Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metodenSe alle artikler

Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

Hvis du har krøllet hår, kender du sikkert alt til at skulle kæmpe med håret. Uanset om du har bølget eller krøllet hår, eller noget midt i mellem, så giver The Curly Girl Method - på dansk curly girl metoden - dig mulighed for at ændre radikalt på dit hårs udseende og sundhed.

Det er imidlertid lettere sagt end gjort at komme i gang med curly girl metoden (og finde de særlige curly girl godkendte produkter) takket være de mange forskellige blogindlæg og videoer, som ofte giver modstridende råd og vejledning.

Det er derfor, at jeg har lavet denne lille guide! Så hvad er curly girl metoden egentlig for noget? Følg med her, når jeg dykker ned i, hvordan du kommer i gang med metoden trin for trin. Jeg vil fortælle dig, hvordan du finder alle curly girl metodens produkter, og hvordan du bedst kan anvende The Curly Girl Method (inklusive co-washing af dit hår). Hvis du er indstillet på at lære metoden, vil du inden ret længe kunne tage dine egne billeder før og efter curly girl metoden!

Indholdsfortegnelse

Hvad er curly girl metoden helt præcist?

Curly girl metoden er en unik tilgang til hårpleje og styling af et naturligt krøllet hår. Curly girl metoden anbefaler, at du bruger nogle specielle curly girl godkendte produkter og nogle specifikke teknikker til styling for at forbedre dit hårs sundhed, fremhæve dine krøller og mindske krus i håret.

Den engelske hårstylist og ekspert inden for krøllet hår, Lorraine Massey, introducerede verden for The Curly Girl Method tilbage i år 2001. Metoden har med årene gennemgået en række ændringer for at tilpasse sig de forskellige retninger inden for krøller, men har dog bibeholdt nogle særlige grundprincipper:

 • Brug af de såkaldte low-poo shampoo eller en co-wash, som vasker det krøllede hår rent, uden at suge alle de naturlige, beskyttende olier ud af håret. Krøllet hår er nemlig langt mere tilbøjeligt til at blive tørt og give dig andre udfordringer, som f.eks. knækket hår og krus.
 • Brug af curly girl metodens produkter, som er baseret på en formel uden sulfater, silikone, voks eller mineralske olier.
 • Udredning af håret i brusebadet ved hjælp af balsam. De fleste eksperter inden for hårpleje anbefaler typisk, at det fugtige hår først redes ud efter brusebadet, og at man anvender en bredtakket kam. Hvis du bruger curly girl metoden vil du imidlertid være i stand til at rede håret ud under selve brusebadet, mens du stadig har balsam i håret, ved blot at bruge dine fingre. Dette hjælper med at forhindre, at håret knækker og fordeler den nødvendige fugt i det krøllede hår.
 • Når du tørrer håret, skal du kramme det og bruge et krøllefremmende produkt, som f.eks. en hårgelé eller krøllecreme til at fremhæve krøllerne.
 • Du bruger en gammel T-shirt af bomuld eller et håndklæde af bambus til at tørre håret med i stedet for et traditionelt håndklæde af bomuld. De traditionelle håndklæder af bomuld har ru fibre, som kan få det krøllede hår til at flosse, hvilket får det til at kruse. En gammel T-shirt af bomuld eller et håndklæde til håret af bambus har begge glatte fibre, som absorberer den overskydende fugt, uden at få håret til at kruse.

Hvem kan bruge The Curly Girl Method?

Da formålet med curly girl metoden er at få sundt hår med flotte, definerede krøller, giver det god mening at denne tilgang til hårpleje virker bedst på et hår med naturlige krøller. Derudover virker curly girl metoden på alle de krøllede hårtyper, lige fra de bølgede til zig-zag-krøller. Metoden virker dog ikke på glat hår.

krølle typer

Hvad er curly girl metoden, og hvad kan den gøre for mit hår? Mange af de kvinder, der har lært at bruge The Curly Girl Method har opdaget, at deres hår faktisk har meget mere krøl end de nogensinde havde drømt om (inkl. mig selv!) Hvis du ofte kæmper med et uglet, tørt og kruset hår, kan det rent faktisk være fordi, dit hår gemmer på nogle krøller, som curly girl metoden vil være i stand til at få frem. Hvis du lærer at bruge The Curly Girl Method, vil du derfor kunne ændre dit hårs udseende radikalt.

Prøv bare at se på disse billeder. De viser resultatet af curly girl metoden før og efter, så kan du selv se, hvad jeg mener!

Curly girl godkendte produkter: Dét skal du bruge

Inden vi dykker ned i, hvordan man bruger curly girl metoden, har du brug for nogle af curly girl metodens godkendte produkter for at komme i gang:

Nu da du har fået curly girl metodens godkendte produkter på plads, skal vi høre lidt mere om, hvordan man så rent faktisk kommer i gang med at bruge curly girl metoden.

Sådan følger du The Curly Girl Method: Punkt for punkt

Hvad er curly girl metoden, og hvad går den egentlig ud på? Nedenfor vil jeg nu give dig en opskrift på, hvordan du kan komme i gang punkt for punkt.

Punkt 0: Dybderens håret grundigt

Først og fremmest skal du give håret en grundig rensning for at fjerne de ophobede produktrester fra hårstråene og bringe håret tilbage til sit udgangspunkt. Du kan enten bruge en sulfatholdig shampoo eller et eksfolierende renseprodukt, som f.eks. Hairlust Scalp Delight™ Detox Scrub. Alt imens Scalp Delight™ Detox Scrub ikke indeholder nogen sulfater, indeholder den til gengæld ris pulver, som skånsomt fjerner de ophobede rester i hovedbunden og håret.

Punkt 1: Rens håret

Giv dit hår en co-wash i en rensende balsam eller sulfatfri low-poo shampoo. Jeg bruger selv Hairlust Curl Crush™ Shampoo, som er et af curly girl metodens godkendte produkter, der skånsomt renser mine krøller uden at suge fugten ud af dem. Massér hovedbunden i mindst ét minut, inden du skyller håret. Jeg elsker bare at bruge den specielle Scalp Delight™ Scalp Massage Brush til denne del af behandlingen! En Scalp Delight™ Scalp Massage Brush gør nemlig rensningen af mit krøllede hår til en leg, og børsten er helt fantastisk. Derefter skyller du håret, mens skummet vil sørge for, at resten af håret bliver rent.

Punkt 2: Påfør balsam, og red håret ud

Det næste, du skal gøre, er at påføre en stor håndfuld silikonefri balsam på dine krøller. Du skal sikre dig, at du får mættet håret fuldkommen med balsammen. Håret skal føles fedtet! Derefter skal du forsigtigt rede krøllerne ud ved hjælp af fingrene.

Til sidst skal du skylle det meste af balsammen (dog ikke det hele) ud af håret. Her er det godt at bruge Curl Crush™ Conditioner, som kan bruges i kombination med en co-wash. (Et tip: Jeg vil fortælle dig lidt mere om co-washing længere nede i artiklen).

Punkt 3: Style håret

Nu da du har rent hår, og det er redt ud, er det tid til at påføre det krøllefremmende produkt. Mange fans af curly girl metoden sværger til at bruge hårgelé, krøllecreme eller krølleskum. Jeg bruger selv alle tre produkter. Jeg starter først med Curl Crush™ Defining Cream, for at give håret fugt og pleje. Herefter tilføjer jeg hårgelé for ekstra hold, og til sidst curl mousse i rødderne af håret for at give volumen. Uanset hvilket af curly girl metodens produkter du bruger, når du skal style håret, skal du lade produktet glide gennem det våde hår eller fordele det jævnt på krøllerne. Derefter skal du kramme håret for at få krøllerne rigtig frem.

Punkt 4: Kram håret for at få krøllerne frem

Nu skal du bruge den såkaldte ”plop”-metode, enten ved at bruge en gammel T-shirt eller et Bamboo Hair Towel Wrap. Bøj dig forover med hovedet nedad, hvorefter du vikler håndklædet rundt om håret og fæstner det, så det sidder på hovedet. Når du synes, at håret er ved at være tørt, bøjer du dig forover igen og krammer håret med hovedet nedad, så du rigtig får krøllerne frem. Jeg foretrækker selv at have håret sat op i et håndklæde på hovedet, mens jeg fjerner makeup og renser mit ansigt. Når jeg er færdig, lader jeg så enten håret lufttørre eller tørrer det med en diffuser ved lav varme.

Punkt 5: Gentag processen

Gentag punkterne et til fire, hver gang dit hår bliver vådt. Skift mellem at bruge en low-poo shampoo og at give håret en co-washing (mere om det senere).

Curly girl metodens godkendte produkter: Dét skal du undgå

Hvis man vælger at bruge curly girl metodens godkendte produkter, betyder det, at man undgår at bruge en masse hårplejeprodukter og undgår nogle særlige tilsætningsstoffer og ingredienser. De produkter og ingredienser, du især skal være på udkig efter (og forsøge at undgå), er bl.a.:

 • Sulfater, som er nogle meget barske rensemidler, som ofte bliver tilsat i shampooer.
 • Silikone, som er polymerer, der er tilsat i de fleste balsammer og stylingprodukter. Silikonestoffer indkapsler håret og giver det et glat og skinnende udseende. Imidlertid er silikonestoffer ikke lette at opløse i vand, og mange af dem kan kun fjernes fra håret ved hjælp af en shampoo, der indeholder sulfater. Brugen af sulfater ikke er tilladt ifølge curly girl metoden, da jævnlig brug af silikone vil kunne føre til en ophobning i håret. Resultat? Dit hår kommer til at se fedtet og klasket ud – ikke lige det, du ønsker dig! Det er grunden til, at det ifølge curly girl metoden er utrolig vigtigt at undgå brugen af silikonestoffer.
 • Voks og mineralske olier, som også kun kan fjernes fra håret ved brug af sulfater.
 • Alkohol, som kan påføre skader på håret og udtørre det. Men husk! Ikke alle alkoholiske stoffer er dårlige (f.eks. sukkeralkoholer også kaldt plantealkoholer er fugtgivende for håret) men undgå dem, der er mest skadelige, som ofte findes i de såkaldte aerosol-produkter, som f.eks. hårspray og tørshampoo (Bemærk, at ikke alle tørshampooer indeholder alkohol).
 • Traditionelle shampooer som indeholder sulfater. Traditionelle shampooer er alt for barske ved et krøllet hår, som ofte er meget skrøbeligt og tørt.

Når du er ude at handle, bør du altid tjekke varedeklarationen og finde ud af, hvilke produkter, der er curly girl godkendte produkter.

curly girl godkendte produkter

Der findes desuden en række traditionelle teknikker til styling af håret, som du helt bør undgå. For det første bør du ikke bruge en almindelig hårbørste på tørt hår! Hårbørster hiver i håret og skader hårets naturlige krøllede struktur, hvilket kan få dit hår til at se kruset og uregerligt ud (hvis du er indehaver af et krøllet hår, ved du præcis, hvad jeg taler om). Der findes specielle hårbørster på markedet udviklet til krøllet hår, f.eks. Curl Defining Brush, eller en skånsom bredtandet hårkam, som kan bruges i det våde hår ved styling for at give endnu mere definerede krøller. Men start forsigtigt ud med børsten i det våde hår, og husk løbende at rengøre din hårbørste, så gamle stylingsprodukter, sebum og snavs ikke gemmer sig i børsten over tid.

Desuden bør du undgå brugen af varme, så meget som overhovedet muligt, når du styler håret. Styling med brug af varme tørrer håret ud og beskadiger dine krøller. Rigtig mange har oplevet en enorm forskel på deres hår før og efter curly girl metoden, alene på grund af denne ændring! Lejlighedsvis brug af en diffuser på svag varme er dog i orden.

Hvad er curly girl metoden, og hvad går den ellers ud på? Det sidste meget vigtige punkt er, at du ikke må tørre dit hår i et traditionelt håndklæde af bomuld! Som jeg nævnte tidligere, så er de traditionelle håndklæder af bomuld lavet af ru fibre, som river op i dine flotte krøller. Så når du gnubber håret tørt med et håndklæde af bomuld, vil det blot forværre situationen endnu mere.

Flere tilhængere af curly girl metoden udtaler, at du ikke bør farve dit hår. Og det er faktisk sandt, at hårfarve – og især afblegning – kan være utrolig skadelig for dine krøller. Nogle fortsætter dog med at farve deres hår og opnår alligevel flotte resultater.

Her er 15 godkendte curly girl produkter

Hvis du føler dig lidt overvældet, er det helt okay. Det blev jeg også i starten. Hvis du er usikker på, hvilke curly girl godkendte produkter, du skal begynde med, får du lige nogle anbefalinger fra mig:

1. Curl Crush™ Shampoo

Denne low-poo shampoo er med sin skånsomme formel et af curly girl metodens produkter, der rent faktisk kan rense håret uden at suge al fugten ud af det. Den indeholder en blanding af nogle særligt fugtgivende og styrkende ingredienser, som er med til at forbedre dine krøllede lokkers sundhed, hver eneste gang du vasker håret.

2. Curl Crush™ Conditioner

Jeg er bare helt vild med Curl Crush™ Conditioner! De fugtgivende ingredienser, som f.eks. aloe vera, forsyner håret med fugt og fremhæver krøllerne, uden at tynge håret. Desuden sørger de veganske mikroproteiner for at styrke den sunde hårvækst.

3. Curl Crush™ Co-wash

En co-wash (conditioner wash) vil sige, at man vasker håret i en balsam, der renser og plejer håret uden at udtørre det. Hvis du vælger at give håret en co-wash, i stedet for at vaske det i en traditionel shampoo, vil du have mulighed for at vaske håret lidt hyppigere. Det er specielt godt, hvis du oplever, at hår eller hovedbund hurtigt ser fedtet ud, eller hvis du bruger stylingsprodukter, som løbende skal vaskes ud af håret. Samtidig vil det være med til at bevare hårets naturlige fugtniveau og den flotte struktur i dine krøller. Denne milde Co-wash, til tørt og kruset hår, er en cremet vaskebalsam, der ikke skummer meget, men som skånsomt renser håret og hovedbunden.

4. Curl Crush™ Hair Mask

Hvis du er på jagt efter et af curly girl metodens produkter, der kan forsyne håret med en fugtgivende behandling og styrke dine lokker i dybden, behøver du ikke lede længere. Denne hårkur til krøllet hår forsyner håret med en velafbalanceret mængde af protein og fugtgivende ingredienser, som trænger dybt ind i de enkelte hårstrå og styrker håret udefra og ind.

5. Curl Crush™ Defining Cream

Denne krøllecreme, som er et af curly girl metodens godkendte produkter, fremhæver dine krøller, uden at efterlade håret stift og udtørret. Anvendes på vådt hår med henblik på at få nogle luftige krøller, fri for krus eller på tørt hår for at genskabe nogle mere uregerlige krøller.

6. Curl Crush™ Defining Gel

Hvis du foretrækker et stærkere hold anbefaler jeg, at du bruger Curl Crush™ Defining Gel, som er udviklet til at holde på krøllerne form, og give definition og glans, samtidig med at dine krøller beskyttes mod høj varme og udefrakommende krus i løbet af dagen. Det perfekte valg for dem, der kan lide at tørre deres hår med en diffuser!

7. Curl Crush™ Defining Mousse

Mangler du volumen i dit hår, så skal du prøv en krøllemousse. Min favorit er Curl Crush™ Defining Mousse, som tilføjer masser af volumen og definition. Påfør den i hårrødderne og i lokkerne!

8. Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle

Måske kender du allerede denne smarte flaske. Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle er en aerosolfri sprayflaske er en vandforstøver til hår, som tilbyder en lang, kontinuerlig og ultrafin dosering af vand, som giver præcis den perfekte, jævne påføring det kræver, for at give krøllerne maksimal definition. Du skal blot påfylde flasken med rent postevand eller et miks af postevand og din foretrukne leave-in conditioner, balsam eller serum, hvis du ønsker at give håret et ekstra fugtboost.

9. Bamboo Defining Brush

Mens du generelt bør undgå at børste dine krøller - især når de er tørre, er denne børste en undtagelse. Bamboo Defining Brush glider let gennem (fugtigt) hår og giver kruskontrol og definition af dine krøller. Denne innovative definerende børste hjælper med at skabe dine krøller ved at distribuere stylingprodukt samt give et løft fra rødderne. Brug den sammen med Curl Crush™ Defining Cream eller Defining Gel for de bedste resultater.

10. Scalp Delight™ Detox Scrub

Jeg bruger altid Hairlust Scalp Delight™ Detox Scrub, hvis jeg ved et uheld kommer til at anvende et produkt, der indeholder silikone, voks eller mineralske olier. Jeg er vild med Scalp Delight™ Detox Scrub, da den skånsomt renser mit hår og min hovedbund. Derudover er den baseret på en formel, der indeholder aloe vera, hvilket sikrer, at den ikke udtørrer mit krøllede hår.

11. Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Dette smarte redskab er simpelthen min personlige redningsmand! Et minut lyder måske ikke af lang tid, men du kan rent faktisk nå at blive temmelig træt i fingrene, når du giver dit hår en co-washing! Det er grunden til, at jeg bare elsker dette enkle redskab. Børsten, som har et ergonomisk greb og nogle bløde børstepigge, hjælper mig nemlig med at rense mit hår og give min hovedbund en dejlig omgang massage, uden at jeg bliver vildt træt i fingrene.

12. Split Fix™ Leave-in Conditioner

For at give yderligere fugt og næring, især mellem vaskedagene, prøv en silikonefri leave-in balsam. Det er en fantastisk tilføjelse til din krølleforfriskende rutine sammen med en krøllecreme. Split Fix™ Leave-in Conditioner er formuleret med økologisk aloe vera, kokosvand, acai og æblefrugtekstrakt, der giver et øjeblikkeligt boost af fugt til udtørrede krøller.

13. Bamboo Hair Towel Wrap

Efter min mening er det specielle Bamboo Hair Towel Wrap det oplagte valg, når det handler om at tørre håret skånsomt og rigtig få krøllerne frem i håret. Bambus består af glatte fibre, som er i stand til at absorbere utrolig store mængder fugt, hvilket bevirker, at dit hår tørrer meget hurtigere. Og det gør jo en stor forskel, når man vælger at lufttørre håret!

14. Bamboo Towel Pillowcase

Til de af jer, der ønsker at vaske hår inden sengetid, kan jeg virkelig anbefale at bruge et ekstra hovedpudebetræk ved navn Bamboo Towel Pillowcase. Teknisk set er det jo ikke helt tilladt at sove med vådt hår ifølge The Curly Girl Method, men jeg ved jo, at det ikke altid er lige nemt at nå at få vasket og tørret håret om morgenen, inden man skal ud ad døren! I lighed med det specielle håndklæde, Bamboo Hair Towel Wrap, er Bamboo Towel Pillowcase ligeledes fremstillet af nogle meget glatte, absorberende bambusfibre, som medvirker til at tørre dine krøller, uden at håret kommer til at kruse.

15. Silky Bamboo Pillowcase

Flere tilhængere af curly girl metoden anbefaler, at du vikler et silke- eller satintørklæde om håret inden sengetid. Det skulle nemlig forhindre, at de ru bomuldsfibre, fra de traditionelle hovedpudebetræk, får håret til at kruse og ugle. Hvis du ikke bryder dig om at have et tørklæde om hovedet, når du skal sove, vil det være en rigtig god løsning at skifte dit hovedpudebetræk af bomuld ud med et Silky Bamboo Pillowcase, som er lavet af bambus. Dette hovedpudebetræk er lavet af glatte bambusfibre, som ikke hiver i håret hele natten. Det vil sige, at du vågner op om morgenen uden morgenhår! Tip: Du kan også prøve det matchende Silky Bamboo Duvet Cover!

The Curly Girl Method: Ofte stillede spørgsmål

Hvis du lige er gået i gang med metoden, så har du sikkert en masse spørgsmål, "Hvad er curly girl metoden", og "Hvad betyder “co-washing”? Svarene finder du lige her:

Hvad betyder det at give sit hår en "co-wash"?

At give håret en co-wash betyder i bund og grund at vaske håret i en balsam i stedet for en shampoo.

Det, at lære at give håret en co-wash, er noget af det mest mærkværdige, man skal kunne for at følge curly girl metoden, og det strider imod alt det, vi har lært om hårpleje! Men hovedårsagen til at du bør co-washe dit hår, i stedet for at vaske det med shampoo, er, at krøllet hår er mere tilbøjeligt til at blive tørt. Derfor behøver du ikke at vaske håret i shampoo lige så ofte for at fjerne eventuelle ophobede fedtstoffer.

I stedet har du brug for en balsam, som er specifikt udviklet til at give håret en co-wash. De balsammer, der bruges til co-washing, er forskellige fra traditionelle balsammer, da de er mere lette i det, hvilket gør dem gode at bruge, når man skal rense håret.

For at give håret en co-wash skal du påføre en co-washing balsam med hovedvægt på området nede ved hårrødderne (hvor fedtstofferne har en tendens til at ophobe sig). Brug fingrene eller en Scalp Delight™ Scalp Massage Brush, og skrub forsigtigt på din hovedbund i mindst et minut. Hvorfor så længe? Fordi uden de skummende sulfater er du nødt til at gøre en ekstra indsats for at få dit hår helt rent. Bøj hovedet nedad, når du skyller produktet ud. Det giver mulighed for at få renset længderne. Følg denne co-wash op med en fugtmaske og resten af dine daglige hårplejerutiner!

Hvor ofte bør jeg vaske mit krøllede hår i shampoo?

Du bør veksle mellem at give håret en co-washing og at vaske håret med en low-poo shampoo. Hvor ofte du bør give håret en co-wash, og hvor ofte du bør vaske det i shampoo afhænger af din hovedbund, hårtype og de typer af stylingprodukter, du anvender.

Her kommer der et par generelle retningslinjer, så du kan komme godt i gang:

 • Blødt fald i håret eller krøller – Prøv at rense håret med en low-poo shampoo hver anden dag. Hvis du har behov for at gøre håret vådt lidt oftere (hvis dit hår f.eks. bliver svedigt efter sport) skal du prøve at give dit hår en co-washing. Uanset om du vælger en co-wash eller at vaske håret i en shampoo, skal du dog altid huske at bruge balsam bagefter.
 • Mellem-til-tykke krøller – Brug en low-poo shampoo én gang om ugen. Co-wash håret ind i mellem for at rense det og få opfrisket dine krøller.
 • Zig-zag krøller – Co-wash håret i vand og hårkur én gang om ugen.

Når du følger Curly Girl metoden, er det vigtigt at forstå din hårtype og dens porøsitet for at skabe en hårplejerutine, der fungerer for dig. Din hårtype afgør, hvilke produkter og teknikker der fungerer bedst til dine krøller. Hårporøsitet refererer til, hvor godt dit hår holder på fugten, og det har indflydelse på, hvilke ingredienser og behandlinger du bør prøve. Ved at lære om din hårtype og hårporøsitet kan du vælge produkter, der nærer og fugter dine krøller på en måde, der passer bedst til din personlige rutine. Så eksperimenter og find en rutine, der virker for dig!

Har jeg behov for en dybdevirkende hårkur til mine krøller?

Hvad er curly girl metoden, og hvordan kan man optimere plejen af sit hår? Til trods for at The Curly Girl Method er en hårplejerutine, der er udviklet med henblik på at fastholde hårets fugtighed, kan du sommetider være nødt til også at anvende en dybdevirkende fugtighedsgivende behandling.

I lighed med at det er forskelligt, hvor ofte du bør rense dit hår, vil det ligeledes variere, hvor ofte du har brug for en dybdevirkende behandling, alt efter din hårtype og hårets sundhed. Jeg anbefaler derfor, at du begynder med at give håret en dybdevirkende behandling én gang om ugen. Brug den i stedet for din sædvanlige efterbalsam, og lad den sidde i håret i fem til ti minutter, inden du følger resten af punkterne metoden.

Balance Moisture and Protein

Et tip: Du skal sikre dig, at du bruger et af curly girl metodens godkendte produkter til at give håret en dybdevirkende behandling!

Min egen personlige favorit er Hairlust Curl Crush™ Hair Mask. Jeg er vild med det produkt, da det har en god balance mellem protein og de fugtgivende ingredienser, som styrker håret og forsyner de tørre krøller med den nødvendige fugt. Hvis dine krøller er blevet udsat for skadelige påvirkninger fra kemiske behandlinger, hårfarvning eller styling med varme redskaber, vil du virkelig elske denne særlige dybdevirkende behandling!

Mens du fortsætter din rejse med The Curly Girl Method kan det være, at du føler, at én gang fugt om ugen er for meget eller for lidt til håret. Hvordan ved man egentlig, om man giver håret for meget fugt? Hår som får for meget fugt bliver klasket og fladt og kan sågar helt miste sine krøller. Hvis håret derimod mangler fugt vil det føles tørt og porøst.

Hold øje med dine krøller, så du kan finde en passende dybdevirkende hårplejerutine til dit hår.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Se resultater: Curly girl metoden før og efter

Så hvor lang tid varer det, inden du kan se resultatet af curly girl metoden før og efter? Det er naturligvis sådan, at når du kigger på de flotte billeder, der viser resultatet af curly girl metoden før og efter billeder (du ved dem hvor det krusede, kedelige hår på magisk vis bliver til fyldige, glansfulde krøller) så begynder du nok at spekulere over, hvornår det er tid til tage nogle billeder af dit eget hår. Billeder som også kan hjælpe dig med at dokumentere resultatet af curly girl metoden.

Det er desværre bare ikke helt så enkelt. Det, at lære at følge metoden, kræver nemlig, at man eksperimenterer en del. Så derfor vil du sikkert blive nødt til at afprøve flere forskellige rensende metoder og rutiner til at style dit hår, inden du finder den metode, der er perfekt til dine egne krøller. Desuden er der ingen fast tidsplan for, hvor hurtigt du bliver i stand til at bruge The Curly Girl Method.

Desuden skal du være opmærksom på, at curly girl metoden ikke ændrer dit hårs struktur. Så hvis du kun har et let fald i håret, kan The Curly Girl Method desværre ikke på magisk vis give dig store krøller. Den vil til gengæld kunne forbedre dit hårs sundhed og fremhæve dit naturlige fald i håret. Det vil sige, at de kvinder, der har et meget beskadiget hår, også bliver i stand til at tage nogle flotte billeder, der viser resultatet af curly girl metoden før og efter!

 • Hvad er Curly Girl Metoden?

  Kort fortalt er Curly Girl Metoden en hårplejerutine, der følger visse krav til, hvad din hårpleje må indeholde, så dit krøllet hår kan udfolde sig bedst muligt.

 • Er Curly Girl Metoden kun for krøllet hår?

  Alle kan følge metoden uanset din hårtype, men hårplejerutinen er udviklet specielt til krøllet hår, da det har særlige behov.

 • Er der nogle bivirkninger ved Curly Girl Metoden?

  Nej. Du kan med ro i maven følge Curly Girl Metoden uden bekymring for bivirkninger. Når du begynder på metoden kan du dog opleve en overgangsfase, hvor håret kan drille lidt.

Jeg håber, at denne artikel har givet dig et godt indblik i, hvordan du kommer godt i gang med curly girl metoden!

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!

  Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Shampoo uden sulfat og silikone: Sådan finder du den bedste sulfatfrie shampoo

  Shampoo uden sulfat og silikone: Sådan finder du den bedste sulfatfrie shampoo

 • Hårgelé til krøller eller krøllecreme, hvad er bedst til styling?

  Hårgelé til krøller eller krøllecreme, hvad er bedst til styling?

 • Hvad er co-washing? Kom godt i gang med co-wash (+produktanbefalinger)

  Hvad er co-washing? Kom godt i gang med co-wash (+produktanbefalinger)

Se alle artikler