Den bedste shampoo til farvet hår: Sådan beskytter du håret, så det ikke falmerSe alle artikler

Den bedste shampoo til farvet hår: Sådan beskytter du håret, så det ikke falmer

Hvis du sidder og læser denne artikel er det nok, fordi du lige har farvet dit hår eller går med overvejelser om at farve det. Men uanset om det er, fordi du forsøger at dække de grå hår eller bare ønsker dig en ny, lækker hårfarve, er du sikkert helt med på, at dit hår kan trænge til lidt ekstra kærlig pleje efter sådan en behandling.

Et farvet hår er altid lidt mere skrøbeligt end et hår, der ikke er farvet. Det betyder, at det hurtigt kan blive tørt, porøst eller kan knække, hvis det ikke får den rette efterbehandling. Hvis du ikke bruger de rigtige produkter, er der desuden risiko for, at håret begynder at falme og få en farve, du ikke bryder dig om. Så hvis du gerne vil beholde den smukke farve, så længe som muligt, og have et lækkert, velplejet hår, er det vigtigt, at du bruger den bedste shampoo til farvet hår, der findes på markedet.

Indholdsfortegnelse

Hvis du vælger en farvebeskyttende shampoo, kan den meget mere end at vaske håret rent. Den har nemlig også nogle ganske særlige egenskaber, som minimerer den mængde af hårfarve, der skylles ud af håret i forbindelse med hver hårvask. Hvis du vælger en shampoo og balsam til farvet hår vil den kunne puste nyt liv i det tørre hår og afhjælpe den udtørring og de skader, som ofte opstår i et farvet hår. En shampoo til farvet hår er nemlig ekstra fugtgivende og mere skånsom, hvilket betyder, at dit hår altid er dejligt blødt og ikke begynder at kruse.

Læs med her, og hør mere om, hvorfor det er af afgørende betydning, at du bruger en speciel shampoo til farvet hår, hvordan du kan beskytte det farvede hår, og find ud af, hvilken shampoo og balsam til farvet hår, du bør investere i.

Hvorfor er det godt at bruge en speciel shampoo til farvet hår?

Først og fremmest kan du med rette stille dig selv spørgsmålet, om det overhovedet er nødvendigt at bruge en speciel shampoo til farvet hår? Er den shampoo, du normalt bruger til hverdag, ikke god nok, og er sådan en shampoo til farvet hår virkelig så meget bedre end en almindelig shampoo?

Hvis du bruger en af de traditionelle shampooer til hverdag, så har den ikke de særlige egenskaber, der er med til at beskytte dine farvede lokker, som en shampoo til farvet hår har. En farvebeskyttende shampoo er nemlig udviklet specifikt til at bevare hårfarven i så lang tid som overhovedet muligt, så du kan nyde dit flotte, nye hår, og passe godt på den investering, som en ny hårfarve er! En farvebeskyttende shampoo vil vaske håret mere skånsomt, uden at fjerne alle de nødvendige, fugtgivende olier i håret. Hvis du køber den bedste shampoo til farvet hår, der er på markedet, vil du derfor kunne bevare din hårfarve i længere tid og samtidig få understreget den smukke nuance, som du er så glad for.

Da et farvet hår ofte er mere tørt og ødelagt på grund af de kemiske behandlinger, det er blevet udsat for, i forbindelse med farvningen, skal du gå efter en shampoo til tørt hår, der indeholder nogle specielle fugtgivende egenskaber, der kan reparere håret. Hvis du finder en god shampoo til farvet hår, kan den hjælpe med at opretholde hårets naturlige fugtniveau, hvilket på lang sigt vil resultere i færre skader på håret og forhindre udtørring og krus.

Nu da du har hørt lidt om, hvordan sådan en shampoo til farvet hår egentlig virker, i forhold til en traditionel shampoo, kunne du sikkert godt tænke dig at vide, hvilken shampoo til farvet hår, der er den bedste.

Sådan finder du den bedste shampoo til farvet hår

Sådan finder du den bedste shampoo til farvet hår

Med det relativt store udvalg af farvebeskyttende produkter, der alle sammen lover guld og grønne skove, kan det være rigtigt svært at finde den bedste shampoo til farvet hår. En god tommelfingerregel er dog, at du skal fokusere på de shampooer til farvet hår, der er de mest skånsomme, og som kan reparere håret. Gå efter de produkter, der kan reparere og styrke hårets struktur, så du også kan tillade dig at farve håret en anden gang. Med denne lille tommelfingerregel in mente bliver det heldigvis en del nemmere at finde den bedste shampoo og balsam til farvet hår.

Hvis du er på jagt efter et af de mere skånsomme produkter, der ikke fjerner alle de naturlige olier i håret, skal du kigge efter en god sulfatfri shampoo til farvet hår. En shampoo uden silikone og sulfater er nemlig et langt mere skånsomt valg til håret. Her er det især vigtigt, at du undgår de mange sulfater, da brugen af disse barske ingredienser hurtigt kan få din nye hårfarve til at falme. Derfor skal du specifikt forsøge at gå uden om alle produkter, der indeholder ordet ”clarifying”, da disse produkter er udviklet ved hjælp af en formel, der vasker alle de naturlige olier ud af håret. Konklusionen er derfor, at du skal gå på jagt efter en sulfatfri shampoo til farvet hår.

I jagten på den bedste shampoo og balsam til farvet hår må vi ikke glemme, at disse produkter også skal have nogle særlige egenskaber, så de kan reparere håret. Nøgleingredienserne er de vigtige mikroproteiner, der hjælper med at reparere håret og danne en beskyttende hinde på hårståendnes yderste lag. Det hjælper med at genoprette hårets sundhed, forhindre eventuelle skader og beskytter hårfarven og reparerer det kemisk skadede hår.

En god shampoo og balsam til farvet hår skal indeholde en lang række ingredienser, der holder på fugten i håret, så håret kan bevare sin sunde, blanke og smukke glød. Jeg vil anbefale, at du vælger nogle produkter, der er veganske og økologiske, og som er fremstillet af antioxidanter. De hjælper med at bekæmpe de frie radikaler i din hovedbund og dit hår. Når vi nu taler om de frie radikaler, så kan de dog rent faktisk også være skyld i, at dit hår falmer, så derfor er det vigtigt, at produktet indeholder nogle aktive antioxidanter, der går ind og modvirker, at håret falmer, og som er med til at vedligeholde farven i dit hår.

Hvis du lige har afbleget dit hår, eller måske farvet det lyst, bør du gå ud og investere i en silvershampoo, der indeholder det neutraliserende lilla pigment. Denne specielle formel vil nemlig sørge for, at dit hår ikke får en uønsket gullig undertone, men i stedet bevare sin kolde nuance, så du beholder den hårfarve, du så godt kan lide.

De bedste farvebeskyttende shampooer til forskellige hårtyper

Alle har forskellige behov, og når det gælder en god hårshampoo og balsam til farvet hår, afhænger hårets behov altid af din hårtype. Hvis du sørger for at pleje dit hår, så det altid er tiptop i orden, kan du både spare en masse tid og undgå en masse frustrationer.

1. Farvebeskyttende shampoo til lyst, affarvet eller gråt hår

Et lyst eller gråt hår er nogle af de sværeste farver at vedligeholde. Disse hårfarver kan nemlig hurtigt få en kedelig gullig undertone, f.eks. på grund af for meget vask eller forurening. Hvis du står med et hår, der er begyndt at få en kedelig gullig undertone, skal du ud og finde en lilla shampoo. Den kraftige lilla nuance vil nemlig kunne neutralisere enhver gullig undertone og sikre, at håret bevarer sin kolde tone. Hvis du jævnligt vasker håret i en lilla shampoo og balsam, f.eks. vores Enriched Blonde™ Duo, vil håret automatisk kunne bevare sin smukke farve.

2. Farvebeskyttende shampoo til hår, der er skrøbeligt, tørt eller beskadiget

Hvis du står med et hår, der er porøst eller ødelagt på grund af for mange farvebehandlinger, eller som fra naturens hånd er særligt udsat for udtørring, er det meget vigtigt, at du bruger en skånsom shampoo og balsam, der indeholder nogle specifikke genopbyggende egenskaber. De vil nemlig kunne hjælpe med at friske din hårfarve op og få håret til at se sundt og glansfuldt ud igen. Her kan vores Split Fix™ Duo være et rigtigt godt valg, da den er meget skånsom og reparerer og genopbygger dit ødelagte hår og plejer din hovedbund.

3. Farvebeskyttende shampoo til et tyndt hår

Hårtab og udtynding af håret er et ret udbredt problem, især hos mænd. Det bedste, du kan gøre for det tynde hår, er at bruge nogle produkter, der stimulerer hårfolliklerne og styrker hårvæksten. Hvis du derudover farver håret jævnligt, kan det meget nemt føre til, at hårfolliklerne går hen og bliver udtørrede og følsomme, hvilket igen kan føre til udtynding af håret eller et mere omfattende hårtab. Grow Perfect™ Shampoo indeholder en lang række naturlige ingredienser, som skaber de ideelle betingelser for din hovedbund, og som samtidig er en hjælp til at styrke hårets vækst.

4. Farvebeskyttende shampoo til krøllet eller bølget hår

De, der har krøllet hår, ved alt om, hvad det vil sige at stå og kæmpe med at få smukke definerede krøller uden krus. Et krøllet hår kræver nemlig ofte en lille smule ekstra opmærksomhed, hvis man skal sikre, at krøllerne sidder perfekt. Derfor er det utrolig afgørende at finde nogle plejende og fugtgivende produkter, hvis du vil fremhæve dine krøller. Når det gælder plejen af et krøllet hår, er det ligeledes alfa og omega at finde en god, sulfatfri shampoo til farvet hår, som f.eks. Curl Crush™ Shampoo.

Sommetider kan et krøllet hår også have godt af en såkaldt co-wash for at fastholde eller genoprette fugtniveauet i håret. En co-wash betyder, at man vasker håret i en speciel vaskebalsam i stedet for at bruge en traditionel shampoo. Selvom denne metode ikke er lige velegnet til alle hårtyper, kan det være en god metode til at fastholde fugten i et tørt hår, så det bevarer sin smukke farve. Hvis du står og mangler et godt produkt til en co-wash, kan du med fordel prøve Curl Crush™ Co-wash, som er en cremet vaskebalsam, der ikke skummer meget, men som skånsomt renser håret og hovedbunden. Så derfor er disse det perfekte valg, hvis du mangler en shampoo og balsam til farvet hår – og har krøller.

5. Farvebeskyttende shampoo til fint hår

Mange volumengivende shampooer er formuleret med alt for skrappe ingredienser, der kan få din hårfarve til at falme over tid. Men ikke Volume Wizard™ Shampoo! Denne skånsomme shampoo er udviklet på en let formel, som er velegnet til fint hår eller til hår som klasker hurtigt sammen, samtidig med at den er blid og fugtgivende til farvet hår. For den maksimale effekt skal du bruge det sammen med Volume Wizard™ Conditioner og Volume Wizard™ Hair Powder, en stylingpulver, som øjeblikkeligt giver volumen i håret, som holder hele dagen!

Hvad kan man ellers gøre for at beskytte sin hårfarve?

Det er ikke altid en nem opgave at gå ud og finde den bedste shampoo til farvet hår, men det er uden tvivl den mest effektive løsning, hvis du gerne vil beskytte din smukke hårfarve. Udover en god shampoo og balsam til farvet hår bør du også lige kigge nærmere på disse råd, hvis du gerne vil bevare den smukke glød i dit hår:

1. Skær ned på antallet af hårvaske

En af de mange måder, hvorpå du kan bevare hårfarven i længere tid, er ved at skære ned på det antal gange, du vasker hår om ugen. Nogle kan nøjes med at vaske hår en enkelt gang om ugen, mens andre vasker håret hver dag eller hver anden dag. Det er selvfølgelig op til dig at afgøre, hvor ofte du vil vaske håret, da du jo kender dit hår bedst. Du kan eventuelt prøve at eksperimentere lidt og se, hvor mange dage, du kan udskyde hårvasken (så længe håret ikke går hen og bliver helt umuligt at have med at gøre). Når du vasker håret, skal du bare sikre dig, at du bruger en speciel shampoo og balsam til farvet hår.

Jeg bruger selv en naturlig tørshampoo indimellem hårvaskene, for at reducere mængden af de ugentlige hårvaske. Den aerosolfrie Refresh Powder™ Dry Shampoo frisker mit hår op med det samme. Og takket være dens naturlige formel er efterlader den ikke kløende produktrester i hovedbunden, som de fleste andre tørshampooer på markedet gør.

2. Beskyt håret imod solens stråler

Hvis du vil have et smukt, velplejet hår, bør du altid beskytte det imod solens barske stråler ved at bruge en beskyttende solspray til håret. Hvis du bruger rigtig meget tid i solen, vil det udtørre dit hår og dine hårfollikler, og så vil håret hurtigt gå hen og blive tørt, ødelagt og kruset. Derudover vil håret falme eller blive affarvet af solens stråler, eller det kan risikere at få en kedelig gullig undertone. For at undgå at håret får en mindre heldig farve, bør du derfor altid bruge en beskyttende spray, som f.eks. Sun Defense Hair Mist som virker beskyttende og fugtgivende, samtidig med at den bevarer farven i håret. Derudover hjælper den med at minimere de mange skadelige effekter, som håret udsættes for i hverdagen.

3. Undgå at style håret med brug af varme

Brugen af varme er også en af de ting, der kan få dit hår til at falme hurtigere. Hvis du ofte vælger at style dit hår og bruge varme, kan du nemt komme til at påføre skader på hårets yderste lag, hvilket vil efterlade dig med et hår, der er tørt, og som knækker. Derfor bør du altid undgå at bruge varme på håret og i stedet finde et sundere alternativ, f.eks. vores Heatless Curls Kit. På den måde vil du alligevel få de smukkeste, glansfulde krøller, uden at påføre varige skader på håret på grund af varme.

Hvis du absolut vil bruge varme til at style håret, bør du altid bruge et beskyttende produkt, som f.eks Split Fix™ Hair Oil inden. Hvis du slet ikke kan undvære føntørreren, kan du bruge et blødt bambushåndklæde, som Bamboo Hair Towel Wrap inden du føntørrer håret. Bambus er nemlig et materiale, der fra naturens hånd er i stand til at absorbere store mængder af fugt, så derfor er det utroligt effektivt, når du vil spare tid med føntørreren. Når du reducerer det antal gange, du bruger varme på håret, er det meget lettere at bevare den flotte hårfarve og få håret til at se glansfuldt og sundt ud.

4. Prøv en hårkur til farvet hår

Hvis du skal bekæmpe et tørt og skrøbeligt hår på en effektiv måde, og reducere følgerne af dine hårfarvninger, skal du finde nogle gode fugtgivende og plejende produkter og gøre dem til dine primære hårprodukter, når du plejer dit hår til hverdag. Tag den fugtgivende effekt til næste niveau, og forkæl dit hår med nogle ekstra produkter som et supplement til den gode balsam til farvet hår. Hvis du vil være helt sikker på, at håret får al den fugt, det har behov for, skal du også sørge for, mindst en gang om ugen, at bruge en fugtgivende hårkur, der kan reparere håret. Her kan vi anbefale dig at prøve Split Fix™ Hair Mask som reparerer de slidte spidser og det knækkede hår, mens den samtidig efterlader håret fugtmættet og godt beskyttet. Hvis de mange hårfarvninger har sat sine spor på håret, er det også en rigtig god ide at bruge nogle hårprodukter, der indeholder nogle styrkende mikroproteiner. Et eksempel på sådan et produkt er Protein Repair™ Hair Mask, som kan hjælpe med at reparere alle skader på håret og styrke hårets naturlige sundhed.

Hvis du godt kunne tænke dig at beholde din hårfarve lidt længere, er den letteste løsning faktisk at gå ud og investere i en god shampoo til farvet hår. Du skal dog være opmærksom på, at din hårtype og hårfarve vil have stor betydning for, hvilken shampoo, der vil være den bedste shampoo til farvet hår til dig. Det er altid vigtigt at tage sig godt af sit hår, så man ikke kommer til at stå med et hår, der begynder at falme allerede efter kort tid. Når du tager dig godt af dit hår, vil du nemlig kunne bevare dit smukke, velplejede hår helt frem til næste gang, du skal farve det.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

  Solbeskyttelse til håret og solcreme til hovedbund: Her er vores bedste råd

 • Hårtab hos mænd: Sådan kommer du tyndt hår i forkøbet!

  Hårtab hos mænd: Sådan kommer du tyndt hår i forkøbet!

 • Hvad skyldes hårtab hos kvinder? 8 årsager til at kvinder taber håret

  Hvad skyldes hårtab hos kvinder? 8 årsager til at kvinder taber håret

 • Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

  Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

Se alle artikler