Silver shampoo: Sådan bruger du lilla shampoo hjemmeSe alle artikler

Silver shampoo: Sådan bruger du lilla shampoo hjemme

Har du nogensinde prøvet at stå med et hår, der er blevet orange efter en afblegning, eller et hår, der fik et gulligt skær og blev mat efter en lang ferie i solen? I sådanne situationer kan en silver shampoo være et rigtigt godt valg til hurtigt at opfriske det blonde hår, i stedet for at betale det hvide ud af øjnene for en tur til frisøren.

Hvis du har lyst hår, gråt hår eller lyse striber i håret, og du endnu ikke har prøvet en shampoo med farvepigment, så kan du godt forberede dig på at få sat dine hårplejerutiner på den anden ende. Lad dig endelig ikke slå ud af den lilla farve – en silver shampoo er simpelthen et must-have til det lyse hår, og det er uanset om dit hår er blondt fra naturens hånd eller de lyse lokker er afbleget hos frisøren.

Hvis du ikke tror på os, så tag lige og tjek billederne nedenfor, som viser håret før og efter brug af en silver shampoo!

Læs med her, og hør alt om brug af silver og lilla shampoo til blondt hår! Vi har samlet alle vores bedste tips og råd til, hvordan man bruger denne specielle shampoo, der lysner håret, uden at dit hår ender med at få en alarmerende violet undertone. Desuden vil vi afsløre, hvordan du finder den bedste silver shampoo til netop dit lyse hår.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en silver eller lilla shampoo?

Inden vi skal høre mere om en silver- og lilla shampoo, er vi lige nødt til at beskæftige os lidt mere med de uønskede orange og gullige undertoner i håret. Hvis du er udstyret med et lyst hår, er du sikkert allerede opmærksom på, at dit hår sommetider kan få et gulligt eller sågar orange skær imellem hårafblegningen. Dette uønskede, gullige skær skyldes, at håret bliver udsat for kalkholdigt vand, UV-stråler, luftforurening eller produktopbygning i håret.

En silver shampoo, også kendt som en lilla shampoo, er et rensende produkt udviklet til at neutralisere de uønskede orange og gullige undertoner i håret. Shampooen er lavet til alle former for lyst hår (dvs. det blonde, platinblonde, det grå, hvide, pastelfarvede eller de lyse striber) og det er uanset, om du fra naturens hånd har blondt hår, eller det er blevet farvet hos frisøren. Hemmeligheden bag dette produkts magiske virkning er tilsætningen af det lilla farvepigment.

Så hvorfor er en lilla shampoo egentlig lilla? Ideen er baseret på den klassiske farveteori. Tænk på farvehjulet, som du lærte om i formningstimerne i skolen. Hvis du kigger på et farvehjul er lilla placeret nøjagtig over for gul. Da disse farver er modsætninger, betyder det, at lilla kan ophæve de gule nuancer. Så når du bruger en lilla shampoo i et blondt eller gråt hår, fjerner den de gullige og orange undertoner og opfrisker håret.

Silver shampoo er hemmeligheden til at opretholde den smukke, lyse, lige-trådt-ud-fra-frisøren-hårfarve! Så derfor, hvis du er på jagt efter et blondt hår i en neutral nuance, eller et askeblondt hår (i kolde nuancer), så er nøglen til at opnå det simpelthen at bruge en shampoo med farvepigment eller en silver shampoo.

Silver, lilla og blå shampoo – hvad er forskellen?

Afsløring: Der er slet ingen forskel på en silver shampoo og en lilla shampoo til blondt hår. Begge shampooer indeholder lilla farvepigment, som neutraliserer det gullige skær i et lyst hår. Det er grunden til, at vi både anvender termerne lilla shampoo og silver shampoo i flæng i denne artikel!

Den blå shampoo virker på samme måde som den lilla shampoo, men er til brunetter. Da farven blå er placeret over for orange på farvehjulet, ophæver den de røde og orange nuancer. Frisørerne anbefaler ofte, at brunetter anvender den blå shampoo til at fjerne det uønskede røde og orange skær i håret.

Hvor ofte bør jeg anvende en silver shampoo?

Vi anbefaler, at du anvender denne lysende shampoo til blondt hår, som f.eks. Enriched Blonde™ Silver Shampoo, en til to gange om ugen. Hvis du vasker håret oftere, kan du skifte mellem den og en anden shampoo uden farvepigment som f.eks. Split Fix™ Shampoo.

Imidlertid er det jo sådan, at vi alle sammen har forskelligt hår. Hvis du synes, at dit hår stadigvæk har et gulligt og orange skær, kan du vælge at anvende en silver shampoo lidt oftere. Hvis du derimod synes, at dit hår har et lilla skær, kan du skifte til en pigmentfri-shampoo, indtil du har fået neutraliseret hårfarven igen. Du kan også prøve at lade din shampoo med farvepigment sidde i håret i kortere tid, hvis du synes, at shampooen efterlader for meget pigment i håret.

Er en silver shampoo kun til blondt hår?

Mens du typisk skal anvende en shampoo med farvepigment til et lyst hår, kan brunetter med lyse striber faktisk også få gavn af at anvende en silver shampoo.

En lilla shampoo til blondt hår er også rigtig god til at fjerne de gullige og orange undertoner i et askeblondt, hvidt eller gråt hår. Det er også grunden til, at en lilla shampoo sommetider kaldes for en silver shampoo!

Sådan vælger du den bedste silver shampoo

Sådan vælger du den bedste silver shampoo

Med et så stort udvalg på hylderne i supermarkedets skønhedsafdeling, kan det være svært at vælge den helt rigtige shampoo med farvepigment. Når du er på udkig efter den bedste silver shampoo, kan du med fordel kigge efter en der indeholder en eller flere af disse ingredienser:

Protein

Det lyse hår, især det afblegede, har behov for ekstra protein. Ser du, hårets struktur kommer nemlig fra et protein ved navn keratin. Men når du farver håret, kan denne struktur blive beskadiget. Det resulterer i, at de enkelte hårstrå bliver mere skøre og tilbøjelige til at knække. For at undgå dette, bør du forsyne håret med protein. Så ifølge os skal den bedste bedste silver shampoo til blondt hår indeholde proteiner, som hjælper med at forebygge og reparere det afblegede hår.

Hairlust Enriched Blonde™ Shampoo indeholder Protectagen™, som er et risprotein. Da disse proteiner er så små, kan de trænge ind i hårskaftet og genopbygge beskadigede lokker udefra og ind.

Fugtighedsgivende ingredienser

Hår, der er blevet ødelagt som følge af afblegning, har også brug for en stor portion fugtighedsgivende ingredienser. Den bedste silver shampoo indeholder derfor en række fugtighedsboostende ingredienser, som øger hårets indre fugtbalance. Det hjælper med at opretholde fugten i håret, og efterlader det blankt og med et sundt udseende dagen lang. De almindeligt forekommende fugtighedsbevarende ingredienser i en lilla shampoo til blondt hår inkluderer bl.a. glycerin, propylenglykol og panthenol.

Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo er udviklet ved hjælp af AQUAXYL™, som er en naturligt, fugtighedsbevarende ingrediens, der er udvundet fra planter, og som bevarer fugten i håret.

Antioxidanter

Antioxidanter, som f.eks. planteekstrakter, hjælper med at beskytte dine hårstrå ved at modvirke de udefrakommende miljøfaktorer, blandt andet UV-stråler og luftforurening. Dette kan hjælpe med at forhindre, at håret ikke får et uønsket gulligt skær til at begynde med! Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo indeholder en række dybdevirkende, naturlige antioxidanter, blandt andet økologisk blåbærekstrakt og økologisk mangoekstrakt, som beskytter håret imod skadelige påvirkninger og uønskede gullige og orange undertoner.

Lilla pigment

Og det er naturligvis sådan, at de bedste silver shampooer netop indeholder det lilla farvepigment! Vores egen Enriched Blonde™ Silver Shampoo er udviklet ved hjælp af et lilla farvepigment ved navn CI60730.

Desuden har en shampoo med farvepigment en mere cremet konsistens end de traditionelle shampooer. Den cremede konsistens bevirker, at produktet er i stand til at lægge en særlig beskyttende hinde uden på hårstråene, mens den på magisk vis gør sin indvirkning på håret.

Sådan anvender du trin for trin en silver shampoo

For at opnå de samme resultater som på billederne, som er taget før og efter brug af en silver shampoo, skal du følge disse trin:

 1. Først skal du skylle håret grundigt med varmt vand (ikke skoldende varmt!). Varmen fra vandet hjælper med at åbne hårets kutikel og sørger for, at det lilla farvepigment fra din shampoo, kan trænge helt ind i hårstrået.
 2. Massér forsigtigt silver shampooen ind i hovedbunden, og skyl så håret i varmt vand. Bemærk: Under den første vask, vil den lilla shampoo ikke skumme ret meget.
 3. Dernæst skal du vaske håret endnu med en gang med silver shampoo og sørge for, at shampooen bliver masseret godt ind i hele håret fra hovedbund til spidser. Lad produktet arbejde omkring ét minut. Derefter skyller du håret i varmt vand. I denne anden vask vil shampooen fjerne alt snavs og rester fra diverse produkter mere effektivt, hvilket bevirker, at hårrødderne har lettere ved at få ilt. Det bevirker ligeledes, at håret bliver i stand til bedre at kunne optage de sunde næringsstoffer og farvepigment i shampooen.
 4. Efter du har vasket dit hår med en silver shampoo, er det en god ide at påføre den dybdeplejende og reparerende Enriched Blonde™ Silver Hair Mask, der reducerer guletoner, mens den effektivt reparerer og nærer beskadiget hår. Dette kan virke som et unødvendigt ekstra skridt, men tro mig - dit hår vil takke dig for det!
 5. Afslut med en balsam med farvepigment udviklet til blondt hår, f.eks. Hairlust Enriched Blonde™ Silver Conditioner. Påfør balsammen på håret fra øverste hårrødderne og ud til spidserne, og derefter masserer du forsigtigt balsammen ind i håret, således at alt håret er dækket. Lad balsammen virke på magisk vis i en til tre minutter, og skyl derefter håret grundigt.

For at opnå det bedste resultat anbefaler vi, at du anvender denne shampoo, der lysner håret, en til to gange om ugen, eller hvis du opdager nogle uønskede orange og gullige undertoner i håret.

Et tip: Solens stråler kan forårsage et uønsket varmt, gulligt skær i håret. Navnlig blondiner kan opleve, at solen får hårets farve til at falme hurtigere og er skyld i, at håret virkelig udtørrer. Brug af varme redskaber som føntørrere, glattejern og krøllejern kan også bevirke, at håret får en orange eller gullig undertone. For at holde det gullige skær i skak, så husk altid at benytte en varmebeskyttende, som Thermal Shield™ Heat Protectant inden du styler dit hår. Om sommeren er det også vigtigt at huske på at anvende en god UV-beskyttelsesspray som Sun Defense Hair Mist, når du opholder dig i solen. Det vil ikke kun forhindre, at det lyse hår får et kedeligt gulligt skær, men samtidig også kunne forebygge yderligere UV skader på håret!

6 uundværlige musthaves til blondt hår

Ud over at anvende den bedste silver shampoo til blondt hår kan vi også anbefale dig at inkludere følgende produkter i din daglige hårplejerutine:

1. Moisture Hero™ Pre-shampoo Hair Balm

Moisture Hero™ Pre-shampoo Hair Balm

Denne innovative, fugtighedsboostende behandling er udviklet til at genopbygge et tørt og kruset hår, inden du vasker det. Den nærende balm-til-olie formel indeholder nogle dybdevirkende fugtighedsgivende olier, f.eks. økologisk olivenolieekstrakt og sheasmør, som forsyner de udtørrede hårstrå med fugtighed, vitaminer og antioxidanter, hvilket efterlader det lyse hår helt fugtighedsmættet og fri for krus. Desuden indeholder denne Moisture Hero™ Hair Balm Mask 100% naturligt udvundne ingredienser!

2. Protein Repair™ Hair Mask

Protein Repair™ Hair Mask

Hvis du står med et afbleget hår, der er beskadiget, kan vi også anbefale dig at anvende vores Protein Repair™ Hair Mask. Denne styrkende behandling er propfyldt med veganske mikroproteiner, som f.eks. Gluadin™ Kera-P LM and Dynagen™, som styrker håret udefra og ind og efterlader det synligt sundere og meget mere modstandsdygtigt. Dynagen™ medvirker endvidere til at reducere hårtab (hvilket er almindeligt, når håret er beskadiget) jævnfør visse studier, der indikerer en betragtelig forbedring i hårets fylde og glans efter kun 90 dages brug!

3. Kosttilskud til håret

Kosttilskud til håret

Alle, der ønsker sig et sundt hår, kan få fordele af at tage et kosttilskud til håret. Hvorfor det? Fordi et kosttilskud til håret indeholder alle de vitaminer og mineraler, som hårfolliklerne har brug for, hvilket gør dem i stand til at give dig et sundt og stærkt hår. Vores tyggevitaminer, Hair Formula Gummies for Women, er både veganske og sukkerfri, så derfor kan du være sikker på, at de er det optimale valg til håret. Derudover smager de fantastisk, hvilket gør det nemt at huske at tage dem hver dag!

4. Et blødt bambus pudebetræk

Et blødt bambus pudebetræk

Tro det eller ej, dit hovedpudebetræk kan faktisk gøre en enorm forskel, når det gælder dit hårs sundhed. De fleste sover med et bomuldsbetræk, men bomuldsfibre er ikke altid et godt valg til håret! Bomuldsfibre er mere ru, og de gnider mod håret, mens du sover. Den store friktion kan efterlade dig med et hår, der er kruset, udtørret og skørt, når du står op om morgenen.

I stedet skulle du tage at prøve et hovedpudebetræk af bambus, f.eks. vores Silky Bamboo Pillowcase og et matchende duvet cover. Bambus er glattere end bomuld (ja faktisk, glat som silke!), hvilket bevirker, at håret glider lettere rundt på hovedpudebetrækket. Det resulterer i, at du vågner op med et glattere hår uden krus. Med et hovedpudebetræk af bambus, er det uglede morgenhår simpelthen fortid!

5. Bamboo Hair Towel Wrap Wrap

Bamboo Hair Towel Wrap Wrap

Det er ligeledes rigtig smart, at du skifter dit badehåndklæde af bomuld ud med et af bambus. Håret er nemlig utroligt skrøbeligt, når det er vådt. Så hvis du frotterer dit hår med et bomuldshåndklæde, når du kommer ud af badet, gør du bestemt ikke noget godt for dit hår. Som vi har nævnt tidligere, så har bambus nogle glattere fibre end bomuld. Det kan også absorbere langt mere fugt, hvilket betyder, at dit hår vil tørre meget hurtigere, når du bruger et bambushåndklæde.

6. Detangle Wet Brush

Det er en god idé at være lidt påpasselig med hvilken hårbørste, du bruger til dit hår, da en dårlig hårbørste kan skade dit hår! Vi anbefaler, at du benytter Detangle Wet Brush, når håret er vådt. Den giver også en skøn massage af hovedbunden, som sætter godt gang i blodcirkulationen til hårrødderne.

Dette bør du undgå, når du anvender en silver shampoo

Det er nemt at lade sig rive med, når man afprøver et nyt og spændende hårprodukt, f.eks. en shampoo med farvepigment. For at undgå at det ender i en hårkatastrofe, er der lige et par ting, du bør være opmærksom på, før du går i gang:

Undgå at overmætte håret med farve

Husk, at sommetider er det bedre at bruge lidt mindre af tingene! Hvis du lader en lilla shampoo sidde alt for længe i håret, vil det ikke kun bevirke, at håret får et lilla skær, men også at håret tørrer ud! Det er grunden til, at vi anbefaler, at du kun bruger lidt silver shampoo ad gangen og afprøver, hvad der virker bedst til din hårtype. Og hvis du døjer med tørt hår eller tør hud, så forsøg at anvende de produkter, der kombinerer de økologiske, vegetabilske olie med nogle skånsomme renseprodukter uden bl.a. SLS og parabener.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Anvend den rigtige nuance

Som vi nævnte tidligere findes der en række forskellige typer af shampooer med farvepigment. Til det lyse, grå eller afblegede hår, skal du vælge en silver shampoo. Hvis du derimod har et mørkeblondt hår, eller du er brunette, bør du vælge en blå shampoo. Den blå shampoo er bedst egnet til de rødlige nuancer, som ofte ses i et brunt hår.

Hvis du er i tvivl, bør du altid vælge en silver shampoo frem for en blå shampoo, da en blå shampoo sommetider kan få det lyse hår til at blive grønt.

Vi håber, at du synes, at denne artikel om brug af silver shampoo har været nyttig! Hvis du vælger at tage dit eget billede før og efter efter brug af silver shampoo, så må du endelig tagge os! Vi vil nemlig meget gerne se, hvordan vores kunder bruger vores produkter.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

  Solbeskyttelse til håret og solcreme til hovedbund: Her er vores bedste råd

 • Den bedste shampoo til farvet hår: Sådan beskytter du håret, så det ikke falmer

  Den bedste shampoo til farvet hår: Sådan beskytter du håret, så det ikke falmer

 • Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

  Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

 • Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

  Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

 • Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

  Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

Se alle artikler