Sådan gror du dit skæg hurtigere: 10 effektive tips til øget skægvækstSe alle artikler

Sådan gror du dit skæg hurtigere: 10 effektive tips til øget skægvækst

Det at gro et skæg virker umiddelbart, som noget de fleste kan finde ud af. Det kræver jo ikke andet, end at du bare undlader at barbere dig i et par uger, ikke? Det er desværre bare ikke helt så enkelt!

Det at gro et skæg kan nemlig være lidt af en udfordring, hvis du ikke kender de gode tips og kneb til, hvordan du får et lækkert skæg. I modsætning til tidligere er der flere og flere mænd, der lægger barbermaskinen på hylden og omfavner det skæggede look (en tendens, jeg personligt synes rigtig godt om). Se bare på berømtheder som f.eks. Jason Momoa og Drake, som begge har et lækkert fuldskæg.

Hvis du er en af dem, der har overvejet, hvordan du ville se ud med et flot fuldskæg, eller du bare gerne vil høre lidt om, hvordan man vedligeholder et flot skæg, så vil jeg nu give dig en opskrift, nogle gode tip til at øge skægvæksten og præsentere dig for alle de rette produkter til at bekæmpe pletter med sparsom hårvækst og kløe. Gem denne side under bogmærker, og læs med her, hvis du vil høre mere om, hvordan man gror et skæg hurtigt, og hvordan man holder et tykt, flot skæg velplejet og sundt.

Indholdsfortegnelse

De 3 faser i en normal skægvækst

Inden du går i gang med at anlægge skæg kan det være nyttigt at vide lidt om, hvordan man kan gro et skæg og i særdeleshed lidt om hårets livscyklus og de enkelte faser i cyklussen. Hårets vækst kan variere fra person til person, men helt overordnet består skægvæksten af tre faser:

Beard growth stages anagen catagen telogen

1. Den anagene fase – Den første fase i skægvæksten er den anagene fase. Det er her, håret begynder at vokse, og hvor cellerne i hårets rødder hurtigt deler sig. I takt med at cellerne deler sig, vokser håret konstant med én centimeter om måneden. Denne fase kan vare fra 2-6 år i alt (og nogle gange længere!).

2. Den katagene fase – Denne fase er den korteste og repræsenterer en slags overgangsperiode mellem vækstperioden og det tidspunkt, hvor håret til sidst falder af. Under den katagene fase stopper hårets vækst, og de enkelte hårstrå afstødes langsomt fra folliklen. Dette varer kun 2-3 uger og markerer slutningen på den aktive periode af hårets cyklus.

3. Den telogene fase – Under denne sidste fase begynder det nye hår at skubbe det gamle hårstrå ud, hvilket til sidst får hårstrået til at falde af. Denne fase kan vare fra 2-4 måneder og er af afgørende betydning for, at der er plads til, at det nye hår kan gro. Så snart det gamle hårstrå er faldet af, begynder cyklussen forfra i hårfolliklen, som går ind i den anagene fase.

Hvor lang tid tager det at gro et skæg?

Der er adskillige faktorer, der har indflydelse på din skægvækst og på, hvor hurtigt skægget gror(eller på om du vil kunne få det skæg, du drømmer om). I takt med at du lærer, hvordan du kan øge skægvæksten, er det godt at have disse tip i baghovedet. De faktorer, der indvirker på din skægvækst, er bl.a.:

Beard types

 • Alder – Skæggets tykkelse og tæthed vil typisk toppe omkring 30-årsalderen. Hvis du er yngre, kan det tage lidt længere tid at anlægge et fuldskæg.
 • Etnisk oprindelse – Hårets tykkelse varierer rigtig meget, alt afhængigt af ens etniske oprindelse. Man kan groft sagt sige, at jo kraftigere hår, des kraftigere skæg. Folk fra lande i middelhavsområdet vil f.eks. ofte kunne få et kraftigere skæg.
 • Arvelige faktorer – Havde din far eller onkel et tykt skæg? Hvis det er tilfældet, vil du også have gode chancer for at kunne fået tykt skæg. En række bestemte arvelige faktorer, som f.eks. følsomhed over for hormonet DHT, kan være en hjælp til at øge skægvæksten. Ulempen kan dog på den anden side være, at det kan have negativ indflydelse på hårvæksten på dit hoved. Se her, hvad du kan gøre ved det.
 • Hormonale påvirkninger – Det mandlige kønshormon, testosteron, styrer en lang række funktioner i mandens krop, inklusive skægvæksten. Et højt testosteronniveau kan gøre det lettere at gro et skæg hurtigere, mens lave niveauer af testosteron virkelig kan reducere muligheden for at få mere skæg.

Hvordan får man mere skæg?

Beard growth stages anagen catagen telogen

Vil du gerne have svar på spørgsmålet: Hvordan får man mere skæg? Så er mit første råd, at du skal finde din tålmodighed frem. Hvis du vil gro et skæg på den rigtige måde, kræver det tålmodighed, og at du i begyndelsen prøver at lade være med at klippe skægget eller barbere dig.

Her får du lige et par andre vigtige råd, der kan hjælpe dig med at øge skægvæksten og gro et skæg hurtigere:

 • Søvn – En god nats søvn er utrolig vigtig af flere årsager, ikke mindst når det gælder din hårvækst. Sørg for at få mindst 7-8 timers søvn hver nat.
 • Motion – Er du klar over, at regelmæssig motion rent faktisk kan forbedre din hårvækst? Regelmæssig motion forbedrer blodomløbet, som kan stimulere hårvæksten, både på hovedet og i ansigtet.
 • Håndtering af stress – Dette punkt burde være logik for burhøns. Voldsom stress bliver ofte forbundet med en lang række fysiske og psykiske tilstande. Stress kan ligeledes have negativ indvirkning på din hårvækst og sågar føre til et decideret hårtab.
 • Kvit cigaretterne – Dette punkt har afgørende betydning for alle, der gerne vil have besvaret spørgsmålet: Hvordan gror man skæg hurtigere? Rygning har en skadelig indvirkning på hårfolliklerne og reducerer blodomløbet, hvilket er dårligt nyt for hårets vækst.
 • Spis varieret – Spis rigeligt med frugt og grøntsager, og husk at indtage et kosttilskud til håret. Her er en liste med nogle af de bedste vitaminer til håret, du kan prøve!

Sådan plejer du dit skæg

En af de vigtigste anvisninger, jeg kan give dig, når det handler om, hvordan man får mere skæg, er at passe og pleje skægget ordentligt. Her kommer mine bedste tip til at øge din skægvækst og pleje dit skæg, så det ser flot og lækkert ud.

Følg en daglig rutine

Det er vigtigt, at du har en daglig rutine til pleje af hår og skæg, hvis du vil begynde at gro et skæg. Hvis vi et øjeblik ser lidt bort fra selve hårplejen, kan jeg ligeledes anbefale, at du skaber en fornuftig holistisk rutine, som bidrager positivt til din sundhed. Fornuftig kost, regelmæssig motion og god stresshåndtering er alle meget vigtige punkter, som du bør tage med i overvejelserne, når du vil øge skægvæksten og skal i gang med at gro et skæg.

Giv dit skæg en daglig vask

Som et led i den nye rutine, er det en god ide dagligt at vaske dit skæg grundigt. Brug en skånsom shampoo til skæg til at bevare dit hårs sundhed, mens du skaber de ideelle betingelser for at dit skæg kan gro. Vælg en shampoo til skæg med densitet fremmende ingredienser for de bedste skægvækst resultater, som f.eks Wonder Beard™ Shampoo

Brug et skægserum til at opnå de bedst mulige resultater

Foruden daglig vask af skægget, kan du med fordel bruge en skægserum til at stimulere din skægvækst. Jeg anbefaler Hairlust's Wonder Beard™ Growth Serum. Denne specielle formel indeholder bl.a. CAPIXYL™ Peptide Complex og koffein, som begge stimulerer skægvæksten og hjælper med at få mere skæg.

Reducér kløen og antallet af knækkede hår med en skægolie

Som en hver anden, der har skæg og ved, hvordan man gror et skæg, kan jeg fortælle dig, at kløe og knækkede hår ofte kan være et problem. Kløe i skægget er desværre en del af processen, når du skal gro et skæg, men hvis du sørger for at pleje skægget med en god fugtgivende olie, kan du imidlertid afhjælpe dette problem. Skægolien forsyner hårene med den nødvendige fugt og pleje dagen igennem, så du fremover kan glemme alt om kløe og knækkede hår.

Brug en børste til at eksfoliere, stimulere samt få styr på skægget

Når jeg er i bad, bruger jeg ofte en blød børste med silikonepigge til skånsomt at eksfoliere mit skæg og dermed stimulere hårenesvækst. Jeg kan anbefale dig at prøve den særlige Scalp Delight™ Scalp Massage Brush fra Hairlust, som effektivt fjerner overskydende fedt, olier og eventuelle ophobede produktrester.

Sørg for at eksfoliere mindst en gang ugentligt

En grundig eksfoliering én til to gange om ugen er altafgørende, når det handler om at forebygge indgroede hår og skæl i dit skæg. En af de letteste måder, du kan eksfoliere skægget, er at bruge lidt Scalp Delight™ Detox Scrub på din scalp massage brush og dermed skånsomt fjerne både dødehudceller, fedt, olie og ophobede produktrester.

Produkter, der øger skægvæksten: Virker de egentlig?

Minoxidil

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan man får mere skæg, så er der flere eksperter, der anbefaler brugen af Minoxidil. Selvom dette produkt er effektivt i forhold til at stimulere hårets vækst, har det imidlertid en lang række bivirkninger, f.eks. rødme i huden, kløe og skældannelse. Desuden skal du bruge produktet regelmæssigt for at opnå en virkning, og det kan føre til hårtab, hvis du holder op med at bruge det.

Dermaroller

En dermaroller er fremstillet af bittesmå nåle, der forsigtigt trænger ind i huden for at skabe et collagenboost. Den har vist glimrende resultater på huden, og kan måske også hjælpe med at stimulere hårvæksten på hovedet, men rent faktisk foreligger der meget få undersøgelser, der bekræfter, at den har nogen egentligvirkning på et skæg.

Prøv et skægserum

Et skægserum er et af de bedste produkter, du overhovedet kan bruge, når du er på jagt efter en opskrift på, hvordan man kan gro et skæg hurtigere. Ved hjælp af en række aktive ingredienser, som f.eks. biotin og koffein, er Wonder Beard™ Growth Serum i stand til at tilbyde dig en flersporet tilgang til hårvækst. Derudover er det vegansk og fuldkommen fri for hormoner!

Skægolie

Et godt tip, jeg kan anbefale, når det handler om, hvordan man gror et skæg hurtigere, er at bruge en fugtgivende olie til sit skæg. En skægolie er rigtig effektiv og kan holde skægget blødt og sågar hjælpe med at øge skæggets tæthed. Hvis du derudover døjer med kløe eller knækkede hår, kan en god skægolie, som f.eks. Wonder Beard™ Grooming Oil også afhjælpe nogle af disse problemer.

De mest almindelige udfordringer, når du skal gro et skæg

Hvis det her er første gang, du kaster dig ud i at lære, hvordan man kan gro et skæg, kan du risikere at løbe ind i en række meget almindelige problemer. Heldigvis er de fleste af problemerne lette at tage hånd om, men det er meget rart at være forberedt på at håndtere dem.

Ujævn skægvækst og pletter med sparsom hårvækst

I de perioder, hvor jeg har tillagt mig skæg, og da mit skæg var ved at vokse ud, lagde jeg mærke til, at der kunne være bestemte områder i ansigtet, hvor skægget vokse de hurtigere og andre, hvor det voksede langsomt.Dette kan nemt føre til en ujævn skægvækst, med mere sparsom hårvækst nogle steder. Det kan være et stort irritationsmoment, når man første gang forsøger at finde ud af, hvordan man gror et skæg.

Den gode nyhed er, at den ujævne skægvækst er et fuldstændigt normalt fænomen og viser sig, fordi håret i skægget ikke altid vokser i samme tempo. Et af de bedste tip, når du vil øge skægvæksten, er at afholde dig fra at barbere det hele af og starte forfra. Hvis du i stedet prøver at tøjle din utilfredshed og finder tålmodigheden frem, vil du opleve, at skægget bare har brug for nogle ekstra uger til at vokse ud og blive pænt.

Beard dandruff and ingrown hair

Kløe og skæl i skægget

Hvis du forsøger at øge skægvæksten, og at gro et skæg for første gang, vil du muligvis opleve, at huden begynder at klø. Du kan også opleve tørhed og skæl, især hvis du ikke sørger for at tilføre skægget den nødvendige fugt og plejer det. En nem måde, du kan holde kløen og skællene nede, er ved at følge en rutine med at vaske, eksfoliere og forsyne dit skæg med et fugtgivende produkt dagligt. Hvis du derefter fortsat døjer med kløe og skæl, er det nok fordi, din hud prøver at fortælle dig noget.

Indgroede hår

De indgroede hår kan være et både smertefuldt og virkelig irriterede problem, når du står over for udfordringen med, hvordan man hurtigt kan gro et skæg. De indgroede hår er især et stort problem, hvis du har krøllet hår. Problemet opstår i den anagene fase, når hårene vokser ud af hårfolliklerne og dernæst bøjer nedad og vokser ind i huden.

En af de bedste metoder mod indgroede hår er at give skægget nogle fugtgivende produkter. Et skæg, der er tørt, kan føre til skæl og irritation, og fører ofte til problemer med indgroede hår. Et andet godt råd er, at du jævnligt eksfolierer skægget.

Når alt kommer til alt, er det jo en rigtig spændende proces at kaste sig ud i at anlægge skæg og finde ud af, hvordan man gror et skæg på den helt rigtige måde. Hvis du endnu ikke har prøvet at have skæg, kan et skæg faktisk være en oplagt mulighed for at skabe en flot sammenhæng i dit look og give dig en større selvtillid. Nu, da du har fået alle de nødvendige fif, er det om at komme i gang med at lade skægget gro!

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • Solbeskyttelse til håret: Sådan beskytter du dit hår mod solens skadelige stråler

  Solbeskyttelse til håret og solcreme til hovedbund: Her er vores bedste råd

 • Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

  Biotin til håret: Hvilke resultater kan du forvente & hvornår?

 • Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

  Kan en pille til håret give længere og fyldigere hår? Sådan virker det

 • Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

  Hvordan får man håret til at vokse hurtigere? 5 nemme tips & produkter

 • Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

  Vitaminer til håret: Her er de 10 bedste hårvitaminer & hvordan de virker

Se alle artikler