Den bedste shampoo til fedtet hår – og hvad du skal kigge efterSe alle artikler

Den bedste shampoo til fedtet hår – og hvad du skal kigge efter

Der findes næppe noget mere frustrerende end at vågne op med et fedtet hår, når du lige har vasket det dagen før. Som du sikkert ved, er det fuldkommen normalt, at hovedbunden producerer fedtstof, men hvis produktion af disse naturlige fedtstoffer er for stor, vil det få håret til at se fedtet ud. Et fedtet hår er som bekendt besværligt at have med at gøre, og de fleste føler sig rigtig dårligt tilpas med at skulle gå ud blandt andre, hvis håret ser fedtet ud. Hvis du er en af dem, der ofte kæmper med dette problem, er det tid til at gå ud og lede efter en effektiv shampoo til fedtet hår, så du kan få bugt med dette irriterende problem.

De naturlige fedtstoffer, der findes i hovedbunden, kaldes for talg. Det bliver produceret af talgkirtlerne og disse fedtstoffer er med til at forsyne hovedbunden med den rette mængde fugt. Hvis talgkirtlerne producerer for meget fedtstof, vil det få håret til at se fedtet ud, også selvom du har vasket det for kort tid siden. Men så er det jo godt, at du kan få en effektiv shampoo til fedtet hovedbund, som kan hjælpe dig af med det problem.

At skulle gå rundt med et fedtet hår kan få de fleste til at føle sig dårligt tilpas. Der kan være mange grunde til, at håret fedter, så hvis man skal bekæmpe problemet effektivt, skal man finde årsagen til den øgede produktion af naturlige fedtstoffer. Det kræver dog, at man har tålmodighed til at afprøve nogle forskellige produkter, og det er ikke altid let at finde den rigtige løsning. Imidlertid findes der heldigvis en række særlige ingredienser og produkter, som er udviklet til at hjælpe med at skabe balance i hovedbundens produktion af naturlige fedtstoffer.

Så hvis du også leder efter en løsning på problemet med dit fedtede hår, så læs med her og hør, hvad der skaber ubalance i hovedbunden. Samtidig giver vi dig også vores bud på den bedste shampoo til fedtet hår.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor bliver håret fedtet?

Der kan være flere årsager til, at håret fedter. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvad det fedtede hår skyldes, så du er i stand til at bekæmpe problemet bedst muligt og finde en god shampoo til fedtet hår. Nogle af de mest almindelige årsager til fedtet hår er:

 • Overdreven brug af shampoo: Hvis du vasker håret for tit, vil det ikke kunne undgå at udtørre håret. Når håret og hovedbunden er tørre, vil din hovedbund gå i gang med at producere endnu mere naturligt fedtstof for at kompensere for den manglende fugtighed.
 • Ophobning af produktrester: Hvis du bruger mange forskellige produkter i håret, kan det let føre til, at der bliver skabt en ophobning af produktrester i hovedbunden. Hvis du ikke bruger en god, rensende shampoo til fedtet hår, som kan fjerne disse produktrester, vil du hurtigt komme til at stå med et fedtet hår.
 • Arvelige eller hormonalt betingede forhold: Alt afhængigt af dine gener, kan du være prædisponeret for at få problemer med fedtet hår. Derfor skal du prøve at lægge mærke til, om der er andre i familien, der døjer med fedtet hår. Det fedtede hår kan dog også skyldes en hormonel ubalance, som bevirker, at hovedbunden producerer alt for meget talg. Her vil en god shampoo til fedtet hår eller en shampoo til fedtet hovedbund kunne afhjælpe denne ubalance i hovedbunden.
 • Hårtype: Nogle hårtyper er mere tilbøjelige til at fedte end andre. Et fint, glat hår har større tendens til at fedte end et tykt, krøllet hår.
 • Brug af forkerte hårprodukter: Når du finder den rette kombination af hårprodukter til dit hår, vil du hurtigt opdage, at livet bliver meget nemmere. Valget af forkerte hårprodukter kan nemlig føre til en ubalance i pH-værdien i hovedbunden og resultere i en overproduktion af naturlige fedtstoffer.

Hvis du vil finde årsagen til, at dit hår fedter, er den bedste metode at afprøve nogle forskellige hårprodukter. Her kan du læse mere om, hvordan du slipper af med fedtet hår en gang for alle.

Sådan finder du en god shampoo til fedtet hår

Nøglen til at få løst problemet med det fedtede hår er at bruge en god hårshampoo af høj kvalitet. Det kan dog være noget af en udfordring at finde den helt rigtige shampoo til fedtet hovedbund, da der jo findes et hav af forskellige shampooer på hylderne. Så hvad skal man egentlig kigge efter?

Sådan finder du en god shampoo til fedtet hår

Vi vil nu give dig nogle brugbare tip, du kan skrive dig bag øret, hvis du skal ud og finde den bedste shampoo til fedtet hår. Hvis du skal komme godt i mål og finde den rigtige shampoo og balsam til fedtet hår, gælder det nemlig om at kigge efter følgende:

 • En skånsom, sulfatfri shampoo, uden silikone: De shampooer, der indeholder silikone og sulfater kan i sidste ende gøre mere skade end gavn på dit hår. Med tiden kan de produkter, der indeholder silikone og sulfater, nemlig efterlade dig med en hovedbund, der er fyldt med ophobede produktrester. Ophobningen af produktrester vil resultere i, at talgkirtlerne begynder at producere ekstra meget talg. Derfor skal du altid sørge for at gå udenom alle tilsætningsstofferne og i stedet vælge en skånsom formel, når du skal ud og finde den bedste shampoo til fedtet hår.
 • Produktet skal være økologisk og vegansk: Hvis du skal ud og finde den bedste shampoo til fedtet hår, skal du gå efter en, der er baseret på naturlige ingredienser. De modvirker nemlig irritation i hovedbunden og forebygger samtidig, at du får øm hovedbund. En god shampoo til fedtet hår er et kvalitetsprodukt, som er baseret på økologiske og veganske ingredienser. Gør det enkelt, og gå efter et certificeret produkt, der er baseret på naturlige ingredienser, som ikke irriterer hovedbunden eller får den til at producere overdrevent meget fedtstof.
 • Vælg nogle aktive ingredienser, som skaber en naturlig balance i hovedbunden og talgproduktionen: Du skal altid sørge for, at din shampoo og balsam til fedtet hår hjælper dig i stedet for at modarbejde dig. Hvis du vil have en sund pH-værdi i hovedbunden, og samtidig opretholde hovedbundens normale produktion af fedtstoffer, bør du derfor sætte dig ind i, hvilke aktive ingredienser din shampoo indeholder.

De mest virksomme ingredienser i en god shampoo til fedtet hår

Når du står ved siden af hylden og skal finde den bedste shampoo til fedtet hår, så spiller shampooens ingredienser en afgørende rolle. Vi vil nu se nærmere på de specifikke ingredienser, der gør den store forskel og fortælle dig, hvilke ingredienser, du skal kigge efter, når du skal vælge en god shampoo og balsam til fedtet hår.

Ingredients to Look For In a Shampoo For Oily Hair

 • Økologisk rosemarinolie: Denne ingrediens har nogle helt særlige egenskaber, der både kan lindre kløe, stopper hovedbundens overproduktion af fedtstoffer og reducere inflammationen omkring hårfolliklerne. Jeg plejer faktisk selv at smøre rosemarinolie i håret, men når det nu er en af nøgleingredienserne, i f.eks. Grow Perfect™ Shampoo, bliver det hele jo meget lettere. Rosemarinolie har i øvrigt også vist sig at være virksom, når det handler om at stimulere hårets vækst.
 • Maris sal havsalt: Dette naturlige havsalt fra Det Døde Hav har en skånsom, rensende virkning, som er perfekt til at fjerne de ophobede produktrester fra håret. Saltet udgør en af nøgleingredienserne, når du skal ud og finde den bedste shampoo til fedtet hår. Derfor har dette mineralholdige havsalt da også været brugt i flere årtier som lindrende behandling imod forskellige former for hudlidelser.
 • Økologisk multebærekstrakt: Multebær er en frugt, der, i lighed med brombær, kan forsyne huden med fugt og har en beroligende virkning på håret og hovedbunden. Multebærekstrakt er desuden en betydningsfuld kilde til en række beskyttende antioxidanter, som f.eks. A-vitamin, C-vitamin og E-vitamin. Hvis du vælger en shampoo til fedtet hovedbund, der indeholder multebær, vil denne ingrediens kunne hjælpe med at bringe hovedbunden i balance og forsyne den med den nødvendige pleje.
 • Økologisk aloe vera: Økologisk aloe vera er proppet med antioxidanter, enzymer, mineraler, aminosyrer, næringsstoffer og vitaminer, der får de fugtgivende og plejende ingredienser til at trænge dybt ind i de enkelte hårstrå. Som en af de uundværlige ingredienser, Hvis du vil have den bedste shampoo til fedtet hår kommer man ikke uden om ingrediensen aloe vera, som har en mild, fugtgivende effekt, og som ikke skaber irritation eller hober sig op i hovedbunden.
 • Økologisk blåbærekstrakt: Blåbær er en af de bedste kilder til at få en masse sunde antioxidanter, som bekæmper de frie radikaler i kroppen og øger blodcirkulationen. De ingredienser, der indeholder høje doser af antioxidanter er det perfekte valg til at beskytte hovedbunden, så derfor skal du holde godt øje med den økologiske blåbærekstrakt, når du er ude at lede efter en shampoo og balsam til fedtet hår.
 • Kolloid havre: Denne fugtgivende antioxidant, som har en antiinflammatorisk virkning, er med til at styrke håret, forebygge knækket hår og er en af nøgleingredienserne i Scalp Delight™ Detox Scrub. Den hjælper med at bekæmpe hovedbundens overproduktion af fedtstoffer, hvilket gør den til en uundværlig ingrediens i en shampoo til fedtet hovedbund.

De bedste shampooer til fedtet hår opdelt efter hårtyper

Det er langt fra alle shampooer, der er ens. Hvis du er ude efter den bedste shampoo til fedtet hår, skal du altid begynde med at få identificeret hårets behov for pleje. Man skal nemlig undgå at udsætte et fint, tyndt hår for en drøj og ultraplejende shampoo, der er beregnet til et tykt, krøllet hår. Hvis du vil høre, hvilken shampoo du skal gå efter, så skal du endelig læse videre.

1. Til den irriterede, fedtede eller kløende hovedbund

Hvis din hovedbund ofte er fedtet eller irriteret, vil den uden tvivl have rigtig godt af en effektiv og skånsom eksfoliering, som fjerner ophobede produktrester, skæl og snavs, mens den samtidig bringer hovedbunden i balance og skaber den rette pH-værdi. Som supplement til din gode hårshampoo til fedtet hovedbund bør du mindst en gang om ugen sørge for at give hovedbunden en hovedbundsscrub for at skabe balance i hovedbunden og friske den op. Scalp Delight™ Detox Scrub er en opfriskende, sulfatfri hovedbundsscrub, som er baseret på økologiske planteekstrakter, herunder kolloid havre og rosemarinolie, som er med til at berolige den irriterede hovedbund.

2. Til håret, der skæller

Hvis håret både fedter, og der er skæl i det, er det bedst at vælge en formel, der er specielt udviklet til at bekæmpe skæl. Gå efter en sulfatfri formel, der indeholder en masse antimikrobielle ingredienser, f.eks. tea tree oil og patenteret dermosoft® decalact MB, som effektivt og skånsomt fjerner de skællidelser, der stammer fra gærsvampen malassezia..

3. Til det skrøbelige eller ødelagte hår

Hvis du har et skrøbeligt eller ødelagt hår, bør du altid gå efter en skånsom shampoo, der kan reparere håret, uden at tynge det. Her er Split Fix™ Duo det oplagte valg, da den reparerer håret, og ikke ribber det for alle de naturlige fedtstoffer.

4. Til det fine eller tynde hår

Hvis du oplever, at du er begyndt at få tyndere hår, skal du ikke gå i panik, for det er du ikke alene om. Tyndt hår er nemlig et meget udbredt problem. Hvis du er på udkig efter en shampoo til fedtet hovedbund, der kan stimulere hårets vækst, og hjælpe dig af med din fedtede hovedbund, så er Grow Perfect™ Shampoo det oplagte valg. Denne shampoo er udviklet til at vedligeholde hårets og hovedbundens sundhed, mens den samtidig skaber ideelle betingelser for en naturlig, sund hårvækst.

5. Til det lyse, affarvede eller grå hår

Hvis du fra naturens hånd er udstyret med et lyst hår, eller har fået det affarvet eller farvet, bør du helt klart vælge Enriched Blonde™ Silver Shampoo som din primære shampoo, hvis du vil bevare din flotte hårfarve. Shampooens lilla nuancer vil nemlig neutralisere de kedelige, gullige undertoner, som håret ellers kan være tilbøjelig til at få efter noget tid. Shampooen er naturligvis udviklet med udgangspunkt i en skånsom, sulfatfri formel, hvilket gør den særdeles velegnet til fedtet hår.

6. Til det krøllede eller bølgede hår

De krøllede og bølgede hårtyper har en tendens til at være mere tørre i det end et glat hår. Så hvis du er indehaver af et krøllet hår, bør du sikre dig, at du bruger en god, fugtgivende shampoo, så du får mest mulig ud af dine krøller. Jeg vil anbefale, at du vælger en skånsom, fugtgivende shampoo og en balsam til fedtet hår, så du ikke behøver at bekymre dig om, at dine krøller udtørrer.

Hvad med en tørshampoo til den fedtede hovedbund?

Jeg plejer at anbefale, at man ikke bruger tørshampoo, hvis man døjer med fedtet hår. I stedet for at forsyne håret og hovedbunden med endnu et produkt, som faktisk kan føre til yderligere overproduktion af naturlige fedtstoffer, bør du sørge for at få hovedbunden tilbage i balance ved hjælp af den rette shampoo og nogle gode rutiner.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Men lad os nu bare være realstiske, nogen gange er det bare hurtigere og nemmere at bruge en tørshampoo! Så hvis du er en af dem, der absolut ikke kan undvære at bruge tørshampoo en gang i mellem, bør du altid vælge en non-aerosol tørshampoo, der er baseret på naturlige ingredienser, uden nogen skadelige kemikalier. Et sådant produkt vil nemlig ikke skabe ubalance i hovedbunden, som de traditionelle tørshampooer normalt gør.

Hvis du ofte tyr til tørshampooen, kan det desværre nemt resultere i, at der ophobes en masse produktrester i hovedbunden. Derfor bør du investere i en Scalp Delight™ Scalp Massage Brush , som du kan bruge næste gang, du vasker hår, så du kan få fjernet de ophobede produktrester i håret og hovedbunden. Hvis du ikke sørger for at vaske håret grundigt, efter du har brugt tørshampoo, kan det nemlig resultere i, at der kommer endnu flere produktrester i håret, hvilket vil få det til at fedte og klaske sammen.

Using a Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Hvilken balsam er det bedste valg til fedtet hår?

Hvis du ønsker dig et glansfuldt hår, der ikke fedter, skal du gå efter en kombination af en god shampoo og en balsam til fedtet hår. Husk, at det fedtede hår har bedst af en let balsam, der er baseret på nogle naturlige ingredienser, uden silikone eller drøje olier. Hvis du både bruger en speciel shampoo og en balsam til fedtet hår, vil du hurtigt komme i mål med at få et sundere hår.

Hvis du vil undgå at komme til at stå med et fedtet hår, bør du altid kun bruge balsam i spidserne og ikke i hele håret. Spidserne og mellemlængderne (som går fra ørene og til spidserne) er nemlig de dele af håret, der er mest udtørrede, og her vil en speciel balsam til fedtet hår gøre underværker.

Sådan får du nogle gode rutiner i forbindelse med hårvask

Først og fremmest bør du kigge på, hvor ofte du egentlig har brug for at vaske hår. Da det er meget individuelt, hvor ofte man har brug for at vaske hår, er det vigtigt at finde ud af, hvor lang tid, der kan gå mellem hver hårvask. En fast rutine omkring hårvask vil nemlig være med til at minimere antallet af dage, hvor håret ser fedtet ud. Du skal ligeledes sikre dig, at du bruger en speciel shampoo til fedtet hovedbund. Den vil være en hjælp til at få renset håret og få genoprettet balancen i hovedbunden, så du undgår at skulle vaske håret uafbrudt.

Derudover skal du undgå de meget drøje, fedtede produkter. Hvis du holder dig væk fra de shampooer, der er fyldt med kunstige ingredienser, som f.eks. silikone, vil det være med til at reducere den samlede mængde fedtstof, du putter i håret. Du skal ligeledes undgå at røre alt for meget ved håret i dagens løb. Du kan nemlig meget let overføre det snavs, du har på fingrene, til dit hår, så det kommer til at se endnu mere fedtet ud.

Når du vasker hår, bør du altid fokusere på at få påført shampooen helt nede ved hårrødderne, så du får vasket hovedbunden ren og slipper af med de overskydende fedtstoffer, som sidder i hovedbunden. Sommetider kan det være nødvendigt at vaske håret to gange i træk.

Du kan også kaste dig ud i at prøve en Scalp Message Brush og give hovedbunden en lækker eksfoliering, så du slipper af med alle de ophobede produktrester. Den specielle massagebørste vil desuden stimulere hårfolliklerne, hvilket kan øge hårets vækst. Læs mere om, hvordan du kan undgå produktrester, og hvordan du kan eksfoliere hovedbunden her. Husk også at give hovedbunden en lindrende hovedbundsbehandling, efter du har vasket håret, så du sikrer dig, at den fedtede hovedbund får den rette plejende og fugtgivende behandling.

Hvis du vil have styr på dit fedtede hår, er det vigtigt, at du væbner dig med lidt tålmodighed og prøver nogle forskellige produkter. Når du har fundet den helt rigtige shampoo og balsam til fedtet hår, vil du hurtigt opleve, hvordan disse produkter kan gøre en verden til forskel for dit hår.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Bumser i hovedbunden: Sådan forebygges de kløende og røde knopper

  Bumser i hovedbunden: Sådan forebygges de kløende og røde knopper

 • Bedste tørshampoo uden parfume: Dette skal du kigge efter

  Den bedste, naturlig tørshampoo pulver uden parfume og aerosol

 • Den bedste dybderensende shampoo: Sådan holder du din hovedbund ren

  Den bedste dybderensende shampoo: Sådan holder du din hovedbund ren

 • Den bedste skælshampoo: Få bugt med skæl i hovedbunden på et øjeblik

  Den bedste skælshampoo: Få bugt med skæl i hovedbunden på et øjeblik

Se alle artikler