Den bedste volumen shampoo og conditioner til fint hår: Sådan virker de!Se alle artikler

Den bedste volumen shampoo og conditioner til fint hår: Sådan virker de!

De sidste mange år har jeg prøvet et hav af forskellige produkter for at få mere fylde i mit fine hår, men jeg må erkende, at det ikke rigtig er lykkedes mig at finde en effektiv volumen shampoo før nu. Derfor har jeg besluttet, at jeg vil give dig den ultimative guide til, hvordan du kan finde den bedste shampoo og conditioner til fint hår.

Mit hår har det med at blive … hvad skal jeg kalde det? En klasket høstak.

De fleste er med på, at det kan være rigtig svært at få skabt noget mere fylde i et fint skandinavisk hår. I tidens løb er der mange produkter, der er blevet udråbt til at være det perfekte valg til at skabe volumen i håret, men flere af disse produkter indeholder en række kemiske stoffer, som har en tendens til at få håret til at blive helt udtørret, kruset og ribbet for fugt. Men bare rolig. Om lidt vil jeg afsløre, hvordan du kan gå ud og finde den bedste volumizing shampoo og conditioner, så du kan få et glansfuldt og luftigt hår med den perfekte struktur, og som føles blødt og fugtmættet.

Jeg vil også give dig et bud på, hvilke produkter, der er de allerbedste, hvordan du skal bruge dem og afsløre nogle af de hemmeligheder, der ligger bag et lækkert hår med en masse fylde. Så lad os se at komme i gang.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en volumen shampoo?

Der er stor forskel på shampooer, men hvis du vælger den bedste volumen shampoo til fint hår, vil den kunne få dit hår til at se kraftigere ud og føles tykkere.

Det kan være rigtig frustrerende at være udstyret med et fint hår (det ved jeg alt om), men man kan jo desværre ikke bare købe en anden hårtype. Hårets tykkelse og mængde er noget, der er genetisk bestemt. Jo kraftigere hårstrå og antal hårsække man har, des tykkere hår.

Her spiller din hårshampoo en afgørende rolle, for hvis du vælger den bedste volumen shampoo til dit fine hår, giver det dig optimale muligheder for at få et hår, der ser kraftigere ud. Denne type shampoo er dog også et glimrende valg til dem, der ikke har fint hår. Brugen af en volumizing shampoo giver dig simpelthen mulighed for at træde ind i en helt ny verden, hvor du vil kunne få maksimal fylde i håret.

Kan jeg bruge en volumizing shampoo, hvis jeg har tyndt hår?

Der er intet problem i at bruge en volumen shampoo, også selvom du har tyndt hår, men hvis dit mål er at få kraftigere hår, vil denne type shampoo imidlertid ikke være den optimale løsning. Du skal nemlig være opmærksom på, at der er stor forskel på at have et fint hår og et tyndt hår. Hvis du står med et tyndt hår, og fælder rigtig meget, og gerne vil have styr på dette hårtab, vil du få meget mere ud af at bruge en shampoo mod hårtab.

Det produkt, jeg vil anbefale til at reducere begyndende hårtab på, er Grow Perfect™ Duo​​ (et sæt med en shampoo og en let volumizing conditioner). Begge produkter indeholder et specielt ærtespireekstrakt ved navn Anagain™ og derudover rosemarinolie og koffein, som kan sætte skub i hårets vækst. Derudover er produkterne udviklet ved hjælp af økologisk aloe vera- og acai ekstrakt, som beskytter og fugtmætter de fine, tynde hårstrå.

Hvad er forskellen på en volume conditioner og en almindelig conditioner?

En volumizing conditioner er, i modsætning til mange almindelige former for conditioner, i stand til at forsyne håret med den nødvendige næring, skabe en optimal fugtbalance og blødgøre hårstråene, uden at håret klasker sammen og bliver fladt. Jeg ved godt, at der er mange med fint hår, der slet ikke tør bruge conditioner, fordi de frygter, at det vil få håret til at klaske sammen og se fedtet ud. Men lad nu være med at lave den fejl. Hvis du ikke bruger conditioner, vil hårets spidser lynhurtigt udtørre, hvilket i sidste ende kan få håret til at knække og se mere tyndt ud.

Hvis du går efter den bedste conditioner til fint hår, får du en, der er let i konsistensen, og som indeholder nogle specielle, nærende ingredienser, i stedet for en ultradrøj conditioner, der er udviklet til tørt og ødelagt hår. En god conditioner til fint hår vil efterlade dig med et hår, der er luftigt og glansfuldt, og som føles blødt, stærkt og fugtmættet.

Sådan finder du en god volumen shampoo

Inden du skal ud og finde den bedste shampoo til fint hår og en perfekt conditioner, er der lige et par ting, du skal skrive dig bag øret.

1. Gå efter et produkt, der kan vaske håret ordentlig rent

Der kan være flere former for snavs i din hovedbund, bl.a. døde hudceller, produktrester og efterladenskaber fra stylingprodukter, der kan hobe sig op i hovedbunden og lægge sig på hårstråene. Det vil alt sammen få håret til at klaske sammen og kan blokere for dannelsen af nye hår i hårsækkene. En sådan ophobning kan bevirke, at håret begynder at se glansløst og mat ud. På langt sigt kan disse ophobede rester sågar føre til hårtab.

Den gode nyhed er imidlertid, at et kvalitetsprodukt, som en volumizing shampoo, vil kunne vaske alle de overskydende fedt- og produktrester ud af håret og dermed skabe maksimal fylde i håret, så det bliver luftigt og lækkert.

2. Undgå produkter med "tunge" olier

De drøje, olie- og smørbaserede ingredienser er nemesis for et fint hår. Det skyldes, at de har en høj molekyletæthed, hvilket er med til at tynge et fint hår. Så hvis du ønsker dig et hår med en masse volumen, på trods af, at du har et fint hår, så bør du derfor holde dig til de produkter, der kun indeholder en lille mængde af de drøje, nærende ingredienser, som sheasmør og arganolie.

3. Gå uden om produkter som markedsfører sig til tørt megt hår

Hvis du kigger nærmere på nogle af de mange fugtgivende shampooer, der proklamerer, at de virker til meget tørt hår, vil du erfare, at mange af dem indeholder flere af de meget drøje olier og fedtstoffer, jeg omtalte ovenfor. Disse olier og fedtstoffer har en tendens til at lægge sig som et lag nede ved hårrødderne eller sidde uden på hårstråene, selv efter du har skyllet håret grundigt, hvilket gør det umuligt at få fylde i håret. Disse ingredienser er fantastiske til et tørt hår, krøllet hår eller afbleget hår, da de har brug for de fede olier, og som skal have fyldt vanddepoterne op. Men til et fint hår, bliver det for meget af det gode. Det samme gælder for de mange antistatiske produkter. De er ofte alt for drøje i konsistensen til et fint hår, og de kan få håret til at klaske fuldkommen sammen og se fladt ud. Derfor bør du i stedet gå efter et produkt, der har fokus på at skabe volumen ved hjælp af en let fugtgivende effekt.

4. Drop de produkter, der indeholder sulfater og silikone

Sulfater kan i sandhed suge alle olier og fedtstoffer ud af dit hår og din hovedbund. Silikonestofferne, derimod, vil lægge sig i et tyndt lag uden på de enkelte hårstrå, hvilket i sidste ende bevirker, at håret ikke længere kan absorbere nogen af de nærende ingredienser, der findes i produkterne. Det resulterer i, at det fine hår bliver tørt og ødelagt og begynder at knække og få spaltede spidser. Derfor er det utroligt vigtigt, at du vælger et skånsomt produkt, som både kan beskytte dit fine hår, og som kan forsyne det med den nødvendige fylde.

5. Se efter de styrkende ingredienser

Et fint hår har utrolig let ved at knække, så derfor er det alfa og omega, at du vælger den bedste shampoo til fint hår og en tilhørende volume conditioner, med de rette ingredienser, som kan styrke og genopbygge dit hår. Om lidt vil jeg gennemgå, hvilke ingredienser, du skal gå på jagt efter.

Her er de vigtigste ingredienser i en volumen shampoo og conditioner

Den perfekte volumizing shampoo og conditioner til fint hår er fremstillet af nogle særligt udvalgte ingredienser af høj kvalitet. Når du går på jagt efter en god shampoo til fint hår, eller skal finde en perfekt volumizing conditioner, skal du gå på udkig efter følgende ingredienser:

Styrkende mikroproteiner

Microproteins That Strengthen Hair

Som du måske allerede ved, består dit hår hovedsageligt af et protein ved navn keratin, som skaber hårets struktur. Hvis håret mangler protein, vil det miste sin elasticitet, blive glansløst og begynde at knække.

Her er det hydrolyserede hvedeprotein et fantastisk værktøj. Det er et mikroprotein, der består af bittesmå molekyler, der kan trænge dybt ind i de enkelte hårstrå. Her vil hvedeproteinet udfylde de huller, der er i hårets struktur, hvilket vil efterlade dig med et hår, der ser kraftigere og fyldigere ud.

Lette, fugtgivende ingredienser

Lette, fugtgivende ingredienser

De lette, fugtgivende ingredienser er med til at opretholde den naturlige fugtbalance i håret og beskytte det effektivt imod skadelige påvirkninger, uden at de tynger håret og gør det fladt. Glycerin er en af de fugtgivende ingredienser, der hjælper med at fastholde vandmolekylerne i hårstråene. Det betyder, at du får et glansfuldt og blødt hår, som ikke klasker sammen.

Antioxidanter, der beskytter imod skadelige påvirkninger

Antioxidanter, der beskytter imod skadelige påvirkninger

Antioxidanter beskytter bl.a. håret imod de frie radikaler, som angriber hårsækkene og kan føre til hårtab, langsommere hårvækst og udtynding af håret.

Hvis du er på jagt efter den bedste shampoo og den bedste conditioner til fint hår, skal du kigge efter de produkter, der indeholder nogle beskyttende antioxidanter, som vil kunne forsyne dit hår med en fantastisk hair volume. Nogle af de ingredienser, der har en særlig beskyttende effekt, er økologisk æbleekstrakt og tranebærekstrakt. De ingredienser er nemlig med til at forstærke effekten af din volumen shampoo, uanset om du vil have den bedste shampoo til fint hår eller en anden volumizing shampoo.

Ingredienser, der plejer hovedbunden

Ingredienser, der plejer hovedbunden

De fleste har en tendens til at glemme at pleje deres hovedbund ordentligt, men her er det vigtigt at huske på, at hovedbundens sundhed har en afgørende betydning for, hvor hurtigt håret vokser, og hvor kraftigt og sundt det er. Derfor kan du lige så godt tage fat om problemets rod og sørge godt for din hovedbund.

I modsætning til dit hår, som hovedsageligt består af keratin, består din hud fortrinsvis af kollagen. Hvis du vil give din hovedbund den optimale pleje, bør du derfor bruge den bedste volumen shampoo og den bedste volumizing conditioner, da disse produkter indeholder et hav af vigtige ingredienser, der styrker produktionen af kollagen, f.eks. et særligt ekstrakt fra økologisk grapefrugt og tranebær. Grapefrugt har desuden nogle særlige svampe- og bakteriedræbende egenskaber, som vil forsyne dig med en sund hovedbund og et hår, der ser både glansfuldt og kraftigt ud.

En anden ingrediens, der er fantastisk til at pleje din hovedbund og dit hår, er havreekstrakt. Havre er kendt for at kunne reparere hudens fugtighedsbevarende lag og reducere irritation i hovedbunden.

Sådan bruger du en volumen shampoo og en volumizing conditioner

Der er nok ikke nogen tvivl om, at du nu er helt med på, hvilken type shampoo, der er den bedste shampoo til fint hår, og at du også med en vis sikkerhed kan udpege den bedste conditioner til fint hår. Men måske kunne du også bruge et par gode tip til, hvordan du bruger dem mest optimalt. De kommer her:

1. Sørg for at vaske det fine hår to gange i træk

Double-Shampoo

De fleste, jeg kender, har det med at putte lidt shampoo i håret, skrubbe lidt og så ellers skynde sig at skylle håret. Det bevirker, at de bagefter står tilbage med en hovedbund, der klør, og et hår, der ikke føles helt rent.

Hvis du vil undgå det, skal du sørge for at vaske det fine hår to gange i træk, inden du bruger conditioner. Første gang får du nemlig løsnet de mange ophobede fedtstoffer og døde hudceller. Anden gang vil shampooen sørge for at sikre, at det snavs, der er blevet løsnet, bliver fjernet, hvilket giver dig et lækkert, luftigt hår.

2. Brug kun conditioner i enderne af håret

Uanset hvad, bør du undgå at putte conditioner i håret nede ved hovedbunden. Medmindre, at produktet specifikt er egnet til det. Hvis du bruger conditioner i hovedbunden, vil det nemlig fuldstændig ophæve den volumengivende effekt, du får af din specielle shampoo til fint hår.

Hvis du står med en conditioner til fint hår, gælder det i stedet om kun at fokusere på spidserne. Du skal også huske, at en volume conditioner skal have lov til at sidde i håret i et par minutter, inden du skyller den ud. Det vil give dig et glansfuldt og luftigt hår.

3. Find en volumizing shampoo og en conditioner til fint hår, der kan skabe fylde i håret

Boost Volume

Hvis du er på jagt efter mere fylde i håret, skal du først og fremmest sørge for at smide de gamle, traditionelle hårprodukter i skraldespanden. I stedet skal du kun bruge de produkter, der er udviklet specifikt til at skabe fylde i håret. Det er jo det, de er beregnet til.

Derfor skal du investere i en god shampoo til fint hår og gå på jagt efter den bedste conditioner til fint hår. Disse produkter skal du så lære at kombinere med nogle andre volumengivende stylingprodukter, f.eks. Volume Wizard™ Hair Powder eller Volume Wizard™ Pre-Styling Spray ​​(jeg kommer med flere produkter, jeg kan anbefale, lidt senere).

4. Vask håret det antal gange, der passer til din hårtype

Et fint hår har det med at knække, så derfor er det vigtigt, at du ikke vasker hår for mange gange om ugen, da det vil suge alle de naturlige olie- og fedtstoffer ud af håret. Men, hvis du på den anden side ikke får vasket håret ofte nok, kan du til gengæld komme til at stå med en hovedbund, der er fyldt med overskydende talg, olier og produktrester, hvilket vil få dit hår til at klaske sammen. Så det kan altså være lidt af en balancegang.

Du bør som udgangspunkt prøve kun at vaske hår to til tre gange om ugen og så bruge en naturlig tørshampoo, hvis håret fedter imellem hver hårvask. Min favorit inden for tørshampoo er Refresh Powder™ Dry Shampoo​​, en non-aerosol tørshampoo, der kan opfriske håret på nul komma fem. I det hele taget gælder det om at finde ud af, hvad der virker bedst for dig og dit hår, så det er bare med at komme i gang med at eksperimentere.

5. Tør håret i et blødt bambushåndklæde

Use a Bamboo Towel to Dry Your Hair

Et fint hår er skrøbeligt og har derfor lettere ved at knække. Derfor skal du undgå at bruge et kradsende bomuldshåndklæde, som kan skabe friktion og knække de fine hårstrå.

Efter du har vasket hår i en volumen shampoo, og har puttet lidt volumizing conditioner i håret, bør du i stedet finde et bambushåndklæde frem og lade håret tørre stille og roligt. Først og fremmest skal du sørge for at vride vandet forsigtigt ud af håret, hvorefter du skal vikle et håndklæde om håret og lade det sidde i ca. ti minutter. Lad ikke håndklædet sidde meget længere, da det kan bevirke, at hovedbunden begynder at klø. Til sidst kan du bruge en lille smule silikonefri heat protection spray og tørre håret med føntørreren på det mellemste varmeniveau.

Den bedste volumen shampoo og conditioner til et fint hår

Om lidt vil jeg give dig mit bud på den bedste volumizing shampoo og den bedste conditioner til fint hår. Så læs med her, hvis du vil høre, hvilke produkter, der er mine favoritter.

Volume Wizard™ Duo (Shampoo og Conditioner)

Hvis jeg skal udpege den bedste shampoo til fint hår og den bedste volume conditioner, kommer jeg ikke uden om Volume Wizard™ Duo. Du kan sagtens købe shampooen og conditioneren hver for sig, men tilsammen udgør de rent faktisk det perfekte team.

Shampooen er naturligvis både sulfatfri og silikonefri, hvilket vil sige, at du undgår, at håret bliver ribbet for fugt, eller at du kommer til at stå med en masse ophobede produktrester i hovedbunden. Derudover indeholder shampooen også en række sunde og plejende ingredienser, som f.eks. økologisk grapefrugtekstrakt, glycerin og

hydrolyseret hvedeprotein, som er med til at opretholde hårets styrke, glans og fugtighed.

Når det handler om at finde den bedste conditioner til fint hår, er der ikke nogen conditioner, der kan måle sig med Volume Wizard™ Conditioner. Ved hjælp af ingredienser, som f.eks. økologisk inulin, tranebærekstrakt og hvedeprotein, sørger den nemlig for at pleje de enkelte hårstrå, så du kommer til at stå med et hår, der er fugtmættet, luftigt og glansfuldt.

Ekstra fif til at få mere fylde i et fint hår

Nu da du ved alt om, hvordan en volumengivende shampoo og en volumizing conditioner fungerer, vil jeg lige komme med nogle andre gode fif til, hvordan du kan få et hår, der virkelig siger sparto til alt.

Find nogle gode volumengivende stylingprodukter

Hvis du er på jagt efter et hår, der kan få alle til at spærre øjnene op, skal du huske at kombinere din nyindkøbte volumen shampoo og volume conditioner med nogle effektive stylingprodukter til fint hår. Her får du et bud på nogle af mine favoritter:

Volume Wizard™ Hair Powder

Denne innovative, parfumefrie hårpudder kan forsyne håret med en lækker fylde i løbet af nul komma fem. Derudover skaber den struktur og forsyner håret med et medium hold og en mat finish. Det gør den til det oplagte valg, hvis du ønsker dig et hår med mere struktur og fylde, men samtidig går efter en naturlig finish.

Læs med her hvor vi deler 7 gode fordele ved at bruge hair volume powders i fint hår.

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray

Volume Wizard™ Pre-Styling Spray skaber det perfekte grundlag for enhver frisure, da den forsyner håret med en bevægelig og fyldig struktur, som varer dagen lang.​​ Påfør på det fugtige hår, inden du føntørrer det, eller brug den i tørt hår for at give håret et let løft, når der er behov for det.

Grow Perfect™ Thickening Spray

Grow Perfect™ Hair Thickening Spray er en tre-i-en-hovedbundsbehandling, som både virker lindrende og forbedrer blodomløbet i hovedbunden, hvilket styrker hårsækkenes funktion, og giver et øjeblikkeligt løft nede ved hårrødderne. Den er derfor svær at komme uden om, hvis du er på jagt efter en naturlig volumen i håret og samtidig har en følsom hovedbund, eller hvis du bare gerne vil sætte mere gang i hårets vækst.

Ocean Water Sea Salt Spray

Denne plejende saltvandsspray kan give dig et fyldigt strandlook, uden at dit hår udtørrer. Den er i stand til at forsyne enhver hårtype med lidt ekstra struktur, og derfor er den uundværlig, hvis du vil skabe en mere rodet, krøllet frisure med liv i.

Mineral Clay Wax

Denne 100% naturlige hårvoks kan forsyne dit hår med et stærkt hold, skabe struktur og give dit hår en mat finish. Den skaber mulighed for en holdbar styling og efterlader dig med en tør finish, mens den samtidig har en fugtgivende virkning.

Curl Crush™ Defining Mousse

Denne curl mousse er den perfekte løsning, hvis du vil skabe nogle bevægelige og fyldige krøller. I modsætning til mange andre produkter til krøllet hår, vil dette stylingprodukt nemlig ikke få dit fine hår til at klaske sammen. Derimod vil du komme til at stå med et hår, der er fyldigt, glansfuldt og levende, mens du samtidig kan undgå, at håret kruser.

Prøv et kosttilskud til håret

Et sundt hår starter som bekendt indefra, så derfor er det alfa og omega, at man får alle de nødvendige vitaminer og mineraler til dagligt. Hvis du ikke altid kan nå at få lavet noget sund mad, kan du i stedet vælge at tage et kosttilskud til håret. På den måde kan du nemlig sikre dig, at du alligevel får alle de uundværlige vitaminer og mineraler til dit hår.

Nogle af de produkter, jeg kan anbefale dig at prøve, er de to kosttilskud Hair Formula Tablets for Men eller for Women. Hvis du ikke bryder dig om at tage piller, kan du i stedet prøve de lækre tyggevitaminer til mænd eller til kvinder.

Giv håret en dybderensende behandling

Mange produkter har en tendens til at hobe sig op i hovedbunden, og det er her, at den dybderensende shampoo kommer ind i billedet. Du bør altid vælge den bedste dybderensende shampoo, der findes på markedet, for at sikre dig, at du får et produkt, der kan fjerne alle former for snavs i din hovedbund og i dit hår. Du skal bare være opmærksom på, at du højest må vaske hår i en dybderensende shampoo et par gange om måneden, da den har en udtørrende effekt på håret.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Hvis du er en af dem, der står foran spejlet og drømmer om et lækkert, fyldigt hår, skal du huske, at det ikke er noget, der kommer af sig selv. Du er nødt til at investere i en god volumen shampoo og en speciel conditioner til fint hår, hvis du skal i mål med det ønske. Hvis du så også lige afprøver nogle af de andre tip omkring volumengivende produkter, er jeg helt sikker på, at du vil kunne få et lækkert, fyldigt hår i løbet af ganske kort tid.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

  5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

  Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

 • 20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

  20 nemme frisurer til mellemlangt hår, som du kan nemt kan kopiere!

Se alle artikler