Gå tilbage

Vores ansvar

Bliv klogere på vores hjertesager

Holistisk hårpleje med omtanke

Hos Hairlust har vi indgået et løfte om at tilbyde naturlig hårpleje uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vi er bevidste om den effekt, som skønhedsprodukter kan have på sundhed og klima. Vi ønsker at sætte en ny industristandard for, hvordan plejeprodukter kan udvikles, og hvordan en skønhedsvirksomhed, som vores, kan drive en sund forretning uden at gå på kompromis med vores sundhed og klima.

Vi ønsker at gøre bæredygtig hårpleje til det nemme valg for forbrugere, samtidig med at vi skåner miljøet med økologisk indhold, genbrugsemballager og returpant system.

Kunder skal være i stand til at stole på de brands som de støtter. Nøglen til dette er gennemsigtighed. Derfor vil vi give vores kunder indsigt i vores virksomhedsprocesser, principper og produkter.

Som en ramme for vores fokus på bæredygtighed følger vi FN’s verdensmål, der hjælper os med at strukturere vores mål for vores klimaaftryk.

Vi har igangsat flere initiativer og projekter for at stadfæste vores bæredygtighed. Det har vi blandt andet gjort ved hjælp af et partnerskab med Ecologi, hvor vi støtter konkrete klimaprojekter i hele verden. Derudover har vi naturligvis fokus på at bruge genanvendte materialer i vores emballager.

Ved at være bevidste om vores brug af råvarer og ingredienser i vores produkter har vi tilmed fået certifikater fra Ecocert Greenlife og COSMOS Organic Standard, som stiller strenge krav til skønhedsprodukter inden for økologi, klimaaftryk og kemi. Udover det er vores produkter også certificeret veganske af The Vegan Society. Med Hairlust er du sikret naturlig hårpleje uden brug af skadelige eller uønskede kemikalier, så du skåner både krop og klima.

Hvis du bekymrer dig om bæredygtighed og foretrækker miljøvenlige produkter, så er Hairlust det bevidste valg for dig. 

Er du mere nysgerrig på at læse mere om vores hjertesager, så læs videre herunder for mere detaljeret information.

Vores hjertesager

 • Vi er ikke her for at fortælle dig, hvem du er, eller hvordan du skal se ud. Hos Hairlust tror vi på, at dit hår fortæller en historie om dig. Som en form for selvudfoldelse.

  Hår er mere end bare ydre æstetik. Det er en vigtig brik i din personlige rejse - din historie. Hvem du er, og hvad du har været igennem. Du bestemmer selv, hvordan du vil fortælle den historie.

  Vi er her for at give dig megafonen, så du kan bære dit hår med stolthed.

  Hairlust - Your hair. Your story.™
 • Vi er kommet for at blive og du kan stole på os. Vi er stolte af vores produkter, og alt, de indeholder, fra de naturlige og økologiske ingredienser til den emballage, der omslutter dem.

  Vores kunder fortjener det allerbedste, og vi tager ingen chancer, når det kommer til kvalitet. Vi tager kvaliteten af vores produkter alvorligt, og vi ønsker at gøre mere end blot at love god kvalitet - vi ønsker også at holde vores løfter. Derfor tester vi vores produkter hos uafhængige laboratorier. Vi lader vores produkter testes hos Eurofins, som er et anerkendt og uafhængigt laboratorie, der laver dybdegående analyser for at sikre, at vores produkter lever op til vores standarder. Vi sikrer, at vores produkter er i højeste kvalitet og ikke indeholder skadelig eller uønsket kemi.

 • Vi tænker bæredygtighed inde i alle processer i vores virksomhed. Det er vores garanti til dig. Hvad end det vedrører valg af samarbejdspartnere, vores produktionsfaciliteter, leveringsmetoder eller andre beslutninger, så tror vi på, at et primære fokus på bæredygtighed er vejen frem.

  Vi ønsker desuden at udvise gennemsigtighed i hele vores forretning. Vi ønsker at være nærværende og i øjenhøjde med vores kunder, åbne for maskinrummet og vise fuld indsigt i vores forretningsgange og principper. På den måde håber vi på, at vi kan reducere distancen til vores kunder og samtidig skabe troværdighed.

  For at danne rammerne for vores indsats med bæredygtighed og gennemsigtighed, arbejder vi med FN’s Verdensmål, hvilke har til formål at opnå en mere bæredygtig fremtid for alle. Med udgangspunkt i disse, arbejder vi særligt med følgende tre mål:

  Bæredygtig energi (7): At implementere nye klimavenlige energiløsninger er nu billigere, sikrere og mere effektivt end tidligere. Det er essentielt for at modvirke klimaforandringer, da den nuværende afhængighed af fossile brændstoffer er skadelige for planeten.

  Ansvarlig produktion (12): Mennesker har ikke været ansvarlige med vores forbrug af de naturlige resourcer, som planeten tilbyder. Derfor har vi brug for bæredygtig forbrug og produktionsmønstre for at vende skaden vi har gjort.

  Klimaindsats (13): Undervisning, innovation og tilslutning til miljøforpligtelser er nødvendige for at beskytte planeten. Disse ændringer vil modernisere infrastrukturen og skabe flere jobs.

  Hairlust - Bæredygtighed og gennemsigtighed
 • Det er ikke nogen hemmelighed, at alle mennesker og firmaer har en indvirkning på klimaet på den ene eller anden måde. Vi producerer hårprodukter og leverer dem til vores kunder. I den proces er der mange trin der kan optimeres for at reducere klimaaftrykket. For eksempel har vi rykket størstedelen af vores produktion til Danmark for at være tæt på vores kunder. Vi udvælger omhyggeligt vores leverandører af råvarer baseret på et princip om ansvar og overvejer altid distancer og leveringsmetoder.

  I 2021 valgte vi at gå endnu længere for at blive klimaneutrale ved at kompensere for vores CO2-udledning. I samarbejde med Ecologi arbejder vi på klimaprojekter i hele verden, planter træer, støtter og donerer til almennyttige organisationer (NGO’ere), der iværksætter omfattende klimainitativer.

  Her er et udvalg af de projekter, som vi bl.a. støtter:

  Første vindenergiprojekt i Honduras:
  I et land med over 10 millioner indbyggere og med et skift fra landbrug til den energikrævende tekstilindustri er Honduras’ behov for energi mere end fordoblet over de sidste 20 år. “Cero de Hula Wind”-projektet bidrager til landets mål om at producere 60% af dets energi vha. vedvarende kilder. Udover oprettelsen af en vindmøllepark er der blevet plantet over 57.000 træer. Samtidigt bidrager projektet også til skabe jobs til lokalbefolkningen.

  Omdannelse af biogas til energi i Thailand:
  Store mængder af spildevand, som indeholder giftige stoffer, bliver generet af destillerier i Thailand. Det leder til at potente drivhusgaser som fx methan, slipper ud i havet og atmosfæren, når de ikke bliver behandlet ordentligt. Vi har været med til at installere avanceret methan forbrændere, som behandler spildevandet og bruger den opfangede methan til produktion af elektricitet. Dette projekt er estimeret til at reducere drivhusgasser med 87.000 ton om året.

  Genplanting af skov i Changalane, Mozambique
  Mozambique har været ramt af mange ulykker over de sidste århundrereder. Store skove i regionen er blevet næsten udryddet pga. intensiv træfældning. Den almennyttige organisation “Eden Reforestation Projects” hyrer lokale folk til at gro, plante og beskytte plantede træer. I Changalane, en landsby der har et flertal af voksne kvinder, er dette koncept blevet brugt til at støtte fællesskabet, hvis eksistensgrundlag historisk primært har bestået af landbrug. Ved udgangen af 2021 var der plantet over 2 millioner trær på dette område.

  Er du nysgerrig på hvad vi ellers støtter? Så kan du finde mere information her.

  Hairlust - Klimaneutral virksomhed
 • Vi har omtanke for oprindelsen af det materiale, vi bruger i vores emballage, og den indvirkning, vi har på planeten. Derfor bruger vi genbrugsmateriale (PCR) i vores emballage. Vi giver brugte materialer et nyt liv.

  Vi er stolte af, at være erhvervspartner hos Plastic Change, som er en dansk miljøorganisation, der kæmper for en verden uden plastikforurening. Vi støtter en fremtid uden plastikforurening og deltager i kampen om et affaldsfrit samfund, hvor plastik bruges igen og igen. Brug mindre og bedre plastik til gavn for miljø, klima og sundhed.

  Al emballage i vores produkter er 100% genanvendelig, hvad end den består af plastik, pap eller glas.

  Derudover har vi indgået et partnerskab med Small Revolution, som er en dansk virksomhed, der er fokuseret på at omdanne gammel plastik til dekorative produkter. Efter vores rebranding i september 2022 stod vi tilbage med en smule overskydende emballage, og vi vidste, at det var for godt til at smide væk. Small Revolution hjalp os med at omforme vores vision til virkelighed. Den lilla emballage fra vores gamle Hair Growth & Repair for Blondes serie blev forvandlet til smukke lavenderfarvede vaser og møbler. Du kan finde disse i begrænsede udgaver i vores Limited Edition kollektion.

  Vi håber virkelig at vores kunder følger i disse fodspor og hjælper os ved at genanvende emballagen korrekt. Du kan finde flere upcycling ideer her.

  Hairlust - Genbrugsmateriale
 • En stor del af vores produkter er certificeret økologiske og baseret på naturlige ingredienser og rene råvarer. Det er de, fordi vi tror på, at det gør en forskel! For kvaliteten af produkterne og for din sundhed.

  At bruge ingredienser, som man kan genkende, plukke i naturen og spise uden at skulle frygte for ens ve og vel, er noget vi alle foretrækker, når vi skal lave mad. Men hvad vi indtager gennem kosttilskud, smører i hovedbunden eller bruger til at vaske håret med trænger også ind i vores kroppe og påvirker vores sundhed. Derfor tror vi på, at rene og økologiske ingredienser er nøglen til de gode produkter, og vi bruger derfor økologiske og naturlige ingredienser hver gang, det er muligt.

  Nogle af vores ingredienser er udelukkende udledt af økologisk landbrug. Det betyder at disse ingredienser er groet i et landbrugssystem, der bruger biologisk gødning, som er med til at reducere jorderosion. Økologisk granatæblekerneekstrakt er et godt eksempel på en af vores populære ingredienser. Samme princip gælder også for den fugtighedsbevarende ingrediens Theobroma Cacao Seed Butter aka kakaosmør samt aloe vera, en vigtig fugtgivende og nærende ingrediens i vores produkter. Lige så økologisk og rig på næringsstoffer er vores vigtige ingrediens Simmondsia Chinensis Seed Oil aka jojobaolie.

  Alle disse nævnte ingredienser anvendes fx i vores produktserie Moisture Hero™. Vores hårolie og pre-shampoo balm består af 100% ingredienser af naturlig oprindelse, hvoraf mindst 21% stammer fra økologisk landbrug.

  Moisture Hero™ produkterne er ikke de eneste, der er økologiske. Faktisk er de fleste af vores produkter certificeret økologiske af Ecocert Greenlife og COSMOS Organic Standard, som er en anerkendt europæisk certificering for kosmetiske produkter. Når et produkt har en COSMOS Organic Standard certificering, kan du altid se præcis, hvor stor en procentdel af ingredienserne, der er af naturlig oprindelse, og hvor stor en del, der er økologisk. For at et kosmetikprodukt kan få denne certificering skal minimum 95% af alle ingredienser i produktet være naturlige, mens minimum 95% af de naturlige olier i produktet skal være økologiske. Samtidig skal mindst 10% af de ingredienser, der skal skylles ud i badet og mindst 20% af de ingredienser, der ikke skylles ud, være økologiske.

  COSMOS Organic Standard sikrer, at ingredienserne er produceret ansvarligt og med respekt for miljøet. Derfor kan du være sikker på, at et produkt med denne certificering er produceret under forhold, der tager hensyn til både miljø og medarbejdere, og at emballagen er ansvarligt udviklet i henhold til alle gældende regler. Her kan du læse mere om COSMOS Organic Standard.

  Hairlust - Certificerede økologiske produkter
 • Størstedelen af vores produkter er certificeret veganske, og de, der ikke er certificeret, er stadig produceret efter 100% veganske forhold helt uden brug af animalske ingredienser eller dyreforsøg. Det er de, fordi vi mener, at hverken dyr eller mennesker bør lide for skønheden!

  Vi har taget et standpunkt, og her bliver vi stående. Vi stræber efter at gøre en forskel for dyrs livskvalitet, for miljøet, for dit helbred og dit hår, og det gør vi bedst, ved at gå hele vejen.

  De veganske værdier stikker dybt, og derfor er en stor del af vores produkter certificeret veganske af The Vegan Society og mærket med The Vegan Trademark, som er en anerkendt international certificering for autentiske veganske produkter, der bruges i hele verden.

  For at få certificeringen, The Vegan Trademark, må produktet ikke indeholde nogen animalske ingredienser, og i fremstillingen af både produkter og ingredienser må der ikke være anvendt nogen form for test på dyr. Derudover skal det fremgå tydeligt om produktet indeholder genmodificerede organismer (GMO), og gør de det, må der ikke være anvendt animalske gener eller substanser. Sidst, men ikke mindst, skal produktet fremstilles helt uden risiko for kontakt til animalske ingredienser eller produkter.

  Hairlust - Certificerede veganske produkter
 • Der er desværre mange ingredienser, der gør mere skade end gavn i kosmetiske produkter. Dem har vi naturligvis valgt helt at undgå i alle vores produkter. Skønhed skal nemlig ikke komme på bekostning af hverken sundhed eller helbred!

  Hairlust produkter er ren og naturlig hårpleje, hvilket betyder, at vi ikke bruger skadelige eller uønskede kemikalier i dem. Med andre ord siger vi nej til parabener, phthalater, sulfater og allergifremkaldende duftstoffer. Der er heller ingen perfluoralkylkemikalier (PFAS), methylisothiazolinone (MI), hormonforstyrrende stoffer (EDC), formaldehyd-frigivende konserveringsmidler (FRP) eller ingredienser af animalsk oprindelse i vores produkter.

 • Vi bruger parfume i nogle produkter, men vi går meget op i, at den parfume, vi bruger, doseres i små mængder og består af helt naturlige duftstoffer. Derfor bruger vi ikke nogen af de 26 allergene duftstoffer. Vi mener nemlig, at gode hårplejerutiner ikke skal kunne skade hverken hår eller helbred, og vi går derfor meget op i, at vores produkter ikke er allergifremkaldende - Så du trygt kan pleje dit hår med Hairlust.

  Hairlust - Ingen allergene parfumer

Måske du er interesseret i

 • Video Studio

  Gå på opdagelse i vores video-studio.
  Læs mere
 • Inspire

  Vi har startet en privat gruppe for hårentusiaster som dig på Facebook, og du er inviteret!
  Læs mere
 • Bag logoet

  Kom bag logoet og læs om vores historie.
  Læs mere