Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige strålerSe alle artikler

Solbeskyttelse til håret og solcreme til hovedbund: Her er vores bedste råd

Har du også prøvet at stå med et hår, der er blevet fuldkommen afbleget af sommersolen og føles som halmstrå eller at stå med en hovedbund, der er blevet solskoldet? I begge tilfælde er det et tegn på, at dit hår og hovedbund er blevet solskadet. Det er nemlig ikke kun huden, som solen kan gøre skade på, det er også håret! Hvis du kunne tænke dig nogle gode råd til, hvordan du kan undgå at komme til at stå i sådan en situation, så skal du læse med her, hvor vi giver vores tip til solcreme til hovedbund og hår.

Jeg gør rigtig meget for, at mit hår er sundt, velplejet og fri for krus året rundt. Hvem gør ikke det? Om vinteren plejer jeg at give mit hår lidt ekstra pleje, og bruger en effektiv fugtgivende hårkur og hårolie. Om sommeren derimod sørger jeg altid for at finde både en god solcreme til hovedbund og solbeskyttelse til håret. Jeg må indrømme, at jeg ikke altid har været opmærksom på at skåne min hovedbund og hår over for solens stråler - det er først gået op for mig for nyligt, at god solbeskyttelse til hår ved hjælp af en spray eller solcreme til hovedbund og hår kan gøre underværker.

Uanset om du gerne vil beskytte dit hår i sommerperioden eller måske vil pleje dit hår, fordi det allerede er blevet solskadet, så er det en god ide at læse med her og høre mere om emnet: Solbeskyttelse og hår.

Indholdsfortegnelse

Under min opvækst legede jeg rigtig meget udendørs om sommeren. Jeg elskede at tilbringe dagene ved stranden eller at dykke i swimmingpoolen. Dengang brugte man ikke solbeskyttelse til hår eller solcreme til hovedbunden, og det resulterede i, at mit hår altid blev lysere om sommeren, og at det derfor ikke så særligt velplejet ud. Jeg husker engang, hvor en af mine kammeraters mor bemærkede mit afblegede og tørre hår og nævnte, at mit hår lignede halmstrå, fordi det var blevet helt ødelagt af den bagende sol.

Jeg fik dog ikke gjort noget ved det dengang, selvom det jo desværre var rigtigt nok. Jeg var altid god til at bruge en masse solcreme til min hud, men glemte fuldstændig at bruge solbeskyttelse til håret. Jeg havde slet ikke tænker over, at der fandtes en solspray til håret. Jeg vidste heller ikke, at der fandtes en solcreme til hovedbund og hår, eller at det var nemt at undgå solens skadelige virkning på håret, hvis man brugte fx denne solbeskyttelse spray til hår og hovedbund, som får min varmeste anbefaling.

Nu er jeg blevet ældre og har heldigvis fået meget mere viden om de produkter, jeg bruger til mit hår. Jeg har fundet ud af, at det er godt at bruge solbeskyttende hårprodukter, akkurat ligesom jeg bruger solcreme til huden. Nu, hvor sommeren står for døren, har jeg et stort fokus på at købe nogle gode solbeskyttende hårprodukter og give mit hår en ekstra kærlig hånd med nogle produkter, der specifikt kan bruges som solbeskyttelse til håret.

Derfor er det vigtigt at bruge solbeskyttelse til håret

De fleste gør deres bedste for at beskytte huden imod solens skadelige stråler, men vi glemmer typisk alt om vores hår og hovedbund. Men håret og hovedbunden har faktisk også brug for solbeskyttelse! I en undersøgelse fra 2019 fremgår det, at UV-stråler ikke bare har en negativ indvirkning på vores hud, men at også håret kan tage skade af at blive udsat for solens stråler i længere tid. Der er ikke meget, der er lige så ubehageligt, som at stå med en solskoldet hovedbund. Så derfor er det nøjagtig lige så vigtigt at bruge en effektiv solspray til håret, som det er at bruge en solcreme til huden.

Længere tids ophold i solen kan være skadelig på flere forskellige måder, herunder forårsage tidlig ældning af huden og hudkræft. Det er derfor, at det er utroligt vigtigt at bruge solbeskyttende hårprodukter. For hårets vedkommende kan de barske UV-stråler ødelægge hårets kutikellag og beskadige hårets keratinniveau. Keratin er det protein i håret, der får det til at se blankt og velplejet ud. Uden den fornødne keratin vil håret komme til at se ødelagt og trist ud. Når vi taler solbeskyttelse og hår, kan de gode produkter være med til at skabe en barriere mellem solens stråler og håret.

En god solbeskyttelse til håret er samtidig et rigtigt effektivt hårplejeprodukt. Så når vi smører arme og ben ind i solcreme, så må vi ikke glemme en god solcreme til håret. Men mere om det senere.

Tegn på, at du står med et solskadet hår

Sun Hair Damage

Det er ikke så ualmindeligt at stå med et solskadet hår, navnlig ikke om sommeren. Solen udtørrer hårstråene og -folliklerne, og derfor ser håret ikke længere velplejet ud. Hvis du har opholdt dig meget ude i solen, er det en god ide at tjekke, om dit hår har taget skade. De mest almindelige tegn på, at håret er solskadet er:

 • At hårfarven er falmet
 • At håret ser porøst ud
 • At håret virker livløst
 • At du har spaltede spidser
 • At du har skældannelse i hovedbunden
 • At din hovedbund er blevet solskoldet
 • At håret er udtørret
 • At håret kruser

En falmende hårfarve er selvfølgelig det sidste, du ønsker dig, især hvis du betaler i dyre domme for at få farvet dit hår hos en frisør. Hvis du har lyst hår, kan du tillige risikere, at håret får en mere gullig nuance, men så er det jo heldigt, at der findes en silver shampoo, der kan bevare hårets lyse, kolde tone..

Alt i alt kan solens skadelige stråler få dit hår til at blive uregerligt og virke uplejet. Heldigvis findes der flere solbeskyttende hårprodukter, herunder f.eks. en solspray til hår, som kan være med til at give håret den beskyttelse, det fortjener.

Sådan beskytter du dit hår imod solens stråler

Det behøver faktisk slet ikke at være spor besværligt at bruge solbeskyttende hårprodukter. Du kan nemlig komme ganske langt med bare en lille smule solbeskyttelse til håret.

Sun Protection

Prøv et solbeskyttende hårprodukt

Det er heldigvis muligt at have det sjovt på stranden og nyde solen, uden at dit hår tager skade og en god spray bare en utrolig hurtig og nem løsning. Du skal bare huske at spraye lidt solbeskyttelse på håret, når du tager solcreme på, så er du klar. En solcreme til håret indeholder samtidig en række andre gode, plejende ingredienser til håret, så derfor skal du faktisk betragte den som en leave-in-balsam.

Investér i en solhat

Når vi taler om solbeskyttelse og hår, er en solhat en af de bedste løsninger. En solhat eller en kasket kan nemlig beskytte dine øjne og dit hår imod solen og samtidig ser den også smart ud. Den giver optimal solbeskyttelse til håret, da den forhindrer solens stråler i at komme i nærheden af håret.

Bliv i skyggen

En anden god måde, hvorpå du kan beskytte dit hår og din hovedbund, er ved at undgå at opholde dig i solen, men i stedet vælge liggestolen i skyggen. Når vi taler solbeskyttelse og hår er det nemlig sådan, at uanset om du nyder en dag ved poolen under parasollen, eller du ligger under en palme på stranden, så findes der ikke en bedre måde at beskytte håret på, end at holde sig i skyggen. Men nu er det jo sådan, at man aldrig helt kan undgå solens stråler. Man bliver også udsat for solens stråler i skyggen, så derfor må du ikke droppe solcremen til håret, selvom du ligger i skyggen det meste af tiden.

Drop skilningen

Hvis du ligger og tager sol, uden en solhat eller kasket, bør du undgå at lave en skilning i håret. På den måde kan du nemlig minimere de skader, som solens stråler ellers kan påføre hovedbunden.

De bedste produkter til et solskadet hår

Der findes flere solbeskyttende hårprodukter, som kan være en god hjælp på de varme sommerdage. Uanset om du er på udkig efter at beskytte dit hår imod solens stråler eller at få repareret dit ødelagte hår, vil brugen af de rette produkter kunne holde dit hår velplejet og forhindre, at det kommer til at se ødelagt og slidt ud.

1. En spray med solbeskyttelse til håret

Når det handler om solcreme til hovedbund og solbeskyttelse til hår, er Sun Defense Hair Mist klart det bedste valg. Denne beskyttende spray til hovedbund og hår lægger sig som et usynligt solfilter på håret og hovedbunden og beskytter imod enhver skadelig stråle fra solen. Produktet er udviklet specifikt til hår, der er beskadiget, kruset eller udtørret, men imidlertid kan alle hårtyper dog få stor glæde af sprayens beskyttende virkning. Hvis der er ét produkt, du bare ikke kan undvære i strandtasken denne sommer, så er det helt klart denne solbeskyttelse til håret.

2. En hovedbundsbehandling med lindrende effekt

Grow Perfect™ Thickening Spray er fremstillet af 99,6% naturlige ingredienser, som beroliger din tørre hovedbund. Selvom den ikke kan betragtes som en decideret solcreme til håret, er det alligevel et fantastisk produkt, som ikke skal skylles ud, og som hjælper dig med at genoprette dit hårs naturlige balance efter solbadning. Produktet er derudover utroligt anvendeligt, hvis du står med en solskoldet hovedbund og døjer med ømhed og tørre skæl.

3. En skånsom shampoo, der plejer og reparerer

Hvis dit hår allerede er blevet ødelagt af solens stråler, og du kæmper med at få håret tilbage til sin vante sunde form igen, vil du have behov for nogle produkter, der kan reparere dit hår. Et tørt hår kommer af, at håret ikke kan opsuge nok fugt, og her kan en shampoo til tørt hår spille en afgørende rolle. Med Split Fix™ Shampoo får du en shampoo, der skånsomt renser dit hår, mens den samtidig genopbygger de enkelte hårstrå, for at forhindre at håret knækker i fremtiden.

4. En beskyttende hårolie

Split Fix™ Hair Oil er baseret på en plejende blanding af økologiske solsikkefrø, kokosolie, arganolie og abrikoskerneolie. Den forsyner håret med en naturlig varmebeskyttende effekt og beskytter imod solens stråler, og forhindrer at håret knækker, kruser eller får spaltede spidser. Det her er et fantastisk produkt, som både beskytter imod UV-stråler og forsyner de udtørrede hårstrå med pleje og næring, mens den samtidig virker udglattende og forsyner håret med en smuk glans.

5. En fugtgivende behandling, der virker i dybden

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm er udviklet ved hjælp af en formel, der giver en dybdevirkende og nærende behandling, hvilket efterlader håret fri for krus og gør det silkeblødt. Ved hjælp af en række nærende ingredienser, herunder økologisk sheasmør og E-vitamin, vil denne specielle hårkur efterlade dig med et velplejet og smukt hår. Efter en lang dag på stranden er denne behandling nøjagtig det, dit hår hungrer efter, især hvis du har glemt at bruge solbeskyttelse til håret.

6. Heat Protection Spray

Et varmebeskyttelsesmiddel er vigtigt for alle, men især for dem med et solskadet hår! Vælg en naturlig, silikonefri varmebeskyttelsesspray som Thermal Shield™ Heat Protectant er fremstillet af planteafledt DayMoist CLR™ for at danne et skjold af beskyttelse på håret og formindske skader ved brug af hårtørrer, glattejern og andre varme styling produkter.

Solbeskyttende hårprodukter: De bedste ingredienser

Er du på udkig efter et produkt, der kan beskytte håret imod skadelige påvirkninger i fremtiden? Så findes der rent faktisk en række solbeskyttende hårprodukter, der indeholder nogle specifikke ingredienser, som virker særligt fugtgivende og kan hjælpe med at reparere håret. Derfor er det en god ide at kigge efter nedenstående ingredienser, når du er ude for at købe et solbeskyttende hårprodukt:

Bedste ingredienser til uv beskyttelse til håret

 • Phytessence™, også kendt som fransk egetræsekstrak - Dette mirakelmiddel virker som et naturligt UV-filter, der beskytter håret imod udtørring og imod solens skadelige påvirkning.
 • Økologisk aloe vera - Aloe vera indeholder nogle naturligt beroligende egenskaber. I hårprodukter hjælper denne ingrediens med at bekæmpe krus og forsyner håret med fugt, hvilket efterlader dig med et hår, der er både blødt og velplejet.
 • Acai-ekstrakt - Acai-ekstrakt, som er proppet med naturlige fedtsyrer, forsyner håret med en let fugtgivende effekt og gør det naturligt blankt.
 • Blåbærekstrakt - Blåbær er en naturlig kilde til antioxidanter. Dette ekstrakt skaber en sund balance i hovedbunden ved at forbedre blodcirkulationen, hvilket er en stor hjælp, når huden skal genoprettes efter de skadelige UV-stråler.
 • Glycerin - Denne ingrediens, som er udvundet af planter, har en særlig fugtighedsbevarende egenskab, hvilket betyder, at de fugtgivende stoffer kan trænge dybt ind i håret og forsyne det med en langtidsvirkende, fugtgivende effekt. Det betyder, at du kan vinke farvel til statisk elektrisk hår og krus i håret.

Hvis du vil have en spray, der indeholder samtlige af disse ingredienser, skal du gå efter Sun Defense Hair Mist, hvilket er min absolutte favorit, når det gælder solcreme til hovedbund og solbeskyttelse til hår. Udover at beskytte håret imod solens stråler, efterlader den håret blødt og fugtmættet og med en skøn duft.

Disse ingredienser bør du undgå

Den fugtgivende effekt er alfa og omega, når det gælder et solbeskyttende hårprodukt. Hvis dit hår allerede er ødelagt, skal du forsøge at undgå de produkter, der indeholder silikone eller er fremstillet ved hjælp af nogle udtørrende alkoholiske stoffer. I stedet bør du vælge en non-aerosol hårspray, der er baseret på naturlige ingredienser, som din primære solcreme til håret. Jeg anbefaler altid, at man bruger de produkter, der er økologisk certificerede, og som ikke indeholder nogle skadelige kemikalier.

Behandling til solskadet hår og hovedbund

Står du med et hår, der allerede er blevet ødelagt af solen? Så er det med at fokusere på at få den mest optimale behandling. Fugt, fugt og atter fugt - det er alfa og omega, når du skal have genopbygget dit hår og din hovedbund.

En god, nærende hårkur og hårolie er det bedste valg, når du skal forsyne håret med den nødvendige fugt. Brugen af en god, drøj hårkur, som f.eks. Split Fix™ Hair Mask, der retter sig imod skrøbeligt og tørt hår, er af afgørende betydning, hvis du vil puste nyt liv i dit solskadede hår. Denne hårkur er den perfekte dybdevirkende kur til at genoprette det skrøbelige hår. De veganske mikroproteiner sørger for at genopbygge de ødelagte hårfibre og forsyner dem med den fornødne elasticitet og fugt.

For at sikre dig at både håret og hovedbunden får en særlig plejende behandling, kan vi anbefale dig at prøve Grow Perfect™ Thickening Spray. Den virker både beroligende og fugtgivende på en irriteret hovedbund.

Som jeg nævnte tidligere kan brugen af en shampoo med naturlige ingredienser, og af høj kvalitet, virkelig gøre underværker for dit hår. Hvis du bruger en skånsom og plejende shampoo er det en fantastisk metode til at bevare dit hår smukt og sundt. Med en speciel formel til både tyndt hår, blondt hår, og krøller, er du altid sikker på, at dit hår får den opmærksomhed, det fortjener, uanset hvilken hårtype, du har.

Når alt kommer til alt, kan en solspray til håret altså være det perfekte valg, når du tilbringer meget tid ude i sommersolen og vil have et fugtmættet og velplejet hår. Det er vigtigt at skrive sig bag øret, at dit hår også kan tage skade af solens stråler, akkurat ligesom huden. Hvis du ønsker dig et velplejet og smukt hår, er det derfor vigtigt at finde nogle gode solbeskyttende hårprodukter og bruge dem i din daglige hårplejerutine.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Vores kunder siger

Fremragende

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Aloe Vera: 5 fordele ved at bruge Aloe Vera shampoo til hår og hovedbund

  Aloe Vera: 5 fordele ved at bruge Aloe Vera shampoo til hår og hovedbund

 • Symptomer på psoriasis i hovedbunden? Sådan behandles det effektivt

  Symptomer på psoriasis i hovedbunden? Sådan behandles det effektivt

 • pH-shampoo: 8 neutrale shampooer som får din hud og hår i balance

  pH-shampoo: 8 neutrale shampooer som får din hud og hår i balance

 • Bumser i hovedbunden: Sådan forebygges de kløende og røde knopper

  Bumser i hovedbunden: Sådan forebygges de kløende og røde knopper

 • Rosmarinolie til håret – Hvilke fordele har det, og hvordan skal det bruges?

  Rosmarinolie til håret – Hvilke fordele har det, og hvordan skal det bruges?

Se alle artikler