Sådan finder du den bedste hårolie til tørt hår og tørre spidserSe alle artikler

Sådan finder du den bedste hårolie til tørt hår og tørre spidser

Hvis du er indehaver af et tørt, kruset eller krøllet hår, kan det faktisk være alfa og omega, at du bruger en naturlig hårolie som et af dine faste plejeprodukter. Det kan dog være lettere sagt end gjort at vælge det rette produkt. Læs med her, og find ud af hvordan du finder den bedste hårolie til tørt hår og tørre, kruset spidser.

Som indehaver af et tørt og krøllet hår, er jeg helt med på de udfordringer, der er, når man skal finde det perfekte udvalg af produkter, der kan opretholde fugten i håret, gøre det blødt og lækkert og samtidig forebygge krus. De sidste mange år har jeg nemlig prøvet et utal af produkter, men et af de produkter, der har været en rigtig gamechanger for mig, er en naturlig hårolie til tørt og krøllet hår. Den kan ikke blot tilføre håret den uundværlige fugt, men også hjælpe med definere krøllerne og forebygge, at håret knækker.

Nu er der bare et hav af forskellige typer af hårolier på markedet, hvilket kan gøre det til noget af en udfordring at finde ud af, hvilken en af dem, der passer bedst til netop dit hår. I denne artikel vil jeg dele ud af mine egne erfaringer og tips til, hvordan du finder den bedste hårolie til tørt hår.

Indholdsfortegnelse

9 grunde til at investere i en god olie til tørt hår

9 grunde til at investere i en god olie til tørt hår

Som jeg var inde på tidligere kan brugen af en naturlig hårolie være en rigtig gamechanger. En olie til tørt hår kan nemlig ikke bare forsyne håret med den nødvendige fugt og pleje, men også byde på en bred vifte af andre fordele. Nedenfor vil jeg nu komme med nogle gode grunde til, hvorfor du skal overveje at lade en naturlig hårolie være en del af dine faste hårplejerutiner:

 1. Giver langvarig fugt – Hvis du vælger den bedste hårolie til tørt hår, vil denne olie trænge dybt ind i de enkelte hårstrå og kunne forsyne de udtørrede hårstrå med langvarig fugt. Det vil være en hjælp til at forbedre hårets generelle tilstand og få det til at se glansfuldt og velplejet ud.
 2. Modvirker krus – Hvis du vælger den bedste hårolie til krøller, kan den virkelig være en stor hjælp, når det gælder om at få styr på et kruset hår. Den har nemlig en naturlig udglattende effekt på hårets kutikellag, og forhindrer at håret begynder at kruse ved at blokere for at udefrakommende fugt kan trænge ind i hårstråene. Det er især en fordel, hvis man har et tørt, porøst eller krøllet hår, som helt naturligt har en tendens til at kruse.
 3. Varmebeskyttelse – Ved at påføre en naturlig hårolie, inden du bruger føntørreren eller dit glatte- eller krøllejern, kan du beskytte håret effektivt imod varmeskader. Olien skaber nemlig en beskyttende barriere mellem dit hår og det varme glattejern, så du undgår knækket hår og spaltede spidser.
 4. Gør håret mere medgørligt – Et tørt og krøllet hår kan være besværligt at sætte, men en lækker økologisk hårolie kan gøre det meget mere medgørligt. En olie til tørt hår forsyner nemlig håret med lidt mere struktur og virker fugtgivende, hvilket gør det meget lettere at rede håret ud og sætte det. Du kan desuden vælge at give spidserne lidt ekstra pleje, i form af en hårolie til tørre spidser.
 5. Giver glans – Hvis du vælger at investere i en hårolie til tørt hår, vil den kunne give dig et smukt, velplejet og glansfuldt hår. Det er især en stor fordel, hvis man har krøllet hår, som hurtigt kan komme til at se lidt mat og livløst ud, hvis det ikke er blevet forsynet med den nødvendige fugt.
 6. Indkapsler fugten i håret – Hvis du køber den bedste olie til krøllet hår, får du et produkt, der indkapsler fugten i håret, og som samtidig forhindrer, at den siver ud af håret igen. Det gør, at håret er fugtmættet i længere tid og ser velplejet og sundt ud.
 7. Forebygger elektrisk hår – Et udtørret hår har en tendens til at blive elektrisk, men med den rette hårolie til krøller kan du stoppe denne irriterende plage og i stedet nyde godt af et hår, der ser glat og velplejet ud.
 8. Forebygger knækket hår – Et krøllet hår er altid mere tilbøjeligt til at knække, både på grund af hårets struktur, og fordi det let bliver uglet. En olie til tørt hår kan være en effektiv hjælp til at pleje og styrke de enkelte hårstrå og dermed mindske risikoen for knækket hår og skader på håret. Derudover er det en rigtig god ide at investere i en hårolie til tørre spidser, som vil kunne pleje og styrke dine spidser.
 9. Plejer håret i dybden – En god økologisk hårolie vil som regel indeholde en lang række plejende ingredienser, herunder vitaminer, antioxidanter og nogle essentielle fedtsyrer. Disse næringsstoffer vil hjælpe med at pleje og styrke håret indefra og ud, hvilket stimulerer hårets vækst og forbedrer hårets generelle sundhedstilstand.

Hvorfor er der silikone i de fleste hårolier?

Ofte finder man silikonestoffer i mange af de traditionelle hårolier til tørt hår, da silikone virker udglattende, forsyner håret med glans og gør, at håret er lettere at styre. Derudover sørger silikonestofferne for at indkapsle de enkelte hårstrå, hvilket hurtigt giver et flot resultat.

Hvis du fra naturens side er udstyret med et glat hår, eller du bare gerne vil have det silkeagtige, glatte look, kan det være en fordel at bruge en olie til tørt hår, der også indeholder silikone. Silikonen vil nemlig forsyne håret med al den glans, du mangler og gøre det superblødt, uden at tynge det. Den effektive Split Fix™ Hair Oil er rigtig god til at style de tørre og spaltede spidser og god til dem, der ønsker sig et glansfuldt, glat hår, som ikke klasker sammen eller begynder at se fedtet ud i løbet af dagen. Står du med nogle udtørrede spidser, eller bruger du varme stylingsredskaber, som f.eks. glattejern til dagligt, er der også fordele ved at investere i en god hårolie.

Imidlertid er der dog også en række ulemper ved at bruge en hårolie til tørt hår, der indeholder silikone, navnlig for visse hårtyper.

Fordele ved at bruge en silikonefri olie til tørt hår

Silikonebaserede produkter har tendens til at tynge håret og efterlade et lag af ophobede produktrester uden på hårstråene. De ophobede produktrester kan gøre det svært for visse fugtgivende og plejende ingredienser at trænge ordentligt ind i håret, og det kan, over tid, få håret til at se livløst og trist ud. Hvis man nu i stedet vælger den bedste olie til krøllet hår, vil den sørge for at forsyne håret med en fugtgivende og plejende effekt, helt uden at skabe en unødig ophobning af produktrester. Det bevirker, at krøllerne bevarer strukturen og bevægeligheden, mens de samtidig får tilført den nødvendige fugt og ser velplejede ud. Det er da også grunden til, at de fleste mener, at den bedste hårolie til krøller og tørt hår er den uden silikone.

Det er kun hårolie uden silikone, der kan få en COSMOS certificering, så hvis du finder en hårolie (og hårprodukter generelt) med denne særlige certificering, så er du garanteret, at produktet ikke indeholder nogen former for silikone, sulfater eller parabener. Du kan læse mere om silikonefrie hårprodukter her.

Sådan finder du den bedste hårolie til tørt hår

Sådan finder du den bedste hårolie til tørt hår

Jeg plejer næsten altid kun at anbefale en naturlig hårolie, uden silikone eller mineralske olier, til dem, der har et meget tørt, kruset eller krøllet hår, der har brug for ekstra pleje. I stedet for silikone findes der imidlertid en række andre fremragende ingredienser, du kan gå på jagt efter i den silikonefrie olie til krøllet hår:

 • Caprylic/Capric Triglyceride – Denne emulgator er det naturlige alternativ til silikone, som blødgør håret. Den bruges også til at gøre den silikonefrie hårolie til krøller mere let i konsistensen, da den trænger dybt ind i hårets kutikellag i stedet for kun at sætte sig uden på hårstråene.
 • Kokosolie, solsikkeolie, jojobaolie, advokadoolie og mandelolie – Samtlige af disse plantebaserede olier er i stand til at forsyne et tørt og krøllet hår med den uundværlige fugt og pleje. Hvis du er på udkig efter den bedste hårolie til tørt hår, bør du derfor sikre dig, at størstedelen af ingredienserne i olien består af naturlige olier som de her.
 • Estere fra sheasmør – Estere er økologiske syrederivater, som er dannet ved en reaktion mellem en alkohol og en carboxylsyre. Disse estere har en lettere konsistens end rent sheasmør, som kan være for drøj og fedtet for nogle hårtyper.

Jeg vil klart udpege Moisture Hero™ Hair Oil som den bedste hårolie til tørt og krøllet hår. Men hvorfor er denne olie så egentlig den bedste? Fordi det er en let, silikonefri hårolie, udviklet af nogle særlige økologiske ingredienser, som trænger dybt ind i hårstråene og giver håret det uundværlige boost af fugt, uden at tynge det. Denne naturlige hårolie er udviklet af en lang række næringsrige økologiske olier, herunder advokadoolie, kokosolie, jojobaolie, hybenolie og mangle flere. Denne formel, der kan bruges til mange forskellige formål, kan forsyne alle hårtyper med en let fugtgivende effekt, uden at skabe en unødig ophobning af produktrester i hovedbunden. Det er samtidig en glimrende olie til det porøse eller krusede hår.

Her kan du læse mere om, hvordan du vælger de bedste produkter til dine krøller.

Naturlig eller økologisk hårolie, hvad er bedst?

En naturlig hårolie er lavet af nogle naturligt udvundne ingredienser, og den er fuldkommen fri for syntetiske tilsætningsstoffer. Den økologiske hårolie, derimod, er lavet af ingredienser, der er dyrket uden brug af pesticider, herbicider eller andre kemiske midler. Forskellen på de to har derfor noget at gøre med oliernes indhold af naturlige og syntetiske ingredienser. En økologisk hårolie kan godt indeholde syntetiske ingredienser, såsom silikonestoffer, hvilket ikke er tilfældet for en naturlig hårolie, som skal være 100% naturligt fremstillet.

Valget mellem en naturlig hårolie og en økologisk hårolie afhænger derfor helt og holdent af ens egne personlige holdninger og værdier. Hvis jeg skal komme med et bud, vil jeg sige, at den bedste hårolie til tørt hår er den, der er 100% naturlig og indeholder økologiske ingredienser.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Tre bud på hvordan du kan bruge en naturlig hårolie

Nu vil jeg komme med nogle forskellige bud på, hvordan du kan vælge at bruge en naturlig olie i din faste hårplejerutine.

 1. Som en pre-shampoo inden hårvask – En pre-shampoo er et godt valg, hvis du vil give dit hår en ekstra plejende behandling, da den trænger dybt ind i hårets kutikellag, og forhindrer at hårshampooen udtørrer håret. Du skal begynde med at give de midterste længder en gang hårolie og fokusere på de udtørrede områder. Lad olien sidde i håret i mindst 30 minutter eller natten over, hvis du vil give håret en mere intensiv behandling. Derefter skal du vaske håret med en skånsom shampoo og balsam, som du plejer.
 2. Som en hjælp til styling – Hvis du har investeret i den bedste hårolie til tørt hår, kan du med fordel bruge den til at style håret og give det mere glans, udglatte det eller få styr på dit uregerlige hår. Du skal bare påføre en smule olie i håret og fokusere på spidserne og de områder, hvor håret kruser eller er elektrisk. Du kan også bruge hårolien i det fugtige hår, inden du styler det, eller i tørt hår, hvis du skal have tæmmet de flyvske hår eller skabe lidt ekstra glans i håret.
 3. En hovedbundsmassage – Du kan også bruge den silikonefrie hårolie til tørt hår til at give dig selv en afslappende hovedbundsmassage. Det vil hjælpe med at stimulere blodomløbet i hovedbunden og styrke hårets vækst. Du skal bare tage en smule silikonefri hårolie på fingerspidserne og massere olien skånsomt ind i hovedbunden i cirkulære bevægelser. Sørg for at massere med let hånd, og prøv at undgå at hive i håret. Lad olien sidde i hovedbunden i mindst 30 minutter, inden du vasker håret. En massagebehandling med brug af hårolie er dog ikke nødvendigvis den optimale behandling til enhver hårtype. Læs mere om det nedenfor.

Du kan også bruge en hårolie som en fugtgivende eller plejende behandling til dit skæg. Hvis du vil vide mere om det, kan du læse artiklen: Den bedste skægolie til at få skægget til at vokse.

Kan man også bruge olie i hovedbunden?

Ayurveda-metoden, hvor man først påfører en olie i hovedbunden og derefter giver hovedbunden en massage, er en alternativ behandling, som er blevet meget populær på det sidste. Ideen bag behandlingen er, at den økologiske hårolie forsyner hovedbunden med en særlig plejende og fugtgivende effekt, som dermed stimulerer den sunde hårvækst. Selvom metoden er populær, er det dog ikke en metode, der er lige velegnet til alle hårtyper.

Mens de fleste vil få et godt udbytte af behandlingen med denne olie, vil andre opleve problemer og måske få irritation i hovedbunden. Derfor er det vigtigt at være opmærksom, når man afprøver metoden, og at man starter med kun at bruge olien på et lille område for at se, hvordan det virker på håret og hovedbunden. Hvis du vælger at prøve en hårolie, bør du altid sikre dig, at du bruger en silikonefri olie, som ikke forårsager ophobning af produktrester i hovedbunden. Jeg fraråder dog, at du prøver denne behandling, hvis du lider af skæl, hårtab eller har andre problemer med hovedbunden.

I stedet for at bruge en olie i hovedbunden og ved hårrødderne, vil jeg anbefale, at du bruger et hovedbundsserum, der er specielt udviklet til formålet, som f.eks. Grow Perfect™ Hair Growth Serum, som plejer og styrker hovedbunden. Dette serum er udviklet ved hjælp af en række helt naturlige ingredienser, herunder biotin, koffein og Capixyl™, som hjælper med at stimulere hårets naturlige vækst og forebygge hårtab. Dette serum er let, ikke-fedtende og nemt at påføre, hvilket gør det til et fantastisk alternativ til en hårolie. Et lille tip: Hvis du vil høre mere om hårvækstserummer, så tjek lige dette link "Virker et hårvækstserum egentlig?".

Gode tip til hvordan du bruger en hårolie korrekt

 • Find ud af, hvilken hårtype og hvilket behov du har, så er det lettere at finde det mest velegnede produkt til dit hår. Jeg anbefaler helt klart, at du prøver en multi-hårolie, som både kan bruges til styling og pleje og som en pre-shampoo, inden hårvask, f.eks. Moisture Hero™ Hair Oil. Hvis du har krøllet hår, bør du vælge en silikonefri olie til krøllet hår, og hvis du har tørre spidser, bør du også prøve en silikonefri hårolie til tørre spidser.
 • Prøv nogle forskellige teknikker. For nogle virker det bedst at påføre olien i et fugtigt hår, mens andre foretrækker at bruge den som en plejende pre-shampoo inden hårvask. Det gælder om at prøve sig frem og finde ud af, hvad der virker bedst for dit hår.
 • Begræns mængden af olie. En lille smule hårolie kan række rigtig langt, så begynd med at bruge nogle få dråber, så kan du altid bruge lidt ekstra, hvis der er brug for det.
 • Fordel olien jævnt i håret. Hvis du vil undgå at stå tilbage med nogle fedtede områder i håret, skal du sørge for at fordele olien jævnt i håret, og fokusere på spidserne, som er der, hvor håret er mest udtørret.
 • Brug en bredtakket kam eller en børste. Når du har påført hårolien, skal du bruge bredtakket kam til at fordele hårolien jævnt i håret.
 • Brug ikke hårolie i hovedbunden, hvis du lider af skæl eller har irritation i hovedbunden. Som tidligere nævnt kan brugen af hårolie i hovedbunden være gavnligt for nogle, mens andre kan risikere at opleve irritation og problemer i hovedbunden. Hvis du lider af skæl, eller har andre problemer, bør du derfor ikke påføre en hårolie direkte i hovedbunden.
 • Prøv at eksperimentere med nogle forskellige hårolier og andre hårprodukter. Du kan f.eks. prøve at bruge en hårolie til krøller sammen med nogle andre stylingprodukter for at understrege krøllernes struktur og glans.

Husk, at der ikke er noget hår, der er ens, og at alle hårtyper har et forskelligt behov. Derfor kan det godt tage lidt tid at finde frem til den mest optimale måde at bruge hårolien på, men hvis du eksperimenterer lidt, vil du hurtigt finde ud af, hvordan du kan bruge dette alsidige produkt til at få et sundt, glansfuldt hår, der altid ser velplejet ud.

Hårtest

Produkter skræddersyet til dit hår

Tag test

Andre fugtgivende hårprodukter til tørt og kruset hår

Udover at du bør vælge den bedste hårolie til tørt hår, kan dit tørre og krøllede hår også have stor glæde af en række andre fugtgivende produkter. Her får du lige mit bud på nogle andre fantastiske produkter, du bør overveje at tage med i dine faste hårplejerutiner:

 • Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm: Dette produkt er et fremragende valg til dem, der har tørt eller krøllet hår, og som gerne vil sikre sig, at deres hår får den nødvendige fugt og pleje, mens de vasker hår. Denne fugtgivende hårkur er udviklet ved hjælp af en formel, der indeholder et hav af forskellige naturlige olier og ingredienser fra smør, og den beskytter og plejer håret, inden du træder ind under bruseren.
 • Moisture Hero™ Shampoo & Conditioner: Hvis du er på udkig efter en shampoo og balsam, som har en optimal fugtgivende effekt, og som forsyner håret med den nødvendige pleje, er disse produkter det oplagte valg. De er begge udviklet ved hjælp af en lang række naturlige olier og ingredienser fra smør, som plejer og beskytter håret, samtidig med at de forebygger, at håret bliver uglet eller kruser.
 • Split Fix™ Shampoo & Conditioner: Denne shampoo og balsam er specielt udviklet til at reparere og forebygge spaltede spidser, mens den samtidig plejer håret i dybden og beskytter det effektivt. Begge produkter indeholder en lang række naturlige olier og proteiner, som styrker hårstråene og forsyner håret med fugt, så det ser sundt og velplejet ud.
 • Curl Crush™ Shampoo & Conditioner: Hvis du har krøllet hår, er denne shampoo og balsam simpelthen et must. De er begge udviklet til at styrke håret og skabe en flot struktur i dine krøller, samtidig med at de forsyner håret med den nødvendige fugtgivende og plejende effekt. Derudover er formlen med til at reducere kruset og uglet hår. Hvis du følger Curly Girl Metoden, kan du også sagtens bruge denne serie!

Til slut kan jeg konkludere, at en lækker olie til tørt hår virkelig kan gøre underværker, hvis du gerne vil tilbyde dit krøllede hår lidt ekstra pleje. Hvis du er indehaver af et meget tørt, kruset eller krøllet hår, kan jeg derfor varmt anbefale, at du investerer i en Moisture Hero™ Hair Oil. Hvis du også er på jagt efter et godt produkt til at forebygge spaltede spidser, kan jeg varmt anbefale, at du prøver Split Fix™ Hair Oil, som gør håret silkeblødt og lækkert. Uanset hvilken hårolie du vælger, skal du bare huske at bruge den efter forskriften og kaste dig ud i at eksperimentere med nogle forskellige metoder. På denne måde kan du nemlig finde ud af, hvad der passer bedst til din hårtype og dit behov. Hvis du vil have et velplejet og glansfuldt hår, kræver det nemlig, at du finder tålmodigheden frem og er villig til at bruge lidt tid på at pleje dit hår.

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

  Solbeskyttelse til håret og solcreme til hovedbund: Her er vores bedste råd

 • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

  Vegansk hårbørste med vildsvinehår: 5 gode grunde til at bruge en

 • Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!

  Frisure til naturkrøllet hår? Få de naturlige krøller frem uden krus!

 • Sådan skaber du den populære frisure "Wet Hair Look" trin for trin

  Sådan skaber du den populære frisure "Wet Hair Look" trin for trin

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

Se alle artikler