Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virkerSe alle artikler

Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

Har du problemer med hårtab, hår som knækker og vokser langsomt, eller vil du bare gerne have længere og fyldigere hår? Så findes der en række vitaminer til håret, som måske kan være en god hjælp for dig.

Selvom en proteinrig shampoo og en fugtgivende hårmaske kan gøre underværker for sundheden af dit hår, så kan de ikke erstatte den indre pleje af håret - nemlig den du får fra din kost.

Kost og ernæring er alfa og omega for sundt hår, hud og negle. Så hvis du vil gøre noget godt for dit hår, bør du først og fremmest sørge for, at få dine vitaminer til håret dækket.

Læs med her, og hør mere om, hvilke vitaminer, der er gode for håret, og hvordan du finder de vitaminer til håret, der rent faktisk virker.

Indholdsfortegnelse

4 kosttilskud til håret, som jeg anbefaler

Nu da du har hørt om, hvilke vitaminer, der er gode for håret, er det blevet tid til at dykke ned i, hvordan du bedst muligt kan få indtaget alle disse hårvitaminer. Den bedste løsning er ganske simpelt at tage et kosttilskud til håret. Et kosttilskud til håret indeholder alle de bedste vitaminer til håret, nogle specielle mineraler samt nogle særlige næringsstoffer, der styrker den naturlige, sunde hårvækst. Her får du mit bud på de bedste vitaminer til håret:

Hair Formula Gummies for Women

Dette populære veganske kosttilskud til håret er propfyldt med en lang række ingredienser, der har dokumenteret effekt på hårtab. De indeholder bl.a. C-vitamin, silica, E-vitamin, pantothensyre, biotin, zink, A-vitamin, folsyre, jod, B12-vitamin og D-vitamin. Da disse specielle vitaminer til hår, hud og negle er fremstillet som en lækker tyggevitamin, som smager godt, synes jeg, at det er ekstra nemt at huske at tage dem hver dag! For husk, at nøglen til gode resultater er at være konsekvent!

Hair Formula Gummies for Men

De populære tyggevitaminer til håret fra Hairlust findes i øvrigt også i en formel kun til mænd! Dette kosttilskud til håret er proppet med alle de gode hårvitaminer -og mineraler, du skal bruge for at opnå en sund hårvækst og har desuden en formel, der tager højde for alle de unikke behov, der opstår i forbindelse med hårtab hos mænd.

Hair Formula Tablets for Women

Er du på udkig efter en ekstra kraftig tilskud? Så prøv Hairlust Hair Formula Tablets for Women. Disse hårpiller er udviklet ved hjælp af nogle særlige aminosyrer, som er grundstenen i protein, som kan fremme den sunde hårvækst.

Hair Formula Tablets for Men

Hairlust har ligeledes udviklet en ekstra kraftig hårpille kun til mænd. For at fremme og styrke hårvæksten hos mænd, der lider af hårtab, indeholder disse tabletter også en række ekstra hårvitaminer, herunder riboflavin og niacin, samt aminosyrer.

Og der er ingen grund til at bekymre sig om hverken gluten eller syntetiske smagsstoffer. Samtlige vitaminer fra Hairlust er veganske, dyrevenlige og udviklet ved hjælp af en lang række gode ingredienser.

Den primære forskel mellem Hairlust Hair Formula Gummies for Women og Hairlust Hair Formula Tablets for Women er, at vores vingummi vitaminer er egnet til folk, som ikke kan lide at sluge piller. Der er ikke så stor forskel på de to, udover måden de skal tages på. De fleste af ingredienserne er ens. Dog er Hairlust Hair Formula Tablets for Women en smule kraftigere og indeholder en mere koncentreret mængde af nogle ingredienser samt en lidt bredere vifte af ingredienser heriblandt silica og gode aminosyrer.

Derfor kan tabletterne virke lidt bedre, men det er en præference sag, da tyggevitaminerne kan give en sjovere oplevelse med dit kosttilskud hver dag.

Har jeg behov for nogle ekstra vitaminer til håret?

Det er helt almindeligt at tabe mellem 50 og 150 hårstrå om dagen. Hvis du derimod taber flere, kan det være skyldes, at du lider af hårtab. Hvis det er tilfældet, vil du typisk bemærke, at der sidder flere hår i hårbørsten end normalt, eller at der ligger flere hår i afløbet i brusebadet. Hos andre bemærkes hårtabet først, når deres hårpragt begynder at ændres. Hårtab hos mænd viser sig ofte som høje tindinger og en udtynding på toppen af hovedet. Hos kvinder derimod, vil det ofte ske et mere diffust hårtab. Det betyder, at kvinderne ikke får høje tindinger som mænd, men i stedet oplever, at skilningen bliver bredere, eller at hestehalen bliver tyndere.

Hvis du oplever, at du taber flere end normalt, eller at håret ikke vokser, så kan du måske få gavn af at prøve et kosttilskud rig på de bedste vitaminer til håret.

For det er nemlig sådan, at vitaminer er essentielle for funktionen af ​​alle celler i kroppen, inklusive dem der er ansvarlige for at opretholde et sundt og stærkt hår. Dine synlige hårlokker er ikke levende celler, for hvis de var, ville du ikke kunne klippe dem af. Så det betyder ganske enkelt, at nøglen til et sundt voksende hår starter ved roden - og det vil sige, i hovedbunden.

Der kan være mange årsager til hårtab, herunder hårtab som følge af vitamin- og mineralmangel. I dette tilfælde kan visse typer af hårvitaminer, som f.eks. den der findes i Hair Formula Gummies for Women eller Hair Formula Gummies for Men være en rigtig god hjælp til at få dit fyldige, sunde hår tilbage. Selvom du måske ikke ligefrem lider af hårtab, kan det alligevel være et smart træk, at indtage de sunde vitaminer til håret, da de også kan virke forebyggende på et eventuelt hårtab i fremtiden.

Udover vitaminer: 3 andre måder at styrke håret på

Så hvad kan man ellers gøre for at styrke håret? Udover, at tage nogle gode vitaminer til håret kommer der her 3 andre gode råd:

1. Forebyg at håret knækker

En anden effektiv måde at styrke den sunde hårvækst på er ved at forebygge, at håret knækker. Når håret er tørt og beskadiget, bliver det mere skrøbeligt og har lettere ved at knække. Det kan få håret til at se tyndere ud.

Som en hjælp til at forebygge at håret knækker, kan du med fordel prøve Split Fix™ Hair Mask. Denne nærende maske indeholder økologiske planteekstrakter og olier, der fugter, blødgør og styrker dine hårstrå. Brug en til to gange om ugen for de bedste resultater.

2. Styrk blodomløbet i hårfolliklerne

Som du sikkert allerede er klar over, sender blodet alle de vitaminer og mineraler, du spiser, videre til dine hårfollikler. Derfor giver det også god mening, at du kan hjælpe den sunde hårvækst godt på vej ved at forbedre blodomløbet i din hovedbund. En god hovedbundsmassage med jævne mellemrum er derfor med til at øge effekten af dine hårvitaminer!

En af de nemmeste måder at styrke blodomløbet i hovedbunden på, er ved, med jævne mellemrum, at massere din hovedbund med Scalp Delight™ Scalp Massage Brush. Denne børste har nogle specielle, bløde silikonepigge, som skånsomt kan eksfoliere og masserer din hovedbund. Desuden har den et ergonomisk design, der gør, at den er behagelig at holde om, og dermed gør hovedbundsmassagen til en leg.

3. Prøv en effektiv hovedbundsscrub

En af de mest almindelige årsager til hårtab er, at hovedbunden er usund og i ubalance, derfor er det et smart træk at give den en god scalp scrub, som virkelig kan gå ind og booste hovedbundens sundhed.

I forbindelse med badet kan du nemt og hurtigt give din hovedbund en god hovedbundsscrub med Scalp Delight™ Detox Scrub. Dernæst skal du følge behandlingen op med Grow Perfect™ Thickening Spray. Jeg elsker dette produkt, da det tilbyder en 3-i-1 effekt på håret. Først og fremmest giver produktet øjeblikkelig fugt og pleje til en tør hovedbund, og virker lindrende på kløe og ubehag. Hernæst arbejder den på at fremme den sunde hårvækst ved hæmme dannelsen af DHT i hårsækkene. Sidst men ikke mindst, kan Grow Perfect™ Thickening Spray forsyne dit hår med en flot volumen helt nede ved rødderne, hvilket efterlader dig med et hår, der ser kraftigere ud!

Jeg håber, at denne artikel har givet dig et godt indblik i, hvordan hårvitaminer virker, og hvad du bør være på udkig efter, når du går på jagt efter nogle vitaminer til håret, der virker. Sørg for at få kosten dækket af hårvitaminer fra A til Z(ink), så har du de bedste forudsætniger for at få et sundt hår indefra.

Og husk, som det er med alle andre kosttilskud, så er det en god ide, at snakke med din egen læge først, for at få afklaret den præcise årsag til dit hårtab. Så kan I, i fællesskab, finde ud af om et tilskud med vitaminer til hår, hud og negle, er den rigtige løsning for dig.

Hvordan virker hårvitaminer egentlig?

En velafbalanceret kost kan hjælpe dig med at opretholde et godt helbred og et sundt hår. Ifølge kostvejledningen fra Sundhedsstyrelsen består en sund kost hovedsagelig af frugt, grøntsager og fuldkornsprodukter samt en mindre mængde protein, bønner, magre mejeriprodukter, magert kød, fisk og umættet fedt. Chips, slik, kager og andre søde sager er derimod noget, man bør spare på.

Diet

Det at spise sundt er imidlertid nemmere sagt end gjort! Selvom alle de vigtige vitaminer til håret kan dækkes igennem din kost, kan det være noget af en udfordring at få spist en bred og varieret vifte af de forskellige fødevarer, som hårfolliklerne skal bruge for at kunne producere sunde hårstrå. Det er også årsagen til, at hårtab i flere og flere tilfælde er et direkte resultat af eernæringsmæssige mangler.

Da håret består af hurtigtudskiftende celler, betyder det også, at vitaminer til håret er essentielle for at opretholde denne aktivitet.

Den gode nyhed er imidlertid, at der findes nogle bestemte vitaminer til hår, hud og negle, som er et godt supplement til den daglige kost og kan give dig alle de vitaminer og mineraler, som hårfolliklerne skal bruge for at kunne give dig en sund hårvækst. Disse vitaminer til håret hjælper nemlig med at ”udfylde de huller”, som din daglige kost efterlader, så din hårvækst dermed ikke kommer til at lide på grund af en mangelfuld kost.

Før og efter Hairlust

Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat

* Resultater varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Disse hårvitaminer er dog kun i stand til at forsyne hårfolliklerne med de effektive næringsstoffer, hvis de er fremstillet af de helt rigtige vitaminer og mineraler. Men hvilke vitaminer er gode for håret? Hvis du gerne vil høre mere om, hvordan du finder nogle vitaminer til håret, der virker, skal du endelig læse videre!

Hvilke vitaminer er gode for håret?

Vitaminer

Når du skal ud at finde nogle gode vitaminer til håret, der virker, skal du sikre dig, at du vælger det produkt, der indeholder de rigtige ingredienser. Disse tilskud inkluderer bl.a. disse vitaminer:

A-vitamin

Du vidste sikkert ikke, at A-vitamin var et de allervigtigste hårvitaminer? Alle celler har brug for A-vitamin for at vokse og fungere. Dette inkluderer også hår, som er det hurtigst voksende væv i den menneskelige krop.

A-vitamin er med til at understøtte produktionen af sebum, det naturlige fedtstof, som hjælper med at forsyne hud og hår med fugt. Uden den nødvendige produktion af sebum bliver håret skrøbeligt og langt mere tilbøjeligt til at knække.

Men husk, at selvom det er vigtigt for kroppen at få dækket sit behov af A-vitamin, skal du passe på med for store doser! A-vitamin er et fedtopløselige vitamin, og derfor kan store doser være svære for kroppen at opbruge og udskille.

Sådan får du A-vitamin: Fødevarer rige på A-vitamin er blandt andet søde kartofler, gulerødder, meloner og mørke bladgrøntsager.

B12-vitamin

Hvilke vitaminer er ellers gode for håret? Til trods for, at jeg ikke er helt sikker på sammenhængen, så virker det til, at B12-vitamin bidrager til at styrke hårvæksten, fordi dette vitamin spiller en afgørende rolle i den hurtige celledeling i hårfolliklen. Det er grunden til, at der er en tæt sammenhæng mellem mangel på B12-vitamin og hårtab.

Veganere og vegetarer er langt mere tilbøjelige til at få mangel på B12-vitamin, da de animalske produkter, som f.eks. kød og mælkeprodukter, er de eneste rigtig gode kilder til B12-vitamin. Så hvis du følger en bestemt plantebaseret kostplan, bør du derfor overveje at begynde at tage et vitamintilskud til håret der bl.a. indeholder B12-vitamin.

Sådan får du dine B12-vitaminer til håret: Husk at spise godt og varieret, og en kost som er rig på kød, mælk, syrnede mælkeprodukter, ost, æg og fisk.

Biotin

Biotin spiller en afgørende rolle, når det handler om hudens, hårets og neglenes sundhed, hvilket er årsagen til, at biotin er et af de bedstekendte vitaminer til hår og negle. Hvis man skal tale om, hvilke vitaminer, der er gode for håret, kommer man derfor ikke uden om biotin. Lave niveauer af biotin, også kendt som B7-vitamin, sættes nemlig også i forbindelse med hårtab. I en undersøgelse fra 2016 af en række kvinder, der lider af hårtab, var der hele 38% af deltagerne, der led af biotinmangel.

Sådan får du biotin fra din kost: Sørg for at indtage svinekød, oksekød, laks, æg, solsikkefrø og jordnøddesmør. Overvej at supplere op med et kosttilskud med biotin, hvis du ikke spiser kød.

C-vitamin

Som mange sikkert er klar over, er C-vitamin en immunbooster, som bidrager til immunsystemets funktion, og blandet andet virker forebyggende mod sygdomme, træthed og udmattelse. Men mange ville helt sikkert ikke tro, at C-vitamin er også er en fremragende hårvitamin! C-vitamin medvirker til at bekæmpe oxidativ stress, som er skyld i, at håret ældes hurtigere. Et af symptomerne på C-vitaminmangel er, at de enkelte hårstrå får form som en proptrækkerkrølle og bliver skørt.

C-vitamin medvirker også til, at kroppen kan gendanne og optage E-vitamin, jern og calcium, samt bidrager til dannelsen af kollagen, som håret primært består af. Jernmangel (også kendt som anæmi) er en af anden udbredt årsag til hårtab. Så C-vitamin bidrager til, at kroppen får alle de gode fordele fra andre vitaminer og næringsstoffer.

Nogle af de fødevarer der er fulde af C-vitamin er blandt andet hyben, appelsiner, rød peberfrugt, koriander, grønkål, grapefrugt og ikke mindst i chili. Hvis du ønsker at booste dine forsyninger af C-vitamin, så spis dine frugter og grøntsager rå, når det er muligt. For når du koger dem, så reducere du nogle af dets vigtige næringsstoffer. Madlavning påvirker især vandopløselige vitaminer, såsom C-vitamin.

D-vitamin

Mangel på D-vitamin sættes i forbindelse med både alopeci areata, en særlig form for hårtab, og androgent hårtab hos kvinder. D-vitamin er et utroligt vigtigt hårvitamin, da det medvirker til at understøtte hårfolliklens normale, sunde funktion.

Hovedparten af D-vitamin dannes i huden af solens stråler, mens den resterende del indtages fra kost. Det vil sige at i de mørke vinterperioder med lidt sol, kan flere opleve et underskud af D-vitamin.

Sådan får du D-vitamin: Du kan optimere dit indtag af D-vitamin ved at spise fede fisk (sardiner, laks og makrel), æg, svampe og mælk. Prøv desuden at opholde dig minimum 20 minutter udenfor i dagslys hver dag - både sommer og vinter!

E-vitamin

Selvom E-vitamin er en af de mest oversete vitaminer til håret, har det altså en del at skulle have sagt. I lighed med C-vitamin er E-vitamin en kraftigtvirkende antioxidant, der menes at kunne fremme hårvæksten hos folk, der lider af hårtab. I en undersøgelse fra 2010 oplevede mennesker med hårtab en stigning på 34,5% ny hårvækst efter at have indtaget et kosttilskud med E-vitamin.

Sådan får du E-vitamin: Kombiner gerne E-vitamin til håret med fødevarer såsom mandler, solsikkefrø, mandler, avocado, rød peberfrugt og broccoli.

Folsyre

Folsyre hører til et af de vitaminer til hår og negle, som bidrager til en sund cellevækst, nøjagtig ligesom de celler i hårfolliklerne, der producerer hår. Folsyre medvirker endvidere til at producere de nye, røde blodceller, som transporterer næringsstofferne ud til hårfolliklerne, hvilket bevirker, at de kan producere sunde hårstrå.

Pantothensyre spiller en stor rolle i forbindelse med celledelingen, som finder sted i hårfolliklernes rødder. Pantothensyre menes ligeledes at kunne hjælpe med at forebygge tidlig produktion af gråt hår.

Niacin (B3-vitamin)

Når det handler om, hvilke vitaminer, der er gode for håret, spiller Niacin en afgørende rolle. Niacin hjælper nemlig med at lave den mad, du indtager, om til den energi cellerne har behov for. Mangel på niacin kan derfor også forårsage hårtab.

Zink

I lighed med D-vitamin er der også set en sammenhæng mellem mangel på zink og alopecia areata. Zink spiller en vigtig rolle i forbindelse med hårfolliklernes funktionsniveau. Udover hårtab, kan mangel på zink svække dit immunforsvar, føre til dårlig fordøjelse og ustabile hormoner. Den gode nyhed er, at det ikke er svært at få dækket zink forsyningerne.

Sådan får du nok zink: Fødevarer med højt zink indhold omfatter frø og nødder, herunder hampfrø, peanuts, cashewnødder og mandler, såvel som bælgfrugter, kød og fisk.

Selen

Selen er et sporstof, som har stor betydning i forbindelse med væksten og opretholdelsen af et sundt hår. Når det handler om, hvilke vitaminer, der er gode for håret, spiller selen en utrolig vigtig rolle. Selen er nemlig bl.a. i stand til at bekæmpe svampeinfektioner, der forårsager skæl i hovedbunden, og samtidig beskytte håret imod de frie radikaler. Hårtab er i øvrigt et af symptomerne ved mangel på selen.

Silica

Silica er et andet sporstof, der er kendt for at styrke håret og forebygge knækket hår. Selvom silica ikke ligefrem stopper hårtabet, kan det imidlertid medvirke til at forhindre yderligere tab af hår ved at forebygge, at håret knækker og falder af.

Jod

Jod er med til at understøtte skjoldbruskkirtlen, som afgiver en række hormoner, der bl.a. regulerer hårvæksten. Det er en af grundene til, at hårtab er et velkendt symptom på jodmangel.

Riboflavin (B2-vitamin)

Riboflavin medvirker til at styrke cellernes vækst og opretholde deres normale funktion. Et af symptomerne ved mangel på riboflavin er hårtab. Til trods for, at man sjældent mangler riboflavin, kan man imidlertid godt komme til at lide af hårtab, hvis man ikke får tilstrækkeligt med riboflavin gennem den daglige kost.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Er der andet, jeg bør vide om vitaminer til hår?

En ting, som man lige bør skrive sig bag øret, er, at nogle vitaminer til hår og negle er fremstillet af en bedre formel end andre. Ud over af sikre dig, at de indeholder de vigtigste vitaminer til håret, bør du også læse varedeklarationen grundigt igennem for at sikre dig, at produktet ikke indeholder nogle allergifremkaldende ingredienser.

Nogle kosttilskud kan vise sig at indeholde en række syntetiske smagsstoffer, gluten eller nogle potentielt allergifremkaldende ingredienser, som du ikke kan tåle. Hvis du er vegetar, bør du også tjekke, om produktet er testet på dyr, eller den røde farve stammer fra karmin fra skjoldlus. Nogle af de allerbedste vitaminer til håret, som jeg anbefaler i dag, er heldigvis veganske, og ikke testet på dyr. Derudover er de udviklet på baggrund af en række naturlige ingredienser, som er gode for kroppen.

Ofte stillede spørgsmål om vitaminer til håret

 • 1. Hvad er et kosttilskud til hårtab?

  Der findes kosttilskud udviklet med såkaldte hårvitaminer som er formuleret med vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer for at understøtte et sundt hår.

 • 2. Virker hår vitaminer?

  Ja. Evidens og effekten af hår vitaminer er veldokumenteret. Desuden er fx biotin, zink og selen anerkendt af Fødevarestyrelsen for at bidrage til vedligeholdelsen af sundt hår.

 • 3. Hvilke er de bedste hår vitaminer?

  Jeg anbefaler særligt silica, biotin og zink. Det er de indholdsstoffer, der er mest veldokumenteret. Hvis du køber kosttilskud til håret fra Hairlust, så sikrer du dig, at du får disse.

 • 4. Har jeg brug for hårvitaminer?

  Hvis du oplever hårtab kan du drage fordel af et kosttilskud til hår. Kosttilskud med hårvitaminer kan hjælpe med at afhjælpe bl.a. vitaminmangel, der kan bidrage til hårtab.

Vores kunder siger

Fremragende

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

  Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

 • Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

  Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

 • Kosttilskud til håret – virker det overhovedet?

  Kosttilskud til håret – virker det overhovedet?

 • Symptomer på psoriasis i hovedbunden? Sådan behandles det effektivt

  Symptomer på psoriasis i hovedbunden? Sådan behandles det effektivt

 • Koffein shampoo: virker det? Her er alt du skal vide om shampoo med koffein

  Koffein shampoo: virker det? Her er alt du skal vide om shampoo med koffein

Se alle artikler