Fint hår? Her får du 5 gode tips til pleje af et fint, tyndt hårSe alle artikler

Fint hår? Her får du 5 gode tips til pleje af et fint, tyndt hår

Fint hår, der klasker og ser livløst ud, er virkelig øv. Men bare fordi, du er født med fint hår, betyder det jo ikke, at du behøver at døje med et fladt, kedeligt hår resten af livet! I denne artikel fortæller jeg alt det, du bør vide om pleje af dit fine hår, lige fra de forskellige typer af produkter du bør bruge, til en række daglige vaner du bør undgå. Så læs med og bliv klogere på fint hår.

Hvis du har fint hår, er diameteren på det enkelte hårstrå tynd, men du vil sandsynligvis have mere end rigeligt hår på hovedet. Det du mangler, er bare opskriften på den rette pleje og styling af fint hår. Uanset om du har fint hår, der er tyndt, langt eller kort, så læs endelig videre her.

Indholdsfortegnelse

Hvad kendetegner fint hår?

Fint hår er den hårstruktur, som betegner et hårstrå med en lille omkreds. Hvis du har fint hår, er du sikkert allerede klar over det! Fint hår er meget tilbøjeligt til at filtre og har en større tendens til at blive fedtet. Da de enkelte hårstrå tilmed er utrolig fine, er netop denne hårtype meget udsat i forhold til spaltede spidser og knækkede hårstrå (hvilket resulterer i en masse korte, fine hår).

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har fint hår, så kan du prøve denne simple test. Hiv et enkelt hårstrå ud, og gnid det mellem fingrene. Hvis du ikke kan mærke hårstrået mellem fingrene, har du fint hår.

Din frisør vil også kunne give dig svaret, så tøv endelig ikke med at spørge ind til din hårtype, næste gang du er en tur i frisørstolen.

Men fortvivl nu ikke! Der er jo intet i vejen med at have fint hår (eller nogen anden hårtype, for den sags skyld). Der findes faktisk en række fordele ved at have fint hår. Fint hår kræver f.eks. ikke det helt store forbrug af produkter, som nogle af de andre hårtyper, hvilket bevirker, at du på længere sigt sparer penge. Det er desuden hurtigt og nemt at style et fint hår (forudsat du har kendskab til de rette teknikker til at style et fint hår – mere om det senere).

Hvad er forskellen på fint og tyndt hår?

Fint hår refererer til diameteren på det enkelte hårstrå, mens tyndt hår refererer til hårets tæthed. Hårets tæthed indebærer, hvor mange hår, du har på hovedet, og hvor tæt, de sidder. Om man har fint hår er genetisk bestemt, mens tyndt hår både kan være genetisk, men også resultatet af en række livstilsfaktorer som dårlig kost og stress.

Mens fint hår ofte betragtes som tyndt hår, er det imidlertid sådan, at du faktisk godt kan have et tykt, fint hår (fine hårstrå med stor tæthed) eller et groft, tyndt hår (tykke hårstrå med mindre tæthed). Det er dog sådan, at uanset om du har fint hår, der er tyndt, tykt, langt eller kort, så vil din hårplejerutine dybest set stadig være den samme.

6 tips til pleje af fint hår

1. Brug produkter som forsyner håret med volumen

Mit bedste råd til at pleje fint hår er at bruge nogle volumengivende hårprodukter, der er specielt udviklet til at booste fylde i fint eller fladt hår.

Der findes et hav af volumen shampooer og balsammer at vælge imellem. Jeg anbefaler produkter, der har en lette og sulfatfrie, da disse er mere skønsomme mod fint hår, og vil ikke udtørre lokkerne. Sørg for at vælge nogle produkter med styrkende proteiner og lette olier, der ikke virker tyngende på håret. Mine egne favoritter er Volume Wizard™ Shampoo og Volume Wizard™ Conditioner.

Når du har vasket dit hår kan du påføre Volume Wizard™ Pre-Styling Spray i håndklædetørt hår, eller Volume Wizard™ volumen pulver i tørt hår, som øjeblikkeligt tryller volumen og fylde i håret, som holder hele dagen!

1. Brug et kosttilskud til håret

For at holde lokkerne så sunde og stærke som overhovedet muligt, er det en rigtig god idé at sørge for at gøre et kosttilskud til håret til en del af din daglige rutine. Et kosttilskud til håret er fyldt med vitaminer og mineraler til håret, som f.eks. biotin, C-vitamin og zink. Desuden findes de hos Hairlust i en utrolig velsmagende vingummiudgave, som gør det meget lettere at huske at spise dem hver eneste dag. Når det kommer til vitaminer, er vedholdenhed nemlig nøglen til succes!

3. Spis flere proteiner

Spis flere proteiner

Håret er lavet af et protein ved navn keratin, så derfor giver det rigtig god mening, at indtagelsen af proteiner er essentiel for, at håret kan vokse sig sundt og stærkt. For at hjælpe det tynde, fine hår godt på vej, skal du sikre dig, at du får en masse proteinrige fødevarer i den daglige kost. Har du brug for nogle ideér? Så kommer der her en lille opremsning: Foruden kød, kylling og fisk, inkluderer de plantebaserede former for protein også tofu, linser, bønner og nødder. Du kan også prøve at putte noget kollagenpulver i din yndlingsdrink for på den måde at få lidt ekstra protein.

4. Undgå ophobede rester fra diverse hår- og stylingprodukter

Undgå ophobede rester fra diverse hår- og stylingprodukter

I de fleste hårtyper kan der hurtigt ophobe sig diverse rester fra hårdt vand, hårprodukter og hudfedt omkring hårene og i hovedbunden, men hvis du har fint, tyndt hår kan disse ophobede rester meget nemt få dit hår til at se både fladt, fedtet og livløst ud. Bestemt ikke lige, hvad du ønsker dig! For at give håret og hovedbunden en grundig, stimulerende dybderens engang i mellem, hvilket faktisk kan fremme en fyldigere hårvækst, kan jeg anbefale dig jævnligt at bruge en hovedbundsscrub som Scalp Delight™ Detox Scrub.

5. Pas godt på din hovedbund

Pas godt på din hovedbund

En sund hovedbund er bare alfa og omega for et sundt og stærkt hår. For at sikre at hovedbunden har de helt optimale betingelser til at skabe sund hårvækst, skal den altså passes, plejes og stimuleres jævnligt. En hovedbundsbehandling som Grow Perfect™ Thickening Spray, indeholder en række beroligende og fugtgivende ingredienser, som f.eks. økologisk aloe vera og hvedekerneekstrakt. Desuden er den baseret på mikroproteiner fra Protectagen og RootBioTec™, et potent rodekstrakt fra basilikum, som tilfører næringsstoffer til hårsækkene, og fremmer betingelserne for hårvækst. I kliniske undersøgelser har RootBioTec™ været i stand til, at reducere hårtab med 31% efter to måneders påføring.

Husker du at pleje din hovedbund i hverdagen, vil du altså også kunne fremme og understøtte hårvæksten.

Som en ekstra lille gevinst giver Grow Perfect™ Thickening Spray håret det ønskede tiltrængte løft, som får det til at se kraftigere og fyldigere ud. På denne måde får det tynde hår altså både fordel af produktet her og nu, men også på længere sigt!

6. Pas ekstra godt på de lange lokker

Pas ekstra godt på de lange lokker

Fint hår har en tendens til at være ekstra skrøbeligt, hvilket gør det langt mere udsat for beskadigelse og for at knække i forhold til andre hårtyper. Hvis du er ude efter en korthårsfrisure til fint hår, som f.eks. den smarte pixie-frisure eller den korte page, kan du sagtens hoppe over dette punkt. Hvis du derimod satser på at få længere hår, kan du måske få gavn af disse tips til, hvordan du giver dine lokker ekstra skånsom pleje i hverdagen:

Hår, især fint hår, er langt mere modtageligt over for skader, når det er vådt. Desuden er du også nødt til at være ekstra forsigtig, når du reder håret ud efter vask. For at kunne rede et fint, vådt hår ud på den allermest skånsomme måde, bør du bruge en særlig skånsom Wet Hair Detangler Brush eller en bredtandet hårkam, til forsigtigt at rede hårknuder ud med. Begynd altid med spidserne, og arbejd dig opad. En wet brush er specielt designet til vådt hår, og har bløde, fleksible børstepigge, som skånsomt kan rede knuderne ud, uden at hive unødigt i det fine hår. Derudover har børsten et specielt ergonomisk design, hvilket gør den let og handy at bruge.

Når du har redt håret ud med en wet brush, bør du ikke bare tørre håret i et almindeligt bomuldshåndklæde. Måske er du ikke klar over det, men faktisk er netop brugen af et billigt, groft håndklæde en af de allermest skadelige rutiner for dit hår. I stedet skal du enten lade dit tynde hår lufttørre eller, hvad der er endnu bedre, benytte dig af et turbanhåndklæde i bløde bambusfibre, som f.eks. Bamboo Hair Towel Wrap. Bambushåndklæder er nemlig helt utrolig bløde og meget mere velegnede til fint hår end et almindeligt bomuldshåndklæde, og med et turbanhåndklæde vil håret tørre af sig selv, uden at du skal gnide og slide i det.

Som et led i den faste hårrutine kan det også være en rigtig god idé at bruge en genopbyggende og nærende hårmaske, som f.eks. Protein Repair™ Hair Mask. Fint hår er som sagt mere skrøbeligt og har tendens til at knække lettere end grovere hårtyper, så en protein hårmaske som denne vil kunne gøre underværker. Den indeholder nogle effektive veganske mikro-proteiner, som trænger dybt ind i lokkerne og forstærker og genopbygger hårstråene udefra og ind.

Prøv så vidt muligt også at undgå alt for stramme opsætninger af håret, og sørg for at anvende nogle skånsomme elastikker, som f.eks. Hair Rings, i stedet for de traditionelle hårelastikker med metalsamling. Begge dele kan nemlig resultere i, at der slides eller trækkes unødigt meget i det fine hår, hvilket kan føre til, at håret knækker eller i værste fald forårsage hårtab.

Til slut vil jeg lige minde dig om, at du altid skal huske at anvende en varmebeskyttende spray eller en god hårolie, inden du kaster dig ud i at style håret ved hjælp af varmeredskaber som f.eks. glattejern eller hårtørrer. Det punkt må du aldrig nogensinde springe over!

De hyppigste problemer med fint hår - og hvordan du overkommer dem

Filtret hår

Hvis du har et fint, tyndt hår, så ved du sikkert allerede, at fint hår er ekstra tilbøjeligt til at filtre. Desværre kan hyppig hårbørstning forårsage unødig skade på håret og knække det. Så hvad gør man så?

Friktion fra f.eks. vind og vejr kan give filtrede knuder i håret, så først og fremmest handler det om at forhindre, at håret filtrer ved at sætte det i en beskyttende frisure, f.eks. fletninger, hver gang du træner eller opholder dig udendørs i længere tid.

Du kan også forhindre, at håret filtrer ved altid at sørge for at tilføre det rigeligt med fugt. Det burde egentlig slet ikke være nødvendigt at nævne det, men husk, at du altid skal anvende balsam efter hårvask, så håret får godt med fugt, næring og beskyttelse efter vask! Hvis du mener, at dit hår har brug for noget ekstra fugt, kan du også prøve en leave-in balsam eller en god hårolie, som gør kål på den tørhed, der får håret til at filtre.

Fedtet hår

Fint hår har en større tendens til at fedte end et tykt, groft hår. Men hvorfor egentlig det? Fordi det er nemt for hovedbundens hudfedt at bevæge sig ned langs de fine hårstrå.

Hvis du gerne vil holde det fedtede hår i skak, bør du vaske håret i en mild og skånsom shampoo, f.eks. Volume Wizard™ Shampoo eller Grow Perfect™ Shampoo 1 til 3 gange om ugen. Disse shampoo indeholder ikke sulfater, hvilket er grunden til, at den ikke suger al fugtighed ud af håret og efterlader det helt udtørret (hvilket resulterer i et filtret hår, som du sikkert ved). Når du anvender balsam, skal du huske kun at påføre den i længderne, f.eks. fra ørehøjde og nedefter, da det er der, håret har det største behov for fugt. Hvis håret bliver alt for fedtet mellem hver hårvask, kan du bruge lidt tørshampoo på ved hårrødderne for at fjerne fedtet i hovedbunden. Men husk, at tørshampoo ikke erstatter den almindelige hårvask.

Fladt og livløst hår

Når et fint hår ikke styles på den korrekte måde, kan det meget nemt komme til at se fladt og kedeligt ud. Heldigvis er der gode muligheder for at pifte håret op og give det noget mere fylde ved hjælp af et par nemme tips og tricks til styling. Du kan f.eks. bruge en Mineral Clay Wax, Volume Wizard™ Hair Powder eller Volume Wizard™ Pre-Styling Spray, som ikke bare plejer hovedbunden, men også giver ekstra fylde og løfter håret ved hårrødderne. For at opnå optimal fylde og struktur er det bedst at føntørre håret med hovedet nedad, og afslut med Final Touch Hair Spray.

Andre tip til at skabe ekstra fylde i håret:

 • Sørg for at håret er 100% tørt, inden du tager hjemmefra, og børst håret grundigt igennem, inden du skal ud ad døren.
 • Brug kun produkter til styling af håret i et begrænset omfang. Fint hår kræver faktisk ikke ret mange produkter, og et stort forbrug af produkter vil bare tynge håret og få det til at se sammenklasket, tungt og livløst ud.
 • Hvis det er helt galt med de flade, kedelige lokker, kan du altid omrokere dem lidt og sætte håret, så du skaber en illusion af, at det er fyldigere og mere voluminøst, end det egentligt er.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

De bedste frisurer til fint hår

Hvis du kan finde en klædelig frisure til det fine hår, er du godt på vej til at få det bedste ud af dit hår. Her følger nogle bud på de bedste frisurer til fint hår:

Langt pandehår (long curtain bangs)

Fint hår er mere tilbøjeligt til at knække, hvilket ofte resulterer i, at der er en del korte, fine hår rundt om ansigtet, de såkaldte babyhår. Sommetider kan et kosttilskud til håret være en god hjælp til at få de små, fine hår til at vokse lidt mere effektivt og dermed få håret til at se fyldigere ud. En anden løsning kan være at få klippet nogle lange totter pandehår. Mere fylde i håret omkring ansigtet vil nemlig få håret til at se kraftigere og fyldigere ud.

Se mere her, hvis du er på udkig efter håropsætninger og frisurer til langt hår med pandehår eller etageklip.

Asymmetrisk page (asymmetrical bob)

Hvis du sørger for at holde det fine hår forholdsvis kort, vil det helt automatisk se tykkere og fyldigere ud, uden at det kræver nogen særlig indsats fra din side. Hvorfor det? Fordi langt hår tynger håret og får det til at se fladere ud, hvorimod kort hår ikke er så tungt og derfor naturligvis har mere volumen. Hvis du ovenikøbet får klippet en mere asymmetrisk page eller korthårsfrisure, hvor håret klippes lige op i nakken vil det syne endnu mere fyldigt.

Pixie-frisuren

Hvis du er med på noget lidt mere vovet, kan en kort pixie-frisure virkelig gøre underværker for et fint eller tyndt hår. Derudover er denne korthårsfrisure bare utrolig nem at holde og enkel at style. Pixie-frisuren passer dog langtfra til alle, men den er dog helt bestemt værd at overveje hvis du har fint hår!

Det tilbagestrøgne look (slicked back)

Et tilbagestrøget hår er bare utrolig nemt at holde, hvis man har fint hår. På denne måde slipper du helt for, at håret flyver rundt om hovedet på dig, som det gør på alle andre! Desuden afspejler det tilbagestrøgne look en stilren og tjekket stil.

De rodede krøller (messy waves lob)

Et rodet, krøllet look kan tilføre et fint hår den tiltrængte volumen, som vil få det til at virke kraftigere. Hvis du fra naturens hånd er udstyret med krøllet hår, bør du overveje at lade det lufttørre og derudover bruge en smule volumenspray. Hvis ikke du har krøller, må du selv lave dem med krøllejernet, men husk endelig altid at bruge en varmebeskyttende spray, inden du går i gang!

Hvilke produkter er de mest velegnede til fint hår?

Er du klar med papir og blyant? Her får du alle de produkter, du skal bruge for at få det optimale ud af dit fine, tynde hår - lige til ønskelisten:

 1. Kosttilskud til håret – Styrker det fine, tynde hår indefra og ud.
 2. Volume Wizard™ Duo – Giver håret en let fylde, skaber tekstur, og efterlader det blødt og velplejet.
 3. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray - Plejende volumenspray, som giver håret et løft og volumen fra rod til spids.
 4. Volume Wizard™ Hair Powder – Parfumefri hårpudder med økologisk aloe vera, som øjeblikkeligt giver volumen og fylde i håret.
 5. Grow Perfect™ Thickening Spray – Holder hovedbunden sund og tilfører hårrødderne et volumenboost, som får håret til at se tykkere ud.
 6. Scalp Delight™ Detox Scrub – Fjerner ophobede rester fra diverse produkter, som tynger det fine hår og gør det fladt.
 7. Protein Repair™ Hair Mask – En nærende hårmaske, som genopbygger fint, tyndt hår ved hjælp af en række aktive mikro-proteiner, som forhindrer at håret knækker og forebygger spaltede spidser.
 8. Wet Hair Detangler Brush – Reder skånsomt og sikkert det fine hår, der har tendens til at filtre.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

  Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

 • 20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

  20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

 • Bedste hårpudder til tyndt hår: 7 fordele ved at bruge hair volume powders

  Bedste hårpudder til tyndt hår: 7 fordele ved at bruge hair volume powders

 • Den bedste volumen shampoo og conditioner til fint hår: Sådan virker de!

  Den bedste volumen shampoo og conditioner til fint hår: Sådan virker de!

Se alle artikler