Undgå kruset hår: 9 nemme metoder til at tæmme tørt og kruset hårSe alle artikler

Undgå kruset hår: 9 nemme metoder til at tæmme tørt og kruset hår

Det er en velkendt sandhed, at alle og enhver til tider står med et kruset hår i en eller anden grad. Ja, selv Kendall Jenner kan have krusede hårdage sommetider. Selv om det er fuldstændigt normalt og ganske naturligt at have kruset hår, kunne vi bare godt nogle gange tænke os et hår, der er glat og blankt. Men selvom vi anvender diverse produkter til at få kontrol over det krusede hår, har vi desværre stadigvæk kruset hår (især på våde og fugtige dage!) Hvad sker der?

En af grundene til at du har tørt og kruset hår kan være, at du ikke anvender de rette produkter (mere om det senere). Men den altoverskyggende grund til at du stadigvæk kæmper med kruset hår er, at din hårplejerutine og styling ikke er optimale i forhold til at få kontrol over det krusede hår.

Er du klar til at tage kampen op med det tørre og krusede hår én gang for alle? Så læs endelig videre, og få de allerbedste tips til, hvordan du tæmmer et kruset hår, og hør mere om de bedst egnede produkter til tørt og kruset hår.

Indholdsfortegnelse

Hvad er årsagen til kruset hår?

Her får du den skinbarlige sandhed om, hvad der bevirker, at du får tørt og kruset hår. Hvis håret er beskadiget eller tørt, vil kutikellaget (dvs. det yderste, beskyttende lag på hårstrået) på de enkelte hårstrå være åbent og have en ru, flosset overflade, hvilket bevirker, at der kan trænge fugt ind og fortykke hårstrået. Når hårstrået bliver fortykket, bliver det tørt, kruset og ustyrligt. Øv!

Hvis du har tørt og kruset hår, kan følgende faktorer være en medvirkende årsag:

Synder nr. 1 til kruset hår: Du har krøllet og/eller fint hår

Jo mere krøllet håret er, des mere tilbøjeligt vil det være til at kruse. Hvorfor det? Fordi krøllet hår har en tendens til at være tørt, hvilket bevirker, at det kruser.

Fint og tyndt hår har ligeledes en større tendens til at kruse. Da disse hårtyper derudover er mere lette i det, bliver kruset ikke ”tynget ned” og kan således virkelig gå amok. Men selv om du har krøllet hår eller fint hår, vil du stadig kunne få skinnende sundt hår ved at følge vores tips nedenfor til at få styr på håret og undgå kruset hår (og ved at anvende de bedste produkter til tørt og kruset hår!)

Synder nr. 2 til kruset hår: Dit badevand er alt for varmt

Vi elsker næsten det varme bad lige så højt som vores næste, men desværre er det varme bad ikke ligefrem det allerbedste valg, når det drejer sig om at få kontrol over et tørt og kruset hår. Varmt vand gør nemlig hårstråets kutikula uregelmæssig og ru, hvilket udtørrer håret, og bevirker at håret har brug for ekstra fugt (...hvilket resulterer i kruset hår).

Du behøver ikke ligefrem at tage iskolde bade, men sørg for at skrue lidt ned for temperaturen på badevandet, så det bare er ”varmt” i stedet for ”brændende varmt”.

Synder nr. 3 til kruset hår: Du bruger en forkert shampoo

Vi behøver sikkert slet ikke at nævne det, men ikke alle shampooer er ens! Mange shampooer er baseret på ingredienser, som f.eks. udtørrende alkohol og en række barske sulfater, som udtørrer håret og gør det langt mere tilbøjeligt til at kruse.

Bemærk dog, at der finde gode og dårlige alkoholer (kortkædede alkohol og langkædede alkohol). De kortkædede og udtørrende alkohol er bl.a. ethanol, SD alcohol, SD alcohol 40, denatured alcohol, propanol, propyl alcohol and isopropyl alcohol, som bør undgås, da de kan have en udtørrende effekt på hud og hår. Men de langkædede alkoholer, som er fedtalkoholer såsom Cetyl, Stearyl and Cetearyl alcohols, er udvundet fra planter, og er vigtige i dine hår-og hudplejeprodukter, da de forhindrer udtørring og revner i huden/håret og er med til at holde på fugt.

Så for at gøre det helt kort, så kan visse typer af fedt alkoholer være en fantastisk gavnlig ingrediens for dit hår. Men sørg for at vælge de rigtige typer.

For at få styr på et kruset hår, bør du vælge en SLS/SLES-sulfatfri shampoo, baseret på glycerin, som fungerer som et fugtighedsbevarende middel. Forklaring? Glycerinen danner en beskyttende hinde på håret, hvilket modvirker krus.

Et tip: Der er i øvrigt ingen grund til at nærlæse varedeklarationen på hver eneste shampoo i supermarkedet. Lidt senere vil vi nemlig komme med en række anbefalinger til de bedste produkter til tørt og kruset hår.

(Læs også: Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen.)

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Sælger hurtigt ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfatfri shampoo med proteiner, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

179 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Silver shampoo, der opfrisker blondt eller gråt hår ved at fjerne uønskede gullige toner.

179 kr

Læs mere

Synder nr. 4 til kruset hår: Du vasker håret alt for ofte

Selv den bedste shampoo til kruset hår kan desværre stadigvæk udtørre håret, når den anvendes for ofte. Hvis du vasker håret dagligt (eller flere gange dagligt!) fjerner du hårets naturlige olie, hvilket efterlader dig med et tørt og kruset hår.

For at få bedst mulig styr på håret, og undgå kruset hår, bør du ikke vaske håret med en shampoo mere end højst 3 til 4 gange ugentligt. Hvis du absolut er nødt til at gøre håret vådt mellem hver hårvask, så prøv i stedet at nøjes med at vaske det i en balsam.

Synder nr. 5 til kruset hår: Du går for meget til den med fladjernet

Ligesom varmt vand kan forårsage skade på hårets kutikellag, kan varmeredskaber til styling have nøjagtig samme virkning. Hvis du ofte bruger varme redskaber til styling, eller (gisp!) ikke anvender heat protection spray, inden du styler håret, står du helt sikkert med opskriften på et tørt og kruset hår.

Synder nr. 6 til kruset hår: Du bruger bomuldshåndklæder

Brug af traditionelle, stive badehåndklæder? De er helt sikkert utrolig lækre at tørre sig i efter badet, men de kan altså forvolde stor skade på dit hår. Når du frotterer håret tørt ved hjælp af et bomuldshåndklæde, er der en sandsynlighed for, at du river du hårstråets kutikellag op, hvilket efterlader dig med tørt og kruset hår.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Hvid HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Hvid
Spar op til 10%

Bamboo Turban Hair Towel, Hvid

Turbanhåndklæde til håret af bambus, som skånsomt tørrer håret efter badet.

89 kr

Læs mere
HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa
Spar op til 10%

Bamboo Turban Hair Towel, Rosa

Turbanhåndklæde til håret af bambus, som skånsomt tørrer håret efter badet.

89 kr

Læs mere

Synder nr. 7 til kruset hår: Du børster håret alt for meget

På samme måde som friktion fra bomuldshåndklæder kan resultere i et kruset hår, kan du også få kruset hår, hvis du børster det alt for meget. Mens det er vigtigt at børste håret for at få det redt ud, og for at få fordelt de naturlige olier fra hovedbunden, kan hårbørstning i stor stil gøre hårets kutikellag ujævnt og føre til, at du kommer til at stå med et tørt og kruset hår.

Hold dig derfor til kun at børste håret to gange dagligt for at undgå kruset hår, og børst altid håret så forsigtigt som overhovedet muligt. Desuden bør du minimere brugen af børsten på vådt hår. Håret er allermest sårbart, når det er vådt, og en børstning af håret, når det er vådt, kan rive i de enkelte hårstrå, hvilket forårsager skade og knækker håret. Ellers tak! Brug i stedet en wet brush, når du skal rede det våde hår ud, eller en kam, specielt udviklet til at rede det våde hår ud (eller red ganske forsigtigt i håret!).

HairLust - Detangle Wet Brush, Fersken HairLust - Detangle Wet Brush, Fersken

Detangle Wet Brush, Fersken

Hårbørste, udviklet specielt til brug i filtret, vådt hår, som reducerer risikoen for brud.

69 kr

Læs mere
HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa HairLust - Detangle Wet Brush, Rosa

Detangle Wet Brush, Rosa

Hårbørste, udviklet specielt til brug i filtret, vådt hår, som reducerer risikoen for brud.

69 kr

Læs mere

9 metoder til at undgå kruset hår

Til trods for at det er ganske normalt at have kruset hår, ved vi godt, at du nogle gange bare ønsker dig et flot, glat hår, uden krus. Måske står du med et tørt og kruset hår, fordi håret er blevet ødelagt, og derfor vil du gerne have et sundere hår. Uanset årsagen, så kan du bruge nedenstående tips til at undgå kruset hår, og som din nye strategiplan til at få et blødere og glattere hår.

1. Begynd med at få et hårklip, der bekæmper krus

Start med et hårklip, der bekæmper krus

Først og fremmest skal du se få klippet de spaltede spidser af. Spaltede spidser kan få de enkelte hårstrå til at flosse, hvilket kan forårsage endnu større skade på håret og få det til at kruse endnu mere. At holde håret sundt og velplejet, ved jævnligt at få en studsning af spidserne, er en af de afgørende faktorer til at undgå kruset hår.

Et tip: Hvis du bor et sted med et meget fugtigt klima, bør du overveje at få spidserne klippet helt lige uden etager. På denne måde bliver håret bliver tynget nedad, og det giver dig mere kontrol over det krusede hår.

2. Anvend en shampoo, der er beregnet til kruset hår

Anvend en shampoo, der er beregnet til kruset hår

Som vi nævnte tidligere, så sørg for, at temperaturen på badevandet kun er varm og ikke brændende varm. Vælg dernæst en shampoo, baseret på fugtighedsgivende glycerin, som kan holde tørt og kruset hår under kontrol, f.eks. Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Sælger hurtigt ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfatfri shampoo med proteiner, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

179 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner

Hair Growth & Repair Conditioner

Silikonefri balsam med proteiner, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

179 kr

Læs mere

3. Hårbalsam er din bedste ven

Hårbalsam er din bedste ven

Vi kan slet ikke understrege det tydeligt nok. Du må ALDRIG nogensinde springe balsammen over efter en hårvask. Som vi nævnte før, vil selv den allerbedste shampoo udtørre håret i en eller anden grad. Balsammer er udviklet som et supplement til shampoo, for at tilføre håret den fugtighed, som det har mistet under vask (det er netop derfor, at vi sælger shampoo og balsam i en samlet pakke!). Ikke nok med at balsam holder håret sundt og velplejet, den har også den ekstra fordel, at den bidrager positivt til at holde kruset hår under kontrol.

Enhver brug af balsam er bedre end slet ingen brug af balsam, men hvis du har tørt og kruset hår, har du brug for en balsam, der foruden at tilføre håret fugtighed også styrker det. Vi kan derfor anbefale, at du prøver Hairlust Hair Growth & Repair Conditioner, som er udviklet ved hjælp af Gluadin™ Kera-P LM, et planteprotein, som rent faktisk genopbygger de enkelte hårstrå og efterlader håret stærkt og smidigt.

4. Prøv en hårmaske, der kan få kruset hår under kontrol

Prøv en hårmaske, der kan få kruset hår under kontrol

Som supplement til den sædvanlige shampoo og balsam, bør du også anvende en særlig hårmaske, som hjælper dig med at bekæmpe kruset hår. En gang om ugen bør du derfor massere Hair Growth & Protection Mask ind i det fugtige, nyvaskede hår. Lad hårmasken sidde i håret og virke i ca. 5-10 minutter, inden du skyller den ud. Denne behandling, som reparerer håret, er udviklet på baggrund af en række nærende ingredienser, f.eks. aloe vera, acai og proteiner fra bl.a. ris og havre, som tilfører et tørt og kruset hår den nødvendige fugt.

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Hårkur til tørt og skadet hår, der reparerer og forebygger spaltede spidser.

199 kr

Læs mere
HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask

Protein Reconstructor Mask

Proteinkur til håret, som genopbygger nøgleproteiner og forbedrer elasticitet.

229 kr

Læs mere

5. Tør håret på den smarte måde

Tør håret på den smarte måde

Som vi allerede har nævnt for dig, kan metoden med at frottere håret ved hjælp af et traditionelt bomuldshåndklæde få håret til at kruse som en paddehat omkring hovedet på dig, når det er blevet tørt. Løsningen? The Bamboo Hair Turban Towel, et turbanhåndklæde lavet af bambus. Bambusfibre er glattere end bomuldsfibre og kan absorbere meget mere fugt, så håret tørrer hurtigere og vil kruse meget mindre end normalt. Det kan da kaldes en win-win-situation! Desuden er bambus også et miljøvenligt materiale.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Blå HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Blå
Spar op til 10%

Bamboo Turban Hair Towel, Blå

Turbanhåndklæde til håret af bambus, som skånsomt tørrer håret efter badet.

89 kr

Læs mere
HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Rosa
Spar op til 10%

Bamboo Turban Hair Towel, Rosa

Turbanhåndklæde til håret af bambus, som skånsomt tørrer håret efter badet.

89 kr

Læs mere

6. Opgradér sengetøjet

Opgradér sengetøjet

Nøjagtig som bomuldshåndklædet, kan et hovedpudebetræk af bomuld også udtørre håret. Hvis du nogensinde har prøvet at vågne op med et uglet, kruset hår (også kaldet morgenhår) er du helt med på, hvad vi taler om.

Heldigvis findes der en meget enkel løsning på dette problem og til at undgå kruset hår om morgenen. Du skal bare bytte det traditionelle hovedpudebetræk af bomuld ud med vores Pure Bamboo Pillowcase. Det er en utrolig nem måde at få et kruset hår under kontrol på, endda mens du sover, og en enkel metode du kan føje til dine øvrige skønhedsrutiner.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blå HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blå
Spar op til 30%

Pure Bamboo Pillowcase, Blå

Bambuspudebetræk, med en silkeblød, glat overflade, der beskytter hår og hud.

199 kr

159 kr

Læs mere
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Rosa HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Rosa
Spar op til 30%

Pure Bamboo Pillowcase, Rosa

Bambuspudebetræk, med en silkeblød, glat overflade, der beskytter hår og hud.

199 kr

159 kr

Læs mere

7. Beskyt håret med en Leave-in Conditioner

Beskyt håret med en Leave-in Conditioner

Som vi allerede har nævnt, kan brug af varme redskaber til styling af håret efterlade dig med et tørt og kruset hår. Bare rolig, vi skal nok lade være med at foreslå, at du fra nu af skal stille dit naturlige hår til skue (selvom det altid er godt at give håret en pause fra stylingen!).

Men når du så rent faktisk styler håret, så sørg for først at påføre en leave-in balsam med varmebeskyttende effekt, som også hjælper med at få kruset hår under kontrol, f.eks. Hair Strengthening & Protection Oil. Denne behandling, som er fyldt med nærende olier, og som ikke skal skylles ud, skaber en naturlig barriere mellem de varme redskaber til styling og selve håret. Påfør et par dråber af olien på det fugtige hår, inden du styler det, så du effektivt beskytter håret imod varmeskader, som bevirker, at håret kruser.

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Multifunktionel hårolie, der udjævner kruset hår for et glansfuldt og blødt finish.

149 kr

Læs mere

8. Sov på det

Sov på det

Hvis du står med et fuldstændigt kruset hår, har du brug for en seriøs løsning til at få det under kontrol. Og det er her, at Anti-Frizz & Hydration Pre-shampoo Hair Balm kommer ind i billedet. Denne fugtighedsgivende behandling, som virkelig giver håret et boost, har en helt unik balsam-til-olie-formel, som på det nærmeste smelter ind i et tørt og kruset hår. Naturlige, fugtighedsgivende ingredienser, som f.eks. sheasmør, økologisk olivenekstrakt, jojobaolie og solsikkeolie tilfører håret den nødvendige fugt og næring, hvilket efterlader det stærkere, blødere og mere glat.

Til et (meget) tørt og kruset hår anbefaler vi at påføre Anti-Frizz & Hydration Pre-shampoo Hair Balm på tørt hår inden sengetid og derefter sove med vores Bamboo Towel Pillowcase. Så er du helt sikker på at vågne op næste morgen med et flot, skinnende hår, helt fri for krus!

HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm HairLust - Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Anti-Frizz & Hydration Pre-Shampoo Hair Balm

Hårkur, beriget med 100% naturlige ingredienser, som genopretter hårets fugtbalance.

249 kr

Læs mere
HairLust - Bamboo Towel Pillowcase HairLust - Bamboo Towel Pillowcase
Få tilbage ⏱
Spar op til 10%

Bamboo Towel Pillowcase

Håndklædepudebetræk af bambus, som skånsomt tørrer håret over natten.

199 kr

Læs mere

9. Anvend olier til at få det krusede hår under kontrol

Anvend olier til at få det krusede hår under kontrol

Intet føles værre end at bruge en masse tid på at style håret, så det sidder perfekt, hvorefter kruset så vælter frem og ødelægger det hele senere på dagen. Vi føler med dig, og derfor har vi udviklet Hair Strengthening & Protection Oil. Denne plejende og fugtighedsgivende behandling er baseret på en række naturlige olier, der bekæmper tørt og kruset hår, inklusive kokosolie, arganolie, abrikoskerneolie og solsikkekerneolie.

Til brug på et hår, der allerede er stylet, kan du varme en dråbe eller to eller mellem håndfladerne, og derefter påføre olien på det tørre og krusede hår. På den måde kan du få det krusede hår under kontrol. Begynd med en lille smule, og brug så gradvist mere, hvis der er behov for det. Børst eller red dernæst håret igennem, således at produktet fordeles jævnt i håret.

Og hvis du har fint hår, så tag det helt roligt. Disse olier, som modvirker krus i håret, er lette og vil derfor ikke tynge håret eller få det til at se fedtet ud!

Top 4: Vores produkteranbefalinger til kruset hår

Fik du styr på det? Lad os hellere lige opsummere; De produkter, vi nævner nedenfor, er de allerbedste til kruset hår og til at få styr på et kruset hår (og de skal anvendes sådan her):

1. Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner

Vask ikke håret mere end højest 3 til 4 gange om ugen med Hair Growth & Repair Shampoo, som er baseret på glycerin og en række andre fugtgivende ingredienser, hvis du vil have det krusede hår under kontrol. Efter hver hårvask bør du anvende Hair Growth & Repair Conditioner, som tilfører håret den naturlige fugt. Mellem hver hårvask kan du skylle håret og evt. påføre lidt Hair Growth & Repair Conditioner.

2. Hair Growth & Protection Mask

En gang om ugen bør du påføre Hair Growth & Protection Mask på det nyvaskede, fugtige hår. Lad hårmasken sidde i 5 til 10 minutter, og skyl så håret grundigt. Dernæst påfører du Hair Growth & Repair Conditioner og skyller håret endnu engang, inden du påbegynder en evt. styling.

3. Hair Strengthening & Protection Oil

Påfør denne behandling, som udglatter og reparerer håret, på det fugtige hår som en effektiv varmebeskyttelse inden styling, eller for at undgå kruset hår, når du lader håret lufttørre. For at undgå kruset hår efter styling, kan du varme en lille smule olie mellem håndfladerne og gnide olien på håret på det sted, hvor det er tørt og kruset.

4. Anti-Frizz & Hydration Pre-shampoo Hair Balm

Til at opnå ultimativ kontrol over et kruset hår kan du benytte denne fugt balm maske til kruset hår inden sengetid. Næste morgen kan du så vaske håret i Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner.

Nu da du har fået opskriften på at tæmme et tørt og kruset hår, de bedste tips til at styre håret samt vores bud på de bedste produkter til kruset hår, er det tid til at vise håret, hvem der egentlig bestemmer!

Har Hairlust været i stand til at hjælpe dig med at få kontrol over dit krusede hår? Så vis os endelig resultatet! Upload dine før- og efterbilleder på Instagram, og tag os på @hairlust.

Vores kunder siger

Fremragende

4.4 ud af 56.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Olie til håret

  Den bedste hårolie? Sådan finder du den rigtige olie til håret (+ video)

 • Afblegning af hår? 10 tips til at undgå et skadet afbleget, blond hår

  Afblegning af hår? 10 tips til at undgå et skadet afbleget, blondt hår

 • Sådan undgår du et ødelagt hår efter afblegning: 10 nemme tips!

  Sådan undgår du et ødelagt hår efter afblegning: 10 nemme tips!

 • sulfatfri shampoo

  Shampoo uden sulfat og silikone: Sådan finder du den bedste sulfatfrie shampoo

Se alle artikler