Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håretSe alle artikler

Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håret

Når vi befinder os i de professionelle hårstylisters verden, og er på jagt efter den perfekte frisure, er det ikke til at komme uden om begreber som ”maksimal fylde” og ”struktur”. Men uanset om du er på jagt efter en af de mange glamourøse frisurer eller et afslappet hverdagslook, så er den smarte teknik med toupering af håret blevet en ægte gamechanger inden for hårstyling.

Selvom 80’erne bogstaveligt talt formåede at løfte teknikken med toupering af håret til helt nye højder, er det fortsat en teknik, der er utrolig populær i en modeverden, hvor tingene udvikler sig i et rasende hurtigt tempo.

I denne artikel vil jeg dykke ned i, hvordan du kan toupere håret, uden at det tager skade, og jeg vil forklare dig alt om det værktøj, du skal bruge til forvandlingen - nemlig en teasing brush.

Udover at komme med gode forslag til, hvordan du kan bruge denne styling brush til hverdag, vil jeg også give mine inputs til nye, innovative teknikker og metoder til styling af håret, så du kan få mest muligt ud af dette alsidige værktøj. Så find den smarte teasing brush frem, og lad os se at komme i gang.

Indholdsfortegnelse

Hvad vil det sige at toupere håret?

Toupering af håret er en hårstylingsteknik, hvor man reder eller børster håret i modsat retning, dvs. man reder dele af håret ned mod hovedbunden for at skabe fylde og struktur i håret. Denne proces ændrer hårets naturlige glatte struktur, giver det et løft og skaber mere fylde nede ved hårrødderne. Selvom denne teknik umiddelbart virker enkel, kræver det både præcision, teknik og de rette redskaber at lære at toupere håret på den korrekte måde.

Hvorfor er det smart at toupere håret?

Inden jeg afslører de nærmere detaljer omkring teknikken bag toupering af håret, så lad os lige se nærmere på, hvad man kan opnå, hvis man kaster sig over at bruge en teasing brush:

1. Du får meget mere fylde i håret

Når det gælder toupering af håret, er det fylde og struktur, der er omdrejningspunktet i denne teknik. Uanset om du er på jagt efter en opsat frisure med noget mere fylde eller en hestehale, der ser lidt kraftigere ud, så kan en toupering af håret i den grad være med til at få håret til at se kraftigere og mere fyldigt ud.

2. Du får en kraftigere struktur i håret

Når du touperer håret, kan du, udover at skabe mere volumen, også få en kraftigere struktur i din frisure. De dele af håret, der er touperet, vil nemlig få en mere ru overflade, som gør det lettere at style håret og sætte det op i en flot frisure.

3. Du får en frisure, der holder længere

Når du touperer håret, vil de fleste frisurer holde længere, og en toupering af håret vil samtidig gøre, at dine hårspænder og hårbånd sidder bedre i håret og kan holde frisuren på plads.

4. Du får en mere naturlig farveovergang i håret

Teknikken med toupering af håret er en udbredt teknik, som også bruges blandt de frisører, der arbejder med hårfarvningsteknikker og sætter extensions i håret. Når man f.eks. skal lave lyse striber i håret, vil en toupering af visse dele af håret nemlig kunne skabe en naturlig overgang mellem de forskellige toner i håret. Det samme gælder, når der skal sættes extensions i håret. Her kan toupering af håret nede ved hårrødderne bruges som en hjælp til at holde de flotte extensions på plads.

Hvilke ulemper kan der være ved at toupere håret?

Hvilke ulemper kan der være ved at toupere håret

Selvom en toupering af håret i mange tilfælde kan være det oplagte valg, når du vil skabe mere volumen og struktur i håret, er det vigtigt at skrive sig bag øret, at der er visse ulemper forbundet med denne form for styling af håret. En toupering kan bl.a. medføre, at der kan opstå:

1. Skader på håret

Den mest markante risiko ved at toupere håret er, at du kan komme til at skade håret, især hvis der er tale om en mere omfattende toupering af håret. Den friktion, der skabes, når man bruger en traditionel teasing brush til at toupere håret, gør hårstråene mere skrøbelige og kan resultere i, at håret knækker, man får spaltede spidser, eller at håret bliver porøst og ødelagt af denne toupering.

2. Hårknuder og filtret hår

En kraftig toupering af håret kan øge risikoen for, at håret begynder at filtre, og at der dannes hårknuder nede ved hårrødderne, hvor du touperer håret. Det betyder, at du skal være ekstra forsigtig, når du reder det filtrede hår ud.

3. Krus i håret og elektrisk hår

En kraftig toupering af håret kan i visse tilfælde få håret til at kruse og gøre det elektrisk, især hvis håret i forvejen er meget tørt. En toupering kan nemlig forstyrre de yderste, beskyttende lag på hårstrået og gøre hårstråenes overflade ru. Derudover kan toupering af håret bevirke, at håret bliver statisk elektrisk, hvilket kan gøre det endnu mere filtret. For at få styr på dit krusede og filtrede hår kan du med fordel bruge nogle gode, fugtgivende produkter, inden du går i gang med at toupere håret. Du kan også bruge en let hårspray til at tæmme de flyvske hår.

4. Toupering af håret kan ødelægge formen på krøller

En toupering af håret kan ødelægge formen og strukturen på dine naturlige krøller. Så hvis du har krøllet hår, vil jeg derfor foreslå, at du bruger nogle specielle teknikker eller frisurer til naturkrøllet hår, hvor det kræver at du f.eks. kun styler spidserne med en touperingskam.

Ved at sætte dig ind i de ulemper, der er ved at toupere håret og bruge de korrekte teknikker og værktøjer, vil du få det maksimale ud af at toupere håret og minimere skaderne på håret.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Hvad er en teasing brush?

En teasing brush er en speciel styling brush, der er designet til at give dig den optimale toupering af håret. Denne specielle styling brush kaldes også for en touperingsbørste, og den har et ganske unikt design, som er designet til at skabe fylde og struktur i håret, uden at håret tager skade.

Til trods for at denne børste kaldes for en teasing brush, er der i virkeligheden tale om en utrolig alsidig børste, som kan bruges til at kreere et hav af frisurer, lige fra den elegante, tilbagestrøgne knold til det afslappede, tilfældige look. Det er grunden til, at børsten har flere navne, som f.eks. teasing brush, styling brush og touperingskam, alt afhængigt af hvilken virksomhed, der har fremstillet den. Men til trods for at børsten bliver markedsført under flere forskellige navne, har de fleste af disse børster alligevel nøjagtig de samme egenskaber og anvendelsesformål. Med en teasing børste får du:

 • En børste, der har fine, tætte børstehår: Til trods for, at denne børste som sagt både markedsføres som en teasing brush, en styling brush og en touperingskam har denne børste en række specielle egenskaber. Et af dem er de tætte børstehår, der er designet til at fastholde, udglatte og toupere håret på en meget skånsom måde. Børstehårene er for det meste lavet af materialer, som f.eks. nylon eller vildsvinehår, hvilket tilbyder den perfekte balance mellem fleksibilitet og fasthed.
 • En børste, der er spids i den ene ende En god teasing brush, styling brush eller touperingskam er ofte spids i den ene ende, og den kan bruges til at dele håret op, så du får den perfekte toupering af håret. Den spidse ende på touperingskammen er et kæmpe et plus, når du skal lave en skilning i håret eller dele håret op under stylingen.
 • En børste med et smalt design: En teasing brush har et smalt design, som giver dig mulighed for at lave en flot frisure, både hvis du vil skabe mere fylde i dit glatte hår eller lave en elegant, opsat frisure. Touperingskammens smalle design sikrer, at håret får det maksimale løft, og den optimale fylde, uden at håret filtrer eller bliver ødelagt.
 • En børste med et ergonomisk greb: Når man skal style håret er det alfa og omega, at touperingskammen har et komfortabelt og smart greb, især hvis du skal toupere flere sektioner af håret. En god touperingskam og teasing brush har et ergonomisk greb, som er godt at holde om, hvilket giver dig en optimal kontrol, når du skal style håret.
 • En børste med et godt og holdbart design: Når du skal ud og vælge en styling brush, skal den være af høj kvalitet og kunne holde til, at du styler håret flere gange om ugen. En styling eller teasing brush skal derfor være lavet af kvalitetsmaterialer, som kan holde til, at du bruger den regelmæssigt, så den ikke bliver bøjet eller ødelagt efter kort tid.
 • En alsidig børste: Selvom en teasing brush eller en touperingskam først og fremmest anvendes til toupering af håret, er den samtidig det perfekte valg, hvis du vil skabe et elegant look, tæmme de små elektriske hår eller style dine spidser. De fleste af disse touperingskamme har et design med en spids ende, hvilket gør touperingskammen til det ideelle værktøj til styling af håret.

Sådan touperer du håret på en skånsom måde

Hvis du vil have det optimale ud af din teasing brush, er det alfa og omega, at du ved, hvordan du kan toupere håret, uden at ødelægge det. Samtidig er det vigtigt, at du kan få det bedst mulige resultat. Derfor har jeg lavet en lille opskrift, som du kan følge:

Sådan touperer du håret på en skånsom måde

 1. Forberedelser: Først og fremmest skal du sikre dig, at håret er rent, tørt og rent grundigt ud. Sørg for at rede håret ud ved hjælp af en børste, der skånsomt kan fjerne eventuelle hårknuder.
 2. Brug nogle forskellige stylingprodukter: Påfør de produkter, der kan forsyne dit hår med en lækker struktur og give frisuren et godt hold. Det vil være en hjælp, når du efterfølgende skal toupere håret. Du kan med fordel bruge nogle produkter, som f.eks. stylingspulver eller stylingsspray.
 3. Del håret op i sektioner: Når du arbejder med håret i sektioner, vil det bevirke, at du vil kunne nøjes med en mindre toupering af håret i de forskellige områder. På den måde bliver håret ikke så filtret, og det giver samtidig frisuren et mere ensartet look.
 4. Begynd med en mindre del af håret: Begynd med at toupere en mindre del af håret. Tag en tot hår, og hold den op i luften. Derefter placerer du touperingskammen ca. fem til ti centimeter over hovedbunden, hvorefter du reder håret nedad mod hovedbunden og hårrødderne et par gange i træk. Når håret har fået den ønskede fylde, kan du gå videre til næste område.
 5. Gå videre til de næste sektioner: Nu kan du gå videre og toupere de næste områder af håret, der mangler fylde.
 6. Red håret ganske forsigtigt: Når du er færdig med touperingen af håret, og det har fået den ønskede fylde, skal du bruge touperingskammen og forsigtigt sætte det touperede hår, så det får den ønskede frisure. Du må endelig passe på med ikke at ødelægge fylden i håret.
 7. Fortsæt med at style håret: Alt afhængigt af det look du ønsker, kan du nu fortsætte med at style de forskellige områder i håret. På den måde vil du kunne lave alle de frisurer du drømmer om, lige fra den opsatte knold til den høje, fyldige hestehale eller skabe mere fylde i dit løse hår.
 8. Tid til hårspray: Nu er det tid til at skabe et godt hold i frisuren, så den kan holde hele dagen, og her kan du med fordel bruge en hårspray med et fleksibelt hold, som f.eks. Finish Touch™ Hairspray.

Typiske begynderfejl når du touperer håret

Når man arbejder med toupering af hår, er der en række ting, man skal være ekstra opmærksom på, og visse ting, man skal afholde sig fra. Hvis man vil undgå at ødelægge håret, bør man undgå at:

 1. Bruge en tilfældig børste eller kam: Hvis du bruger en tilfældig børste eller kam, der ikke er designet til at toupere håret, kan du meget let komme til at ødelægge håret, som vil komme til at ligne en høstak. Så hvis du vil toupere håret, er det vigtigt, at du investerer i en god styling brush.
 2. Toupere et fugtigt hår: Du bør kun toupere håret, hvis det er fuldkommen tørt. Først og fremmest er det meget sværere at toupere et fugtigt hår, og derudover er der en større risiko for, at håret knækker under processen.
 3. Springe flere områder af håret over: Hvis du ikke opdeler håret i sektioner og touperer håret i de forskellige sektioner, kan du komme til at stå med et meget uens resultat. Det betyder kort og godt, at du ikke vil få den frisure, du ønsker dig.
 4. Toupere spidserne: Hvis du vil skabe maksimal fylde i håret, du bør altid koncentrere dig om at toupere den del af håret, der er tættest på hovedbunden. Det vil sjældent være nødvendigt at toupere spidserne og de lange længder. Det vil derimod få spidserne til at spalte og bevirke, at håret vil se filtret ud.
 5. Toupere håret til den helt store guldmedalje: Hvis du jævnligt giver hele håret en kraftig toupering, er der større risiko for, at du kommer til at knække og ødelægge håret. Når du touperer håret, er det vigtigt at bruge stille og rolige bevægelser, så du kan opnå en perfekt fylde, uden at gå på kompromis med hårets sundhed.
 6. Vaske håret, når det er filtret: Hvis håret har været stylet dagen før, og du skal vaske det, bør du starte med at rede det ordentligt ud, inden du vasker det. For at passe bedst muligt på håret, er det en god ide at bruge en skånsom hårbørste med vildsvinehår f.eks. er min favorit denne veganske vildsvinebørste. Herefter reder du forsigtigt håret ud i små sektioner ad gangen. Begynd med spidserne, og arbejd dig langsomt indad. Lad være med at hive i håret, da det let kan knække.
 7. Toupere håret dagligt: Hvis du er en af dem, der touperer håret hver eneste morgen, kan det hurtigt medføre, at håret går hen og bliver slidt og knækker. Derfor bør man ikke toupere håret på daglig basis, men derimod gemme denne form for styling til, når man skal i byen. Derudover er det en god idé at benytte nogle af de skånsomme metoder, som f.eks disse heatless curls eller en af de elegante wet hair look-frisurer, hvis man vil passe bedst muligt på sit hår.

5 stylingsmetoder ved brug af en teasing brush

5 stylingsmetoder ved brug af en teasing brush

Selvom en teasing brush primært bruges til at skabe volumen og struktur i håret, er denne styling brush et utroligt alsidigt redskab, som kan anvendes til mange forskellige formål. Her får du fem forslag til, hvordan du kan få mest muligt ud af din teasing brush:

1. Du kan få styr på dit krusede og elektriske hår

En teasing brush er det perfekte værktøj, når det handler om at få styr på et kruset eller elektrisk hår. Når du børster håret med en styling brush, kan du nemlig få alle strithårene til at lægge sig ned og få skabt et superelegant look. Afslut med at bruge Final Touch™ Styling Stick for at skabe et godt hold og en flot glans i frisuren.

2. Du kan lave en elegant frisure med en glat finish

Hvis du skal til fest og gerne vil lave en lækker opsat frisure, er det en fordel at have en god touperingskam ved hånden. Først skal du bruge lidt styling gel, og derefter kan du toupere en anelse og redde det bagud. Begynd nede ved hovedbunden, og arbejd dig ud i spidserne, så du får en glat finish.

3. Du kan hurtigt få opdelt håret eller lave en skilning

Hvis du skal lave en snorlige skilning eller gerne vil dele håret op, er det svært at undvære en god teasing brush. Her kan du nemlig med fordel bruge spidsen af touperingskammen til at dele håret op eller til at lave en perfekt skilning i den elegante frisure.

4. Du kan få styr på de små, flyvske hår

Der findes ikke noget værre end de små, flyvske hår, der stritter ud fra den flotte, opsatte frisure. Hvis du skal have styr på strithårene, skal du bare bruge lidt styling gel og en god styling brush til at forme og bøje de små strithår, så de bliver en del af den flotte frisure.

5. Du kan løfte din frisure til helt nye højder

En teasing brush er simpelthen uundværlig, hvis du skal lave en af de mange flotte, opsatte frisurer. Begynd med at bruge børsten til at opdele håret i flere sektioner, så du på den måde kan skabe den maksimale fylde og struktur i håret. Derefter reder du forsigtigt i håret og sætter det op i en elegant frisure.

Ved at prøve dig lidt frem med disse metoder, vil du kunne få det maksimale udbytte af din teasing brush og løfte din frisure til helt nye højder.

I denne artikel har jeg afsløret, hvorfor toupering er gået hen og er blevet en rigtig gamechanger. En god styling brush kan nemlig skabe et lækkert, moderigtigt look, der inkluderer alt fra den opsatte frisure til det mere hverdagsagtige look. En teasing brush giver dig mulighed for at skabe en hvilken som helst frisure.

Jeg håber, at du har fået mod på at kaste dig ud i nogle nye frisurer, og at du har fået øjnene op for de mange muligheder, der er med en styling brush. Så uanset om du længes efter noget mere fylde i hestehalen, vil have mere fylde i det løse hår eller er på udkig efter en god børste til din opsatte knold, så kan du med fordel bruge en styling brush og kaste dig over de teknikker, jeg har gennemgået her.

Vores kunder siger

Fremragende

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

  Vegansk hårbørste med vildsvinehår: 5 gode grunde til at bruge en

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

  Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

 • 20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

  20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du nemt kan kopiere!

 • Bedste hårpudder til tyndt hår: 7 fordele ved at bruge hair volume powders

  Bedste hårpudder til tyndt hår: 7 fordele ved at bruge hair volume powders

Se alle artikler