Virker vippeserum overhovedet? Sådan får du lange vipper med en øjenvippe serumSe alle artikler

Virker vippeserum overhovedet? Sådan får du lange vipper med en øjenvippe serum

Hvis du også er på jagt efter at få fyldige og lange øjenvipper, er du bestemt ikke den eneste! Faktisk er det sådan, at tre ud af fire kvinder mener, at deres vipper er enten for lyse, tynde eller korte. Vippeserum er blevet meget populært de seneste år, og det er ikke uden grund. Bliv klogere i denne komplette guide om alt, du skal være opmærksom inden du køber en øjenvippe serum!

Selvom både mascara, falske øjenvipper og eyelash extensions kan få dine øjenvipper til at se længere og fyldigere ud, kan disse metoder rent faktisk ødelægge dine naturlige vipper. Og hvad nu, hvis du er på udkig efter en mere langtidsholdbar løsning, som du ikke behøver at fjerne inden sengetid eller få genopfrisket med nogle ugers mellemrum? Det er lige nøjagtig her, at et øjenvippe serum kommer ind i billedet!

Et øjenvippe serum fremmer vippernes vækst og forsyner samtidig øjenvipperne med pleje og næring. Det er dog ikke alle serummer til vipper, der er lige gode! Så læs med her, og find ud af, hvordan du finder den bedste vippeserum. Hvis du ikke tror på os, så kig på billederne nedenfor, der viser vipperne før og efter brug af vippeserum!

Indholdsfortegnelse

Hvordan er vippernes vækstcyklus egentlig?

Inden vi skal høre om, hvordan vi kan få længere vipper, skal vi lige dykke ned i, hvordan vipperne egentlig vokser. De fleste har 90 til 160 vipper langs den øverste vippekant. Hver vippe består af et hårstrå (den del af vippen, du kan se) samt en rod, hvorfra håret vokser.

Vippernes vækstcyklus

Ligesom håret på hovedet vokser øjenvipperne også i en bestemt vækstcyklus, der består af tre faser:

 • Den anagene fase eller vækstfasen, som varer mellem fire og ti uger. Ca. 35-40% af vipperne på den øverste vippekant befinder sig på ethvert givent tidspunkt i denne fase.
 • Den katagene fase eller nedbrydningsfasen, som varer ca. 15 dage.
 • Den telogene fase eller hvilefasen, som varer mellem fire og ni måneder. Ca. 50% af dine vipper befinder sig på ethvert givent tidspunkt i den telogene fase.

Efter afslutningen på den telogene fase falder øjenvippehåret af, og cyklussen begynder forfra igen. Så hvis du pludselig opdager nogle øjenvippehår på din hovedpude om morgenen, skal du endelig ikke gå i panik! Det at tabe nogle vipper i ny og næ er nemlig en naturlig del af vipperne vækstcyklus. Alle øjenvippehårene befinder sig i en forskellig fase i vækstcyklussen, hvilket er grunden til, at du ikke taber alle øjenvippehårene på én gang.

Så hvor lange kan øjenvipperne egentlig blive? Da den anagene fase i øjenvippernes vækstcyklus er langt kortere end den anagene fase i hovedhårets vækstcyklus (som kan vare i flere år) bliver øjenvipperne som regel ikke mere end 12 millimeter lange. I gennemsnit vokser et øjenvippehår 0,12 millimeter til 0,14 millimeter om dagen.

Hvorfor falder øjenvippehårene af?

Som jeg nævnte tidligere falder øjenvippehårene helt naturligt af efter den telogene fase i vækstcyklussen. Dog kan den måde, du behandler dine vipper på have indflydelse på, om de falder af før tid. Nøglen til at få længere øjenvipper er derfor at styrke vippernes vækst i den anagene fase, mens man ligeledes skal forbygge, at vipperne knækker eller falder af ved at give dem lidt ekstra god pleje (mere om det senere).

Du kan se resultatet nedenfor. Billedet viser øjenvipperne før og efter 3 måneders brug af øjenvippe serum.

før og efter øjenvippeserum

Hvorfor er mine øjenvipper korte og meget tynde?

Der kan være flere forskellige grunde til, at dine øjenvipper er korte, lyse eller tynde i det:

 • Arvelige faktorer – Alt afhængigt af din baggrund, kan du simpelthen være udstyret med nogle lysere eller kortere øjenvipper. Nogle har ikke øjenvipper, der har et naturligt buk, hvilket også kan få øjenvipperne til at virke kortere.
 • Alder – I takt med at vi bliver ældre har vores øjenvipper en tendens til at blive tyndere. Dette skyldes, at vippernes vækstcyklus bliver langsommere, så de nye øjenvipper dermed er længere tid om at vokse ud, efter de gamle er faldet af. Derudover bliver vipperne også mere skrøbelige og tørre, hvilket kan få dem til at knække eller falde af før tid.
 • Mangelfuld pleje – Mascara, der udtørrer vipperne eller brug af falske øjenvipper og eyelash extensions kan på sigt føre til, at man kan få tynde, skrøbelige eller korte øjenvipper.
 • Mangelfuld kost – Hårfolliklerne har behov for en række særlige vitaminer og mineraler for at kunne opretholde en sund hårvækst. Hvis du ikke indtager den rette mængde næringsstoffer, kan håret meget nemt komme til at lide under det – det gælder også dine øjenvipper. En mangelfuld kost kan medvirke til, at de vippehår, der vokser ud, er mere sarte og skrøbelige og dermed har lettere ved at knække.
 • Sygdomme – Særlige lidelser, som f.eks. alopecia (pletskaldethed), nedsat stofskifte eller trikotillomani kan føre til tab af øjenvippehår. Nogle gange kan hårtab, herunder tab af øjenvippehår, også skyldes bivirkninger fra medicinske præparater. Hvis du har mistanke om, at dit tab af øjenvipper skyldes en lidelse, bør du tage kontakt til din læge.

Hvordan får jeg mine vipper til at vokse hurtigere?

Hvis du ønsker at få længere øjenvipper naturligt, så giver jeg dig her nogle metoder, som kan bidrage til at få vipperne til at vokse hurtigere:

Få vipperne til at vokse hurtigere

1. Tag en pause fra din mascara

Man skulle måske ikke tro det, men rent faktisk kan ingredienserne i en mascara udtørre øjenvipperne, hvilket kan gøre dem mere skrøbelige og medføre, at de får en tendens til at falde af.

2. Vær ekstra forsigtig, når du fjerner din øjenmakeup

Hvis du er en af dem, der går med øjenmakeup til hverdag, så sørg for at få den renset af inden sengetid. Det sidste, du ønsker dig, er nemlig at udsætte dine vipper for de mange usunde ingredienser fra mascaraen hele natten, da de virkelig kan udtørre dine vipper! Sørg for at være ekstra forsigtig, når du fjerner din øjenmakeup, så du undgår at hive nogle af øjenvippehårene ud. Brug en god oliebaseret øjenmakeupfjerner til forsigtigt at fjerne mascaraen, eyelineren og øjenskyggen.

3. Smid øjenvippebukkeren ud

Du har sikkert ikke brug for, at jeg minder dig om det, men øjenvippebukkeren kan faktisk være skyld i, at dine øjenvipper falder af! Det virker måske ikke som den helt store deal at miste et par øjenvippehår her og der, men over tid kan det faktisk blive til en hel del øjenvippehår, du mister på denne måde.

4. Drop de falske øjenvipper, og undgå eyelash extensions

Selvom et par falske øjenvipper kan hjælpe dig med at give indtryk af, at du har kraftige, lange vipper, kan de rent faktisk ødelægge dine egne, naturlige vipper. Det er nemlig næsten umuligt at fjerne limen fra de falske øjenvipper og påsatte extensions uden at hive nogle af dine egne, naturlige øjenvipper ud, så derfor bør du kun vælge at bruge falske øjenvipper og extensions til specielle anledninger.

5. Prøv et kosttilskud til håret

Øjenvipper er jo lavet af hår, så derfor giver det også rigtig god mening at et kosttilskud til håret også kan styrke øjenvippernes vækst!

Hairlust Hair Formula Gummies for Women indeholder en næringsrig blanding af vitaminer og mineraler, bl.a. silica, biotin, folsyre, C-vitamin og zink, som beviseligt styrker en sund hårvækst. Derudover er tyggevitaminerne sukkerfri og veganske, så derfor ved du bare, at de er gode. Ingen syntetiske smags- eller farvestoffer! Ved regelmæssig indtagelse vil du opleve, at dit hår vil komme til at se sundere ud.

6. Giv vipperne en gang E-vitaminolie

Hvis dine vipper virker skrøbelige og tørre, kan E-vitamin være den løsning, du er på jagt efter. E-vitamin er en kraftigt virkende antioxidant, der beskytter de fine øjenvippehår, samtidig med at den virker fugtgivende og plejende. Men vær endelig forsigtig: Det kan være noget af en udfordring at påføre E-vitaminolien på øjenvippehårene, og du skal helst ikke have olien i øjnene!

Men selvfølgelig, hvis du er på jagt efter den helt store forandring i forhold til dine øjenvippers udseende, bliver du nok nødt til at investere i et øjenvippe serum. Læs med længere nede, og lær mere om, hvordan du finder det bedste vippeserum!

Hvordan virker et øjenvippe serum helt nøjagtigt?

Et øjenvippe serum virker ved at pleje vipperne og samtidig styrke vippernes vækst. De forskellige vippeserummer falder ind under en af disse tre hovedkategorier, med udgangspunkt i deres aktive hovedingredienser:

Peptidbaserede vippeserummer

Et peptid er et lille protein, som stimulerer folliklernes vækst og kan fremme den naturlige produktion af hår. Ved at påføre et peptidbaseret serum til vipperne langs med vippekanten kan du dermed stimulere hårfolliklerne, således at de producerer flere hår.

Vitaminbaserede vippeserummer

Et vitaminbaseret øjenvippe serum virker ved at pleje vipperne udefra og ind. Med den rigtige pleje, i form af vitaminer, kan du således forebygge, at vipperne knækker og falder af. Resultatet bliver derfor, længere vipper der ser både fyldigere og sundere ud.

Vippeserummer, der er udvundet af prostaglandiner

Disse øjenvippe serummer er udvundet af et medicinsk præparat, som oprindelig er udviklet til at behandle en øjenlidelse ved navn akut grøn stær. Andre former for prostaglandiner (PG) af typen E og F kan anvendes til fremkaldelse af medicinsk abort og igangsætning af fødsel. Så kort fortalt, ikke noget du ønsker i din øjenvippe serum!

Denne type serum til øjenvipperne virker ved kunstigt at forlænge den anagene fase i vippernes vækstcyklus.

Vippeserummer, der er udvundet af prostaglandiner, indeholder bl.a. ingredienser som f.eks. isopropyl cloprostenate, isopropyl phenylhydroxypentene dihydroxycyclopentylheptenate og dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide (DDDE). Mens andre Prostaglandin-lignende stoffer er Bimatoprost, Norbimatoprost, Kloprostenol, Decloro Dihydroxy Difluoro Ethycloprostenolamide, Methylamino Dihydro Noralfaprostal, Latanoprost, Isopropyl Cloprostenate, Prostaglandin I.C. & Travoprost. En fællesbetegnelse for disse stoffer er, at navnene ofte indeholder “prost”.

Disse vippeserummer er ofte virksomme, men de har en tendens til at have en række alvorlige bivirkninger (mere om det senere).

Hvordan finder jeg så det bedste vippeserum?

Nu da du har hørt om de tre mest udbredte typer af serum til øjenvipperne, hvordan finder du så det bedste vippeserum? Jeg vil klart anbefale dig opveje fordele og ulemper ved de forskellige typer af øjenvippe serum. Jeg vil nu fortælle dig mere om, hvordan de enkelte vippeserummer virker og deres eventuelle bivirkninger for at hjælpe dig med at vælge den bedste vippeserum.

Vippeserum, der er udvundet af prostaglandiner

De gode nyheder angående vippeserummer, der er udledt af prostaglandiner, er, at de lader til at virke. De dårlige nyheder er imidlertid, at bivirkningerne har en tendens til at overskygge de gode resultater.

De vippeserummer, der er udvundet af prostaglandiner, har mange mulige negative bivirkninger, bl.a.:

 • De kan forårsage faldende tryk i øjet, hvis serummet til vipperne kommer ind i selve øjet
 • Kan få øjenlåget at se mørkere ud
 • Kan forårsage en permanent ændring i øjenfarven (blå øjne kan f.eks. blive brune!)
 • De kan medføre uønsket hårvækst andre steder end ved øjenvipperne
 • Der kan opstå kløe, hævelse, inflammation og rødme

Da disse vippeserummer, der er udvundet af prostaglandiner, har mange alvorlige bivirkninger, har både de svenske og de amerikanske sundhedsmyndigheder derfor udstedt advarsler omkring brugen af dem og de andre prostaglandin-lignende stoffer i vippeserum.

Vidste du, at brugen af prostaglandinanaloger i bryn -og vippeserummer er ulovlige at bruge i en lang række lande, bl.a. i Canada og Sverige?

Peptidbaseret serum til vipperne

Denne type af serummer til øjenvipperne har den samme gode effekt som et vippeserum, der er udledt af prostaglandiner, men bare med langt færre bivirkninger.

Det vitaminbaserede serum til vipperne

Selvom disse vippeserummer ikke virker helt så effektivt, når det gælder om at fremme vippernes vækst, har de dog stadig en glimrende effekt med hensyn til at forbedre vippernes tilstand og styrke.

Det er også grunden til, at mit bud på det bedste svippeserum er det, der indeholder både peptider og vitaminer, som f.eks. Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum.

Hairlust Superb Lash Eyelash Enhancing Serum er et både sikkert og godt alternativ til et vippeserum, der er udvundet af prostaglandiner. Den næringsrige, dybdevirkende og plejende formel, som er udviklet på baggrund af en klinisk dokumenteret peptidblanding, kombineret med en innovativ blanding af aktive botaniske ingredienser – som f.eks. økologisk aloe vera, vitamin E, kaffebønneolie, ærteprotein og rødkløverblomst – hjælper med at styrke øjenvipperne, så de bliver stærkere, kraftigere og sundere.

Sådan påfører du serummet til øjenvipperne trin for trin

Det er virkelig nemt at påføre Superb Lash Eyelash Enhancing Serum! Nedenfor giver jeg dig nu opskriften på, hvordan du gør det:

 • Trin 1: Begynd med at rense ansigtet grundigt for at fjerne makeup, døde hudceller og overskydende fedtstof i området omkring øjnene.
 • Trin 2: Påfør en enkelt stribe Eyelash Enhancing øjenvippe serum langs hver vippekant. Vær omhyggelig med at påføre serummet inde ved kanten af øjenvipperne og ikke på selve øjenvipperne.
 • Trin 3: Vent fem til ti minutter, inden du tager makeup på.

For at opnå de bedste resultater anbefales det, at du bruger Eyelash Enhancing vippeserum både morgen og aften. Hvis du vil opnå de bedste resultater, er det meget vigtigt, du er vedholdende! Hvis produktet påføres i henhold til anvisningen vil du kunne opleve fyldigere og længere øjenvipper inden for fire til otte uger*. (*Disse studier er foretaget af Lucas Meyer Cosmetics. For mere information om undersøgelserne kan du besøge www.lucasmeyercosmetics.com.)

Hvad sker der, hvis jeg stopper med at bruge serum til vipperne?

Hvis du holder op med at bruge et af de vippeserummer, der er udvundet af prostaglandiner, kan du komme ud for, at du taber en del øjenvippehår, hvilket i værste fald kan få dine øjenvipper til at fremstå tynde og mindre fyldige.

Da hverken de peptidbaserede eller vitaminbaserede serummer går ind og ændrer vippernes vækstcyklus, vil det ikke have samme negative effekt, med tab af øjenvipper, hvis man vælger at holde op med denne behandling. Derimod vil der ske det, at produktets virkning gradvis vil aftage henover tid. Det er en af grundene til, at jeg mener, at det peptid-og vitaminbaserede vippeserum er det absolut bedste vippeserum!

Jeg håber, at dette blogindlæg har givet dig svar på alle dine spørgsmål omkring vippernes vækst og pleje og på, hvordan du finder det bedste vippeserum!

Vores kunder siger

Fremragende

4.2 ud af 58.000+ anmeldelser

Relaterede indlæg

Se alle artikler
 • 5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

  5 gode grunde til at vælge en vegansk hårbørste med vildsvinehår

 • Aloe Vera: 5 fordele ved at bruge Aloe Vera shampoo til hår og hovedbund

  Aloe Vera: 5 fordele ved at bruge Aloe Vera shampoo til hår og hovedbund

 • Sådan skaber du den populære frisure "Wet Hair Look" trin for trin

  Sådan skaber du den populære frisure "Wet Hair Look" trin for trin

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

Se alle artikler