Bedste tørshampoo uden parfume: Dette skal du kigge efterSe alle artikler

Den bedste, naturlig tørshampoo pulver uden parfume og aerosol

Hvis du først for nyligt har fået kendskab til hvad en tørshampoo er, så har du meget at se frem til. En tørshampoo er den perfekte løsning, hvis man lige skal have opfrisket håret øjeblikkeligt, men ikke har tid til at vaske det.

Jeg kan stadig huske, da jeg stiftede bekendtskab med en tørshampoo for første gang. Da jeg har et fint, glat hår, fandt jeg hurtigt ud af, at jeg var nødt til at vaske hår ofte, da det lynhurtigt begyndte at klaske sammen og se halvfedtet ud. Jeg var selvfølgelig dødtræt af at stå tidligt op hver morgen og vaske og style mit hår, så da jeg første gang stod med en tørshampoo i hånden, var den som sendt fra himlen. Der gik dog desværre ikke ret længe, før jeg fandt ud af, at der var stor forskel på de forskellige tørshampooer.

Jeg formoder, at du er i samme båd som mig, siden du har valgt at læse denne artikel. Hvis du ønsker at lære mere om hvad en tørshampoo er for en størrelse, eller hvis du er på udkig efter en naturlig tørshampoo uden parfume, så læs med her. I denne artikel vil jeg nemlig introducere dig for en såkaldt non-aerosol dry shampoo, dvs. en tørshampoo pulver uden aerosoler, og desuden give dig mit bud på, hvordan du kan bruge sådan en tørshampoo til hverdag.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en tørshampoo?

Lad os først kaste over emnet "Hvad er en tørshampoo for noget"?. En tørshampoo er et hårprodukt, som indeholder stivelse, kaolin eller pulver, som kan opsuge eventuelle overskydende olie- og fedtstoffer i håret og hovedbunden, og som derfor kan puste nyt liv i håret og friske din hovedbund op. En tørshampoo er det oplagte valg, hvis man ønsker at forlænge intervallet mellem hver hårvask, eller hvis der ikke er mulighed for at vaske hår.

Som regel er en tørshampoo fremstillet ved hjælp af en speciel formel, der indeholder aerosoler, og hvor man bruger forskellige typer af drivmidler og en sprøjtedyse til at få produktet ud af emballagen.

Hvis du er på udkig efter den bedste tørshampoo på markedet, vil du imidlertid finde ud af, at der nu også er kommet nogle nye tørshampoo pulver på markedet, som giver de andre baghjul. Disse typer af non-aerosol dry shampoo er fremstillet helt uden drivmidler, og derfor kan du påføre dem enten ved at drysse produktet i håret eller ved hjælp af en praktisk spray pumpe. Samtidig er det nu muligt at få en naturlig tørshampoo uden parfumestoffer. Jeg vil forklare mere om, hvordan du bruger en tørshampoo senere.

Fordele og ulemper ved at bruge tørshampoo

Uanset om du bruger en non-aerosol dry shampoo pulver eller en af de traditionelle tørshampooer, er der en række fordele og ulemper, du skal tage i betragtning.

Fordele

Pros of Using Dry Shampoo

 • En tørshampoo kan få håret til at se rent ud i løbet af et øjeblik, og den kan være en stor hjælp, hvis du er en af dem, der døjer med fedtet hår og fedtet hovedbund.
 • En tørshampoo giver dig mulighed for at forlænge intervallet mellem hver hårvask, hvilket er med til at forebygge et udtørret hår, eller en famlet hårfarve efter hårvask.
 • En tørshampoo kan puste nyt liv i det fedtede hår, gøre det luftigt og give det noget ekstra fylde og hair volume.
 • En tørshampoo er praktisk og let at bruge i hverdagen (hvis du ellers ved, hvordan du skal bruge den).
 • Den er perfekt til de situationer, hvor du har travlt, eller er på farten, og ikke har tid til at vaske hår. Den er også utrolig praktisk som rejsestørrelse til rejsekufferten, hvis du er på farten eller på campingtur og ikke lige kan vaske hår.

Ulemper

Pros of Using Dry Shampoo

 • Alt afhængigt af produktets formel og påføringsteknik kan tørshampooen desværre nogle gange efterlade nogle produktrester i håret og hovedbunden. Det er dog mest synligt, hvis du har mørkt hår. (Hvis du vil undgå det, bør du læse vores afsnit om, hvordan du bruger tørshampooen korrekt).
 • Tørshampooer, der indeholder aerosoler, er skadelige for miljøet, så derfor er det en rigtig god nyhed, at der nu også findes nogle gode non-aerosol dry shampoo pulver på markedet.
 • En tørshampoo kan ikke ersatte en almindelig hårvask hver gang. Du bør du med jævne mellemrum give håret en rensende behandling med en dybderensende shampoo.
 • En tørshampoo med aerosoler kan indeholde en lang række giftstoffer, alt afhængigt af hvordan den er produceret. Da det er svært at undvære en tørshampoo, er det virkelig dejligt, at man nu kan få nogle tørshampooer helt uden giftstoffer.

Kan det være skadeligt at bruge en tørshampoo?

Som jeg nævnte tidligere, er der en række alvorlige ulemper ved at bruge produkter, der indeholder aerosoler. De tørshampooer, der indeholder drivmidler, er særdeles skadelige for miljøet på grund af indholdet af nogle særligt flygtige organiske forbindelser, drivhusgasser og hydrofluorolefiner (HFO). Disse giftstoffer er med til at forurene luften, nedbryde ozonlaget og har en negativ indflydelse på miljøet og din sundhed. Desuden vil disse tørshampooers emballage bidrage til mængden af farligt affald, som i værste fald kan forurene omgivelserne med kemiske stoffer, hvis de ikke håndteres på en fornuftig måde.

Brugen af tørshampoo med aerosoler kan også være skadelig for din sundhed, da produkterne kan indeholde nogle giftige mikropatiklerkemikalier, herunder Benzen. Benzen er mistænkt for at være hormonforstyrrende og findes i flere aerosolprodukter. Derudover er stoffet også miljøbelastende.

I en større undersøgelse fra 2022 fra Kemiluppen, hvor man testede 115 produkter fra forskellige producenter – fandt man, at over 70% af de testede tørshampooer indeholdt miljøbelastende stoffer, parfumestoffer eller hormonforstyrrende stoffer. Det bevirkede, at flere af produkterne omgående blev fjernet fra hylderne fra de danske butikker. Denne undersøgelse bevirkede endvidere, at der var et hav af forbrugere, inkl. undertegnede, der holdt helt op med at bruge tørshampoo med aerosoler.

Men det betyder heldigvis ikke, at du nu er tvunget til at gå rundt med fedtet hår. Løsningen er derimod at investere i en non-aerosol dry shampoo, en naturlig tørshampoo pulver, som er den bedste tørshampoo, der findes på hylderne, da den indeholder langt flere rene og naturlige ingredienser. Denne type af tørshampoo er ikke usund for helbredet og miljøet, og den virker nøjagtig lige så godt som en traditionel tørshampoo. Og du får samtidig mulighed for at få en tørshampoo uden parfume.

Hvad er en naturlig tørshampoo?

Ikke alle tørshampooer er ens. En naturlig tørshampoo er en tørshampoo pulver, som udelukkende eller i meget høj grad indeholder naturlige ingredienser. F.eks. kan de indeholde kaolin, et naturligt ler, som fjerner de overskydende fedtstoffer fra håret og hovedbunden. Den største forskel er dog, at en naturlig tørshampoo kommer i en emballage, hvor man enten skal drysse produktet ud i håret, bruge en pumpe, klemme det ud af flasken eller får en løs pulver, man kan børste ind i håret.

Af den grund kræver det altså en anden teknik at påføre en non-aerosol dry shampoo, end en almindelig tørshampoo med aerosoler.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Sådan finder du den bedste tørshampoo

Hvis du står og skal på jagt efter den bedste tørshampoo til badeværelseshylden, kan det godt være lidt af en udfordring. Først og fremmest vil jeg anbefale, at du går efter en tørshampoo uden parfume, men derudover skal den også:

1. Naturlige ingredienser

Ingredienser, som f.eks. kaolin og tapiokastivelse, indeholder flere naturlige stoffer, der absorberer de overskydende fedtstoffer og opfrisker håret og hovedbunden. De er en del af hemmeligheden bag tørshampooens rensende effekt.

2. Ingredienser som virker plejende

Scalp soothing ingredients

Sommetider kan en overproduktion af talg og fedtstoffer i hovedbunden være et tegn på, at der er en irritation i hovedbunden. Derfor skal en naturlig tørshampoo også indeholde nogle særlige ingredienser, som bl.a. aloe vera eller havreekstrakt, som på længere sigt kan hjælpe med at forbedre den naturlige balance i hovedbunden.

3. Have en praktisk emballage

Practical Packaging

Selvom de mange non-aerosol dry shampooer er langt sundere, er der desværre flere af dem, der ikke kommer i en praktisk emballage. Hvis man er på udkig efter den bedste tørshampoo, vil man opleve, at mange af flaskerne er upraktiske, hvilket gør det besværligt at påføre en jævn fordeling af pulveret. Hvis målet er at få fat i en god tørshampoo uden parfume, og spare tid om morgenen, skal du selvfølgelig gå efter et produkt, der er nemt og hurtigt at putte i håret.

4. Være parfumefri

Fragrance Free

Hvis du vil passe ekstra godt på dit hår og din hovedbund, bør du gå efter en tørshampoo uden parfume, da det nedsætter risikoen for irritation og allergiske reaktioner i hovedbunden.

5. Fri for giftige tilsætningsstoffer

Der er mange fordele ved prøve at finde den bedste tørshampoo på markedet, i stedet for at vælge en af de traditionelle. Hvis du vælger en naturlig tørshampoo pulver, får du nemlig et produkt, der ikke indeholder silikone, parabener, mineralske olier eller talkum. Med en naturlig tørshampoo får du som regel også en tørshampoo uden parfume. Det giver dig sikkerhed for, at produktet lever op til de etiske og miljømæssige forpligtelser, og det minimerer risikoen for ophobede produktrester, udtørring og irritation i hovedbunden som følge af skadelige ingredienser. Derudover er veganske produkter fremstillet helt uden brug af ingredienser fra dyr, ligesom de naturligvis heller ikke er testet på dyr. Derfor behøver du ikke at have dårlig samvittighed, når du køber et vegansk produkt.

Mit bud på den bedste tørshampoo

Hvis jeg skal komme med et bud på den bedste tørshampoo, vil mit valg helt klart falde på produktet Refresh Powder™ Dry Shampoo. Den indeholder ikke nogen aerosoler eller drivmidler, men er en naturlig tørshampoo, som er økovenlig og god at have med på farten. Denne naturlige tørshampoo er fremstillet af tapiokastivelse og kaolin og kan absorbere alle de overskydende fedtstoffer i hovedbunden, uden at udtørre håret og hovedbunden. Derudover indeholder den både økologisk aloe vera og havreekstrakt, som virker lindrende og fugtgivende på hovedbunden.

Refresh Powder™ Dry Shampoo er velegnet til alle hårtyper, lige fra det glat hår til krøllet hår. Desuden er den sulfatfri og fri for silikone, parabener og mineralske olier. Det er samtidig grunden til, at jeg mener, at det er den bedste tørshampoo på markedet.

Sådan bruger du tørshampoo pulver uden aerosoler

Hvis du plejer at bruge en tørshampoo, der indeholder aerosoler og drivmidler, vil du opleve, at det er lidt anderledes at skulle bruge en naturlig tørshampoo med pulver. Det behøver du dog ikke at bekymre dig om, da det er utroligt let at bruge den. Du skal bare gøre følgende:

 1. Drej på dysen for at åbne flasken.
 2. Ret dysen mod hårrødderne, og hold flasken ca. 10 cm fra hovedbunden.
 3. Tryk på flasken, så du kan få den naturlige tørshampoo ud af flasken og putte den i håret der, hvor håret er fedtet. Fordel produktet i håret. Undgå at påføre direkte i skilningen og den forreste hårgrænse, men løft i stedet for håret let, så pulveret fordeles parallelt med din skildning.
 4. Masser produktet godt ind i hovedbunden, helt nede ved hårrødderne, og lad den sidde i håret i et min, så den kan virke optimalt.
 5. Børst håret forsigtigt med en bambusbørste, fordel produktet jævnt i håret og fjern eventuelle rester af produktet. Hvis du bruger en føntørrer, er det nemt at fjerne produktresterne i hovedbunden.

De mest almindelige fejl, når man bruger tørshampoo

Kæmper du med at bruge den naturlige tørshampoo på den rigtige måde, så den ikke efterlader produktrester i håret? Her får du en liste med de fejl, som folk plejer at lave, når de bruger tørshampoo:

Brug af for meget tørshampoo på det samme sted

Lad være med at bruge for meget tørshampoo på det samme sted. Selvom du bruger den bedste tørshampoo på markedet, kan det desværre resultere i, at du får en større ophobning af produktrester i hovedbunden, og at håret kommer til at se pudret ud i stedet for rent og friskt. Hvis du har investeret i en god, naturlig tørshampoo, vil det være bedst at starte med en lille smule pulver.

Du glemmer at børste håret

Du skal altid børste håret, så du får fordelt produktet jævnt i håret. En børstning vil også kunne fjerne eventuelle hvide produktrester fra håret.

Du har sprunget hårvasken over for mange gange i træk

Sørg for med jævne mellemrum at vaske dit hår i en god shampoo. Husk, at selvom en god tørshampoo uden parfume kan medvirke til at forlænge intervallerne mellem hver hårvask, så kan den altså ikke erstatte en god gammeldags vask med shampoo og vand. Hvis du ofte bruger tørshampoo, bør du med jævne mellemrum give håret en rensende behandling med en dybderensende shampoo, så du undgår at komme til at stå med en masse produktrester i hovedbunden. Jeg vil anbefale dig at prøve Scalp Delight™ Detox Scrub, som indeholder en række lækre plantebaserede ingredienser, der kan fjerne de ophobede produktrester, talg og snavs. Den kan friske både håret og hovedbunden op. Husk også at læse vores artikel om de bedste dybderensende shampooer, hvor du kan høre alt om de forskellige dybderensende behandlinger til håret.

Andre naturlige stylingprodukter, som jeg anbefaler

Udover at investere i den bedste tørshampoo til dit hår er det også en god ide at kigge nærmere på nogle af produkterne nedenfor, hvis du er på jagt efter nogle naturlige og miljøvenlige produkter til badeværelseshylden.

Mineral Clay Wax

Denne clay voks er fremstillet af 100% naturlige ingredienser, og den giver et godt hold i håret og skaber struktur, mens den samtidig efterlader håret med en mat finish. Mineral Clay Wax er det perfekte stylingsprodukt, og er en blanding mellem af hårvoks og en clay wax. Jeg synes, at den er helt fantastisk til at style det korte hår, men den er velegnet til alle hårtyper.

Thermal Shield™ Heat Protectant

Hvis du er en af dem, der ofte finder føntørreren og glattejernet frem, kan du ikke undvære en varmebeskyttende spray. Brugen af stylingredskaber med varme kan nemlig udtørre dit hår og efterlade dig med et spaltet og ødelagt hår. Thermal Shield™ Heat Protectant er en økologisk certificeret, silikonefri varmebeskyttende spray, som indeholder nogle særlige planteekstrakter, der beskytter håret effektivt imod varmeskader. Husk at bruge den, inden du kaster dig over de stylingredskaber, der bruger varme.

Ocean Water Sea Salt Spray

Denne lette, fugtgivende spray er min uovertrufne favorit, når jeg skal have strandlooket. Ocean Water Sea Salt Spray er den perfekte løsning til de dage, hvor du ikke gider style håret, men gerne vil have en trendy frisure – bare spray, og giv håret en krammer, så sidder det perfekt. Den særlige formel, som i øvrigt er certificeret økologisk, gør hele arbejdet for dig, så håret får fylde, struktur og hold, uanset hvilken hårtype du har.

Final Touch Hair Spray

Denne hårspray er ikke noget for din mor Final Touch Hair Spray er en hårspray uden aerosoler, som kun benytter naturlige ingredienser for at skabe et langvarigt, usynligt hold i håret. Derudover er jeg vild med, at den gør håret glansfuldt og reducerer antallet af krusede og elektriske hår.

Hvis du ønsker dig et sundt hår, som du ikke skal bruge så meget tid på om morgenen, er det alfa og omega, at du investerer i en rigtig god naturlig tørshampoo som en del af dine daglige hårplejerutiner. Ved at bruge den bedste tørshampoo, og følge mine gode tip, vil du nemlig kunne mindske antallet af hårvaske pr. uge. Det betyder langt mindre slitage på dit hår, og at du kan sove længere om morgenen, nu du ikke behøver at vaske hår hver eneste dag.

Vores kunder siger

Fremragende

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Bumser i hovedbunden: Sådan forebygges de kløende og røde knopper

  Bumser i hovedbunden: Sådan forebygges de kløende og røde knopper

 • Den bedste dybderensende shampoo: Sådan holder du din hovedbund ren

  Den bedste dybderensende shampoo: Sådan holder du din hovedbund ren

 • Den bedste skælshampoo: Få bugt med skæl i hovedbunden på et øjeblik

  Den bedste skælshampoo: Få bugt med skæl i hovedbunden på et øjeblik

 • Den bedste shampoo til fedtet hår – og hvad du skal kigge efter

  Den bedste shampoo til fedtet hår – og hvad du skal kigge efter

Se alle artikler