Kæmper du med en fedtet hovedbund? Undgå fedtet hår èn gang for alle!Se alle artikler

Kæmper du med en fedtet hovedbund? Undgå fedtet hår èn gang for alle!

Fedtet hår kan virkelig være et mareridt. Du skal konstant huske dig selv på ikke at røre alt for meget ved håret, og du går og bekymrer dig om synlige produktrester og fedtede skæl til trods for, at du allerede har optimeret de daglige hårvaskerutiner.

Det kan være ret tidskrævende at finde den perfekte frisure, der kan kamuflere din fedtede hovedbund, og efter et par timer ender det alligevel med, at håret ser fedtet og klasket ud, for slet ikke at nævne, hvor utrolig ubehageligt det føles at gå rundt med fedtet hår.

Hvis du er en af dem, der får fedtet hår hurtigt og som har spekuleret over, hvordan du hurtigst muligt kan slippe af med det fedtede hår én gang for alle, så behøver du ikke længere spekulere over det.

Jeg vil nemlig give dig alle svarene på, hvorfor din hovedbund opfører sig som den gør, og hvilke metoder du kan bruge for hurtigt at afhjælpe dit fedtede hår. I denne artikel vil jeg give dig de bedste tips til fedtet hår. Så læs med.

Indholdsfortegnelse

Så hvad er det egentlig, der giver dig fedtet hår i første omgang?

En meget fedtet hovedbund kan være resultatet af flere forskellige ting, og nogle af de mest almindelige årsager udspringer blandt andet af følgende faktorer:

Hvor hyppigt du vasker dit hår:

Hvor hyppigt du vasker dit hår

Er du en af dem, der vasker hår hver eneste dag, eller går der én til to dage imellem hver hårvask? Når du står i en situation, hvor du hurtigt får fedtet hår, synes du måske, at det kan være nødvendigt at vaske håret hver dag (eller måske mere!) for at få din fedtede hovedbund under kontrol og forbedre dit hårs udseende. Hvad du imidlertid måske ikke er klar over er, at den overdrevne hårvask er med til at fjerne de naturlige fedtstoffer fra hovedbunden. Når hovedbunden mister disse naturlige fedtstoffer, kompenserer den ved at producere endnu mere naturligt fedtstof. Det resulterer i en ond cirkel af øget fedtproduktion i hovedbunden, fedtet hår og efterfølgende endnu mere hårvask.

Så et af mine bedste tips, hvis du ønsker at undgå fedtet hår, er at forsøge at trække tiden lidt mellem hver hårvask, så der går én til to dage imellem, du vasker hår. Efter ca. en uges tid, vil dit hår så helt af sig selv begynde at producere færre fedtstoffer, mens det vender tilbage til sin naturlige tilstand.

Din hårtype:

Din hårtype kan, foruden at have indflydelse på hvor hyppigt du er nødt til at vaske hår, også have indvirkning på, hvor fedtet din hovedbund bliver. Fedtet hår er et udbredt fænomen hos dem, der har fint, glat hår, da de naturlige olier, som forårsager fedtet og klasket hår, lettere kan bevæge sig ned ad hårstråene, når du har denne hårtype.

En nem måde at undgå at få hurtigt fedtet hår på er simpelthen ved at krølle det eller at toupere håret ved rødderne! Da hårets naturlige olier har sværere ved at bevæge sig ned ad et krøllet eller bølget hår, kan en ny frisure være en effektiv måde at kamuflere et fedtet hår på, når du befinder dig mellem to hårvaske.

De hårprodukter, du anvender:

Nu vil jeg give dig nogle flere tips til fedtet hår. Visse traditionelle hårprodukter kan nemlig desværre også medvirke til, at du får hurtigt fedtet hår. Shampooer og balsammer med tunge, fugtighedsgivende ingredienser, som f.eks. kokos- og arganolie er ikke altid et godt valg til dem, der får hurtigt fedtet hår. Det er langt bedre at holde sig til en shampoo og balsam, der indeholder nogle lettere og helt naturlige ingredienser. Desuden kan det være en stor hjælp også at tage en dybderensende, sulfatfri shampoosscrub, som Scalp Delight™ Detox Scrub, med i dine hårplejerutiner! Den kan bruges ugentlig for at fjerne eventuelle ophobede rester af overskydende sebum og de produktrester, som ofte tilstopper hårfolliklerne i den fedtede hovedbund.

Derudover kan mange af de traditionelle produkter til styling af håret, herunder hårspray, hårgelé og hårmousse også få et tyndt, klasket hår til at se mere fedtet ud, så sørg for at undgå at bruge dem, når du kan, så har du opskriften på, hvordan man undgår at få hurtigt fedtet hår! Jeg anbefaler i stedet, at du bruger Grow Perfect™ Thickening Spray, som har en øjeblikkelig beroligende, fugtgivende virkning på en kløende hovedbund. Samtidig arbejder den på, at forbedre blodomløbet i hovedbunden, hvilket styrker hårfolliklens produktion af hår. Desuden forsyner den håret med et øjeblikkeligt løft og puster nyt liv i det livløse og klaskede hår. Der er så at sige tale om en 3-i-1 løsning til hovedbunden!

Længere nede i artiklen vil jeg give dig mine bedste tip til en række behandlingsråd, nemme frisurer og effektive produkter, som kan hjælpe dig med at få styr på et fedtet hår, og som kan opfriske din hovedbund. Et af disse innovative produkter er Refresh Powder Dry Shampoo, en tørshampoo baseret på 99% naturlige ingredienser, som øjeblikkeligt opfrisker din hovedbund, så håret fremstår nyvasket og lækkert! Så læs endelig videre, hvis du kunne tænke dig nogle flere tips til fedtet hår.

Din livsstil:

Så hvordan undgår man fedtet hår? Det lyder måske langt ude, men faktorer som din kost, søvnkvalitet og dit stressniveau kan faktisk have stor indflydelse på dit problem med, at du får hurtigt fedtet hår. Hvis du spiser en masse friturestegte fødevarer, lider af stress og bliver oppe til sent om aftenen for at se Netflix, så giver du bestemt ikke din hovedbund de allerbedste betingelser.

Begynd derfor med at introducere nogle mere hårvenlige fødevarer i din kost, f.eks. græsk yoghurt, spinat, søde kartofler og jernholdige fuldkornsprodukter. Disse superfødevarer indeholder nemlig nogle meget vigtige vitaminer og mineraler, som kan hjælpe håret med at bibeholde de vitale næringsstoffer og være med til at regulere produktionen af sebum i et naturligt, fedtet hår.

Derudover skal du sørge for at få mindst 8 timers søvn hver nat og finde nogle sunde måder at håndtere og minimere den daglige stress på. En fedtet hovedbund er nemlig dybest set ofte en indikator for, at noget ikke helt er, som det skal være. Så når du lever mere sundt og får slappet mere af, vil du ikke længere skulle bekymre dig om, at du får hurtigt fedtet hår!

Et sundt hår og en hovedbund i balance kræver en all-round indsats. Så husk både indre og ydre hårpleje.

3 metoder til at slippe af med fedtet hår

3 metoder til at slippe af med fedtet hår

Hvordan undgår man fedtet hår? Jeg vil nu give dig nogle flere tips til fedtet hår. Nogle gange kan nogle af de gode, planteoliebaserede produkter, du har derhjemme, og en række andre gode hårplejeprodukter, hjælpe dig med at undgå fedtet hår, én gang for alle. For at få den fedtede hovedbund i form igen bør du prøve nogle af nedenstående produkter, som kan være rigtig effektive til netop det:

1. Aloe vera

Du er sikkert klar over, hvor utrolig effektiv aloe vera egentlig er, når det handler om at behandle irriterende solskader om sommeren. Men er du også klar over, at det kan være en effektiv hjælp til en fedtet hovedbund? Prøv at bruge nogle hårprodukter, som er rig på aloe vera. Brug f.eks. en hårmaske eller en hovedbundsserum én gang om ugen for at berolige din fedtede hovedbund, forsyne den med nogle naturligt fugtgivende ingredienser og for at få hjælp til at fjerne ophobede produktrester, som kan resultere i hurtigt fedtet hår. Takket være den kølende og antiinflammatoriske effekt, som aloe vera har, er mange af produkterne fra Hairlust baseret på en formel, der indeholder lige præcis økologisk aloe vera.

Vil du gerne vide mere om, hvilke ingredienser Hairlust bruger i deres produkter, så kan du finde deres liste over primære ingredienser her.

2. Æblecidereddike

De fleste påskønner æblecidereddikens mange gode sider, ikke blot i forhold til at kunne holde styr på deres vægt og i behandlingen af acne, men også når de lider af fedtet hår. Prøv at give håret en effektiv vask og rensning i æblecidereddike én gang om ugen, og slip af med ophobede rester og fedtet hovedbund, og genopret hovedbundens naturlige PH-værdi. Du skal dog huske at fortynde æblecidereddiken med vand, inden du skyller håret i den!

Sådan gør du: Kom 1 kop vand (ca. 250 ml) og 2 spsk økologisk æblecidereddike (ca. 30 ml) i en sprayflaske og ryst godt før brug. Spray det i dit hår med fokus på hovedbunden efter vask med shampoo og evt. balsam. Masser det godt ind i hovedbunden, så du sikrer, at det er godt fordelt, lad det virke et par minutter og skyl derefter grundigt. Du skal ikke være nervøs for om håret vil lugte af eddike efterfølgende, da duften burde forsvinde, når håret tørrer.

3. Rosemarinolie

Når det handler om gode tips til fedtet hår, er rosemarinolie en vigtig ingrediens. Rosemarinolie er en af de mest alsidige, naturlige ingredienser, der findes, og den er utrolig anvendelig, når det gælder om at undgå at få fedtet hår. Oliens gode egenskaber kan være en effektiv hjælp til at lindre kløe, mindske den voldsomme produktion af naturlige olier og reducere eventuel inflammation omkring hårfolliklerne. Selv de, der lider af følsom hovedbund, kan få glæde af en hurtig hårvask og rensning med rosmarinolie. Så vink farvel til fedtet hår!

Sådan gør du: Brug Scalp Delight™ Detox Scrub, som kombinerer både rosmarinolie og mynteolie. Denne opfriskende hovedbundsscrub renser og eksfolierer din hovedbund i dybden, så du én gang for alle slipper af med alle de ophobede rester og overskydende naturlige fedtstoffer, du kæmper med.

Husk at få alle de nødvendige (hår)vitaminer

Foruden at sørge for at spise en sund og varieret kost, fyldt med vitaminrige fødevarer, kan daglig indtagelse af hårvitaminer også hjælpe med til at forbedre din hovedbunds generelle sundhed og puste nyt liv i et klasket hår.

Et af mine bedste tips til fedtet hår er at gå på udkig efter et kosttilskud, der indeholder B6-vitamin og zink. Samtidig med at disse vitaminer medvirker til at holde kroppen sund og styrker dit immunforsvar, hjælper de også med at regulere produktionen af de naturlige fedtstoffer og olier omkring dine hårfollikler og bekæmpe fedtet hår og fedtet hovedbund.

De fleste kosttilskud til håret indeholder desuden et B-vitamin ved navn biotin, som ofte sættes i forbindelse med et stærkt, tykt hår. Hair Formula Tablets for Women og Gummies (som også findes til mænd) indeholder alle disse ingredienser og mange flere, som alle sammen styrker hårets og hovedbundens generelle sundhed!

Tips til styling af fedtet hår og fedtet hovedbund

Alt afhængigt af din hårtype kan den måde, du styler dit hår på, have stor indflydelse på, hvor fedtet og klasket, det kommer til at se ud. Prøv nogle af disse simple råd, så du undgår at få hurtigt fedtet hår, næste gang du har stylet håret, og oplev den store forskel!

Vælg produkter uden silikone

Mens de silikonebaserede hårprodukter kortvarigt kan give håret glans og fylde, er produkternes langvarige virkning på håret imidlertid knap så god. Produkter, der indeholder silikone, kan nemlig få håret til at se endnu mere fedtet ud. Præcis det modsatte af det, du ønsker dig, hvis du kæmper med en fedtet hovedbund! Desuden har silikone en tendens til ret hurtigt at ophobe sig i hovedbunden, hvilket bevirker, at hårfolliklerne bliver tilstoppede, produktionen af de naturlige fedtstoffer stiger, og håret bliver livløst og kedeligt at se på.

Det bedste man kan gøre, for at undgå fedtet hår, er fuldstændig at skippe alle former for skrappe stylingprodukter til håret, men hvis du ikke helt kan at slippe de sædvanlige hårplejerutiner, bør du i det mindste sørge for kun at bruge de silikonefri produkter baseret på økologiske ekstrakter.

Rengør din hårbørste med jævne mellemrum

Hvornår har du sidst rengjort din hårbørste? Hvis du ikke lige kan huske det, er det ikke et godt tegn. Betragt din hårbørste som dit hårs skraldespand. Hver gang du børster håret, vil der sidde døde hårstrå, hudceller og diverse produktrester tilbage i hårbørsten. Så hvis du bare bliver ved med at bruge hårbørsten, uden at rengøre den, fører du alt det gamle, efterladte skidt tilbage i håret, hvilket kan bidrage til problemet med, at du får hurtigt fedtet hår. Hvis du vil give din hårbørste en grundig rengøring, skal du først og fremmest fjerne alle de løse hår fra børsten. En kam kan hjælpe dig med at få håret ud af børsten på en nem måde!

Næste skridt er at fylde en skål med varmt vand og så tilsætte et par dråber af en dybderensende shampoo eller babyshampoo, så det skummer. Vask så hårbørsten, mens du forsigtigt fjerner alt synligt skidt.

Til sidst, når børsten er skyllet i vand, skal den lægges til tørre på et håndklæde.

Undgå at røre for meget ved dit hår

En af de letteste måder at undgå at få hurtigt fedtet hår og fedtet hovedbund er simpelthen at lade være med at røre for meget ved dit hår! Vores fingerspidser og ansigt er fulde af hudolie, så jo færre gange vi rører ved håret, des mindre hudfedt og olie vil der komme op i håret.

Det kan også være en hjælp at sørge for at holde håret væk fra ansigtet – du kan f.eks. bruge et pænt hårbånd, eller prøve en frisure, hvor du reder håret væk fra ansigtet.

Mine 4 produktfavoritter til en fedtet hovedbund

Foruden at være opmærksom på dine spisevaner og dine daglige hårplejerutiner, og prøve nogle specielle remedier derhjemme, som kan hjælpe dig med at bekæmpe hurtigt fedtet hår, er den bedste metode til at undgå hurtigt fedtet hår at holde sig til en bestemt hårplejerutine.

Hvordan undgår man fedtet hår, og hvilke produkter er de bedste? For at få klarlagt, hvilke produkter, du bør anvende, har jeg lavet en lille liste med mine bedste bud på de sundeste og bedste kombinationer af produkter.

1. Begynd med den rigtige shampoo og balsam

Hvis du er en af dem, der får hurtigt fedtet hår, er det af afgørende betydning, at du finder den rette shampoo og balsam, der kan afhjælpe hovedproblemet ved fedtet hår; en fedtet hovedbund. En god shampoo og balsam skal kunne berolige hovedbunden og virke fugtgivende uden at overfugte eller forårsage en ophobning af produktrester.

Jeg anbefaler, at du leder efter en skånsom shampoo og balsam, der er rettet mod din hårtype. Til fedtet hår, der er tilbøjeligt til skæl, skal du vælge en sulfatfri skæl shampoo der vil balancere din hovedbunds olieproduktion. Hvis du ikke har skæl, men i stedet oplever at dit hår er slidt og at du har spaltede spidser, så er det Split Fix™ Shampoo du skal gøre brug af. Eller hvis du udover at blive fedtet oplever at håret bliver tyndere, så prøv Grow Perfect™ Shampoo. Den indeholder også hovedbundsstimulerende rosmarinolie. Alle disse shampoo er sulfat- og silikonefri, samt er formuleret med balancerende og beroligende ingredienser som organisk aloe vera og olivenbladsekstrakt, hvilket gør dem til et topvalg til naturligt fedtet hår.

2. Lad en hovedbundsscrub indgå i dine faste rutiner

Du har sikkert hørt om de mange forskellige ansigtsscrubs og behandlinger til kroppen, men har du nogensinde prøvet en hovedbundsscrub? Undgå fedtet hår, og prøv en skånsom hovedbundsscrub. Jeg er simpelthen vild med, hvordan Scalp Delight™ Detox Scrub nemt og effektivt fjerner flere ugers ophobede rester, hvilket giver dig en sund hovedbund og et hår, der er silkeblødt. Det fedtede hår og den fedtede hovedbund har simpelthen bare ikke en chance! Derudover er produktet også et rigtigt godt valg, hvis du har en irriteret, tør eller kløende hovedbund.

For at få det maksimale udbytte af denne fantastiske behandling bør du bruge den mindst én gang om ugen i badet, inden du vasker håret i shampoo og bruger balsam. Hvis du vil opnå det bedste resultat, bør du ligeledes prøve Scalp Delight™ Scalp Massage Brush og forberede dig på, hvor overraskende ren din hovedbund vil komme til at føles bagefter!

3. Brug stylingsprodukter med omtanke

Er du ligesom mig, og synes, at det er svært at undgå stylingsprodukter fuldstændigt fra din hverdag? Så har jeg gode nyheder.

Final Touch Hair Spray er en plantebaseret hårspray, som er rig på økologiske ingredienser som plejer hår og hovedbund, samtidighed med at den holder din frisure på plads. Denne hårspray efterlader ikke kløende rester i hovedbunden, og er nem at vaske ud med en almindelig sulfatfri shampoo.

Fedtet hår kan ofte godt klaske sammen og hurtigt se fladt ud. Men heldigvis findes der nogle produkter, som er udviklet på en let formel, der ikke virker tyngende på håret. Så hvis du oplever, at dit hår mangler volumen, kan jeg anbefale dig, at prøve Volume Wizard™ Shampoo og Conditioner, som er udviklet til et fint hår, eller et hår der ofte klasker sammen. Serien har også en volumenpulver, som øjeblikkeligt tryller volumen og fylde i håret.

For tekstur, hold og en mat finish prøv Mineral Clay Wax lavet med 100 % certificerede naturlige ingredienser, der ikke vil irritere din hovedbund. Derudover er den formuleret med kaolinler, der kan hjælpe med at absorbere overskydende olie fra din hovedbund, så din hovedbund føles ren. Det er fremragende voks til fedtet hår.

4. Brug et bambushovedpudebetræk

Brug et bambushovedpudebetræk

Er du klar over, at kvaliteten af dit hår kan blive påvirket af det, du vælger at sove på? Man skulle måske ikke tro det, men det er faktisk sandt. Alt afhængigt af dit hovedpudebetræk kan du nemlig komme til at beskadige og knække håret under din søvn, navnlig hvis du med jævne mellemrum vender dig og skifter sovestilling. Et af flere tip, til hvordan man slipper for at få hurtigt fedtet hår, er derfor at udskifte dit hovedpudebetræk med ét lavet på bambusfibre, så man undgår skader på håret og undgår fedtet hår fra begyndelsen af. Det bløde hovedpudebetræk, Silky Bamboo Pillowcase, beskytter dit hår, mens du sover og er skånsomt nok til, at du kan bruge det selv på følsom hud.

I modsætning til både silke og uld er bambus desuden 100% dyrevenligt og fremstillet af veganske materialer, hvilket gør dette hovedpudebetræk til et langt mere bæredygtigt valg for miljøet! Hvis du vil høre mere om, hvordan materialerne i dit hovedpudebetræk påvirker dit hår, så kan du læse meget mere om det i denne artikel bambuspudebetræk vs. silkepudebetræk.

At have fedtet hår og fedtet hovedbund kan uden tvivl være noget af en udfordring, men ved at tage de rette forholdsregler kan du faktisk slippe af med og helt undgå fedtet hår én gang for alle! Uanset om du har kæmpet med fedtet hår igennem mange år eller nu oplever, at der er sket en forandring med dit hår, findes der adskillige metoder til at få genoprettet dit hårs naturlige balance på en skånsom og effektiv måde. Når alt kommer til alt er det nemlig et spørgsmål om at passe godt på sig selv, tage en række nye tip og råd til sig og få skabt nogle sunde hårplejerutiner, som du sætter pris på!

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Bumser i hovedbunden: Sådan forebygges de kløende og røde knopper

  Bumser i hovedbunden: Sådan forebygges de kløende og røde knopper

 • Bedste tørshampoo uden parfume: Dette skal du kigge efter

  Den bedste, naturlig tørshampoo pulver uden parfume og aerosol

 • Den bedste dybderensende shampoo: Sådan holder du din hovedbund ren

  Den bedste dybderensende shampoo: Sådan holder du din hovedbund ren

 • Den bedste skælshampoo: Få bugt med skæl i hovedbunden på et øjeblik

  Den bedste skælshampoo: Få bugt med skæl i hovedbunden på et øjeblik

Se alle artikler