Bedste hårpudder til tyndt hår: 7 fordele ved at bruge hair volume powdersSe alle artikler

Bedste hårpudder til tyndt hår: 7 fordele ved at bruge hair volume powders

Er du også en af dem, der har prøvet et hav af forskellige hårprodukter for at få dit hår til at fylde noget mere, men som altid er blevet skuffet over resultatet? Nu kan jeg røbe hemmeligheden bag et fyldigt hår: hair volume powder.

Lad mig først begynde med at slå fast, at jeg også er stor fan af at sætte håret op i en stram hestehale. Den frisure er bare perfekt til at understrege en klassisk, elegant stil, (eller til at kamuflere et småfedtet hår), men sommetider vil jeg også gerne have en masse fylde og struktur i mit hår. Så vil jeg have en knold, der fylder noget eller nogle lækre krøller, der ikke klasker sammen omkring mit ansigt.

Hvis du har et glansløst, halvkedeligt hår (det har vi vist alle sammen prøvet) eller bare gerne vil skifte den tilbagestrøgne, stramme hestehale ud med en ny frisure, så skal du ud og finde hair styling powder. Læs med her og hør om de mange fordele, der er ved at bruge dette uovertrufne hårprodukt, hvilke ingredienser du skal gå på udkig efter, hvordan du bruger den, og hvordan du kan skabe en ny, lækker frisure ved hjælp af en god hårpudder til tyndt hår. Lad os se få udløst spændingen og komme i gang.

Indholdsfortegnelse

Hvad er hair powders?

Hair styling powder er en let hårpudder, som du enten kan drysse eller spraye i håret, og som forsyner dit hår med en masse struktur og volumen.

Hair powder, texture powder eller volumenpulver til håret er stort set ens. De kan alle sammen pifte dit hår op og give det mere struktur, volumen og hold, samtidig med at de giver håret en mat effekt. De kan få dit hår til at se fyldigt og tykt ud, mens håret stadig bevarer sit naturlige look.

Hvis du vil have den bedste hårpudder til tyndt hår, skal du gå efter en, der er udviklet ved hjælp af silica (ikke at forveksle med silikone). Silica skaber friktion mellem de enkelte hårstrå, og det gør håret meget mere luftigt, og forhindrer at frisuren klasker sammen og mister sin form.

Fordele ved at bruge hair texture powders

hair volume

Herunder finder du nogle af de fordele, der er ved at bruge en god hair styling powder:

 • Den forsyner dit hår med en lækker fylde og får det til at se kraftigere ud.
 • Den giver håret mere struktur, så det bliver lettere at style.
 • Den giver et medium hold i håret, så din flotte frisure kan holde længere.
 • Den efterlader håret med en naturlig, mat effekt, som er helt perfekt, hvis du har tendens til at få fedtet hår.
 • Det er et alsidigt produkt, som er velegnet til de fleste hårtyper.
 • Den er enkel at bruge og perfekt at have med på farten.
 • Den er praktisk at have med i rejsetasken, da den er lille og ikke har en flydende konsistens.

Kan hair volume powder være skadelige for håret?

Nogle former for hair styling powder indeholder en række kemiske tilsætningsstoffer, som f.eks. silikone, udtørrende alkohol eller parabener. De kan medvirke til at udtørre dit hår og din hovedbund eller skabe kløe og irritation, hvilket kan få håret til at knække eller falde af. Det betyder imidlertid ikke, at du ikke kan bruge hair texture powder. Du skal bare sørge for at finde den bedste hårpudder til tyndt hår, hvilket vil sige et produkt, der ikke indeholder nogen skadelige tilsætningsstoffer.

Når jeg er på jagt efter et nyt stylingprodukt, kigger jeg altid efter et, der samtidig virker fugtgivende og plejende på håret og hovedbunden. Jeg vil nemlig ikke have et fyldigt hår på bekostning af hårets sundhed. Derfor får du lige et bud på et par af de ingredienser, jeg kigger efter:

 • Aloe vera – Dronningen over dem alle, når vi taler om sunde håringredienser, aloe vera, har en geleagtig konsistens og er en naturlig ingrediens, der har en ganske særlig plejende og fugtgivende effekt på håret.
 • Glycerin – Denne naturlige fugtighedsbevarende ingrediens er med til at opretholde den fugtgivende effekt i det udtørrede hår i længere tid.
 • Havreekstrakt – Havre er en ingrediens, der er propfuld af fugtgivende omega 3- fedtsyrer. Ekstraktet er med til at reparere og forny hudens barriere og hjælper med at reducere irritation og rødme i hovedbunden.
 • E-vitamin - er en kraftig antioxidant, som beskytter håret imod de frie radikaler.

Hvem kan få størst glæde af at bruge hair volume powder?

Alle og enhver, uanset hårtype. Hvis du synes dit hår trænger til lidt mere struktur og fylde, er det bare med at kaste dig ud i at prøve hair styling powder. Den er velegnet til alle hårtyper, længder, hårtykkelser og køn, men er særlig velegnet til dem, der har et fint hår, fordi den kan give håret et særligt volumengivende boost, som man ikke vil kunne opnå med andre produkter. Hvis du vil puste nyt liv i dit tynde hår, er det altså alfa og omega at få fat i den bedste hårpudder til tyndt hår og i øvrigt vælge det produkt, der passer til netop dit hår.

Mit foretrukne valg - Den bedste hårpudder til tyndt hår

Nu da du er med på, hvor vigtigt det er at have en god hair styling powder ved hånden, vil jeg også lige give dig et bud på, hvilken hair styling powder, der vil kunne give dig den bedste fylde i håret.

Volume Wizard™ Hair Powder

Vinderen er helt klart dette produkt, og her kommer en forklaring på, hvorfor det er tilfældet:

 • De hårvenlige ingredienser – Kan du huske, at jeg nævnte, at der var nogle særlige ingredienser, du skulle gå på udkig efter? Denne hair styling powder indeholder samtlige af de ingredienser, hvilket gør, at den kan forsyne både håret og hovedbunden med al den fugt og pleje, der er behov for.
 • Den er fri for silikone, udtørrende alkohol, parabener, mineralske olier og parfume – De mange udtørrende og giftige tilsætningsstoffer kan skabe irritation nede ved hårsækkene og hæmme hårvæksten, men i modsætning til mange andre produkter, har denne hair powder en særlig plejende virkning, som gør den til det oplagte valg, hvis du har en følsom hovedbund.
 • En praktisk emballage – Jeg plejer altid at pifte mit hår lidt op i løbet af arbejdsdagen, eller når jeg er ude om aftenen. Derfor er det alletiders, at jeg lige kan lade denne non-aerosol hårspray dumpe ned i tasken, så den er lige ved hånden, når jeg vil have frisket frisuren lidt op.
 • En spray, helt uden skadelige aerosoler – Der findes et hav af toksiner i de mange skønhedsprodukter, og jeg ved ikke, hvad du tænker, men jeg forsøger altid at undgå dem. Det behøver du dog ikke bekymre dig om, hvis du bruger Volume Wizard™ Volumenpulver, da den er sikker for både dig og miljøet.

Sådan bruger du hair styling powder

Nu har vi så fundet den bedste hårpudder til tyndt hår, men hvordan bruger man den så egentlig? Læs med her og hør alt om, hvordan du bruger en volumengivende hair texture powder på den mest optimale måde.

Punkt 1. Brug den altid i tørt hår

Drys eller spray en lille smule hårpudder ned i hovedbunden nede ved hårrødderne, men undgå selve skilningen. Lad være med at bruge en masse i håret på én gang, det er bedre at bruge lidt ad gangen.

Punkt 2. Aktivér produktet

Lad din hair texture powder sidde og virke i håret i et par sekunder. Derefter skal du bruge fingrene og massere hovedbunden forsigtigt for at aktivere pudderet. Du kan også bruge lidt i håret for at give det lidt mere volumen og struktur, men endelig ikke for meget. Man kommer fint i mål med en lille smule af produktet.

Punkt 3. Gå i gang med at style håret

Nu, hvor der er styr på pudderet, kan du gå i gang med at skabe den perfekte frisure (jeg vil komme med nogle forskellige forslag til frisurer senere i denne artikel). Nu behøver du ikke længere at bekymre dig om hårtab eller hår, der klasker sammen. I stedet har du mulighed for at genopfriske din frisure med fingrene og ”reaktivere” produktet i løbet af dagen.

Andre produkter, der kan give dig volumen

Hvis du vil have erstattet flere af de dårlige hårdage med en god hårdag, vil det være en god ide at kombinere din hair volume powder med nogle andre produkter. Jeg kan anbefale dig at prøve følgende:

Volume Wizard™ Shampoo og Conditioner

Dette sæt kan virkelig give dit hår et volumegivende boost på de dage, du har sprunget hårvasken over. Volume Wizard™ Duo består af en plejende og volumengivende shampoo og balsam, som virkelig forsyner håret med struktur og gør det lækkert og luftigt. Produkterne er udviklet ved hjælp af et særligt styrkende hvedeprotein og nogle lette, fugtbevarende ingredienser, der kan puste nyt liv i dine fine, tynde lokker og gøre dem luftige, sunde og superbløde.

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

En hårpudder er ideel til styling i tørt tør, men Volume Wizard™ Pre-Styling Spray påføres det fugtige hår, inden du føntørrer det. Denne volumenspray skaber det perfekte grundlag for enhver frisure, da den forsyner håret med en bevægelig og fyldig struktur, som varer dagen lang.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Har du et hår, der ser glansløst ud, og som har en tendens til hurtigt at klaske sammen? Det kan skyldes flere ting, bl.a. en ophobning af talg og snavs i hovedbunden eller rester fra hårprodukter eller mineraler, som sidder i håret eller hovedbunden. Her vil løsningen være at bruge en speciel dybderensende shampoo eller hovedbundsscrub med jævne mellemrum. Den kan nemlig friske hovedbunden op og forhindre, at håret kommer til at klaske sammen på grund af ophobede produktrester.

Volumenpulver eller tørshampoo, hvad er forskellen?

Der er mange, der forveksler de to produkter, selvom de bestemt ikke er ens. Hair volume powders er et stylingprodukt, som kan forsyne dit hår med struktur, volumen og hold, mens en tørshampoo har til formål at friske et fedtet hår op. Begge produkter efterlader håret med en mat effekt, men hvis du hovedsageligt ønsker hjælp til at få opfrisket et fedtet hår, bør du klart vælge tørshampooen. Husk, at du kan bruge både hair texture powder og en naturlig tørshampoo, hvis du ønsker dig det bedste fra to verdener.

Undgå ophobede produktrester i hovedbunden:

Sådan undgår du de ophobede produktrester i hovedbunden

En god hair powder kan virkelig gøre underværker for dit hår, men da den desværre kan efterlade nogle produktrester i hovedbunden, er du nødt til at have ekstra fokus på at rense og pleje din hovedbund. Det kan du gøre på denne måde:

1. Giv dit hår en dybderensende vask

En god dybderensende shampoo indeholder en række rensende ingredienser, der er mere kraftige, end en traditionel shampoo, hvilket gør den særdeles velegnet til at fjerne overskydende snavs, talg og produktrester. Hvis du ikke vasker håret i en dybderensende shampoo med jævne mellemrum, kan disse rester lægge sig i hovedbunden og skade hårsækkenes produktion af nye hår eller i værste fald føre til irritation, kløe eller hårtab. Så hvis du bruger hair styling powder til hverdag, er det en rigtig god ide at erstatte den traditionelle shampoo med en skånsom hovedbundsscrub en gang om ugen.

2. Vask håret i shampoo to gange i træk

Første gang, du vasker håret i en shampoo, vil shampooen kunne løsne snavs og ophobede produktrester. Der kan dog godt sidde nogle rester tilbage i hovedbunden, så hvis du vil være sikker på, at håret er fuldkommen rent og friskt, er det en god ide at vaske håret en gang mere, inden du træder ud af badet. Det er især relevant, hvis du bruger en skånsom sulfatfri shampoo.

3. Brug kun en lille smule hair texture powder ad gangen

Husk, at det godt kan blive for meget af det gode, hvis du vender bunden i vejret på din volume powder hver eneste morgen. Selvom du måske har været ude og investere i den bedste hårpudder til tyndt hår, der findes på markedet, kan den i mange tilfælde alligevel godt få håret til at føles klistret og føre til irritation i hovedbunden. Derfor bør du kun bruge en volume powder i de tilfælde, hvor håret virkelig trænger til et volumengivende boost og så i stedet kombinere din hair texture powder med en god volumizing shampoo og conditioner for at opnå det bedst mulige resultat.

4. Vælg et produkt, der er skånsomt og som indeholder nogle naturlige ingredienser

Mange hårprodukter indeholder nogle ret giftige kemikalier, som kan suge al fugten ud af håret, eller som i løbet af kort tid kan hobe sig op i håret. Men heldigvis har du også mulighed for at vælge nogle hårstylingprodukter med nogle naturlige ingredienser, der styrker hårets sundhed.

Frisurer der kan få et ekstra fylde i fint hår

Her får du en liste over nogle af de frisurer, som virkelig kan få et løft, hvis du bruger hair powder:

Den rodede knold

Jeg er en stor tilhænger af stilen med den rodede knold. Det er bare en rigtig lækker ”jeg gør mig umage og alligevel ikke-frisure”. Men det kan være virkelig svært at få knolden til fylde lidt, sommetider er det et rent mareridt. Men det er så her, at den uundværlige hair volume powder kommer ind i billedet. Her får du lige en opskrift på, hvordan du skal bruge den:

Punkt 1. Forberedelse

Børst håret, og put en smule hair powder i håret nede ved hårrødderne. Husk at sikre dig, at du får fordelt pudderet godt i håret, så du kan skabe fylde i hele håret.

Punkt 2. Få aktiveret hårpudderet

Hold hovedet nedad og ryst det, mens du roder lidt op i håret nede ved hovedbunden. Ryst hovedet og håret fra side til side for at få maksimal fylde i håret. Husk, at det skal være nogle forsigtige bevægelser, så du ikke kommer til at ugle håret og får hold i nakken. Du kan også bruge en hovedbundsbørste til at massere hovedbunden, hvis du ikke vil bruge fingrene.

Punkt 3. Lav en knold

Efter du har masseret pudderet godt ind i håret, er det tid til at lave en knold. Jeg plejer at bruge fingrene eller en bredtandet kam til at rede håret, så får man et naturligt, lidt rodet look.

Når du har fået lavet en knold med den ønskede facon, skal du bruge spejlet og give frisuren et ekstra tvist. Hiv nogle enkelte totter ud og lad dem indramme ansigtet og nakken for at få et rigtigt ”jeg er lige stået ud af sengen-look”. Du kan også fæstne totterne med hårnåle eller et par hårklemmer.

Krøller med struktur

Der findes ikke noget værre end nogle halvflade krøller. Jo, det er der måske, men det er og bliver møgirriterende, når man lige har brugt en halv formiddag på at få krøllerne til at sidde perfekt, hvorefter de mister formen efter en halv time.

Punkt 1. Lav de perfekte krøller

Tag krøllejernet frem, men husk at bruge en varmebeskyttende spray først, eller prøv et heatless curls set for at få det perfekte krøllede look.

Punkt 2. Brug hair styling powder

Når du har lavet krøllerne, skal du have lidt volume powder i håret, husk også hårkanten i nakken. Lad det virke et øjeblik, hvorefter du skal massere hovedbunden skånsomt med fingrene, så du får fordelt og aktiveret pudderet ordentligt.

Punkt 3. Lav den frisure, du ønsker dig

Brug en a title="hårspray med medium hold" href="https://hairlust.dk/products/final-touch-hair-spray">hårspray med medium hold til at holde håret på plads. Husk, at pudderet først begynder at virke efter et par minutter, så du skal ikke blive overrasket, hvis håret ender med at fylde mere, end du havde regnet med.

Den afslappede hestehale

Hestehalen er en af mine helt store favoritter, men jeg hader til gengæld, den måde hårbåndet eller elastikken kan få håret til at virke skrabet og fladt i det. Derfor får du lige et par tip til, hvordan du i stedet kan få en lækker, fyldig hestehale.

Punkt 1. Forberedelse

I lighed med forberedelsen til den rodede knold, skal du begynde med at børste håret og drysse eller spraye din hair powder ned i hovedbunden ved hårrødderne. Herefter masserer du forsigtigt pudderet godt ind i hovedbunden og svinger håret fra side til side for at opnå en maksimal fylde.

Punkt 2. Lav en lækker hestehale, der vækker opsigt

Først skal du samle dit hår og lave en høj hestehale. Husk at bruge en hårelastik, der ikke beskadiger håret, og som sidder godt fast i håret uden at hive i det. Du kan også bruge et spænde, hvis du gerne vil have hestehalen til at sidde lidt højere, eller du kan give hestehalen noget mere struktur og fyld ved at krølle den.

Det uglede ”jeg er lige stået ud af sengen-look”

Hvis du har valgt den bedste hårpudder til tyndt hår, vil du hurtigt erfare, at den på magisk vis vil være i stand til at hjælpe dig i løbet af nogle få minutter. I modsætning til en hårpomade eller en hårgele vil den nemlig efterlade dit hår med en mat effekt, og det gør den til det oplagte stylingprodukt, når du skal skabe et afslappet, lidt rodet ”jeg er lige stået ud af sengen-look”.

Punkt 1. Spray lidt hair styling powder i håret

Begynd med at drysse eller spraye lidt hair styling powder i hele håret, og sørg for at fokusere på området nede ved hårrødderne og på området midt på hovedet.

Punkt 2. Lav et afslappet, rodet look

Brug fingrene til at massere produktet godt ned i hovedbunden og til at rode lidt op i håret. Fortsæt, indtil du har fået det ønskede look. Hvis du er på jagt efter noget mere hold i håret, kan du med fordel bruge en lille klat Mineral Clay Wax (på størrelse med en ært) i håret. Hvis du vil have et trendy strandlook, er det en god ide at bruge hair texture powder til at skabe noget struktur i håret.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Hvis du trænger til at få frisket din stil lidt op i hverdagen eller gerne vil puste nyt liv i din frisure, er det bare med at komme i gang. Gå på jagt efter en god hair styling powder, og prøv så at eksperimentere lidt med håret. Hvis du bruger lidt tid foran spejlet, vil du opleve, hvordan du ret hurtigt kan få en ny frisure og et lækkert, luftigt hår med en masse fylde.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

  Vegansk hårbørste med vildsvinehår: 5 gode grunde til at bruge en

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

  Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

 • 20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

  20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du nemt kan kopiere!

 • Den bedste volumen shampoo og conditioner til fint hår: Sådan virker de!

  Den bedste volumen shampoo og conditioner til fint hår: Sådan virker de!

Se alle artikler