Proteinkur til håret: Hvad kan en protein hårkur gøre for dit hår?Se alle artikler

Proteinkur til håret: Hvad kan en protein hårkur gøre for dit hår?

Prøv engang at overveje, hvor meget du egentlig løbende udsætter dit hår for. For de fleste af os er føntørring, styling, farvning m.v. gået hen og blevet en integreret del af ens hårplejerutine. Udtørret hår, spaltede spidser og skrøbelige hårstrå er alle sammen tegn på, at lokkerne er gået hen og er blevet trætte og skrøbelige.

Når disse tegn begynder at vise sig, er det utrolig vigtigt at træde et skridt tilbage og begynde at overveje, hvordan du kan bringe håret tilbage på rette køl. Du ved, helst inden at hårstråene knækker af til den halve længde. Hvis du står med nogle alvorligt beskadigede lokker, er balsammer og hårkure desværre langt fra nok til at løse problemet. Det håret virkelig hungrer efter er protein, hvilket netop er grunden til, at en proteinkur til håret virkelig kan gøre underværker for et tørt og ødelagt hår.

Kunne du tænke dig at høre mere om alle fordelene ved at bruge en proteinkur i håret? Så læs med her. Jeg vil gennemgå alt det, du bør vide om brugen af en genopbyggende protein hårkur. jeg vil desuden give dig 7 bud på hårpleje (og bedste proteinkure til håret), så du kan bruge den til at få rettet op på skaderne på dit hår.

Indholdsfortegnelse

Hvorfor er proteiner vigtige for håret?

For at få en forståelse for hvorfor, at proteiner er så vigtige for håret, og hvorfor, du bør overveje at tilføje en protein hårkur til din faste hårplejerutine, er det først og fremmest vigtigt at forstå hårets opbygning. Det går jeg i dybden med lige her.

På samme måde som kroppen, og specielt musklerne, skal bruge proteiner for at fungere, så er håret altså også afhængigt af proteiner, for at det ikke knækker eller for at kunne vokse i det hele taget. Proteiner sørger desuden for, at holde på fugtigheden i håret og bidrager til at opretholde hårets fugtbalance, så derfor vil ét af de mest hyppige symptomer på mangel af protein i håret være tørhed eller kruset hår.

Sagen er den, at vores hår er rent faktisk lavet af protein! Keratin, for at være helt nøjagtig. Keratin udgør størstedelen af vores hårstrå og hjælper med at holde dem sunde og elastiske. Dette protein giver håret sin struktur, form og styrke. Uden protein vil dit hår blive livløst, fladt og svagt, og ude af stand til at vokse.

Hvad er en proteinkur til håret?

Jeg har allerede talt nogle af fordelene ved at bruge en hårkur med proteiner op, men hvorfor er det overhovedet en god kombination med protein til hår? Hvordan virker det egentlig?

Når håret udsættes for alt for mange skadelige påvirkninger, i form af varmeskader, forurening m.v., begynder det omtalte keratin at blive nedbrudt, hvilket bevirker, at håret begynder at føles slidt og se kedeligt ud.

En proteinkur til håret er et genopbyggende produkt, som er propfyldt med proteiner, som håret har meget let ved at absorbere. Dette hjælper med at reparere skaderne på hårstrået, hvilket efterlader håret stærkere og sundere.

Selvom du godt kan fremstille en god hårkur med proteiner ved hjælp af en række ingredienser i køkkenet, vil jeg alligevel give dig et bud på den bedste genopbyggende protein hårkur lidt senere, som kombinerer mikroproteiner med fugtgivende planteekstrakter.

Hvordan virker en proteinkur til håret egentlig?

Når jeg taler om en god proteinkur til hår, så er det en, der kan forsyne hårets kutikler med nogle specielle, hydolyserede proteiner for at gøre dem mere modstandsdygtige. Det hjælper med at reparere de enkelte hårstrå udefra og ind. Hvis der f.eks. er huller eller rifter i kutiklen, vil en proteinkur til håret desuden hjælpe med at fylde dem ud ved at skabe en barriere, som omslutter de enkelte hårstrå. Det bidrager til at beskytte håret imod fremtidige skadelige påvirkninger!

Som du nok kan høre, findes der faktisk adskillige fordele ved at anvende protein til håret!

Fordele ved at anvende en genopbyggende protein hårkur

protein hårkur

Som jeg nævnte før, kan brugen af en proteinkur til håret gøre en enorm forskel i forhold til, hvordan lokkerne føles og ser ud. Nedenfor vil jeg nu komme ind på nogle af de andre fordele ved at prøve en genopbyggende protein hårkur:

 • Reparerer hårstråets struktur, hvilket styrker de enkelte hårstrå
 • Forebygger spaltede spidser og ekstremt udtørret hår
 • Beskytter håret imod fremtidige skadelige påvirkninger
 • Forlænger tiden mellem frisørbesøgene, hvilket er en hjælp til at få længere hår
 • Forebygger skader efter hyppig afblegning eller andre former for kemiske hårbehandlinger

Hvor ofte bør jeg anvende en hårkur med proteiner til mit hår?

Fugtighedsgivende behandlinger med lavere proteinindhold, f.eks. balsammer og fugthårmasker, kan anvendes flere gange om ugen, hvorimod en genopbyggende protein hårkur til skadet hår faktisk ikke bør anvendes mere end engang i mellem.

Når det handler om at bruge protein til hår, er det fordelagtigt at bruge det i en vis udstrækning, men hvis man bruger en proteinkur i håret for ofte, kan det faktisk forårsage skade på håret! Jeg anbefaler derfor, at man maksimalt anvender en stærk proteinkur til håret tre gange om måneden. Det er endvidere utrolig vigtigt at bemærke, at en genopbyggende protein hårkur altid skal følges op af en dybdevirkende balsambehandling for at sikre, at hårstråene ikke bliver stive og skrøbelige bagefter.

Forskellige former for proteinkure til håret

Når jeg taler om protein til hår, er der flere forskellige muligheder, du kan afprøve. Jeg vil nu gennemgå nogle af de klassiske løsninger, der kan give dig lidt ekstra protein til håret.

Den daglige pleje

Nogle shampooer og balsammer er udviklet på baggrund af protein, hvilket hjælper med at reparere og forebygge de skadelige påvirkninger, som håret udsættes for til hverdag. Disse produkter er sikre at anvende hver eneste dag. Et hint: Jeg giver dig det bedste bud på min favoritshampoo og -balsam lidt senere i denne artikel, så læs endelig videre!

Lette fugthårmasker med protein

Denne type proteinkure til håret er særdeles velegnede til at puste nyt liv i et hår, der er moderat skadet. Disse hårkure med protein er kendt for deres intense fugtighedsgivende virkning og er skånsomme nok til, at du kan anvende dem hver uge.

En genopbyggende protein hårkur

I de tilfælde hvor håret er virkelig ødelagt på grund af kemiske eller fysiske behandlinger, kan du opleve, at håret ligefrem begynder at falde af. I denne situation vil en genopbyggende protein hårkur være i stand til at hjælpe dig med at bevare så meget hår, som overhovedet muligt. Da denne type proteinkur til håret er utrolig intensiv, behøver du kun at bruge den 2-3 gange om måneden.

Husk altid at følge proteinkuren til håret op med en fugtighedsgivende balsam for at forebygge, at håret udtørrer og knækker. Når jeg taler om protein til hår, kan det godt blive for meget af det gode, og håret kan blive skrøbeligt og tørt, hvis du bruger den for meget. Hvis det er tilfældet, så sørg for at supplere op med ekstra fugt eller holde en pause med din proteinkur.

Tegn på at dit hår har brug for protein

Overvejer du, om dit hår måske kunne have brug for en hårkur med proteiner? Lad os lige gennemgå nogle af de mest almindelige tegn på, at det kunne være en god idé at investere i en protein hårkur.

Håret har mistet sin elasticitet

Håret har mistet sin elasticitet

Proteinet keratin er ansvarlig for hårets naturlige elasticitet og gør det muligt for dig at style dit hår. Når keratinet bliver ødelagt på grund af skadelige påvirkninger, er det imidlertid sådan, at hårets elasticitet kan komme i fare. Hvis du vil teste, hvorvidt dit hår har mistet sin elasticitet, kan du prøve at hive i et af hårstråene, når håret er vådt. Hvis hårstrået knækker, når du hiver en lille smule i det, eller uden at du overhovedet hiver i det, er det blevet tid til at putte en proteinkur i håret for at genoprette styrken i håret.

Du fælder, og håret knækker nemt

Hvis du lader fingrende løbe igennem håret, synes du så, at du fælder meget? Hvis det er tilfældet, så kan det være et tegn på, at håret er skadet. Det samme er tilfældet, hvis du har mange spaltede spidser, som er et tegn på, at håret er helt udtørret og ødelagt og virkelig har brug for en hårkur med proteiner.

Kruset og tørt hår

Kruset og tørt hår

Hvad er egentlig årsagen til, at håret begynder at kruse? Når håret er udtørret, får hårets kutikel en ujævn og ru overflade. Når det kombineres med et fugtigt vejr, har du den perfekte opskrift på et kruset hår. Hårets yderste lag suger fugten fra luften til sig, hvilket bevirker, at de enkelte hårstrå svulmer op og begynder at kruse.

Var du klar over, at en protein hårkur også kan være rigtig god til et kruset hår? Hvis du oplever, at dit hår er begyndt at kruse mere end normalt, så kan det være en god løsning at tage en hårkur med proteiner med i din hårplejerutine.

(Oplever du krusede lokker? Så læs med her, og lær hvordan du tæmmer tørt og kruset hår).

Test om dit hår har brug for protein

Som tidligere nævn, kan visse hårtyper have et større behov for protein end andre. Særligt hvis du hyppigt afbleger dit hår eller får andre kemiske hårbehandlinger, som kan svække håret skællag, kutikula. På den anden side, er det ikke hårtyper der har det samme behov for en større dosis af ekstra protein fra sine daglige hårplejeprodukter.

Så hvordan ved man, om håret har brug for protein? Prøv at lave denne enkle test på dit hår:

 • Fugt en lok af håret med vand.
 • Påfør lidt protein i den våde lok, enten i form af din proteinkur eller en smule rå æggehvide.
 • Lad lokken tørre og sammenlign derefter med resten af håret. Lokken bør føles stivere end resten af håret, men hvis den behandlede hårlok føles helt knastør eller måske endda kan knække af, så skal du holde lidt igen med proteinerne, og supplere med fugt i stedet for.

De 7 bedste proteinkure til håret

De bedste proteinkure til håret er dem, der tilbyder langtidsvirkende, sunde løsninger i stedet for hurtige alternativer. Lad os nu se nærmere på nogle af mine egne favoritprodukter, som jeg har udviklet, særligt med tanke på at finde en langsigtet, sund løsning til håret.

Protein Repair™ Hair Mask

Når jeg taler om den bedste løsning inden for protein til hår, så har jeg udviklet vores helt egen hårmaske, Protein Repair™ Hair Mask, som er en genopbyggende protein hårkur. Hvis du døjer med et tørt, skrøbeligt eller ødelagt hår, kan vores protein hårkur hjælpe dig med at genopbygge og genskabe håret udefra og ind, således at du igen får nogle sunde, stærke og smukke lokker. Vores særligt udviklede proteinkur til håret trænger dybt ind i hårstråene og hårfolliklerne for at genskabe og genopbygge en række nøgleproteiner, herunder f.eks. kollagen og keratin, mens den samtidig forbedrer hårets elasticitet.

Curl Crush™ Hair Mask

At få sunde krøller handler om at opretholde den rette balance mellem protein og fugt. Curl Crush™ Hair Mask er formuleret med naturligt afledte ingredienser til genoplivning af slappe, tørre og skadet krøller. Hårmasken indeholder en aktiv blanding af veganske mikroproteiner, bambusekstrakt og et fugtgivende sukkerkompleks, der giver bløde, stærke og krusfrie krøller.

Enriched Blonde™ Silver Hair Mask

Har dit hår fået en skade af et blegning? Så er Enriched Blonde™ Silver Hair Mask en hårmaske for dig. Det reducerer effektivt gullige og orange toner, mens det reparerer skadet hår. Takket være dens fugtgivende organiske botaniske stoffer og reparerende mikroproteiner leverer denne hårbehandling til blondt hår langvarig fugt, mens den genopbygger svage hårfibre for at forhindre brud.

Enriched Blonde™ Silver Shampoo og Conditioner

Hvis dit hår er bleget eller farvebehandlet, vil det højst sandsynligt have brug for flere proteiner, end en proteinbehandling alene kan tilbyde. Derfor er det bedste valg af en silver shampoo og balsam, som inkluderer reparation af mikroproteiner sammen med nærende ingredienser og lilla farvepigmenter, det bedste bud på bleget blondt hår for at holde det sundt, blødt og køligt tonet.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Et andet punkt i den holistiske tilgang til hårpleje drejer sig om pleje af hovedbunden. Hvis din hovedbund ikke er sund og i balance, kan du nemlig komme til at døje med både skæl og en tør hovedbund, hvor huden strammer og klør. Det er alt sammen rigtig ubehageligt og kan desværre også have negativ indflydelse på hårets generelle sundhedstilstand. Mit specielt udviklede hovedbundsscrub, Scalp Delight™ Detox Scrub, anvender nogle særlige, økologiske og skandinaviske ingredienser, som skånsomt fjerner såvel eventuelle ophobede rester - som gør håret kedeligt og mat – som mineraler fra kalkholdigt vand, overskydende fedtstoffer og diverse hudrester i hovedbunden, for på denne måde at give dig en sund og fugtighedsmættet hovedbund. Abrikoskerneolie og havreekstrakt kan til gengæld være en effektiv hjælp til at reducere knækkede hårstrå og spaltede spidser.

Grow Perfect™ Thickening Spray

En anden vej til en sundere hovedbund er at anvende en god hovedbundsbehandling. Mit helt unikke, leave-in formel, som bl.a. indeholder pebermynte, hjælper med at opnå en optimal sundhed i hovedbunden, og berolige den kløende, udtørrede hovedbund, ved at forsyne den med den livsnødvendige fugt. Derudover virker Grow Perfect™ Thickening Spray hæmmende på DHT, og reducerer hårtab ved at hæmme 5a-reduktase II-aktivitet og ved at stimulere de dermale papillaceller i hårsækkene. Sidst men ikke mindst, kan dette multifunktionelle produkt også booste hårets volumen på kun et kort øjeblik, så dit hår kommer til at se tykkere ud på ganske kort tid.

Glem ikke at pleje håret indefra!

Du kan anvende nok så mange gode hårkure med proteiner, men til syvende og sidst, begynder den langsigtede, sunde løsning til håret altid indefra. Hvis du til hverdag er i stand til at indtage en sund kost med proteinrige fødevarer, som f.eks. bønner, grøntsager og fisk, kan det rent faktisk fungere som en naturlig proteinkur til håret og vil så også have en rigtig god indvirkning på din hud og dine negle.

Foruden at indtage en sund kost kan et dagligt kosttilskud til håret også sikre, at dit hår får alle de nødvendige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, hvilket gør det så sundt, skinnende og stærkt som overhovedet muligt. Mit kosttilskud, Hair Formula Gummies for Women, er propfyldt med en lang række vitaminer og mineraler, bl.a. biotin, silica, folsyre og zink, som er afgørende for, at du kan understøtte en optimal, sund hårvækst. Desuden er dette kosttilskud fuldkommen fri for sukker og kunstige smags- og farvestoffer samt gelatine.

Hvis de søde tyggevitaminer ikke lige er dig, så prøv Hair Formula Tablets for Women i stedet for!

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Lav din egen proteinkur til håret hjemme

Hvis du lige står og mangler en hårkur med proteiner, er der faktisk adskillige muligheder for selv at lave en derhjemme. Selvom den ikke helt kan give dig samtlige fordele, som en specialudviklet proteinkur til håret er i stand til, kan den dog sagtens forsyne dit hår med den livsnødvendige pleje her og nu.

Begynd med at blande nogle æggeblommer, avocado eller noget græsk yoghurt sammen, som en slags grundblanding, og tilsæt, og bland derefter nogle ekstra fugtighedsgivende ingredienser i, som f.eks. kokosolie, kokosmælk, honning eller banan. Påfør blandingen på et tørt hår, og lad det sidde i ca. 10-20 minutter, inden du vasker håret i shampoo og putter balsam i det. Vær kreativ, og bland nogle forskellige ingredienser sammen for at finde ud af, hvad der virker bedst til din hårtype og hårstruktur!

Hvis du står med et hår, der virkelig trænger til en hjælpende hånd, så kan en omgang protein til håret være den helt rigtige løsning. En hårkur med proteiner, eller en specialudviklet proteinkur til håret, kan både hjælpe dig med at styrke dine lokker udefra og ind og med at sætte skub i en sund hårvækst, hvilket gør en genopbyggende protein hårkur til en af de allerbedste løsninger, når man gerne vil sikre sig, at håret er velplejet og sundt.

Vores kunder siger

Fremragende

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

  Solbeskyttelse til håret og solcreme til hovedbund: Her er vores bedste råd

 • Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håret

  Hvad er en teasing brush? Her er din lynguide til toupering af håret

 • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

  Vegansk hårbørste med vildsvinehår: 5 gode grunde til at bruge en

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

  Ekstremt tørt hår og tørre spidser? Din shampoo kan være årsagen

Se alle artikler