Kosttilskud til håret – virker det overhovedet?Se alle artikler

Kosttilskud til håret – virker det overhovedet?

Hvis du læser denne artikel, er det højest sandsynligt fordi, at du er interesseret i at høre noget mere om kosttilskud til håret. Det lader til, at der hele tiden popper utallige nye former for kosttilskud til håret op i butikker og online, samtidig med at kendte instagrammere skamroser deres fordele.

Men hvad er et kosttilskud til håret egentlig, og virker det overhovedet? Er et kosttilskud til håret virkelig den hemmelige nøgle til at opnå et langt og smukt hår ligesom Rapunzels? Læs endelig videre, og lad os give dig de vigtigste facts om vitaminer til hår, hud og negle. Plus vi giver dig vores anbefalinger til køb af de bedste kosttilskud til håret.

Indholdsfortegnelse

Hvad er et kosttilskud til håret egentlig?

De fleste kosttilskud til håret lover dig et tykkere, stærkere og sundere hår. Håret er det væv på menneskekroppen, der vokser hurtigst, og det har brug for rigtig meget næring til den vækst. Vitaminer til hår, hud og negle er udviklet på baggrund af en række vitaminer og mineraler, som dine hårfollikler har behov for, så de er i stand til at opretholde en normal hårvækst.

Kosttilskud (og ikke mindst vitaminer til hår, hud og negle) kommer i utallige varianter, inklusive tabletter og tyggevitaminer med forskellig smag. Der findes ikke en nogen specifik opskrift for kosttilskud til håret, så hvert produkt indeholder en række forskellige vitaminer og mineraler i forskellige mængder. Derudover kan det overordnet set være svært at bedømme effekten af et kosttilskud til håret, da der ikke findes nogle fastsatte standarder for effekt.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Spar op til 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie vitaminer med højt indhold af biotin, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spar op til 50%

Hair Growth Formula Tablets

Sluge-venlige tabletter, baseret på silica fra bambus og et højt indhold af biotin.

249 kr

Læs mere

Bør jeg bruge et kosttilskud til håret?

Den bedste måde, hvorpå du kan sikre dig de nødvendige næringsstoffer til håret, er, at sørge for at spise en sund og varieret kost.

I en travl hverdag kan det imidlertid være en stor udfordring at få sammensat en kost, som opfylder alle de ernæringsmæssige krav, dit hår stiller.

Hvorfor det? Fordi kroppen anser håret som værende ”ikke nødvendigt” (til trods for, at du måske ikke deler den opfattelse!) Så hvis du ikke får den nødvendige mængde vitaminer og mineraler, vil kroppen kanalisere de næringsstoffer, du indtager, hen til de vitale kropsfunktioner og væk fra hårfolliklerne. Og hvad betyder det? Hårvæksten vil blive negativt påvirket.

Et kosttilskud til håret kan hjælpe dig med at rette op på den mangel og samtidig sikre, at dine hårfollikler får al den nødvendige næring, de har behov for, så der kan opretholdes en normal hårvækst. Som det gør sig gældende for alle kosttilskud, bør du tale med din læge, inden du går videre i jagten på det perfekte hår og begynder at tage et kosttilskud til håret.

Du vil ofte kunne se på dit hår, om hvorvidt din krop trives eller ej! Man kommer langt med sund kost og en aktiv livsstil.

Hvilke symptomer på vitaminmangel skal jeg være opmærksom på?

Selvom man ikke skulle tro det, så er der rigtig mange, der lider af vitaminmangel, uden at være klar over det. Slankekure, dårlig ernæring og stress kan alt sammen medføre, at kroppen ikke får de nødvendige næringsstoffer, den skal bruge for at opretholde en normal, jævn hårvækst. En vegetarisk eller vegansk kost kan også føre til mangel på en række sunde næringsstoffer, som håret har brug for.

Uanset hvad, er der imidlertid kun én sikker metode til at opklare, om du lider af vitaminmangel, og det er at få taget en prøve hos din læge. Hvis du er fan af udrensningskure, eller er inde i en meget stressende periode, vil det ikke skade at få en snak med din læge om din daglige kost.

Jeg er sund og rask: Hvordan kan jeg få håret til at vokse hurtigere?

Den bedste virkning af et kosttilskud til håret ser man hos den gruppe af mennesker, hvis kost er mangelfuld, hvad angår en række specifikke, sunde vitaminer og mineraler til håret. Et kosttilskud til håret kan imidlertid også være det helt rigtige valg til dem, som allerede lever sundt. Uanset hvad, så er der, udover at tage et kosttilskud til håret, nogle andre meget vigtige faktorer, som kan være en hjælp til at genskabe normal hårvækst:

1. Sørg for at give håret den korrekte “ydre” pleje

Ydre hårpleje

Brug denne opskrift, bestående af to trin, for at få en sund hårvækst: Plej håret indefra, ved hjælp af et kosttilskud, og plej håret udefra, ved hjælp af en shampoo og en plejende balsam, udviklet specielt til at styrke håret.

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo og Conditioner skaber de helt optimale betingelser for sund hårvækst. Hemmeligheden bag produkterne er deres særlige indhold af en række veganske mikroproteiner og en ris-ekstrakt, som hjælper med at reparere et skrøbeligt, skadet hår. Denne styrkende duo af produkter til håret er det ideelle tilbehør til selv de bedste kosttilskud til håret.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Sælger hurtigt ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfatfri shampoo med proteiner, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

179 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner

Hair Growth & Repair Conditioner

Silikonefri balsam med proteiner, som skaber optimale betingelser for sund hårvækst.

179 kr

Læs mere

2. Pas godt på dit hår

Pas godt på dit hår

Det spiller ingen rolle, hvor mange af disse kosttilskud til håret du tager, hvis du ikke behandler håret på en korrekt måde! Dårlige vaner med hensyn til hårpleje vil uvilkårligt føre til beskadigelse af håret, som giver sig udslag i, at håret knækker og falder af. Ikke lige det, du ønsker dig!

Lad os starte med det vigtigste først. Læg de varme redskaber til styling af håret væk. Varme redskaber til håret, som f.eks. krøllejernet og glattejernet, suger simpelthen al fugtigheden ud af håret, efterlader det i en skrøbelig tilstand og udsætter det for beskadigelse. Gem derfor de varme redskaber væk, og brug dem kun til særlige anledninger, og sørg så altid for at anvende en spray med varmebeskyttende effekt, inden du begynder at style håret.

Andre måder, til at undgå at beskadige håret på, er, at sørge for at børste håret forsigtigt og at anvende en reparerende hårkur jævnligt, som f.eks. vores Hair Growth & Protection Mask.

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Hårkur til tørt og skadet hår, der reparerer og forebygger spaltede spidser.

199 kr

Læs mere

3. Minimere stress

Minimere stress

Det er velkendt, at stress er en medvirkende årsag til hårtab, så derfor kan en reduktion af dit stressniveau medvirke til at fremme en jævn hårvækst. Vi er alle sammen forskellige, så du er nødt til at eksperimentere lidt og finde ud af, hvilke afslappende teknikker, der virker bedst for dig. Vil du have et par forslag? Regelmæssig motion, meditation, at føre dagbog og at bruge tid på udendørs aktiviteter er alle sammen nogle af de bedste metoder til at reducere stress på.

4. Få nok søvn

Få nok søvn

Kroppen reparerer sig selv, mens du sover. Så hvis du er oppe hele natten, gør du ikke dit hår nogen tjeneste. Sæt dig som mål at få mindst syv til otte timers uforstyrret søvn hver nat.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvid HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Hvid
Spar op til 10%

Pure Bamboo Pillowcase, Hvid

Bambuspudebetræk, med en silkeblød, glat overflade, der beskytter hår og hud.

199 kr

Læs mere
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blå HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blå
Spar op til 30%

Pure Bamboo Pillowcase, Blå

Bambuspudebetræk, med en silkeblød, glat overflade, der beskytter hår og hud.

199 kr

159 kr

Læs mere

Hvilke vitaminer og mineraler får håret til at gro?

Så hvilke vitaminer og mineraler skal du så egentlig være på udkig efter i et hår, hud og negle vitamin tilskud? De bedste kosttilskud til håret indeholder altid disse sunde næringsstoffer til håret:

Vitamin A

A-vitamin

Alle kroppens celler har brug for A-vitamin for at kunne vokse. A-vitamin hjælper hovedbunden med at producere de naturlige olier, som holder håret sundt og smidigt.

B Vitamin(er)

Vitamin B12

B-vitaminer hjælper med at danne røde blodceller, som sørger for, at der kommer næringsstoffer og ilt til hårfolliklerne.

Biotin

Biotin

De bedste kosttilskud til håret indeholder altid biotin, og det er der en særlig grund til. Biotin er en særlig type B-vitamin (vitamin B7, for at være helt nøjagtig) som fortjener sin helt egen kategori. Biotin medvirker til at nedbryde de proteiner, du spiser og opbygger samtidig en række af de proteiner, som udgør dit hår, hud og negle. Hvis du ikke får en tilstrækkelig mængde biotin gennem din kost, efterlader det håret i en svækket tilstand og i fare for at knække.

Vitamin C

Vitamin C

De fleste kosttilskud til håret er også udviklet ved hjælp af C-vitamin. C-vitamin hjælper kroppen med at producere et protein ved navn kollagen, som er utroligt vigtigt i forhold til opbygningen af et sundt hår og en sund hovedbund. C-vitamin er også en antioxidant, som effektivt beskytter håret og huden mod de skadelige stoffer fra de frie radikaler. Hvis du får for lidt C-vitamin, kan håret blive skrøbeligt og tørt, og du kan opleve hårtab.

Er du på udkig efter lidt flere C-vitaminer i din kost? Citrusfrugter og peberfrugter indeholder rigtig mange af disse sunde vitaminer til håret.

Vitamin D

Vitamin D

En række videnskabelige undersøgelser peger på, at D-vitamin kan have en positiv effekt på opbyggelsen af nye hårfollikler, og der menes at være en sammenhæng mellem et lavt niveau af D-vitamin og hårtab. Mens det endnu ikke er blevet fastslået, hvorfor D-vitamin hjælper til en bedre hårvækst, er det imidlertid en rigtig god idé at være på den sikre side og sørge for at få den nødvendige mængde D-vitamin!

Vitamin E

Vitamin E

Præcis som C-vitamin, er E-vitamin også en af de antioxidanter, der beskytter din hud og dit hår fra de frie radikaler. Det er derfor, at C-vitaminet er et særdeles anvendt vitamin i langt de fleste brands inden for kosttilskud til håret!

Jern

Jern

Jern er nøglen til mange af kroppens processer, inklusive hårvækst. Jernmangel (også kendt som anæmi) er en af de hyppigste årsager til hårtab, så du bør sikre dig, at du får rigeligt af dette mineral. De fødevarer, som har et rigt indhold af jern, er bl.a. spinat og linser. Der er imidlertid flere af kosttilskuddene til hår, der ikke indeholder jern, da for store mængder jern kan gøre dig syg. Hvis du har mistanke om, at du har jernmangel, så tal med din læge om det.

Zink

Zink

Zink styrker vækst og reparation af hårets væv, og det bidrager samtidig til at opretholde en normal funktion af talgkirtlerne i hovedbunden. Det er derfor, at det er en meget populær ingrediens i de fleste kosttilskud til hår.

Silica

Silica

Silica er et af de andre nødvendige næringsstoffer til både hud og hår. Silica hjælper med at reparere de ødelagte follikler og styrker hårets elasticitet.

Aminosyrer

Aminosyrer

Hvis du har haft fysik og kemi i skolen, kan du måske huske, at aminosyrer er en række byggesten (molekyler) lavet af protein. Når vi taler om hår, er det grundlæggende lavet af et protein ved navn keratin, så derfor giver det faktisk god mening, at aminosyrer bliver betragtet som særdeles effektive til at forbedre hårvæksten.

Som med alt andet, bør du også sætte dig ind i, hvilke stoffer dit kosttilskud til håret ikke indeholder. Fyldstoffer, syntetiske farvestoffer, konserveringsmidler og gelatine fremstillet af dyrehud- og knogler er et absolut no-go, når det drejer sig om kosttilskud til håret. Hvis du arbejder hen imod at forbedre din sundhed, har du bestemt ikke noget ønske om at fylde din krop med disse ingredienser! Prøv i stedet for at gå på jagt efter de kosttilskud til håret, som er fremstillet af veganske ingredienser.

Hvad med et Alt-i-ét kosttilskud til håret?

Hvis du ved, at du lider af mineral- eller vitaminmangel, kan det være en god idé at supplere kosten med lige netop den pågældende ingrediens (hvis det i øvrigt er i henhold til lægens anbefalinger). Du kan imidlertid også få stor gavn af et alt-i-et-kosttilskud til håret. Et alt-i-et-kosttilskud til håret indeholder en lang række ingredienser, som er kendt for at fremme den normale hårvækst. Og derudover kan vitaminerne styrke hår, hud og negle.

Hvornår vil jeg kunne se effekt med et kosttilskud til håret?

Her kommer så ulempen ved et kosttilskud til håret: Det virker desværre ikke efter blot en enkelt dag (gid det gjorde!). Håret vokser i gennemsnit med en hastighed på 1,0 til 1,2 cm. om måneden, så der går adskillige måneder, før du oplever en forskel. Med den hastighed vil det tage ca. to år for det nye, sunde hår at nå til skuldrene.

Da et kosttilskud til håret ikke kan give dig et resultat lige her og nu, er du nødt til at betragte det som en langtidsinvestering i dit hår. Hvis du er konsekvent, og får taget produktet hver dag, vil dit ”fremtidige jeg” takke dig for, at du hoppede med på denne investering!

Før og efter HairLust

Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat
Hairlust før og efter
Før
Foreløbigt resultat

* Resultater varierer fra person til person.

Se alle anmeldelser

Vi anbefaler: Bedste kosttilskud til håret

Er du parat til at prøve vitaminer til hår, hud og negle? Her er dem, vi kan anbefale:

  • Hair Growth Formula Gummies – Dette kosttilskud, i form af veganske tyggevitaminer, er fremstillet af biotin og zink, som begge bidrager til vedligeholdelsen af normalt hår. Faktisk er det sådan, at 3 små vingummier indeholder hele 5 mg biotin, hvilket svarer til 10.000% af din daglige dosis! Desuden er de fyldt med en lang række andre sunde vitaminer og mineraler. Fik vi nævnt, at de er veganske, og at de er fremstillet og udvundet af naturlige ingredienser? Ingen fyldstoffer! Og da de i øvrigt smager fantastisk, er vi helt sikre på, at folk nok skal huske at tage dem. Når vi taler om kosttilskud til håret, er vedholdenhed og regelmæssig indtagelse nemlig nøgleordene!
  • Hair Growth Formula Gummies Men – Denne tyggevitamin er fremstillet specielt til de mænd, der begynder at se de første tegn på hårtab. Hemmeligheden bag produktet er tilsætningen af selen, som bidrager til vedligeholdelsen af normalt hår.
HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Spar op til 50%

Hair Growth Formula Gummies

Sukkerfrie vitaminer med højt indhold af biotin, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men
Spar op til 50%

Hair Growth Formula Gummies for Men

Sukkerfrie tygbar kosttilskud til mænd, beriget med biotin, zink og selen.

249 kr

Læs mere
  • Hair Growth Formula Tablets - Hvis du ikke er den store tilhænger af den søde smag fra tyggevitaminer, kan vi også tilbyde dig en række kosttilskud i tabletform. Disse kosttilskud til håret har en lidt kraftigere virkning end vores tyggevitaminer, da de også indeholder silica og aminosyrer.
  • Hair Growth Formula Tablets Men – Dette kosttilskud har mange fællestræk med vores Hair Growth Formula Tablets, men er udviklet specielt til mænd, der har en række specifikke udfordringer omkring hårtab. Vi anbefaler, at man tager to piller om dagen sammen med et glas vand. For at opnå det bedst mulige resultat er det vigtigt, at du spiser en sund og varieret kost.
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Spar op til 50%

Hair Growth Formula Tablets

Sluge-venlige tabletter, baseret på silica fra bambus og et højt indhold af biotin.

249 kr

Læs mere
HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men
Spar op til 50%

Hair Growth Formula Tablets for Men

Sluge-venlige tabletter til mænd, beriget med biotin, zink og selen.

249 kr

Læs mere

Alt i alt kan man sige, at et kosttilskud til håret kan være en god hjælp til at nå din målsætning om bedre hårvækst, især hvis din kost er lidt mangelfuld hvad angår vitaminer og mineraler. Prøv at eksperimentere lidt for at finde ud af, hvilke former for kosttilskud til håret, der virker bedst for dig. Er du dog stadig i tvivl om det egentligt virker, så har vi lidt ekstra læsning til dig her om vitaminer og piller mod hårtab og hvad, de kan gøre for dig. Og så husk endelig; at som med alle kosttilskud gælder det også her, at du altid bør tale med din læge, inden du begynder at supplere den daglige kost med et kosttilskud til håret.

Vores kunder siger

Fremragende

4.4 ud af 56.000+ anmeldelser