Hair Volume: Den ultimate guide til dig som ønsker ekstra volumen i håretSe alle artikler

Hair Volume: Den ultimate guide til dig som ønsker ekstra volumen i håret

Det, at få den rette volumen i håret og opnå et sundt, fyldigt look, kan være noget af en udfordring. Især hvis du fra naturens side er udstyret med et fint hår, som ovenikøbet har tendens til at blive tynge, hvilket gør det ekstra svært at få den ønskede volumen i håret. Men, hvordan får du så egentlig dét ekstra hair volumen? I denne artikel dækker jeg det hele, lige fra de gode kosttilskud til diverse hair volumen sprays samt en række gode tips, du kan bruge derhjemme når du skal have mere volumen i håret.

Der findes selvfølgelig en bred vifte af forskellige hair volume produkter, der kan give dig løft og volumen i håret, og der er også utallige smarte tricks til at style håret til mere volumen, som du kan bruge i kampen for at give det tynde og klaskede hår til et fyldigere og mere kraftigt look. Hvis du oplever et fladt, livløst hår uden volumen, kan det altså være en idé at prøve en ny volumenspray, hair volume powders, volumen shampoo, eller at ændre dine rutiner, når du styler håret. Kunne du tænke dig at høre lidt mere om, hvordan du hurtigt og nemt kan tilføre mere fylde til fint hår? Så finder du svaret, du leder efter lige her.

Ofte er det letteste trick til et mere voluminøst hår at bruge en form for hair volume produkt som f.eks en spray eller en mousse. Men hvordan virker disse volumen-boostende produkter egentligt? Hvordan kan de sparke liv i et fladt og kedeligt hår? Det går jeg i dybden med som det første, så læs med og lær alt, du har brug for at vide om diverse hair volume produkter.

Indholdsfortegnelse

Hvordan virker et hair volume produkt egentlig?

Hvordan virker de hair volume produkter, der er på markedet, og hvordan skaber de den effekt, du er ude efter? Det hele kan faktisk koges ned til kemi og en viden om, hvilke volumengivende ingredienser, der skal blandes sammen for at opnå de bedste resultater.

De fleste hair volume produkter virker ved at skabe en form for fugtighedsgivende hinde rundt om det enkelte hårstrå. Denne hinde får det enkelte hårstrå til at se tykkere ud og får det til at føles kraftigere, da den løser de almindelige problemer, der er med et klasket, fint hår, som f.eks. ophobning af olier og hudfedt, tørhed og tynd bark i det enkelte hårstrå.

Derudover giver disse hair volume produkter, som f.eks. en volume spray, ekstra hold til håret og løfter faktisk håret fra hovedbunden, hvilket hjælper med at skabe et look med mere volumen i håret. Nogle hair volume sprays indeholder desuden en række specielle ingredienser, som skaber en kation, hvilket vil sige en positiv elektrisk ladning, som giver håret et endnu større løft ved at gøre det næsten vægtløst.

Hvad skal en god hair volume spray til håret indeholde?

en god hair volume spray til håret

Der findes mange forskellige former for hair volume sprays. Helt overordnet findes der to typer af sprays, der kan give fylde til fint hår:

 • En non-aerosol-hårspray, som er baseret på naturlige komponenter med større partikler og med medium hold. En non-aerosol-hårspray er et flydende produkt, som regel i en flaske med pumpe.
 • En aerosol-hårspray, som er baseret på syntetiske polymerer eller plastificeringsmidler med mindre partikler og som har kraftigt hold. En aerosol-hårspray er i en beholder under tryk, og hvor en udløsningsventil anvendes til at udsende en opslæmning under overtryk ud i luften i en tåge ved hjælp af drivgas.

I mange år var hårsprays af typen aerosol de mest udbredte på markedet, men i de senere år er de såkaldte non-aerosol-hårsprays blevet mere og mere populære, hvilket mest af alt kan tilskrives, at de ikke skader miljøet på samme måde, som de traditionelle aerosol-hårsprays gør pga. af deres indhold af CFC-gasser.

Hvis du virkelig går op i dit hårs sundhed, er det nok ikke den helt store overraskelse, at jeg generelt vil anbefale dig at undgå brugen af aerosol hårsprays. Det er en god tommelfingerregel, som dit hår vil takke dig for senere.

Når du går på jagt efter en god hair volume spray (eller for den sags skyld et andet godt produkt, der kan give volumen til håret!), bør du tjekke produktet grundigt og se, hvor mange typer af de vigtige nøgleingredienser, det egentlig indeholder. Jo bedre en blanding af ingredienser, des mere volumen til håret får du.

Lad os lige tage et hurtigt kig på nogle af de vigtigste typer af ingredienser, der kan være i en hair volume spray.

vigtigste typer af ingredienser

1. Fugtighedsbevarende ingredienser

De ingredienser, som falder indenfor kategorien fugtighedsbevarende, f.eks. xylitylglucoside, anhydroxylitol, glukose, glycerin og betaine er ingredienser, der er utrolig vigtige i en volumenspray.

Fugtighedsbevarende ingredienser er vigtige, da de bidrager til, at håret bevarer sin fugt, hvilket medvirker til at booste volumen i håret. De kan være sukkerbaserede, som f.eks. glukose eller glycerin, eller sommetider også plantebaserede. Overordnet set bidrager de fugtighedsbevarende ingredienser til, at håret kan absorbere mere fugtighed, hvilket er alfa og omega for at bekæmpe tørhed, krus og klaskede hårstrå. Disse ingredienser er nogle af de allervigtigste i enhver hair volume spray, du kan finde på hylderne.

2. Co-polymerer, polymerer og sukker

Co-polymerer og andre polymerer, som f.eks. VP-/VA-copolymer, xanthangummi, eller sukkerstivelse er nogle af de ingredienser, der giver den gode hair volume spray selve ”holdet” i håret. Disse indholdsstoffer forhindrer håret i at absorbere udefra kommende fugt, hvilket er med til at holde på formen. Når indholdsstofferne anvendes korrekt kan de løfte håret fra hovedbunden, hvilket samlet set giver mere fylde til fint hår.

Da polymerer er syntetiske ingredienser, som er afledt fra petroleum, er det vigtigt at sikre sig, at den volumengivende spray, du vælger, har en masse andre naturlige, fugtighedsgivende ingredienser, der kan få håret til at se sundt og stærkt ud og holde det i god form. Mængden af polymerer er meget forskellig i hair volume sprays. De vandbaserede hair volume sprays indeholder typisk en mindre mængde sammenlignet med de alkoholbaserede sprays.

3. Ingredienser til pleje af hovedbunden

Ingredienser, der plejer og stimulerer hovedbunden, som f.eks. aloe vera saft, acai, havre og grøn mynteolie, spiller en altafgørende rolle i forbindelse med opretholdelsen af hovedbundens sundhed, som i sidste ende er altafgørende for din hair volume. Hvis du er på udkig efter en ny spray, der giver volumen til håret, så sørg for at tjekke ingredienslisten for en række af de naturlige afledte tilsætningsstoffer, som f.eks. acai, aloe vera og lignende for at sikre dig, at produktet også er et godt valg til din hovedbund.

En sund hovedbund er ikke bare vigtig i forhold til hårets sundhed generelt set, den spiller også en stor rolle i forbindelse med at forbedre den naturlige volumen i håret. Hvis du anvender en masse hårprodukter i hverdagen, har de en tendens til at ophobe sig i hovedbunden, hvilket bevirker, at håret bliver tynget nedad. Omhyggelig pleje af hovedbunden vil reducere denne ophobning, hvilket vil resultere i et mere skinnende, voluminøst og spændstigt hår i længden.

4. Styrkende proteiner

Vores hår består primært af proteinet keratin. Så for at gøre dit hår stærkere, sundere og mere voluminøst, skal du vælge hårvolumengivende produkter, der er formuleret med hydrolyserede proteiner fra f.eks. hvede eller ris.

Min favorit hair volume spray, Volume Wizard™ Pre-Styling Spray, indeholder saccharose, fugtgivende glycerin, styrkende hvedeprotein og økologiske ekstrakter fra grapefrugt, havre og tranebær. Så det tjekker alle boksene! Den får dit hår til at se øjeblikkeligt tykkere og mere voluminøst ud med blot et par spray, samtidig med at det bevarer en let og blød fornemmelse.

Hvilke andre typer af produkter kan booste din volumen i håret?

Hvilke andre typer af produkter kan booste din volumen i håret?

Foruden at bruge en hair volume spray til hovedbunden, kan du også eksperimentere med en række andre produkter, der giver fylde til fint hår. Nedenfor følger nogle af de mest almindelige produkter, du kan finde på hylderne.

Volumen shampoo og balsam

Vasker du det fine hår med en 'tung' shampoo og balsam kan få dit hår til at se fladt, fedtet og livløst ud. Nogle hårprodukter indeholder 'tunge' olier, som kan tynge et fint hår. Hvis du vil maksimere dit hårvolumen, er det vigtigt at starte din hårrutine rigtigt med en hair volume shampoo og balsam. Det der adskiller disse produkter fra andre produkter, er at de er formuleret med styrkende ingredienser såsom mikroproteiner, der gør hver hårstrå tykkere. Desuden er de udviklet med en lette olier og vaskemidler, som nærer og fugter dit hår uden at gøre det tungt eller fedtet. Volume Wizard™ Shampoo og Conditioner er min hemmelighed for at få mit fine hår til at se super voluminøst og sundt ud!

Volumenpulver

Hair Volume Powders er en perfekt løsning til dig, hvis du er på jagt efter at give håret et øjeblikkeligt løft, men ikke ønsker at gå på kompromis med hårets og hovedbundens ve og vel. Volume Wizard™ Hair Powder er en naturlig hårpudder, som giver håret en flot volumen og tekstur med et stærkt hold og et mat finish.

Volumen mousse

Hårskum og mousse er altid populære valg, når det gælder om at tilføre håret en let, nærmest vægtløs volumen. En god hårskum er en uundværlig del af den daglige hårpleje. Min favorit til at få volumen i fint og tyndt hår er Volume Wizard™ Volumizing Mousse, som giver håret en let volumen med et medium hold. Hvis du derimod har krøller, kan jeg anbefale dig Curl Crush™ Defining Mousse, som løfter krøllerne for et mere volumiøst look, samtidig med at give fugt og modvirke krus. Ved påføring af disse presses en smule af produktet ud i hånden, og det masseres derefter ind i det fugtige hår fra hårrødderne og ud i håret. Lad derefter håret lufttørre, eller føntør det med en diffuser på svag varme.

Volumenspray

Når en volumenspray bruges sammen med en volumengivende mousse, kan den tilføre de tynde, flade hårstrå det allersidste pift. Som jeg nævnte tidligere skal du bare sikre dig, at din hair volume spray indeholder en god blanding af en række af de vigtige nøgleingredienser.

Hårolie

Selvom det måske kan virke ulogisk, at en hårolie kan være med til at løfte de tynde hårstrå, er det rent faktisk lige netop det, der er tilfældet! Hårolier med plejende ingredienser, som f.eks. abrikoskerneolie eller grøn mynteolie, kan faktisk hjælpe med til at forbedre hårets generelle sundhedstilstand og tekstur og bidrage positivt til en sundere hovedbund og et smukkere hår med større spændstighed.

Når du påfører hårolien, er tricket at fokusere på hovedsageligt at anvende produktet på spidserne og på den midterste del af hårstråene. Hvis du får påført for meget olie oppe på toppen af hovedet, ved hårrødderne, kan det ende med at tynge hårstråene nedad, og derned få den modsatte effekt af det, du ønsker dig.

Sådan får du mere volumen i håret på kun 5 minutter eller derunder

Foruden at prøve en volumenspray til håret, eller nogle andre hair volume produkter, der tilfører den ønskede volumen til håret, så kommer der her et par nyttige tips og tricks til styling, du også kan skrive dig bag øret.

Giv hårrødderne et løft

Først og fremmest er det sådan, at hvis du tørrer håret oppefra og ned, er det faktisk at bede om at få fladt hår. Efter vask og påføring af dine yndlingsprodukter, skal du bøje hovedet nedad, påføre en volumenspray eller mousse og dernæst føntørre håret, stadig med hovedet nedad. Denne føntørring med hovedet nedad skaber nemlig et naturligt løft til hårrødderne, hvilket tilfører ekstra hair volume til lokkerne, som kan holde dagen lang. Hvis du i stedet ønsker dig et mere naturligt look, så lad i stedet naturen gå sin gang, og lad håret lufttørre. Desuden forhindrer en lufttørring, at håret udsættes for varmeskader eller udtørring.

Skift skilning i ny og næ

Her kommer så et andet tip, der giver mere hair volume, og som du måske ikke har hørt om før. Hvis du altid konsekvent styler håret til én bestemt side, så prøv at flytte skilningen lidt og rede håret til den anden side i stedet. Hvis du evig og altid sætter håret på samme måde, bliver håret vant til denne frisure, lægger sig ned og bliver fladt. Hvis du engang imellem flytter skilningen, tilfører du mere volumen til håret og giver det et løft ved hårrødderne. Det skulle du tage at prøve!

Prøv at toupere håret

En toupering af håret er et af de helt gamle klassiske kneb til at opnå mere hair volume. Dog kan omfattende eller overdreven toupering rent faktisk være skadeligt for håret, så husk at være varsom med håret. Begynd med en nænsom toupering ved hårrødderne, på nogle udvalgte områder af håret, og børst så nedad med forsigtige bevægelser for at opnå et mere voluminøst look.

Afslut med hårspray

Efter endt føntørring og den ønskede styling af håret kan et par pift med hårlakken fastholde den ønskede volumen i håret resten af dagen. For at opnå ekstra hold, og give volumen til håret, skal du bukke hovedet nedad og forsigtigt spraye med hårsprayen fra rødderne og ud til spidserne.

Langtidsholdbar volumen i håret? Prøv disse hårplejetips:

1. Begynd med hovedbunden

Et sundt og smukt hår begynder med en sund hovedbund. Sørg derfor altid for, at din hovedbund er i tiptop form ved at anvende nogle gode produkter til hovedbunden, der plejer håret fra roden af. Det er også en god ide at sørge for at fjerne eventuelle ophobede rester fra diverse produkter ca. en gang om ugen. Til dette formål kan du f.eks. bruge en skånsom hovedbundsscrub, der effektivt fjerner de ophobede rester og den døde hud fra hovedbunden.

Kombiner den med en let balsam, der ikke tynger dit hår, som f.eks Scalp Delight™ Detox Conditioner udviklet til at passe til selv fint eller fedtet hår.

2. Prøv 'Double Shampooing'

En anden måde, der forhindrer, at hårstråene bliver tynget af overskydende fedt og ophobede rester, er, at vaske håret med shampoo to gange i træk. Det er utrolig enkelt! Du skal simpelthen bare vaske håret to gange i træk (sørg endelig for at vælge en sulfatfri shampoo) og samtidig massere hovedbunden forsigtigt med fingerspidserne for at fjerne eventuelt sejlivet fedt og olie. I første vask fokuserer du på hovedbunden, og i anden vask fokuserer du på resten af håret. Prøv f.eks. Volume Wizard™ Shampoo hvis du har fint eller fladt hår, eller Grow Perfect™ Shampoo hvis du har problemer med hårtab.

3. Brug den rigtige type hårbørste

Bruger du en forkert hårbørste på et vådt hår kan det forårsage unødig skade og få hårstråene til at se livløse og klaskede ud efterfølgende. Derfor er det bare utrolig vigtigt at anvende den korrekte hårbørste til et vådt eller fugtigt hår. Find en wet brush med bløde børstepigge, som ikke trækker eller hiver i det sarte, våde hår.

4. Udskift dit hovedpudebetræk

Er du klar over, at du kan påføre dit hår unødig skade, mens du ligger og sover? Det er faktisk rigtigt. De fleste hovedpudebetræk er lavet af bomuld, som kan være barske ved håret og forårsage skade, gøre det kruset eller få det til at fedte unødigt, hvilket gør det klasket og fladt. Hvis du vil passe godt på dit hår, mens du sover, så prøv at udskifte dit hovedpudebetræk af bomuld med et af bambus.

6 gode produkter til at opnå den ønskede volumen til håret

Hos Hairlust findes der nogle helt igennem naturlige og veganske løsninger, der kan bruges til at bekæmpe en række almindelige hårproblemer, som f.eks. hårtab, tyndt og klasket hår eller en hovedbund i ubalance. Ved at anvende de allernyeste teknologier inden for hårpleje, tilsætte en række naturlige, økologiske og yderst aktive ingredienser, er vi i stand til at opbygge dit hårs sundhed indefra og ud. Nedenfor følger en række af mine favoritprodukter, der allesammen kan være med til at forbedre din hair volume.

1. Volume Wizard™ Duo

Denne volumen serie til fint hår nærer hår og hovedbund uden at tynge eller efterlade håret tørt og kruset. Ved hjælp af en særlig kombination af økologiske ekstrakter og styrkende proteiner arbejder Hair Volume Wizard™ Shampoo og Conditioner på at give håret en let fylde, skabe tekstur, gøre det blødt og velplejet.

Produkterne er baseret på minimum 99,5% naturlige ingredienser og helt fri for sulfater, silikone, parabener eller mineralske olier.

2. Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

Få den samme volumen i håret, som når du har været hos frisøren. Påfør lidt Volume Wizard™ Pre-Styling Spray på det fugtige hår, inden du føntørrer det, eller brug den i tørt hår for at give håret et let løft, når der er behov for det. Denne volumenspray skaber det perfekte grundlag for enhver frisure, da den forsyner håret med en bevægelig og fyldig struktur, som varer dagen lang.

3. Volume Wizard™ Hair Powder

Denne innovative volume pulver til håret giver øjeblikkeligt håret en flot volumen og tekstur med et stærkt hold og et mat finish. Volume Wizard™ Hair Volume Powder styrker de enkelte hårstrå og giver dem en kraftigere struktur, fylde og hold, hvilket gør vores naturlige hårpudder til det oplagte valg, når du vil skabe en frisure, der holder hele dagen!

4. Mineral Clay Wax

Mineral Clay Wax: Denne lette, 100 % naturlige hårvoks giver en fast styling til dit hår med en mat finish, samtidig med at den tilføre fugtgivende og plejende fordele. Dens parfumefri formel er velegnet til at tilføje volumen og hold til alle hårtyper.

5. Scalp Delight™ Detox Scrub

Scalp Delight™ Detox Scrub: Anvendes én gang om ugen for at fjerne de sejlivede, ophobede rester fra fedt og produkter og for at holde hovedbunden i optimal form.

6. Grow Perfect™ Thickening Spray

Grow Perfect™ Thickening Spray: Denne volumengivende spray giver håret et øjeblikkeligt løft, når den anvendes på et rent, fugtigt hår én til tre gange om ugen!

7. Kosttilskud til håret

Hair Formula Tablets for Women: Boost dit hårs sundhed indefra og ud! Udviklet ved hjælp af en række specielle hårvenlige ingredienser, som f.eks. biotin og zink, hvilket gør, at dette kosttilskud styrker det flade hår og får det til at se kraftigere ud.

Hvis du (som de fleste af os) ikke fra naturens hånd er udstyret med kraftige, fyldige lokker, ligesom filmstjernerne og topmodellerne, så skal du endelig ikke miste modet. Mens der jo er en vis sandhed i, at man må affinde sig med den manke, man har, vil vi imidlertid gerne alle sammen fra tid til anden kunne give håret et ekstra lille boost. Og selvom du måske er indehaver af et fint hår, er der alligevel adskillige metoder til at opnå den fylde til fint hår, du går og drømmer om! Uanset om valget falder på en volumenspray med de rette ingredienser, en ny hårrutine eller du vælger en kombination af begge dele, så har det aldrig været nemmere at få den ønskede fylde til fint hår og opnå det smukke, naturligt voluminøse look du går og drømmer om.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

  Vegansk hårbørste med vildsvinehår: 5 gode grunde til at bruge en

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

  Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

 • 20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

  20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du nemt kan kopiere!

 • Bedste hårpudder til tyndt hår: 7 fordele ved at bruge hair volume powders

  Bedste hårpudder til tyndt hår: 7 fordele ved at bruge hair volume powders

Se alle artikler