Krøllecreme eller krølleskum? Her er de 5 bedste fordeleSe alle artikler

Krøllecreme eller krølleskum? Her er de 5 bedste fordele

Hvis du er en af dem, der fra naturens side er udstyret med et naturligt krøllet hår, så ved du uden tvivl, at det kan være svært at finde nogle gode produkter, der kan fremhæve dine krøller.

Mens de rigtige produkter er i stand til at udstyre dig med de flotteste krøller, kan de forkerte efterlade dig med et hår, der er både tørt og kruset. Det er grunden til, at det er utroligt vigtigt at finde de produkter, der egner sig til lige netop dit hår. Sammen med en god shampoo og balsam kan den bedste krøllecreme eller krølleskum nemlig sørge for, at du får de krøller, du drømmer om.

Det kan være svært at vide, om du skal vælge en creme til krøller eller en hårskum til krøller - derfor har vi valgt at skrive denne artikel! Læs med her og få besvaret spørgsmål, som f.eks. ”hvordan finder jeg den bedste krøllecreme?” og ”kan jeg bruge en krøllecreme til glat hår?”

Indholdsfortegnelse

Hvad er en krøllecreme?

En krøllecreme gør nøjagtig, hvad der ligger i selve ordet - nemlig at fremhæve og forstærke formen på dine krøller. En creme til krøllet hår er typisk udviklet ved hjælp af en emulsion af vand, naturlige olier og en række fugtboostende ingredienser som bl.a. aloe vera. En krøllecreme virker ved at lægge sig uden på håret, som en form for tynd film. Denne film hjælper med at udglatte hårets kutikel. Det forhindrer, at håret filtrer og skaber en glat overflade på hårstrået, som gør krøllerne mere bevægelige og giver dem en flot struktur. Den bedste krøllecreme vil også sørge for både at holde håret fugtmættet og beskytte det imod skadelige påvirkninger.

Hvem bør bruge en creme til krøllet hår?

Alle, der har krøllet hår, kan få glæde af at bruge en krøllecreme, både dem, der har fald eller bølger i håret og dem, der har krøller. En creme til krøller forstærker den naturlige krøllede effekt uden at tynge håret. Når det så er sagt, så er en god creme til krøller faktisk også i stand til både at styrke og fugtmætte håret i længere tid, mens en krøllecreme af dårligere kvalitet kan risikere at tynge dit hår og skabe build-up i håret.

creme til krøllet hår

Kan man egentlig bruge en krøllecreme til glat hår? Nej, som udgangspunkt ikke, men det vil vi beskæftige os mere med senere. I stedet vil vi nu se nærmere på forskellen mellem en creme til krøllet hår og en krølleskum.

Hvad er bedst, en krøllecreme eller en hårskum til krøller?

Selvom produkterne umiddelbart lyder til at kunne det samme, er der rent faktisk en række vigtige forskelle på en krøllecreme og en krølleskum. Bortset fra forskellen i produkternes konsistens og drøjhed, er der også forskel på, hvad produkterne er i stand til at gøre for dit hår.

Mens både creme og hårskum til krøller vil være en god hjælp til at understrege formen på dine krøller og beskytte imod krus, vil en hårskum kunne give dit hår noget mere volumen, især nede ved rødderne. Derudover er en krølleskum næsten uundværlig, hvis du bor et sted med høj luftfugtighed, da den også er god til at holde krus i skak.

fordele

5 fordele ved at bruge en creme til krøllet hår

Lad os lige se nærmere på, hvad en god krøllecreme egentlig er i stand til at gøre for dit hår.

1. Den bedste krøllecreme kan understrege formen på dine krøller

Uanset om dine krøller er bløde eller mere krusede i det, vil den bedste krøllecreme efterlade dig med nogle smukt fremhævede krøller. Det kan være en rigtig god hjælp, hvis du er på udkig efter at puste nyt liv i krøllerne og opfriske dem mellem hver hårvask. Alt det kræver er at bruge cremen i tørt eller let fugtigt hår, kram produktet ind fra midten af hårlokkerne, og ud til spidserne. Nemmere bliver det ikke!

2. En creme til krøller forebygger krus i håret

Der er ingen, der bryder sig om et kruset hår! Heldigvis er en god creme til krøller i stand til at holde det krusede hår i skak. Derfor vil der heller ikke længere være brug for de sædvanlige opfriskninger af håret i frokostpausen!

3. En krøllecreme kan holde dit hår fugtmættet i længere tid

Takket være de naturlige olier og nærende ingredienser i en krøllecreme, vil dit hår føles fugtmættet og glat efter brug, hvilket vil styrke og beskytte håret imod diverse skadelige påvirkninger. Hvis du virkelig prioriterer at opretholde fugten i håret i længere tid, kan vi anbefale, at du prøver Curl Crush™ Defining Cream!

4. En god creme til krøllet hår giver dig et blankt og skinnende hår

En god creme til krøller er ligeledes særdeles effektiv, når det gælder om at forsyne håret med en smuk glans. Da produktet virker ved at udglatte hårets kutikellag, har fugten lettere ved at trænge dybt ind i hårstråene og dermed give dig et hår, der ser synligt sundere ud.

5. En krøllecreme er universal, og nem at bruge for alle

En af de største fordele ved at bruge en creme til dine krøller er, at cremen har så mange forskellige anvendelsemuligheder, og er nem at bruge! Hvis du tidligere har prøvet en hårgelé til dine krøller, så har du sikkert oplevet, at det kræver lidt mere erfaring og arbejdstid at anvende. Dette skyldes, at gelen holder dine krøller på plads ved at skabe et stift hold i håret, som skal nedbrydes ved at kramme håret, når det er tørt. Med en krøllecreme derimod er det ikke noget, du skal bekymre dig om!

Kan jeg bruge en krøllecreme til glat hår?

Som vi nævnte tidligere, findes der desværre ikke en krøllecreme til glat hår. En creme til krøllet hår vil kun kunne gøre underværker i et hår, som allerede har et naturligt fald, bølger eller krøller. Men en god krølleskum kan til gengæld forsyne glat, fladt eller fint hår med en let volumen.

En hårskum til krøller kan sammen med en sulfatfri shampoo og balsam hjælpe med at puste nyt liv i det fine, flade hår ved at give håret et let løft nede ved hårrødderne. Men kort sagt, hvis du overvejer, at investere i en krøllecreme til glat hår, så vil den kun have effekt, hvis du som minimum har en lille smule fald i håret. Ellers kan du med fordel bruge en krølleskum i stedet for, når det handler om at få mere volumen i håret.

5 fordele ved at bruge krølleskum

1. Krølleskum fremhæver krøllernes form

I lighed med en krøllecreme kan en hårskum til krøller give dit krøllede hår det boost, som det mangler, så du får nogle krøller, der er smukt fremhævede.

2. En krølleskum giver håret et løft nede ved rødderne og giver fylde

En af de største fordele ved krølleskum er, at den samtidig virker, som et volumengivende produkt. Hvis du ønsker dig noget mere hold og volumen i håret, som kan holde dagen lang, skulle du tage at prøve en krølleskum!

3. Krølleskum forhindrer, at der trænger fugt ind i håret

I modsætning til en krøllecreme kan en god hårskum til krøller forhindre, at håret begynder at kruse - selv i fugtigt vejr.

4. Krølleskum fremhæver krøllernes glans og form

De fleste hårskum til krøller indeholder også en række ingredienser, der fremhæver hårets glans, og som kan få dit hår til at virke kraftigere, mere bevægeligt og mere blankt, end hvis du kun bruger shampoo og balsam.

5. Krølleskum er et alsidigt produkt

Du kan faktisk næsten betragte en god krølleskum, som en krøllecreme til glat hår. En krølleskum er et utroligt alsidigt produkt, som kan bruges til at skabe fylde i håret, også selv om du ikke er udstyret med et kraftigt hår fra naturens side.

Det er også helt almindeligt at bruge både en krøllecreme og en krølleskum for at opnå den optimale struktur og fugtmætning af håret. Du kan også med fordel forsøge at bruge en hårgelé, som Curl Crush™ Defining Gel, sammen med krøllecreme eller mousse. Du skal endelig ikke være bange for at eksperimentere for at finde ud af, hvad der virker bedst på lige netop dit hår!

Disse tip kan være en hjælp til at fremhæve dine krøller

Kunne du tænke dig nogle flere tips om krøller? Så prøv nogle af nedenstående tips, som kan hjælpe dig med at få mere liv i dit krøllede hår.

Fjern eventuelle ophobede produktrester

Til trods for at du bruger de bedste hårprodukter, vil du ikke altid kunne se synlige resultater, hvis dit hår f.eks. klasker sammen på grund af ti tons ophobede produktrester. Derfor bør du altid sørge for, at du arbejder med en fuldkommen ren hovedbund, bl.a. ved hver eneste uge at give den en sulfatfri behandling, som f.eks. Scalp Delight™ Detox Scrub. Som desuden også er godkendt til Curly Girl Metoden, hvis du følger den.

Hvis du ønsker dig en lidt mere luksuriøs hovedbundsbehandling, kan vi anbefale dig at prøve Scalp Delight™ Scalp Massage Brush sammen med en hovedbundsscrub for at stimulere blodomløbet og få fjernet de døde hudceller og ophobede produktrester i hovedbunden på en skånsom måde.

Arbejd med håret, mens det er vådt

Når du bruger krølleskum, er det meget vigtigt, at du arbejder med produktet, mens håret stadig er vådt eller fugtigt. Det er lettest at få krøllerne frem i et vådt hår. Så ved at massere produktet godt ind i det fugtige hår, får du sat krøllerne, så de kan holde dagen lang. Hvis du ønsker at opfriske krøllerne i mellem vaskedage, kan du bruge denne smarte sprayflaske, som er en vandforstøver til hår, der tilbyder en lang, kontinuerlig og ultrafin dosering af vand, som giver præcis den perfekte, jævne påføring det kræver, for at give krøllerne maksimal definition.

Få bevægelige og luftige krøller

Den rette krøllecreme vil indkapsle håret, hvilket bidrager til at skabe nogle bevægelige og luftige krøller. For at opnå den rette bevægelighed i krøllerne, er det imidlertid vigtigt, at du bruger den rette mængde i håret. Begynd med at påføre en lille smule i det midterste af håret og i spidserne og se, hvordan det går. Hvis du har tørt eller kurset hår, så kan du påføre et ekstra lag.

Lad håret lufttørre

Hvis du ønsker dig at have nogle krøller, der er bløde og velplejede, anbefaler vi, at du udsætter håret for så lidt varme som overhovedet muligt. En af de letteste måder, at undgå varme på, er at lade håret lufttørre eller at vikle det ind i et bambushåndklæde og lade det tørre bekvemt og hurtigt!

Skift hårbørsten ud

I stedet for at bruge en af de traditionelle hårbørster anbefaler vi, at du bruger en bredtakket kam eller fingrene til at rede dit krøllede hår ud med. En hårbørste gør håret elektrisk og får det til at kruse, så med mindre du ønsker at ligne Hagrid fra Harry Potter, foreslår vi, at du undgår at bruge hårbørsten!

Den eneste slags børste, jeg anbefaler at bruge på krøllet hår, er en definerende børste, der er lavet specielt til styling af krøllet hår. Denne Bamboo Defining Brush glider let gennem håret for bedre styling, kontrol over kruset hår, definition til ens krøllet eller bølget hår. Denne innovative hårbørste til krøller hjælper med at danne dit krøllet hår ved at distribuere stylingprodukt, give løft fra rødderne og skabe definerede klumper. Den perfekte børste til en krølledefinerende creme!

Beskyt dit hår om natten

Er du klar over, at et hovedpudebetræk enten kan være skadeligt for dit hår eller rent faktisk være med til at beskytte det? Ja, den er god nok. Et silkeblødt bambushovedpudebetræk og dynebetræk kan rent faktisk forhindre, at dit hår bliver uglet og knækker, mens du sover.

Skadelige ingredienser, du skal være på udkig efter

Hvis du skal ud at købe den bedste krøllecreme eller krølleskum til dit hår, bør du altid sikre dig, at de produkter, du vælger, ikke indeholder nogle af følgende ingredienser!

Silikone og mineralske olier

Selv om silikone teknisk set er sikkert at bruge i hårprodukter, kan det dog på lang sigt bevirke, at håret bliver mindre modstandsdygtigt og kedeligt at se på. Desuden kan silikone meget let ophobe sig i hovedbunden og dermed tynge håret. Det er lige nøjagtig grunden til, at det er altafgørende at undgå brugen af produkter med silikone, hvis man f.eks. følger Curly Girl Metoden!

Hvad angår mineralske olier, er det bedst helt at undgå dem, hvis de optræder på varedeklarationen. De er kendt for at kunne skabe irritation og allergiske reaktioner, især hos dem, der har en sensitiv hovedbund.

Udtørrende alkoholiske tilsætningsstoffer

Alkohol, som tilsætningstoffer i hårpleje, herunder benzyl, ethanol, isopropanol eller ethyl, betragtes som udtørrende stoffer, der suger den nødvendige fugt og de naturlige olier ud af håret - hvilket jo bestemt ikke er sagen for os med krøllet hår, da vores hår i forvejen har hårdt brug for fugt og næring for at se velplejet ud! Mens det kan lyde forjættende for dem, der kæmper med fedtet hår, skaber disse ingredienser kæmpestore problemer for et krøllet hår.

Derfor er det værd at tjekke varedeklarationen på samtlige produkter grundigt og sikre, at de ikke indeholder nogle af disse udtørrende stoffer. Men bemærk, at de gode, naturlige fedtsyrealkohol fra planter er gode for håret. Disse, modsat de udtørrende alkoholer, udvindes naturligt fra f.eks. kokos eller soja, og bruges som en fugtgivende ingrediens i hår og hudpleje.

Sulfater

Det er også en god idé at finde en krøllecreme, der ikke indeholder sulfater. Sulfater findes i en lang række produkter og kan i sandhed få håret til at udtørre og knække – to ting, der absolut ikke er sagen for folk med krøllet hår. Hvad værre er, kan sulfater også føre til rødme og irritation.

Heldigvis er det sådan, at mens der fortsat er flere forbrugere, der bliver opmærksomme på sulfaternes skadelige virkning, er der heldigvis flere og flere producenter, der beslutter sig for helt at droppe brugen af dem.

Her kan du læse meget mere om, hvordan du finder den bedste shampoo uden sulfater, silikone og parabener.

Helt grundlæggende kan man sige, at den rette krøllecreme kan være en rigtig god hjælp til at give dit hår det ekstra pift, det mangler, så det kommer til at se perfekt ud. En god krøllecreme eller krølleskum gør dit hår mere skinnende, giver det ekstra fylde og fremhæver dine smukke krøller. Den kan i det hele taget få dit hår til at fremstå på den bedst tænkelige måde, uden at du skal bruge oceaner af tid på at style det.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Jeg håber, at denne artikel har givet dig den hjælp du skulle bruge, så du kan finde den bedste krøllecreme eller hårskum til netop dit hår! Så hvilket af de krøllefremmende produkter, vil du prøve først?

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

 • Shampoo uden sulfat og silikone: Sådan finder du den bedste sulfatfrie shampoo

  Shampoo uden sulfat og silikone: Sådan finder du den bedste sulfatfrie shampoo

 • Hårgelé til krøller eller krøllecreme, hvad er bedst til styling?

  Hårgelé til krøller eller krøllecreme, hvad er bedst til styling?

 • Hvad er co-washing? Kom godt i gang med co-wash (+produktanbefalinger)

  Hvad er co-washing? Kom godt i gang med co-wash (+produktanbefalinger)

Se alle artikler