Bedste balsam til tørt hår: De bedste ingredienser og dem du helt bør undgåSe alle artikler

Bedste balsam til tørt hår: De bedste ingredienser og dem du helt bør undgå

Er du træt af at kæmpe med nogle lokker, der kruser og knækker hver gang, du børster håret? Det kan alt sammen skyldes, at dit hår ikke får den nødvendige pleje, og at det er fuldkommen udtørret. Men tag det roligt, hjælpen er på vej! Du skal bare sørge for at få fat i en ordentlig fugtgivende balsam, som kan hjælpe med at få genoprettet hårets naturlige fugtbalance.

Kruset hår, spaltede spidser, hår der knækker og en hårpragt, der føles som tørre halmstrå er alt sammen et tegn på, at dit hår er udtørret og trænger til en kærlig hånd. Hvis du tilmed også udsætter håret for en kemisk farvebehandling eller meget høj varme, når du styler det, så kan det meget hurtigt gå hen og se fuldkommen ødelagt ud. Hvis det er noget, du kan nikke genkendende til, er der ingen tvivl om, at du hurtigst muligt skal ud og have fat i et helt bestemt hårprodukt på badeværelseshylden, nemlig en effektiv conditioner til tørt hår.

I denne artikel vil jeg se nærmere på de forskellige årsager til, at håret udtørrer, og jeg vil give dig et bud på, hvordan du finder den bedste balsam til tørt hår.

Indholdsfortegnelse

Hvad er årsagen til, at man får tørt hår?

Et tørt hår vil typisk have en grov struktur og se glansløst ud. Derudover kan det være svært at rede ud og sætte, og der vil typisk også være mange spaltede spidser. Selvom der er en del, der er født med en hårtype, der er tør og grov i det, kan udtørringen af dit hår dog også skyldes, at dit hår er blevet fuldkommen ødelagt af nogle eksterne faktorer eller en forkert behandling af håret. Her er nogle af de helt store syndere:

Du bruger en skrap shampoo til dit hår, når du vasker det

Wrong hair wash routine

Hvis du ikke sørger for at bruge nogle skønsomme hårprodukter til tørt hår, når du vasker hår, men i stedet udsætter du dit hår for nogle skrappe vaskeaktiver, såsom f.eks. sulfater og udtørrende alkohol, kan det bevirke, at håret bliver rippet for alle de naturlige fedtstoffer og olier. Det vil på sigt kunne resultere i, at håret går hen og bliver glansløst, tørt og kruset og begynder at knække. Det samme er tilfældet, hvis du vasker håret for ofte eller vasker det i meget varm temperatur. Derfor er det utroligt vigtigt at give det tørre hår den rette pleje og finde en rigtig god balsam til tørt hår.

Skader, som skyldes affarvning eller styling af håret ved høj varme

Damage due to heat styling

En kemisk behandling af håret, f.eks. en affarvning, eller hyppig brug af føntørrer og glattejern kan føre til omfattende skader på de yderste lag på håret. Sådanne behandlinger er med til at suge al fugten ud af håret og svække hårets proteinlag. Det bevirker i sidste ende, at håret får en større tendens til at knække. Hvis du er en af dem, der jævnligt farver hår eller bruger varme, når du styler dit hår, er det alfa og omega at bruge nogle af de mange beskyttende produkter og give håret en dybdevirkende, plejende behandling for at genoprette fugtbalancen i håret og forhindre yderligere skader.

Vejrforhold og solskader

sun exposure

Hvis du ikke passer godt på dit hår til hverdag, og bruger de rigtige hårprodukter til tørt hår, kan håret blive påvirket negativt af de mange forskellige udefrakommende faktorer. Et tørt indeklima, vekslende temperaturer og knastør varme kan have en negativ indvirkning på hårets naturlige fugtbalance. Solens UV-stråler kan til gengæld have en negativ indvirkning på hårets kutikellag og få håret til at blive skrøbeligt, tørt og få det til at knække. Derfor er det utroligt vigtigt at få fat i en effektiv conditioner til tørt hår og sørge for, at det samtidig er et hårprodukt, der beskytter håret imod solens stråler, som f.eks. Sun Defense™ Hair Mist. På den måde kan du nemlig lettere opretholde hårets naturlige fugtbalance.

Sådan finder du den bedste balsam til et tørt hår

Hvis du har det ligesom mig, og kæmper med et tørt og glansløst hår, vil du hurtigt finde ud af, at det er alfa og omega at finde en god, fugtgivende balsam af høj kvalitet. Om lidt vil jeg komme nærmere ind på, hvordan du finder den bedste balsam til tørt hår, så du hurtigst muligt kan få et hår, der ser velplejet, sundt og glansfuldt ud.

Få styr på din hårtype

Begynd med det basale. Vask håret og lad det lufttørre. Når det er fuldkommen tørt, skal du studere dine lokker grundigt og prøve at finde ud af, hvilken hårtype du har:

 • Glat hår: Et hår helt uden fald, bølger eller krøller
 • Fald i håret: Let fald eller bølget hår
 • Krøllet hår: Nogle veldefinerede krøller med en tæthed, der kan variere
 • Zig-zag krøllet hår: Et tæt hår med en masse små, proptrækker krøller

Næste step er at få styr på, hvilken tykkelse dit hår har. Så brug et øjeblik på at studere et af hårstråene fra håret i nakken. Du skal gnide det mellem dine fingre. Hvis du ikke kan mærke hårstrået, er det fordi, du har et fint hår. Hvis du svagt kan fornemme det, har du et hår med en medium struktur. Er det derimod sådan, at du tydeligt kan mærke hårstrået mellem dine fingre, har du et kraftigt, groft hår.

Find ud af, hvor porøst dit hår er

Hårets porøsitet er hårets evne til at suge de fugtgivende og plejende ingredienser til sig og fastholde dem. Det er faktisk utroligt let at finde ud af, om hårets porøsitet er lav, medium eller høj, hvis du laver en lille hjemmetest. Her får du opskriften på, hvordan du gør det:

Vask håret grundigt for at fjerne eventuelle ophobede produktrester i hovedbunden. Når håret er rent og tørt, hiver du et enkelt hårstrå ud og placerer det i et glas med vand. Hvis hårstrået flyder op til overfladen, har du et hår, der har en lav porøsitet. Hvis håret derimod lægger sig midt i glasset og langsomt synker til bunds, har du formentlig et hår med en porøsitet, der er medium / i balance.

Få styr på hårets tilstand og fugtniveau

Når du skal ud og vælge en god conditioner til tørt hår, er det meget vigtigt at finde ud af, om dit hår har nogle skader i forvejen. Hvis du er en flittig gæst hos frisøren, og med jævne mellemrum får farvet eller affarvet håret, eller du bruger føntørreren eller glattejernet hver eneste morgen, hører dit hår sikkert til en af de mere tørre hårtyper, som potentielt kan knække og få spaltede spidser. Da der er rigtig mange hårprodukter til tørt hår at vælge imellem, er det vigtigt, at du vælger den fugtgivende balsam, der er udviklet til imødegå netop de problemer.

Sidst, men ikke mindst skal du også tjekke hårets proteinniveau og fugtbalance. Står du med et hår, der er meget glansløst og virker gummiagtigt (så mangler det protein) eller et hår, der er tørt og skrøbeligt? Hårets proteinniveau og fugtbalance er helt afgørende, hvis du vil have et sundt hår, så derfor skal en god conditioner til tørt og kruset hår altid indeholde både protein og nogle særligt fugtgivende ingredienser.

De bedste ingredienser og dem du helt bør undgå

Best Ingredients and What to Avoid

Hvis du er på jagt efter den bedste balsam til tørt hår, eller nogle andre hårprodukter til tørt hår, skal du gå målrettet efter dem, der har en dybdevirkende, fugtgivende effekt, og som beskytter hårets kutikellag, opretholder fugtniveauet og forhindrer, at håret udsættes for skadelige påvirkninger. Her er en liste med de ingredienser, du skal være gå på udkig efter og dem, du bør gå i en stor bue uden om:

 • De naturligt udvundne og økologiske ingredienser, helst nogle der er certificeret veganske.
 • Fugtgivende olier og smørstoffer.
 • Fugtbevarende ingredienser, som f.eks. glycerin eller Aquaxyl™, som er med til at fastholde fugten i de enkelte hårstrå.
 • Styrkende mikroproteiner, der kan reparere hårets kutikellag og forbedre hårets evne til at bevare fugtniveauet.
 • Planteekstrakter, der er fulde af antioxidanter, som beskytter imod yderligere skader, og som forhindrer, at håret udtørrer.

Hvis du vil have den bedste balsam til tørt og kruset hår, vil jeg klart anbefale, at du går i en stor bue uden om silikone, sulfater, mineralske olier og parabener. Disse stoffer kan nemlig bevirke, at du kommer til at stå med et tørt hår og en hovedbund, der er fyldt med ophobede produktrester. Det er altså afgørende, at du har fokus på de naturlige ingredienser, når du skal vælge et af de mange hårprodukter til tørt hår.

Fugtgivende balsam: Mine favoritter

Den bedste conditioner til et kruset, tørt og porøst hår

Sig goddag til den ultimative løsning, når det gælder pleje til det tørre, krusede hår, nemlig Moisture Hero™ Conditioner. Denne fugtgivende balsam er udviklet specielt til at genoprette fugtbalancen i et groft, udtørret og kruset hår. Denne dybdevirkende, plejende og fugtgivende balsam til tørt hår plejer og beskytter de fugthungrende hårstrå og efterlader dig med et hår, der er både blødt, glansfuldt og helt fri for krus. Denne conditioner til tørt hår er beriget med økologisk granatæbleekstrakt, jojobaolie, Tehobroma-kakaosmør og den styrkende Aquaxyl™, som er med til at give hårets fugtniveau et ordentlig boost, alt imens den præbiotiske inulin og de veganske mikroproteiner styrker hårets kutikellag og bevarer hårets fugtniveau. Alt dette gør Moisture Hero™ Conditioner til den absolut bedste balsam til tørt hår, hvis du spørger mig. Hvis du gerne vil opnå det bedste resultat, og samtidig er på udkig efter nogle andre hårprodukter til tørt hår, kan jeg virkelig anbefale, at du også prøver den ultrafugtgivende shampoo, Moisture Hero™ Shampoo.

Den bedste fugtgivende balsam til et tørt og skrøbeligt hår

Hvis du står med et hår, der knækker, og du har spaltede spidser, så vil Split Fix™ Conditioner være den perfekte løsning til dit hår. Denne fugtgivende conditioner til tørt hår lægger en beskyttende hinde omkring de skrøbelige hårstrå, samtidig med at de naturlige, plantebaserede ingredienser, som f.eks. aloe vera, kakaosmør og acai, trænger dybt ind i de enkelte hårstrå og nærer dem indefra og ud. De mange gavnlige fedtsyrer fra jojobaoliens estere laver et magisk stykke arbejde med at bekæmpe de spaltede spidser, mens de samtidig forebygger skadelige varmepåvirkninger. Resultat? Et lækkert, glansfuldt hår, som kan vokse sig langt og smukt, helt uden at knække.

Denne proteinfri balsam er det perfekte valg, hvis du er på jagt efter et ekstra fugtgivende boost, og hvis de mange tunge, proteinholdige produkter gør dit hår skrøbeligt.

Et lille ekstra tip: Du kan du spare 15%, når du køber balsammen i kombination med den skånsomme Split Fix™ Shampoo og køber en samlet pakke. Hvis du spørger mig, er det den perfekte gaveidé til hende der har alt!

Den bedste conditioner til dine tørre krøller

Er du en af de heldige, der fra naturens hånd har et hår med flotte krøller, fald eller små krusede krøller? Hvis det er tilfældet, har jeg allerede fundet den bedste balsam til tørt hår til dig, og den vil passe perfekt til dine lokker. Curl Crush™ Conditioner er en fugtgivende balsam, som er velegnet til alle typer af krøllet hår. Med sin lækre blanding af plantebaserede ingredienser, som f.eks. aloe vera, bambusekstrakt og styrkende risprotein, kan denne specielle formel både styrke og blødgøre dine krøller, give krøllernes struktur et volumengivende boost og minimere eventuel krus i håret. For at opnå de bedste resultater er det smart at bruge den i kombination med Curl Crush™ Shampoo.

Det kan også være, at du bare gerne vil holde en tiltrængt pause fra din sædvanlige hårshampoo. Hvis du har lyst til at prøve noget nyt, kan jeg virkelig anbefale, at du prøver en low-poo shampoo (bedre kendt som en co-wash) som f.eks. Curl Crush™ Co-Wash. Den renser både håret og hovedbunden på en skånsom måde, samtidig med at den genopretter og fastholder det nødvendige fugtniveau i dine krøller.

Den bedste conditioner til et tørt, affarvet hår

Det lyse hår findes i mange afskygninger, lige fra det lækre strandlook med de naturlige lyse striber og til de smukke platinblonde lokker. Det er bare sjovere at have lyst hår. Men desværre er der også nogle ret store ulemper ved at affarve håret med jævne mellemrum. De mange giftige kemikalier ødelægger nemlig de yderste lag på hårstråene og svækker dem, så de får lettere ved at spalte og knække.

Hvis du gerne fortsat vil lysne dit hår, er det bare om at finde den bedste balsam til tørt hår, da den er nøglen til at bekæmpe de kedelige bivirkninger, der er ved at affarve håret. Her kan jeg anbefale, at du går på udkig efter en Enriched Blonde™ Silver Conditioner, som er en cremet, lilla conditioner til tørt, affarvet hår. Den indeholder nogle helt unikke lilla pigmenter, som neutraliserer det gule og orange skær i håret. Samtidig sørger de mange fugtgivende ingredienser for at efterlade dine lysnede lokker meget mere velplejede, glansfulde og stærke end før. For at få en optimal, blegende effekt er det en god ide at bruge den i kombination med Enriched Blonde™ Silver Shampoo.

Den bedste fugtgivende conditioner til tyndt hår

Er du klar til at lade det tynde hår tilhøre fortiden og gå ud og finde de perfekte hårprodukter til tørt hår? Så skal du række ud efter en Grow Perfect™ Conditioner. Denne fugtgivende balsam indeholder en helt særlig blanding af aktive ingredienser, herunder AnaGain™, opkvikkende koffein og økologisk rosemarinolie. Den indkapsler dine glansløse lokker i et beskyttende lag og forsyner dem med en let fugtgivende effekt. Den er også med til at forebygge og reducere hårtab ved at give blodomløbet i hovedbunden et sundt boost og stimulere hårets vækst. Jeg vil foreslå, at du kombinerer denne effektive conditioner med Grow Perfect™ Shampoo. På den måde giver du håret en målrettet behandling, som hjælper med at reducere hårtab og knækkede hår.

Den bedste fugtgivende og volumengivende conditioner

Mange tror fejlagtigt, at det er umuligt at få et hår, der både er fugtmættet og luftigt på samme tid. Det troede jeg faktisk også, indtil jeg en dag prøvede en conditioner ved navn Volume Wizard™ Conditioner. Takket være produktets indhold af hvedeprotein, glycerin og sheasmør har denne conditioner til tørt hår nemlig til dels en plejende virkning, der gør håret dejligt blødt, mens den samtidig forsyner håret med en let volumen. Da den tilmed har en meget let konsistens, og ikke er fedtet, er den det optimale valg til et fint hår eller et hår, der ikke er så porøst. For at få en lækker struktur i håret er det en god ide at kombinere den med Volume Wizard™ Shampoo.

De mest udbredte fejl, når man bruger balsam

De fleste, der står med en conditioner til tørt hår i hånden, synes selvfølgelig, at de har fuldkommen styr på, hvordan de skal bruge den, men faktisk er der en del faldgruber. Jeg vil nu dykke ned i, hvilke fejl du skal forsøge at undgå at lave, så du kan bruge din conditioner på den mest optimale måde:

Du bruger balsam i hovedbunden

Regel nummer et: Lad være med at bruge conditioner i hovedbunden, men mindre der er tale om et specielt produkt, som f.eks. denne Scalp Delight™ Detox Conditioner, der indeholder nogle meget lette olier, og som derfor kan bruges i hovedbunden, uden at håret klasker sammen.

Du får ikke vredet vandet ordentligt ud af håret

Som med så mange andre hårprodukter til tørt hår, er det ikke en god ide at bruge conditioner i et drivvådt hår, da det ødelægger produktets effekt og fortynder produktet. Hvis håret er meget vådt, vil den fugtgivende balsam have svært ved at trænge ordentligt ind i håret og lægge sig omkring enkelte hårstrå. Derfor skal du sikre dig, at du får vredet alt det overskydende vand godt ud af håret, inden du bruger din conditioner.

Du skyller den fugtgivende balsam for hurtigt ud

Når du nu har gjort dig umage for at finde den bedste balsam til tørt hår, bør du også lade den virke ordentligt og lade den sidde i håret i et par minutter, inden du skyller det. Så får den fugtgivende balsam nemlig mulighed for at trænge godt ind i håret og pleje det i dybden.

Håret bliver ikke redt igennem

Som indehaver af et tykt eller krøllet hår, er det utroligt vigtigt, at du reder håret godt igennem, mens du står i badet, så balsammen bliver fordelt ordentligt. Så kan den nemlig bedre trænge ind i håret. Hvis du vil undgå, at håret begynder at kruse, er det også et optimalt tidspunkt at rede håret ud på.

Du læser ikke vejledningen, men gør bare som du plejer

Husk, at det er en god ide lige at læse og følge den vejledning, der er på produktet, da den er skræddersyet til netop det produkt.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

En dybdevirkende balsam, der ikke skal skylles ud

Hydrating Deep and Leave-in Conditioners

Når man skal have styr på et meget udtørret, kruset hår, kan man sommetider komme ud for, at selv den bedste balsam til tørt hår ikke er tilstrækkelig. Hvis du vil være helt sikker på, at dit fugthungrende hår får al den fugt, det har behov for, er det en rigtig god ide også at bruge en conditioner, der ikke skal skylles ud af håret, en hårolie eller en fugtgivende hårmaske med jævne mellemrum.

I lighed med at du skal vælge en god conditioner til tørt hår, og er i gang med at studere de forskellige hårprodukter til tørt hår, kan det også være en god ide at finde et dybdevirkende, plejende produkt til håret. I den forbindelse kan jeg varmt anbefale, at du enten prøver Moisture Hero™ Hair Mask, som forsyner det tørre og krusede hår med en dybdevirkende, fugtgivende effekt eller Curl Crush™ Hair Mask, som genopretter hårets naturlige fugtbalance og proteinniveau i de kraftige hårtyper. Hvis du står med et hår, der er glansløst og fladt, kan du også prøve en Protein Repair™ Hair Mask, som forebygger knækket hår og forsyner håret med en langvarig, styrkende effekt.

Hvis dit hår er meget udtørret, er det alfa og omega at investere i den bedste balsam til tørt hår. Det kan f.eks. være Split Fix™ Leave-in Conditioner, så håret får genoprettet sin fugtbalance, og som forebygger, at der kommer flere spaltede spidser. Hvis du ofte kæmper med elektrisk og kruset hår, bør du finde en god, fugtgivende balsam til kruset hår og kombinere den med en lækker plantebaseret hårolie, som f.eks. Moisture Hero™ Hair Oil for at få helt styr på dit stride, krusede hår.

5 nyttige tip til at pleje dit tørre hår

Nu har vi set nærmere på de bedste hårprodukter til tørt hår. Jeg har dog også lige et par gode tip til, hvordan du lettest kan bibeholde de glansfulde, sunde og bløde lokker. Jeg vil derfor anbefale, at du er opmærksom på følgende:

1. Undgå at udsætte dit hår for skadelige varmepåvirkninger

Sørg for at minimere eventuelle varmepåvirkninger på håret, når du styler det. Find en stylingteknik uden varme, f.eks. et heatless curls set. Hvis du absolut vil bruge føntørreren, glattejernet osv., så husk at bruge en effektiv varmebeskyttende spray først, så håret er godt beskyttet.

2. Brug en skånsom metode til at tørre håret

Når du træder ud af badet, og skal tørre håret, bør du vælge den mest skånsomme metode. Sørg for at undgå at bruge et af de traditionelle bomuldshåndklæder, som skaber friktion og får håret til at knække og kruse. Det er meget bedre at bruge et blødt bambushåndklæde eller en gammel T-shirt til tørre håret med.

3. Vær forsigtig, når du børster håret

Det gælder om at være forsigtig, når du børster dit hår, navnlig hvis du har krøllet hår. Ellers vil du ende med at stå med en masse knækkede hår. Sørg for at få filtret håret ud på en skånsom måde, og helst når håret er vådt og godt beskyttet af en condtioner. Hvis du vil undgå den situation, hvor børsten river i håret, kan du med fordel bruge en speciel Wet Hair Detangler Brush. Den er skånsom, og gør det let at rede håret ud. På den måde kan du også forebygge, at dit hår knækker eller falder af.

4. Spring en hårvask over en gang i mellem

Prøv at undgå at vaske håret uafbrudt. Hver gang du vasker det, slider det på håret og er med til at fjerne mange af de naturlige fedtstoffer. Find i stedet en passende rutine til din hårtype, og brug en naturlig tørshampoo i ny og næ, i stedet for at vaske hår. Du kan også prøve en genopbyggende co-wash, hvis du står med et hår, der trænger til at blive frisket lidt op.

5. Giv håret en styrkende behandling, inden du vasker det

Hvis du har et rigtig tørt hår, bør du også overveje at give dit hår en ekstra plejende behandling, i form af en Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm, inden du vasker det. Denne specielle hårmaske, som giver håret et længerevarende, fugtgivende boost, er beregnet til at styrke håret inden hårvask. Den forsyner håret med en maksimal plejende og fugtgivende effekt og forbereder det til selve hårvasken.

Hvis du ønsker dig et lækkert glansfuldt hår, der ikke kruser og stritter til højre og venstre, er det bare med at komme i gang med at kigge efter nogle gode hårprodukter til tørt hår. Nu da jeg har givet dig et bud på, hvordan du kan få styr på dit tørre hår, er jeg helt sikker på, at du kan få et lækkert, velplejet hår i løbet af ganske kort tid.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Aloe Vera: 5 fordele ved at bruge Aloe Vera shampoo til hår og hovedbund

  Aloe Vera: 5 fordele ved at bruge Aloe Vera shampoo til hår og hovedbund

 • Sådan skaber du den populære frisure "Wet Hair Look" trin for trin

  Sådan skaber du den populære frisure "Wet Hair Look" trin for trin

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

 • Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

  Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

Se alle artikler