Aloe Vera: 5 fordele ved at bruge Aloe Vera shampoo til hår og hovedbundSe alle artikler

Aloe Vera: 5 fordele ved at bruge Aloe Vera shampoo til hår og hovedbund

Vil du også gerne vide, om det er en god ide at bruge aloe vera til håret? Så er det bare om at læse med her, hvor jeg gennemgår de mange fordele ved at bruge aloe vera til håret og hovedbunden.

Aloe vera planten, som er kendt for sine mange alsidige egenskaber inden for hudpleje, er med tiden også blevet et naturligt mirakelmiddel for mange hårplejeentusiaster. I denne artikel vil jeg derfor se nærmere på nogle af de fordele, der er ved at bruge aloe vera til håret. Så uanset om du er på udkig efter at få styrket din daglige hårpleje med en god aloe vera shampoo og balsam, eller du har planer om at kaste dig ud i at lave din egen plejende hårkur med aloe vera, får du her den perfekte guide til brugen af aloe vera til håret.

Indholdsfortegnelse

Hemmeligheden bag brugen af aloe vera til hårpleje går langt tilbage i tiden, faktisk flere årtier. Igennem generationer og i forskellige kulturer har dette vidundermiddel nemlig været flittigt brugt til en lang række medicinske og skønhedsfremmende formål.

Her i de sociale mediers tidsalder er brugen af aloe vera for alvor gået hen og blevet den nye trend. Prøv bare at gå på TikTok, hvor du kan finde den ene beretning efter den anden om de mange mirakuløse fordele ved at bruge aloe vera til håret.

Om lidt vil jeg dykke ned i nogle af de videnskabelige resultater, der ligger til grund for brugen af aloe vera til håret, og jeg vil desuden prøve at finde ud af, hvor denne lovprisning af aloe vera i det hele taget stammer fra.

De mange plejende egenskaber i aloe vera

Nutrients in Aloe Vera for Hair

Aloe vera planten er så meget andet end bare en pæn sukkulent. Den er en ægte energibombe, som er fyldt med en masse uundværlige vitaminer, mineraler og antioxidanter, som i den grad kan forsyne dit udtørrede hår med nyt liv. Ekstrakt fra aloe vera blade indeholder nemlig over 200 forskellige stoffer. Om lidt vil jeg give dig en liste over de ingredienser og næringsstoffer, der gør aloe vera til et ægte mirakelmiddel for dit hår og din hovedbund:

 • Et højt indhold af vand: Aloe vera saften indeholder 99% vand, hvilket forsyner håret med en dybdevirkende, fugtgivende effekt, som forebygger udtørring af håret og hovedbunden.
 • Et himmerige af vitaminer: Med vitaminerne A, B, C og E, har aloe vera de optimale egenskaber til at pleje og beskytte din hovedbund og dine hårsække.
 • Et boost af mineraler: Zink, magnesium, kalcium og kobber er bare nogle af de mange mineraler, der findes i aloe vera.
 • Et hav af antioxidanter: De mange antioxidanter fra aloe vera planten hjælper med at beskytte håret imod skadelige påvirkninger. Samtidig virker antioxidanterne som en beskyttende barriere imod skadelige faktorer, som f.eks. UV-stråler og de frie radikaler og holder dermed dit hår i god form.
 • De genopbyggende aminosyrer: Aloe vera indeholder en stor mængde aminosyrer, som er nogle af de vigtigste genopbyggende proteiner, som kroppen har brug for. Både dit hår og din hud består af disse proteiner, som også kendes under navnene kollagen og keratin.
 • Antiinflammatoriske egenskaber: Aloe vera er rig på flere forskellige aktive komponenter, herunder acemannan og enzymer, som begge har nogle særlige antiinflammatoriske egenskaber.
 • Essentielle fedtsyrer: Aloe vera indeholder en lang række essentielle fedtsyrer, f.eks. omega-3-fedtsyrer og linolsyre, som plejer håret fra rod til spids.

5 fordele ved at bruge aloe vera til håret

Nu, da jeg har afsløret den omfattende pallette af sunde stoffer i aloe vera, skal vi høre lidt mere om, hvilke fordele, der kan være ved at bruge aloe vera til håret, f.eks. en god aloe vera shampoo og balsam.

Benefits of Aloe Vera for Hair and Scalp

1. En intens fugtgivende effekt, der trænger dybt ind i håret

Den næringsholdige saft fra aloe vera planten forsyner håret med en intens fugtgivende effekt. Det betyder, at du kan vinke farvel til et udtørret og porøst hår, da håret lynhurtigt suger de fugtgivende stoffer til sig, bliver smidigt og får genoprettet sin naturlige balance. De mange fordele ved at bruge aloe vera til håret gør sig også gældende for hovedbunden, hvor brugen af aloe vera kan genskabe hudens naturlige fugtniveau.

2. En plejende og genopbyggede effekt i hovedbunden

De mange antiinflammatoriske egenskaber ved aloe vera kan virkelig gøre underværker i en irriteret hovedbund. Uanset om du skal have lindret en kløe eller en svidende rødme, så har aloe vera en ganske særlig virkning, som gør, at hovedbunden hurtigt kan genskabe sin naturlige balance. En række undersøgelser har ydermere afsløret, at aloe vera også er velegnet til at lindre en række kroniske hudlidelser, som f.eks. psoriasis.

3. Stimulerer hudens produktion af kollagen

Det, der gør brugen af aloe vera til håret og hovedbunden endnu mere lovende, er, at adskillige undersøgelser har vist, at aloe vera kan styrke produktionen af kollagen. Kollagen er et protein, og et af kroppens vigtigste byggesten, som er afgørende for hudens spændstighed. Ved at bruge aloe vera i dine hårplejerutiner kan du derfor styrke den naturlige barriere i huden i hovedbunden.

4. Et effektivt værn imod skæl

Med sine mange naturlige antiinflammatoriske egenskaber skaber aloe vera det perfekte værn imod skæl. En undersøgelse fra 1999 afslørede, at aloe vera er særdeles effektiv når det gælder om at reducere irritation og kløe i forbindelse med seboroisk eksem. Brugen af aloe vera til hår og hovedbund hjælper nemlig med at opretholde hovedbundens naturlige balance og reducerer risikoen for at få skæl.

5. Beskyttelse imod skadelige påvirkninger

Sidst, men ikke mindst, er de mange antioxidanter i aloe vera også med til at beskytte håret og hovedbunden imod udefrakommende, skadelige påvirkninger. En undersøgelse fra 2016 fastslog, at aloe vera er utrolig effektiv, når det gælder om at reducere den skadelige påvirkning fra UVA-stråler, hvilket gør aloe vera til et glimrende supplement til de andre UV-beskyttende solprodukter.

Kan man også bruge aloe vera til at stimulere hårets vækst?

Internettet er som bekendt spækket med fortællinger om, hvor effektiv aloe vera er, når det gælder om at stimulere hårvæksten, men lad os lige få noget på det rene. Selvom aloe vera har høstet mange præmier, når det gælder hårpleje, så foreligger der altså ikke nogen videnskabelige beviser på, at aloe vera kan stimulere hårvæksten i væsentlig grad.

Den største styrke ved de mange produkter med aloe vera til håret er, at de kan pleje og opretholde en sund, naturlig balance i håret og hovedbunden. De særlige fugtgivende, antiinflammatoriske og næringsrige egenskaber skaber et godt grundlag for at vedligeholde hårets sundhed. Ved at styrke hovedbunden og forebygge problemer med udtørring og inflammation, er aloe vera indirekte med til at styrke den optimale balance og understøtte den naturlige hårvækst. Så mens brugen af aloe vera til håret måske ikke udmønter sig i et resultat lige fra dag et, er der imidlertid nogle andre fordele ved at bruge aloe vera til håret og hovedbunden. Så det er altså ikke nogen dårlig ide at investere i en aloe vera shampoo og balsam, som supplement til dit øvrige arsenal af hårprodukter.

7 forskellige bud på aloe vera shampoo

Er du klar til at løfte din hårpleje op på et helt nyt niveau, med en hårpleje, der inkluderer aloe vera? Jeg har lavet en lille liste med de bedste aloe vera shampooer og balsammer, som alle sammen er beriget med økologisk aloe vera ekstrakt. Så uanset om du har nogle tynde lokker, der hungrer efter mere fylde, står med nogle krøller, der trænger til mere pleje eller har nogle lyse, halvtørre og porøse lokker, så er det bare om at læse med her. De aloe vera shampooer og balsammer, jeg omtaler nedenfor, er alle sammen fuldkommen fri for sultat og silikone og kan i stedet byde på en lang række økologiske ingredienser, såsom aloe vera, som ligger helt i toppen af listen.

Aloe vera shampoo og balsam til tyndt hår

Hvis du er på udkig efter en plejende aloe vera shampoo, der samtidig kan styrke hårets vækst, skal du bare række ud efter Grow Perfect™ Shampoo. Denne økologiske formel henvender sig specifikt til dem, der har tyndt hår, og som har problemer med hårtab. Shampooen er udviklet ved hjælp af en formel, der både indeholder rosmarinolie og Anagain™, som styrker hårsækkene og øger hårets tæthed. Hvis du vil give håret det optimale boost, bør du overveje at investere i en balsam i samme serie.

Aloe vera shampoo og balsam mod spaltede spidser

Til dig, der kæmper med spaltede spidser og tørt, ødelagt hår, vil jeg anbefale den effektive Split Fix™ Shampoo. Shampooen består af økologisk aloe vera, estere fra jojobaolie og andre fugtgivende, økologiske planteekstrakter. Denne aloe vera shampoo kan virkelig puste liv i dit tørre, skrøbelige hår og samtidig beskytte det imod skadelige påvirkninger udefra. Hvis du går efter at få det bedst mulige resultat, er det en rigtig god ide at supplere denne aloe vera shampoo med en tilhørende Split Fix™ Conditioner.

Aloe vera shampoo til krøllet hår

Et krøllet hår har brug for en ekstra plejende hånd. Hvis du vælger Curl Crush™ Shampoo får du en shampoo, der er beregnet til alle former for krøller. Denne skånsomme shampoo er beriget med både økologisk aloe vera, glycerin, risprotein og bambusekstrakt, hvilket tager hånd om alle de udfordringer, der kan være i forbindelse med et krøllet hår, f.eks. krus, tørhed og manglende definition.

Hvis du vil give håret en ekstra omgang pleje, når du vasker det, kan du med fordel supplere shampooen med Curl Crush™ Conditioner. Hvis du derimod er på jagt efter en ekstra skånsom shampoo til krøllet hår, kan du også prøve en Co-Wash fra samme serie, som er et fantastisk alternativ, der virkelig forkæler dine krøller med en dybdevirkende, fugtgivende effekt. Begge produkter indeholder naturligvis aloe vera.

Den bedste fugtgivende aloe vera shampoo

Til dig, der har et hår, der tørster efter fugt, vil jeg anbefale dig at kigge nærmere på Moisture Hero™ Shampoo. Denne shampoo er din redningsmand, hvis du har problemer med udtørret hår, da den genopretter hårets naturlige fugtbalance. For at forstærke effekten af den plejende shampoo anbefales det at supplere behandlingen med Moisture Hero™ Conditioner.

Den bedste eksfolierende aloe vera shampoo og balsam

Den opfriskende Scalp Delight™ Detox Scrub er specifikt udviklet til at afhjælpe problemer med skællende, tør eller kløende hovedbund. Denne hovedbundsscrub hjælper med at fjerne ophobede produktrester og talg fra hovedbunden. Det høje indhold af økologisk aloe vera saft og havreekstrakt sikrer, at din hovedbund får alle de plejende og fugtgivende ingredienser, den hungrer efter. Du kan kombinere denne detox shampoo med Detox Conditioner, som er en let balsam til et fedtet hår og en tør hovedbund.

Den bedste aloe vera shampoo til skæl

Giv en god og plejende behandling mod skæl med Instant Relief™ Dandruff Shampoo, som er det et af de bedste, naturlige forsvar imod skæl. Denne shampoo er beriget med aloe vera, tea tree oil og den kraftigt virkende antimikrobielle DermaSoft® Decalact MB. Shampooen er udviklet specifikt til at bekæmpe forskellige svampeinfektioner i hovedbunden på en skånsom og effektiv måde og give den ømme hovedbund øjeblikkelig lindring.

Den bedste silver shampoo og balsam med aloe vera

Med Enriched Blonde™ Silver Shampoo kan du endelig sige farvel til de uønskede gullige nuancer i håret og i stedet byde de smukke, kolde toner velkommen. Denne lilla shampoo er det ultimative valg, hvis du vil bevare og genopfriske dine naturligt lyse eller affarvede lokker. Hvis du ønsker at give håret en ekstra plejende behandling, bør du overveje at supplere den denne aloe vera shampoo med Enriched Blonde™ Silver Conditioner.

12 andre fantastiske produkter med aloe vera

Foruden en god aloe vera shampoo og balsam findes der også nogle andre rigtige gode hårpleje- og stylingprodukter, som indeholder aloe vera til håret. Her får du lige et bud på nogle af mine yndlingsprodukter:

 1. Grow Perfect™ Thickening Spray: En stimulerende, volumengivende leave-in spray, som er udviklet til at booste hårvækst og virke plejende på en sart hovedbund.
 2. Refresh Powder™ Dry Shampoo: Er en naturlig, non-aerosol tørshampoo uden parfume, som puster nyt liv i dit hår ved hjælp af flere plejende ingredienser, og som forlænger intervallet mellem hver hårvask.
 3. Volume Wizard™ Hair Powder: Denne hårpudder, som er parfumefri og uden aerosoler, løfter din hairstyling til et helt nyt niveau. Det perfekte valg, hvis du lynhurtigt vil give dine lokker noget mere fylde og struktur.
 4. Curl Crush™ Curl Cream, Gel, and Mousse: En plejende trio af stylingprodukter til dit krøllede hår. Vælg imellem en krøllecreme, en hårgele til krøller og en hårskum til krøller, som alle er udviklet til at forsyne dit krøllede hår med den optimale struktur og pleje.
 5. Thermal Shield™ Heat Protectant: Beskyt de sarte hårstrå imod varmeskade og andre skadelige påvirkninger med denne silikonefrie, varmebeskyttende spray. Den sikrer, at din styling er lige så plejende, som den er effektiv.
 6. Ocean Water Sea Salt Spray: Fremhæv det lækre, tilfældige strandlook ved at bruge denne saltvandsspray, som både styler håret og samtidig giver det den optimale pleje.
 7. Final Touch™ Hair Spray + Styling Stick: Skab et godt hold i håret, uden brug af aerosoler, med denne effektive Final Touch™ Hair Spray. Den forsyner håret med et medium hold og efterlader det med en flot glans. Den smarte Hair Styling Stick hjælper med at tæmme de små flyvske hår og giver frisuren det sidste elegante pift.
 8. Sun Defense Hair Mist: Omfavn en naturlig UV-beskyttende effekt med denne specielle solbeskyttende spray, der er udviklet ved hjælp af en række specielle fugtgivende ingredienser, herunder aloe vera, som effektivt beskytter dine lokker imod solens stråler.
 9. Split Fix™ Leave-in Conditioner: Få styr på dit udtørrede hår og de spaltede spidser med denne nærende leave-in balsam, som virker fugtgivende og er uundværlig, når du skal rede et genstridigt hår ud.

Giv din sædvanlige hårpleje et ekstra løft med nogle af produkterne fra den udførlige liste over hårprodukter, der indeholder aloe vera. På den måde kan du omfavne den holistiske tilgang til hårpleje og styling.

5 hårkure med aloe vera, der trænger dybt ind i håret

Split Fix™ Hair Mask

Det er denne hårkur, du skal række ud efter, når dine spaltede spidser og dit tørre hår trænger til en hjælpende hånd. Her får du en effektiv kombination med aloe vera til håret og nogle helt særlige fugtgivende olier og planteekstrakter, hvilket giver de ødelagte spidser en målrettet behandling og et genopfriskende boost.

Curl Crush™ Hair Mask

Få det maksimale ud af dit krøllede hår med denne fugtgivende og styrkende hårkur til krøller. Hårkurens høje indhold af aloe vera samarbejder med de andre fugtgivende olier, et særligt risprotein og nogle specielle planteekstrakter og skaber struktur i krøllerne og genopretter balancen i det krøllede hår, hvilket efterlader dig med nogle krøller, der er velplejede og har en flot struktur.

Moisture Hero™ Hair Mask

Forkæl din udtørrede og porøse hårpragt med en ægte spa-oplevelse. Moisture Hero™ Hair Mask, som er beriget med aloe vera og luksuriøse olier, trænger dybt ind i hårstråene og forsyner dem med en intens fugtgivende og plejende effekt.

Enriched Blonde™ Silver Hair Mask

Denne hårkur er udviklet specifikt til et lyst og affarvet hår og kan både reparere håret og forsyne det med den fugt, det hungrer efter. De naturlige fugtgivende ingredienser, og en en række lilla farvepigmenter, arbejder sammen om at få styr på de gullige toner i håret og efterlader dit hår med en flot, kold nuance.

Protein Repair™ Hair Mask

Hvis du kæmper med et ødelagt hår, eller et hår, der lider af proteinmangel, så kan denne Protein Repair™ Hair Mask tilbyde håret et genopbyggende proteinboost. Her får du nemlig både aloe vera til håret, et særligt proteinkompleks og nogle genopbyggende olier. Alle disse ingredienser samarbejder om at styrke og genopbygge de enkelte hårstrå indefra.

En hjemmelavet hårkur med aloe vera

En af de mest populære tilgange til at indarbejde brugen af aloe vera består i at lave en hjemmelavet hårkur med aloe vera til håret eller en plejende behandling, man kan bruge inden hårvask. Om lidt får du en enkel, men virkelig effektiv opskrift til at bruge den magiske, fugtgivende aloe vera til håret og hovedbunden.

DIY Aloe Vera Hair Mask

Ingredienser:

 • Frisk aloe vera saft: Brug saften fra et friskt aloe vera blad. Du skal bruge ca. to til tre spiseskefulde, alt afhængigt af din hårlængde.
 • Kokos- eller olivenolie: Hvilken olie er din favorit? Brug din yndlingsolie til at give håret noget ekstra pleje. Brug f.eks. en til to spiseskefulde af olien.
 • Honning (valgfrit): Er en naturlig fugtighedsbevarende ingrediens, som kan forsyne håret med noget ekstra fugt. Brug en spiseskefuld honning til at give håret og hovedbunden et ekstra plejende boost.

Følg denne vejledning:

 1. Forbered den perfekte aloe vera gel: Tag et friskt aloe vera blad, og skær det forsigtigt op. Skrab aloe vera saften ud med en teske.
 2. Bland ingredienserne sammen: Tag en skål, og bland den friske aloe vera saft sammen med den olie, du har valgt. Rør ingredienserne godt sammen, så du får en jævn konsistens. Tilsæt eventuelt også en smule honning, og rør det hele godt sammen.
 3. Påføring: Gør håret en smule fugtigt. Påfør herefter den hjemmelavede aloe vera hårkur, begynd nede ved hårrødderne, og arbejd dig så langsomt ud til spidserne.
 4. Giv hovedbunden en blid massage, og pak håret ind: Sørg for at massere den hjemmelavede hårkur godt ind i hovedbunden i et par minutter for at få stimuleret blodomløbet. Når du har påført hele blandingen, kan du lave en blød knold og pakke håret ind i en badehætte eller et blødt bambushåndklæde.
 5. Lad blandingen virke: Nu er det bare om at lade denne kur med aloe vera til håret sidde og arbejde i mindst en halv times tid. Hvis du vil have den maksimale effekt, og du har god tid, kan du med fordel lade blandingen sidde i længere tid.
 6. Skyl håret, og vask det: Nu er det tid til at skylle håret med lunkent vand. Herefter kan du vaske det i din sædvanlige shampoo eller prøve en aloe vera shampoo og balsam.

Denne hjemmelavede hårkur med aloe vera til håret kan tilbyde en dybdevirkende, fugtgivende og plejende effekt, mens den samtidig giver hovedbunden et sundt og plejende boost. Den særlige kombination af aloe vera og honning skaber en fantastisk næringsrig og luksuriøs behandling til håret.

Det var lidt om de forskellige andre plejende produkter. Men når du nu alligevel holder en plejedag for dit hår, kan du lige så godt sørge for, at håret får den optimale pleje. Derfor bør du supplere den hjemmelavede aloe vera behandling med et af de produkter, jeg omtalte ovenfor, og som i øvrigt indeholder nogle af naturens fineste ingredienser.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Når vi taler hårpleje, kommer vi nok ikke uden om, at aloe vera er lidt af en mirakelkur. Selvom brugen af aloe vera til håret ikke altid er nok til at bekæmpe alle hårproblemer, har aloe vera saften nogle ganske særlige egenskaber, der kan forebygge udtørring og inflammation, hvilket indirekte fører til en sundere hårvækst. Hvis man jævnligt bruger aloe vera til håret, f.eks. en aloe vera shampoo og balsam, eller laver sin egen blanding, kan det både være med til at puste nyt liv i et træt hår og bekæmpe irritation og udtørring. Det skaber optimale betingelser for hårets vækst og er med til at genoprette den naturlige balance i hovedbunden.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Symptomer på psoriasis i hovedbunden? Sådan behandles det effektivt

  Symptomer på psoriasis i hovedbunden? Sådan behandles det effektivt

 • pH-shampoo: 8 neutrale shampooer som får din hud og hår i balance

  pH-shampoo: 8 neutrale shampooer som får din hud og hår i balance

 • Bumser i hovedbunden: Sådan forebygges de kløende og røde knopper

  Bumser i hovedbunden: Sådan forebygges de kløende og røde knopper

 • Rosmarinolie til håret – Hvilke fordele har det, og hvordan skal det bruges?

  Rosmarinolie til håret – Hvilke fordele har det, og hvordan skal det bruges?

 • Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

  Solbeskyttelse til håret og solcreme til hovedbund: Her er vores bedste råd

Se alle artikler