis der er andre ingredienser i olien, kan de nemlig reducere virkningen eller skabe irritation i hovedbunden. Derfor skal du gå på udkig efter et produkt, der er økologisk certificeret eller som minimum fri for silikone. På den måde er du sikker på, at det er et produkt, der er fremstillet af ren rosmarinolie.

4. Begynd med en lille smule olie, og brug så lidt mere hen ad vejen

Først og fremmest bør du lige lave en lille test, inden du påfører den nye rosmarin olie i hele din hovedbund, især hvis du har følsom hud. Begynd med at bruge rosmarin til håret en enkelt gang om ugen, og øg herefter behandlingen til to til tre gange ugentligt. Hvis du oplever irritation, bør du øjeblikkeligt holde op med at bruge produktet eller reducere den mængde, du bruger.

5. Brug kun lidt ad gangen

En rosmarin olie til håret har en kraftig virkning, så derfor behøver du ikke at bruge ret meget for at opnå et optimalt resultat. Derfor er det mest enkelt og sikkert at finde et hårprodukt, der indeholder den mængde rosmarin til håret, som du er på udkig efter, og som du kan bruge til dagligt.

6. Vær tålmodig

Man skal helst bruge rosmarin til håret med regelmæssige mellemrum, i mindst seks måneder, før man vil kunne se en synlig effekt, så derfor skal du huske at væbne dig med tålmodighed.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Hvad så med rosmarinvand til håret?

Det er nemt selv at fremstille en rosmarinvand til håret hjemme i køkkenet. Det, du skal gøre, er at gå hen i supermarkedets grøntafdeling og finde nogle friske rosmarinblade og koge dem i lidt vand. Derefter skal du lade vandet køle af i nogle timer. Du kan i øvrigt opbevare det kogte rosmarinvand i køleskabet i op til to uger.

Du kan bruge det kogte rosmarin vand til håret på flere forskellige måder:

 1. Du kan bruge en sprayflaske til at påføre rosmarinvandet og give håret en plejende behandling, du ikke skyller ud igen.
 2. Du kan blande lidt rosmarinvand i din yndlingsshampoo.
 3. Du kan massere rosmarinvandet omhyggeligt ind i din hovedbund med fingrene.

I og med at rosmarin vand til håret er et produkt, der er mere fortyndet end rosmarinolie til håret, vil effekten af produktet ofte være mindre synlig. Der findes da heller ingen videnskabelige undersøgelser af effekten af at bruge rosmarin vand til håret. Til trods for at mange Influencerer fra de sociale medier sværger til kun at bruge rosmarinvand til håret, vil jeg klart anbefale, at du bruger en kombination af både rosmarinvand og rosmarinolie, hvis du vil opnå den bedste effekt.

Andre gode tips til at få et sundt og langt hår

Udover at bruge rosmarin til håret har jeg også nogle andre bud på, hvordan du kan få et sundt hår, der vokser lidt hurtigere:

1. Tag et kosttilskud til håret

Et sundt hår starter indefra! Derfor er det en rigtig god ide at investere i nogle sunde hårvitaminer, f.eks. Hair Formula Gummies, som fås til både kvinder og mænd. De indeholder nemlig nogle ganske særlige vitaminer og mineraler, herunder biotin, zink og selen, som bidrager til vedligeholdelse af sundt hår. Disse vitaminer er derfor det perfekte supplement til din daglige kost og sikrer, at du får alle de næringsstoffer, du har behov for, så du kan opretholde en sund hårvækst. Derudover er de sukkerfri og veganske og indeholder ingen kunstige smags- eller farvestoffer.

2. Giv hovedbunden en plejende omgang massage

Som jeg nævnte før, er en af de helt store fordele ved at bruge rosmarin til håret, at olien er med til at stimulere blodomløbet i hovedbunden. Du kan stimulere blodomløbet yderligere ved at give dig selv en lækker hovedbundsmassage med Scalp Delight™ Scalp Massage Brush eller ved at massere hovedbunden med fingrene. En hovedbundsmassage har en dejlig afslappende effekt. Du kan også afsætte tid til at forkæle håret og hovedbunden med en hovedbundsmassage eller lidt rosmarinolie, i forbindelse med at du tager bad.

3. Forebyg, at dit hår knækker

Der er rigtig mange, der tror, at deres hår ikke vokser helt, som det burde. I bund og grund er det dog ofte fordi, at håret knækker, når det når en vis længde, hvilket får det til at se tyndt ud. Håret kan blandt andet have en tendens til at knække, hvis man farver eller affarver det, fletter det stramt eller styler det ved hjælp af varme. Derfor bør en god hårplejerutine også inkludere nogle særlige tiltag, der er med til at forebygge, at håret knækker. Her får du lige et par ekstra gode fif:

 • Prøv at bruge en fugtgivende eller styrkende hårmaske, f.eks. Split Fix™ Hair Mask, mindst en gang om ugen.
 • Sørg for at dine spidser altid er fugtmættede, f.eks. ved at bruge en effektiv fugtgivende olie som Moisture Hero™ Hair Oil.
 • Vær forsigtig, når du bruger redskaber med varme til styling af håret. Sørg for at skrue ned for varmen, når du skal sætte håret, og husk at bruge en varmebeskyttende spray, inden du går i gang. Hvis det er muligt, bør du skippe brugen af de stylingredskaber, der bruger varme, og i stedet bruge et heatless curls sæt.
 • Undgå at flette håret stramt, og prøv at sætte det på forskellige måder.

Rosmarin til håret er den perfekte løsning, hvis du er på udkig efter en mere naturlig metode til at stimulere hårets vækst. Rosmarin har længe været kendt for sine specielle egenskaber, der er i stand til at stimulere hårets vækst og forbedre hårets sundhed. Derudover indeholder rosmarin nogle særlige antioxidanter og antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at forebygge inflammation i hovedbunden, hvilket på sigt kan resultere i hårtab.

Hvis dit mål er, at du vil have et hår, der vokser hurtigere, vil jeg klart anbefale, at du vælger rosmarinolie fremfor rosmarinvand. Selvom begge produkter er i stand til at stimulere hårets vækst, og forbedre hovedbundens sundhed, er rosmarin olie til håret imidlertid lidt mere koncentreret, hvilket vil give dig et bedre resultat. Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan bruge rosmarin olie til håret til hverdag. Du kan enten putte et par dråber rosmarinolie ned i en basisolie og massere hovedbunden nogle gange om ugen, eller du finde et produkt, hvor hovedingrediensen er rosmarinolie.

Til slut kan jeg lige opsummere, at rosmarinolie og rosmarinvand til håret er to helt naturlige produkter, der kan hjælpe med at stimulere hårets vækst og forbedre din hovedbunds sundhed. Så hvis du er på jagt efter en naturlig metode, der kan give dig et sundere hår, der vokser lidt hurtigere, bør du klart overveje at investere i en rosmarinolie eller en rosmarinvand til håret og bruge dem regelmæssigt i din hårpleje.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

  Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

 • Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

  Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

 • Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

  Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

 • Kosttilskud til håret – virker det overhovedet?

  Kosttilskud til håret – virker det overhovedet?

 • Symptomer på psoriasis i hovedbunden? Sådan behandles det effektivt

  Symptomer på psoriasis i hovedbunden? Sådan behandles det effektivt

Se alle artikler