Stor guide: 10 flotte frisurer til langt hår med pandehår og etageklipSe alle artikler

Stor guide: 10 flotte frisurer til langt hår med pandehår og etageklip

Et langt eller skulderlangt hår er en utrolig alsidig frisure, som giver dig mulighed for at skabe flere forskellige look, så du har et look til enhver anledning. I denne artikel vil jeg give dig en masse gode tip omkring langt hår og frisurer, og jeg vil se nærmere på de mange forskellige frisurer, fra det smarte etageklip i langt hår - som alle taler om – og til den klassiske frisure til langt hår.

Har du langt hår, og er du på jagt efter nogle ideer til en ny frisure? Så findes der heldigvis et utal af muligheder, da et langt hår er en af de mest alsidige frisurer, man kan have. Imidlertid er der en række faktorer, du skal huske at tage hensyn til, inden du kaster dig ud i at få en ny frisure. Derfor er jeg klar til at guide dig igennem de forskellige frisurer til langt hår. Jeg vil se nærmere på de forskellige former for langt hår med etager og give dig et bud på de produkter, der er uundværlige, når du skal lave en af de nemme håropsætninger til langt hår.

Vil du også gerne have en ny, lækker frisure til langt hår, og er du klar til at komme med bag facaden og høre nogle af hemmelighederne bag et velplejet hår? Så må vi hellere se at komme i gang.

Indholdsfortegnelse

Find en frisure til langt hår, der passer til dit hår

Hvis du mangler noget inspiration til en frisure til langt hår, og er klar til at kaste dig ud i en ny stil, er det vigtigt at lægge en plan for, hvordan du kommer godt i gang. Det hele begynder med at finde den frisure, der passer bedst til dit hårs unikke behov og til din livsstil. Her får du en liste med en række faktorer, du skal tage i betragtning, inden du vælger en ny frisure:

Find en frisure til langt hår, der passer til dit hår

1. Hårets tykkelse

Hårets tykkelse og tæthed spiller en afgørende rolle for, hvilken frisure til langt hår, der er den mest optimale for dig. Hvis du kan bryste dig af at have et langt, tykt hår, er du født under en meget heldig stjerne. Det giver dig nemlig mulighed for at få et hav af forskellige frisurer, lige fra et langt hår med etager til en af de elegante frisurer til langt hår med pandehår. Hvis du derimod har et tyndt, fint hår, har du færre valgmuligheder, men du behøver nu ikke at gå i panik af den grund. Jeg vil nemlig også komme med et godt bud på nogle frisurer til fint hår og nogle gode hårprodukter til fint hår.

2. Hårtype

Din hårtype har en stor indflydelse på, hvilken frisure du bør vælge. Et lækkert etageklip i langt hår kan betyde, at der bliver pustet nyt liv i det lange, krøllede hår, mens en skarp kant på det glatte hår vil være den optimale løsning, hvis man søger et elegant, klassisk look. Et langt hår med fald placerer sig lige midt imellem de to hårtyper og er den mest alsidige hårtype, kan man have. Af samme grund findes der et hav af frisurer og nemme håropsætninger til langt hår med fald.

3. Tendens til fedtet hår

Inden du kaster dig ud i en ny frisure, bør du lige overveje, om du har tendens til at få fedtet hår. Hvis du ofte må ty til tørshampooen og friske dit fedtede hår op, vil det være mest optimalt at vælge en frisure, der ikke kræver så meget styling i hverdagen. Hvis du derimod har et hår, der ikke fedter ret meget, og vil have en frisure til langt hår med pandehår, kan du med fordel kaste dig ud i en af de klassiske frisurer, hvor pandehåret er i fokus. Derudover findes der flere forskellige håropsætninger til langt hår, som er rigtig flotte, hvis man bringer pandehåret i spil.

4. Hvor meget tid vil du bruge på at style håret?

Hvor meget tid vil du bruge på at style håret?

Hånden på hjertet, har du lyst til at bruge halv time på at sætte håret om morgenen, eller skal du skynde dig ud ad døren? Det er vigtigt at gøre op, hvor meget tid du er villig til at ofre på at style håret. Mens nogle frisurer til langt hår kræver minimal styling, kan andre tage længere tid. Derfor er det vigtigt at vælge en frisure, der passer til dine daglige rutiner.

5. Hvor mange frisørbesøg kræver det at vedligeholde frisuren

Sidst, men ikke mindst, skal du overveje, hvor ofte du har mulighed for at komme til frisøren. Hvis du vælger en frisure til langt hår med pandehår, kan der nemlig være behov for at komme til frisøren lidt oftere for at få håret klippet til. Hvis du derimod vil have en frisure, der ikke kræver den store vedligeholdelse, bør du i stedet vælge en, der bevarer formen, når håret vokser mellem frisørbesøgene. Derudover kan du også få nogle gode tip af frisøren til nogle nemme håropsætninger til langt hår, så du hurtigt kan sætte det lange hår op i en smart frisure.

Hvis du sørger for at tage disse faktorer med i betragtning, vil det være meget lettere at finde den frisure til langt hår, der passer til dig. Så lad os nu se at komme i gang med at finde den frisure til langt hår, der kan gøre dig til aftenens dronning.

Langt hår med etager

Et lækkert etageklip i langt hår går man aldrig fejl af, og det er der en helt særlig grund til. Etageklippet er nemlig det hemmelige våben til at opnå noget mere bevægelse, struktur og fylde i de lange lokker. Hvis du også kunne tænke dig et langt hår med etager, er det bare med at læse med her. Nu vil jeg nemlig se nærmere på fire lækre frisurer, som løfter etageklippet til helt nye højder.

1. Etageklip i langt hår med fjerlette spidser

Denne frisure med etageklip i langt hår giver håret et helt særligt udtryk. De mange etager og fjerlette spidser er den perfekte løsning, hvis man hungrer efter et hår med fylde og bevægelse. Frisuren egner sig dog bedst til et kraftigt hår og til dem, der ønsker sig et mere iøjnefaldende look. Hvis du vælger at kaste dig ud i denne frisure, skal du være indstillet på, at der bliver klippet en del ind i håret. Det betyder samtidig, at frisuren ikke er det optimale valg, hvis du har et tyndt hår og er på udkig efter en ny frisure til tyndt hår.

Styling tip: Få det optimale ud af det naturlige fald i dit hår, og understreg den kraftige struktur i håret. Find din volumen spray frem, og skab noget ekstra fylde og struktur i de forskellige længder. Du kan også bruge et krøllejern (men husk at bruge heat protection spray!) til at lave nogle store krøller og skabe mere bevægelse og fylde i håret.

2. Etageklip i langt hår med krøller eller fald

Denne afslappede og superelegante stil er den perfekte løsning til et krøllet hår. Den er ligeledes optimal til dem, der ønsker at udnytte et naturligt fald i håret, eller som ønsker sig et mere livligt hår med en kraftigere struktur i krøllerne.

Styling tip: Hvis du er indehaver af et naturligt krøllet hår, og vil have et lækkert, naturligt look, kan du med fordel lade det lufttørre. Derudover er det en glimrende ide at bruge en krølleskum som kan give håret maksimal fylde, eller en krøllecreme for at skabe en mere blød struktur i krøllerne og forsyne dem med den nødvendige fugt.

3. Lette, lange etager og et klip i V-form

Denne alsidige frisure, som har en v-form, og som ikke kræver den store vedligeholdelse, er det perfekte valg til et langt, tykt hår. Den er især velegnet til et glat hår, eller et hår med fald, da den understreger hårets struktur og samtidig forsyner det med noget mere volumen. De lette etager skaber en flot frisure til fint hår. Man undgår at klippe for meget ind i håret, mens frisuren bevarer tyngden i spidserne og skaber mere bevægelse i håret.

Styling tip: Vælg en vented brush og brug din føntørrer, så du kan skabe noget ekstra fylde nede ved hårrødderne, eller prøv et heatless curls kit, så du opnår et mere casual, krøllet look.

4. Et klassisk langt hår med etager og pandehår

Denne tidløse og elegante frisure med langt hår med pandehår passer fortrinligt til en bred vifte af hårtyper, men er især velegnet til det glatte hår eller et hår med et let fald. Denne frisure er også populær, hvis man er på jagt efter et klassisk, men mere afslappet look.

Styling tip: Prøv at sætte dig ind i, hvordan du kan føntørre håret, så du får størst mulig glæde af de flotte etager. Efter føntørringen kan du bruge en hair spray med medium hold. Når du skal style pandehåret, og gerne vil have rammet ansigtet flot ind, skal du bruge en rund, blød børste.

Hvis du vil have en helt ny stil, kan du også kaste dig ud i at få farvet håret i nogle forskellige nuancer. Hvis du prøver en teknik, som f.eks. balayage, lyse striber eller lignende, vil du have mulighed for at fremhæve de forskellige etager i håret og samtidig skabe mere dybde og farvespil i håret. De forskellige nuancer er perfekte til at pifte håret op, uanset om du står med et etageklip i langt hår eller en klassisk frisure til langt hår med pandehår. Derudover findes der flere forskellige nemme håropsætninger til langt hår, som virkelig understreger de flotte nuancer i håret.

Smarte frisurer til langt hår med pandehår

De mange frisurer til langt hår med pandehår er kommet for at blive, så hvis du vil være med på noderne, er det med at få et trendy pandehår. Pandehåret kan nemlig give frisuren det helt rigtige tvist og indramme dit ansigt, samtidig med at det skaber en naturlig fokus på dine ansigtstræk. Derfor får du lige et bud på med tre smarte frisurer med pandehår:

1. Langt hår med etager og pjusket pandehår

Denne stil er perfekt, hvis man vil have et mere tilfældigt og casual udtryk i håret. Det pjuskede pandehår er velegnet til såvel et glat hår som et hår med fald, og det kan nemt og ubesværet styles, så det bliver superelegant. Du skal imidlertid være opmærksom på, at denne type pandehår kræver en del vedligeholdelse, hvis det skal bevare den pjuskede, lette stil. Det skal klippes ca. hver fjerde til sjette uge.

Styling tip: Når du skal style pandehåret, kan du med fordel bruge lidt texturizing volume powder og understrege det pjuskede, tilfældige look med fingrene.

2. Langt hår med etager og “curtain bangs”

De såkaldte “curtain bangs”, som på dansk kaldes for et ”gardinpandehår”, er en populær og klassisk stil, når det gælder pandehår. Denne stil passer til en bred vifte af forskellige hårtyper og bruges til at indramme ansigtet. Det kan nemlig forsyne ethvert look med et elegant strejf. Det skrå, halvlange pandehår er en utrolig alsidig frisure og er en af de typer pandehår, der ikke kræver ret meget vedligeholdelse. Samtidig har man mulighed for at sætte det op, hvis man ikke har tid til at style det.

Styling tip: Find den runde børste, føntørreren eller glattejernet frem, og bøj pandehåret udad, væk fra ansigtet, og skab den ikoniske ”gardineffekt”.

3. Langt, krøllet hår med pandehår

Hvis du har krøllet hår, kan et lækkert pandehår virkelig gøre underværker. Pandehåret er nemlig den perfekte løsning, hvis man ønsker at understrege hårets naturlige struktur og samtidig give frisuren et ekstra pift. Pandehåret passer perfekt til et langt hår med etager. Hvis du vil prøve denne flotte stil, anbefaler jeg, at du finder en frisør, der har speciale i at klippe et krøllet hår. Så kan du samtidig få nogle professionelle tip til nogle nemme håropsætninger til langt hår.

Styling tip: Prøv en krøllecreme eller krølleskum, og lad krøllerne lufttørre, så de får et naturligt look.

De bedste frisurer til fint hår

Selvom du har et fint eller tyndt hår behøver det ikke at betyde, at du skal afholde dig fra at kaste dig ud i en ny frisure. Den rette frisure til tyndt hår, kombineret med de rigtige stylingprodukter, vil nemlig kunne få håret til at se langt mere kraftigt og fyldigt ud. Her får du tre frisurer, som virkelig kan gøre underværker for dit look, hvis du har et fint eller tyndt hår.

1. Et langt, fint hår med en skarp kant

Hvis man ikke er tilhænger af en frisure med etageklip i langt hår, kan man i stedet vælge en stil, hvor håret klippes lige over, så det får en lige, skarp kant, uden nogen etager. Denne frisure skaber tyngde i længderne, og den kraftige, lige kant vil automatisk få håret til at se tykkere og mere velplejet ud. Man kan også vælge at klippe håret i en blød U-form, så vil det få en mere naturlig stil.

Styling tip: For at få mest muligt ud af denne frisure til tyndt hår vil jeg anbefale, at du bruger en volumengivende spray og føntørrer håret med hovedet nedad. Det vil skabe en masse ekstra fylde. Hvis du skal style et tørt hår, vil det være bedst at bruge en volume powder, når du skal skabe mere struktur og fylde.

2. Frisuren til et fint, langt hår, og som kan indramme ansigtet

Hvis du har langt hår, og vil have lidt ny inspiration til en frisure til fint hår, så er det et godt valg at få klippet nogle etager i håret omkring ansigtet. De forskellige længder vil nemlig indramme ansigtet og give dit look en særlig dybde. Samtidig vil denne frisure få håret til se fyldigere ud, og den vil fremhæve dine ansigtstræk på en mere diskret måde.

Styling tip: Prøv en saltvandsspray, som kan fremhæve de lette længder omkring ansigtet og skabe mere bevægelighed i håret.

3. Frisuren til et fint, langt hår, med et let pandehår

Det lette pandehår er det optimale valg, hvis du har langt hår og er på udkig efter en ny frisure til tyndt hår. Pandehåret, som er klippet lige over og er fjerlet, skaber en spændende kontrast i det lange hår og fremhæver dine øjne. Den lige kant sørger for, at pandehåret ser fyldigt og markant ud, selvom der er klippet en del ind i det. Hvis du har et meget tyndt hår, bør du dog undgå at få for meget pandehår, da det fjerner fylden fra resten af længderne i håret.

Styling tip: For at undgå at pandehåret kommer til at klaske sammen mellem hver hårvask, kan du med fordel prøve en naturlig tørshampoo, som kan friske pandehåret lidt op. Til resten af håret kan du overveje at bruge en volumenspray, der forsyner håret med lidt ekstra struktur, uden at tynge det.

Du skal være opmærksom på, at der er visse hårtyper, hvor det ikke er tilrådeligt med etageklip i langt hår. Det gælder f.eks., hvis du har et hår, der i forvejen er tyndt og fint. Hvis man vælger en frisure med etageklip i langt hår kan det nemlig bevirke, at det lange, tynde hår kommer til at se endnu tyndere ud. Grunden til det er, at et langt hår med etager ikke har den samme fylde og tyngde i spidserne, hvilket kan få håret til at se tyndt og tjavset ud.

Hvis du har fundet den optimale frisure til langt hår, er det under alle omstændigheder vigtigt at bruge en volumen shampoo og balsam, og at give håret et boost med en effektiv hårpudder i ny og næ.

Sådan gør du håret klar til et besøg hos frisøren

Inden du drøner hen til frisøren for at få en frisure til langt hår, skal vi lige se nærmere på, hvordan du kan gøre håret ordentligt klar til frisørbesøget. Du kan nemlig nå rigtig langt med en omhyggelig forberedelse. Her kommer nogle gode tip til, hvordan du kan forberede dig, og disse tip gælder uanset, om du drømmer om et langt hår med etager, eller du bare skal have rettet spidser:

Giv håret en nærende hårkur

Inden du træder ind i frisørsalonen, vil håret have rigtig godt af en nærende behandling med en hårkur. Den kan nemlig forsyne håret med fugt og være med til at styrke dine lange lokker. På den måde bliver de mere medgørlige og modtagelige over for nye ændringer. Hvis du har mange spaltede spidser, bør også du give håret lidt ekstra pleje med Split Fix™ Hair Mask. Hvis du har virkeligt tørt og kruset hår, kan jeg anbefale, at du prøver Moisture Hero™ Hair Mask.

Undgå at vaske håret, lige inden det skal farves

Hvis du planlægger at få farvet eller afbleget håret, bør du undgå at vaske det samme dag, som det skal farves. Når håret og hovedbunden er nyvaskede er de nemlig langt mere sårbar over for de giftige stoffer, der bruges i forbindelse med en hårfarvning. Inden du kaster dig ud i en afblegning af blond hår, er der nogle ting at overveje.

Få rådgivning af din frisør

Inden du beslutter dig for en ny hårfarve eller en ny frisure, bør du lige tage en snak med din frisør. En uddannet frisør vil nemlig kunne give dig en række gode tip og anbefalinger baseret på netop din hårtype. Kort sagt er frisøren din sparringspartner, og du vil både kunne få tip omkring håropsætninger til langt hår, et bud på en smart frisure til langt hår og et bud på en frisure til fint hår, hvis du står med et hår, der er meget tyndt.

Hvor ofte skal det lange hår klippes?

Hvor ofte skal det lange hår klippes?

Hvis du skal vedligeholde dit lange velplejede hår, skal der mere til end en klipning i ny og næ. Hvis dit lange hår skal se flot og velplejet ud, kræver det, at du går til frisøren med jævne mellemrum, så det lange hår ikke bliver spaltet og ødelagt.

Derfor plejer jeg at anbefale, at du bliver klippet hver anden til fjerde måned. Det kan selvfølgelig godt virke lidt paradoksalt, når du forsøger at få et hår som Rapunzel, men hemmeligheden bag et langt, velplejet hår er, at håret bliver klippet jævnligt. En klipning er nemlig med til at forebygge, at du får spaltede spidser, og at håret knækker, hvilket ødelægger chancen for at få langt hår. Så hvis du går og drømmer om et lækkert, langt hår, bør du ikke gå på kompromis med frisørbesøgene.

Sådan plejer du håret efter en klipning

Så hvad er egentlig hemmeligheden bag et smukt, langt hår? Det er, at du plejer håret ordentligt, også selvom du lige er blevet klippet. Når du har været til frisøren, og har fået en lækker frisure til langt hår, er det bare med at vedligeholde det flotte hår, så det kan holde i et stykke tid. Her får du lige nogle professionelle tip til, hvordan du kan vedligeholde dine lange lokker og den nye frisure.

1. Brug de produkter, der passer til din hårtype

Invester i nogle hårprodukter, der er skræddersyet til din specifikke hårtype, uanset om du har et krøllet hår, et glat hår, fald i håret eller noget, der er midt i mellem. Brugen af de rette produkter vil være med til at vedligeholde den nye frisure og få håret til at tage sig bedst muligt ud.

2. Udnyt de forskellige hårolier og balsamprodukter

Har du har fået affarvet eller farvet dit hår for at få en helt ny stil? Så bør du overveje at investere i nogle af de mange nærende hårolier og leave-in balsamprodukter og bruge dem fast i hverdagen. Disse produkter kan nemlig hjælpe med at give håret den næring, det har brug for og beskytte dine spidser, så de forbliver sunde og modstandsdygtige.

3. Brug de produkter, der beskytter din hårfarve

Hvis du for nylig har undergået en forvandling og har fundet den perfekte frisure til langt hår, inkl. en ny hårfarve, bør du altid bruge en shampoo til farvet hår. Disse produkter kan nemlig være en hjælp til at bevare glansen i din nye hårfarve, så farven ikke falmer før tid. Hvis du har lyst hår, bør du bruge en skånsom silver shampoo and conditioner.

4. Brug nogle skånsomme redskaber til håret

Vær opmærksom på, at et nyklippet hår skal behandles med varsomhed, navnlig hvis det også har været udsat for en kemisk behandling. Derfor skal du bruge et bamboo håndklæde til håret, når du skal tørre håret, da det reducerer friktion og krus. Sørg for at rede håret forsigtigt igennem, og brug en speciel wet brush eller bredtandet kam.

5. Brug de stylingprodukter, der passer til dit hår

Når du skal ud og finde de rigtige stylingprodukter til en frisure til langt hår, er du nødt til at eksperimentere lidt med de forskellige produkter. Uanset om du er på jagt efter en volumengivende spray, en hårvoks eller en krøllecreme, så vil valget af det rette produkt være afgørende for, om du kan få det look, du går og drømmer om. Du skal heller ikke være bange for at eksperimentere med nogle af de smarte klippeteknikker, som f.eks. etageklip i langt hår, hvis du drømmer om en større forandring.

6. Forsøg at style håret uden brug af varme

Sørg for at beskytte dit hår, og undgå varmeskader ved at bruge et heatless curls set. Et heatless curls set, wet hair look, et par fletninger kan være et rigtigt godt alternativ til krøllejernet. Så kan du få nogle lækre krøller, uden at du behøver at udsætte håret for skadelige varmepåvirkninger.

I denne artikel har jeg set nærmere på nogle af de mange smarte frisurer til langt hår. Hvis du ønsker dig et langt hår med etager, en smart frisure til fint hår, er på jagt efter en ny stil eller nogle nemme håropsætninger til langt hår, er det bare med at kaste dig ud i det. Husk, at den rette frisure er nøglen til at få det fulde udbytte af din hårtype. En ny frisure kan understrege din stil. Så uanset om du er på udkig efter en frisure til tyndt hår, en frisure, der indrammer ansigtet, eller du vil have noget etageklip i langt hår, så er det altid en god ide at drøfte mulighederne med din frisør. Hvis du har en dygtig frisør, behøver du ikke være nervøs for at eksperimentere lidt og afprøve nogle forskellige klippeteknikker. Det gælder nemlig om at udnytte de muligheder, som din hårtype giver dig. På den måde kan du gøre dine lange lokker til en del af din personlige stil.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

  Vegansk hårbørste med vildsvinehår: 5 gode grunde til at bruge en

 • Sådan skaber du den populære frisure "Wet Hair Look" trin for trin

  Sådan skaber du den populære frisure "Wet Hair Look" trin for trin

 • Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!

  Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!

 • 20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

  20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du nemt kan kopiere!

 • 15 korte frisurer til kvinder, der klæder alle–uanset alder + nemme stylingstips

  15 korte frisurer til kvinder, der klæder alle–uanset alder + nemme stylingstips

Se alle artikler